tiistai 31. tammikuuta 2012

Nyt vetää nöyräks...

Ny se sitte tapahtu!  Vasta ku pääsin hehkuttamasta sairaslomattomuuttani, niin kohtalo pudotti minut maantasalle ylpeilemästä :D  Jouduin siis jäämään töistä pois ainakin ensi yöksi huonovointisuuden vuoksi. Minua on palellut koko päivän ajan äärimmäisen paljon (nytkin istun hirveet vaatekerrokset yllä ja pipo päässä)  ja olo on heikko sekä oksetustakin on ollut.    Onneksi ei ole vielä tarvinnut oksennella, eikä kuumekkaan ole noussut.

Eilen oli todella kylmä päivä,   aamusella pakkasta 30 astetta, päivällä hetkellisesti kävi lämpimillään lukema 25 asteen tienoilla.   Heiluinkin olosuhteiden pakosta ulkosalla monta tuntia tallia siivoten, ratsastaen ja kauroja sekä porkkanoita hakien. 

En tiedä johtuiko sairastumiseni eilisestä liiallisesta kylmässä kököttämisestä, vai onko tämä heikotus sittenkin vain pitkän uuvutuksen lopputulos.  Olen kuitenkin aika pitkään kyntänyt eteenpäin väsyneenä, käyden läpi flunssat ja muut ilman sairaslomaa.  Olen vaan yksinkertaisesti yrittänyt jaksaa eteenpäin kohti kevättä ja nyt ei tainneet vaan voimat riittää.   Noh, nyt aion tämä illan nukkua, juoda kuumaa, käydä saunassa lämpiämässä ja rentoutua mahdollisimman paljon. Toivon mukaan tämä menee nopeasti ohi, ja pääsen taas töihin normaalisti huomenna.

Ukkeli huuruturpa
 Kävimme eilen ratsastamassa lyhyen käyntilenkin  hevosilla loimet yllään.  Ilma oli kyllä loppupeleissä liian kylmä ratsastukseen ja päätinkin eilisen perusteella pitää ainakin pari päivää hevosilla vapaata pakkasten vuoksi,  niin kovasti kun se kirpaiseekin tällaista rutiineihin fiksoitunutta omistajaa.   Hevosetkin tuntuuvat olevan hieman ärtyneitä pakkasen vuoksi,  lähinnä enemmänkin sen vuoksi, etteivät ole päässeet juoksemaan kunnolla muutamaan päivään, vaan ovat joutuneet tyytymään käyntilenkkeihin.   Tuolla ne nyt sitten nahistelevat tarhassa ja ottavat keskenään vähän juoksuaskeleita :D

Kärtty-maakarit :D
Rakastan kunnon pakkasta,  talvista auringonpaistetta ja komeaa talvikuutamoa.  Eilen näkyi hitusen myös revontulia <3   Mutta pakkanen saisi pysyä järkevissä lukemissa, ettei se rajoittaisi hevosen lenkkeilytystä.  Meillä ovat kyllä hevoset saaneet tarhata normaalisti, takkia vaan enemmän päälle, lämminta vettä tarhaan ja jatkuva heinä.   Ei hevosia ole luotu seisomaan karsinassa, siellä ne enemmän kärsivät, toisin kun että saavat jaloitella tarhassa pysyäkseen vetreänä.    Toki tämäkin asia on hevoskohtainen.   Mutta meidän hevoset ainakin viihtyy / pärjää ulkona kovallakin pakkasella.  Niillä, etenkin Kuskolla on paksu karvapeite valmiiksi.

möhmöh
Nyt lämpimään peiton alle möhöttämään! 

<3 Henna

4 kommenttia:

 1. Heh, kunnon kuuraturpakuva ukosta!!:DD On siellä kylymä, voi hyvä ihme..olo onku ois siperiassa..meilläkii sillon yks aamu oli -34,9 astetta..ei kovin suurta inspistä ulkoilemaan!!

  Mutta tsemppiä ja paranemisia!!!

  -Anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan kylymä. ee hirveesti innosta tosiaan tuo ulkoilu, varsinkin ku vähän kippee olotila :S noh, kuha ilmat taas lämpiää niin hevosetkiii pääsee taas kunnolla lenkkeilemään, koitan tässä ihteeni vaan rauhoitella, kun edes muutaman päivän vapaa saa ne näyttämään mun silmissä lahoavilta ja lihaksettomilta :D tulkaa oikeesti nyt joku lyömään multa taju kankaalle :D

   Poista
 2. Kuten sanoin jo muuallakin, ei sairastuminen susta huonompaa tee. <3 Lepää vaan rauhassa, ja salli itsellekin joskus saikkupäivät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa :) lepo teki kyllä hyvää, ku tuli väkisilläkin vaan pötköteltyä peiton alla sohvalla. enpä muista, milloin olisin viipynyt sohvalla ilman kiirettä tai tekemättömien töitten nakutusta takaraivossa :) kiitti <3

   Poista