keskiviikko 29. helmikuuta 2012

haastetta kehiin

Haaste menee näin:
"Kerro (ilman materiaalisyyllisyyttä) mitkä 5 tavaraa ostaisit, 
jos sinulla olisi kaikki maailman rahat. 
Tämän jälkeen haasta 5 muuta bloggaajaa"

Haastan : kaktun, viipin sadun Janitan sekä SH:n
 
 
 Heti alkuun pahoittelen, kun "sodin"  haasteen ajatusta vastaan, mutta pakko vähän tilittää alkuun :)
 
 Ensinnäkin ajatuksena: "Kaikki maailman rahat"  kuulostaan niin naurettavalta! :D mitä hittoo minä niillä rahoilla tekisin ? Tulisin onnelliseksi?   Tuskin,  hulluksi tulisin lähinnä.   Vainoharhaiseksi siitä, kuka havittelee rahojani, tai että kuka on kanssani rahojeni vuoksi.

Olen usein miettinyt, mitä tekisin, jos voittaisin lotossa esimerkiksi vaikka muutaman miljoonaa euroa?  

En edes halua miettiä asiaa.   En nimittäin halua olla rikas, tai rikastua huomattavasti.  Siksi en edes lottoa.   Olen tyytyväinen tämänhetkiseen taloudelliseen tilanteeseeni, en koe olevani köyhä, mutten rikaskaan. Velkaa on, muttei mielettömästi.

Olen saanut / saan seurata sivusta "rikkaitten" ihmisten elämää, ja en valitettavasti löydä heidän elämästään mitään kadehdittavaa.  Toki, mahtava lukaali tai hulppea kesähuvila olisi ihan jees, mutta jos minusta tulisi heidän kaltaisensa, ylpeä, pinnallinen tai yltiö materialisti - ei ikinä mikään maallinen mammona saa minua luopumaan inhimillisyydestäni.  Olen saanut nähdä, miten rikastuminen muuttaa ihmiset hetkessä.

Kuitenkin, haasteen tehtävänä oli listata 5 asiaa, jotka ostaisin, jos tulisin rikkaaksi.  Joten tässäpä olis minun toivelistani! :)

1.  Maksaisin omat / läheisteni lainat pois

2. Korjaannuttaisin kotitaloni kunnolla ja rakentaisin pihaan toisen talon vieraita varten. 

3. Ostaisin maita taloni ympäriltä, tekisin peltoja, rakennuttaisin ison kentän ja lisäksi maneesin kaiken maailman tilpehööreinen, laajentaisin tallia

4. Ostaisin kesämökin / huvilan

5. Katsoisin asiani niin, että miehelläni ja minulla olisi mahdollisuus elellä ainakin jonkin aikaa vapaasti ilman työvelvotteita, miehelleni ostaisin uudet kelkat ja moottoripyörät 

Hetken aikaa asiaa ajateltuani tuo tilanne alkoi kuulostaa jo suhteellisen mukavalta ja houkuttelevalta.   Mutta miksi havitella liikoja, kun liika mammonan tavoittelu saa vaan ihmismielen lannistumaan ja olemaan tyytymätön kaikkeen.  

Unelmat ovat sallittuja, mutta jos ne saa halveksumaan kaikkea jo ennalta saavutettua,  onko huipulle kurkottelu kenellekään hyväksi?

<3 Henna

6 kommenttia:

 1. Toi teksti oli ihan ku mun kirjottama! :D Siis alku, en ihan samalla tavalla käyttäisi rahoja, mutta oon niin samaa mieltä tuosta lottoamisesta yms! HENNA OLET IHANA <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh no hyvä, että joku muukii aattelee samoin! :)) en ole koskaan tehnyt lottoa missään kioskilla! kerran heikkona hetkenä ja houkuteltuna osallistuin työporukan kimppalottoon, mutta seki oli iha tyhmä päähänpisto :D voe tokkiisa, kiitos samoin! <3

   Poista
 2. Itse tiedän pari ihmistä, jotka ovat oikeasti rikkaita, mutta raha ei ole "noussut päähän". Joten raha ei aina tee ihmisestä ylpeää, pinnallista ja materialistista. :) Mutta toki on tällaisiakin ihmisiä. Itselleni kelpaisi kyllä lottovoitto, vaikka raha ei muuttaisikaan minua ihmisenä, mutta tietäisin tulevaisuuteni olevan turvattu ja voisin elää huoletonta elämää. Tässä toisenlainen näkemys! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lähipiirissäni liikkuvia rikkaita tunnen, joille on raha noussut päähän :) mutta onneksi kaikki eivät ole samanlaisia ja on niitä ei niin materialisti- varakkaita ! :)

   Poista
 3. Mäkään en ole muuten koskaan lotonnut. Lähinnä tätä tilannetta olin pari viikkoa sitten, kun mies käski hakemaan kioskilta loton. Mutta itse en ole sitä koskaan tehnyt. Pitäisköhän?

  Kyllä mä voisin muutaman tuhatlappusen ottaa niin, että saisin meidän talouden velat kohtalaisemmille lukemille ja vaikka oman kodin, jossa asustaa :)Ja, jos oikein hurjaksi ryhtyisin, ostaisin ehkä himoamani satulahuovan, johon juuri nyt ei todellakaan ole varaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehhe joo :) kyllähän sitä itsekin mielellään esim. veloistaan pääsisi ja laittasi kodin parempaan kuntoon :) mutta semmosista saap vaan unelmoida :) minä oon aina ollut niin huonotuurinen kaikissa arvonnoissa ym., joten en edes yritä lotota :DDDD heheheh

   Poista