tiistai 14. helmikuuta 2012

Ystävänpäivä - jokapäivä

Joka vuosi helmikuussa, juhlitaan vaaleanpunaisena hehkuvaa ystävänpäivää kera suklaiden, korttien, lahjojen sekä  kauniiden sanojen.  Tekstiviestejä kilisee puhelimiin, facebookin seinät täyttyvät ystävänpäivätoivotuksista ja sydämistä.   Kauppojen pöydät notkuvat täynnä pinkkiä ja vaaleanpunaista krääsää.

Minua itseäni lähinnä ärsyttää koko päivä.  Tästäkin on aikojen saatossa tehty niin kaupallinen ja pinnallinen juhla.  Minusta ystävänpäivä on jokapäivä, ja meidän pitäisi muistaa sanoa kauniita ja rohkaisevia sanoja toinen toisillemme ihan jo arjen keskellä, jotta jaksaisimme eteenpäin.  Lisäksi pienet muistamiset piristävät aina.  Itse ainakin nautin sitä, että saan ilahduttaa ystäviäni sellaisilla pienillä asioilla ja eleillä,  joista tiedän heidän tykkäävän. Mikään ei ole niin ihanaa, kun nähdä iloisesti yllättynyt ilme.

Tämä tämänpäiväinen, hieman ärtynyt fiilis lähinnä taitaa kummuta lapsuudesta, ajasta,  kun kaikki muut saivat paljon ystävänpäivä kortteja. Minä vain muutaman - luultavimmkin säälistä ja siksi, että nämä tyypit keräsivät pisteitä opettajilta olemalla ystävällisiä minulle, opettajan katsoessa. Lapsuuteni luuserina  ei ole mukavaa muisteltavaa, ja muistelu saa minut vielä tänäkin päivänä, kohta 27-vuotiaana naisena niin herkästi itkemään katkerana, vaikka tiedänkin kaiken olevan nykyään hyvin. Muistot ovat silti hyvin kipeitä ja viiltävät edelleen hyvin syvältä.

Minulle on jäänyt lapsuudesta ikuiset traumat ystävyydestä ja ystävänpäivästä.   Muinakin aikoina, kuin ystävänpäivänä.  Se, että lähes kaikki muut tytöt käänsivät selkänsä minulle, minun lähestyessä heitä sulkivat ympyränsä halveksuesti katsoen -  on jättänyt minuun niin syvät arvet, etten koskaan tule toipumaan niistä kokonaan. Muistan edelleenkin sen seinämän, mitä vasten seisoin, yleensä yksin, tuijottaen muitten leikkejä, toivoen joskus olevansa heidän veroisensa - kaunis ja rakastettava.

En ala kertomaan koulukiusaamisestani ja lapsuudestani sen enempää, vaikka mieli kovasti tekisi avautua kunnolla.   Odotan vanhoja valokuviani ja skanneria tätä, syvempää postausta varten.   Mutta toivon saavani jakaa tämän asian teille pian.

Juuri oman, hylkiönä eletyn lapsuuteni vuoksi arvostan elämäni ihmisiä äärimmäisen paljon.  Ystäväni ja läheiseni eivät voi koskaan ymmärtää sitä rakkauden, kiintymyksen ja uskollisuuden määrää - mitä tunnen heitä kohtaan.  Se, että joskus olen ollut niin yksin,  on kasvattanut minua rakastamaan ihmisiä puutteistaan huolimatta ja katsomaan aina ihmistä pintaa syvemmälle.  Minulle on aivan sama, miltä ihminen näyttä tai  mitä virheitä on elämässään tehnyt tai tekee -  pääasia on vain se, että pohjimmiltaan ihminen on hyvä, tietää virheensä, eikä tahallisesti vahingoita tai satuta ketään.

 Olin jo vuoden vaihtuessa päättänyt satsata ystävyyssuhteisiini enemmän.  On ollutkin ihana, kun olen saanut järjestettyä aikaa ollakseni ystävieni kanssa. Valitettavasti osa asuu kauempana, ja yhteinen aika on välillä kortilla pahasti.  Mutta olen päättäväisesti asettanut tavoitteekseni myös nähdä heitä mahdollisimman pian!

Laitan tähän muutamia mukavia kuvia, jotka saa minut aina hyvälle mielelle!  Valitettavasti tässä ei ole puoliakaa ihmisistä, jotka ovat tärkeitä minulle! 

 

 Onneksi minulla on vain  5:n yön putki edessä ja sen jälkeen 8 pv:n vapaat.  Silloin taas on tarkoitus nähdä ystäviä sekä kavereita ja relata kunnolla <3  Muistakaamme rakkaitamme, silloin kun he sitä erityisesti tarvitsevat,  arjen ja elämän vaikeuksien keskellä.

<3 Henna
10 kommenttia:

 1. Mun muistikuvani ala-asteesta on seisoskella talvisena päivänä välitunnit yksikseni räntäsateessa jossakin päin koulun pihaa muiden leikkiessä keskenään. Vieläkin meinaa nousta kyyneleet silmiin, kun niitä muistoja mietin... :( Kyllä ne vuosiksi mieleen jää, kaikki kurjuudet, ei sille vaan mitään mahda. Toisaalta kiva tietää, ettei ole omien ajatustensa kanssa yksin ja ainoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ikävä kuulla, että sinäkin olet yksi meistä yksinäisistä! :( mutta meidän pitää puhaltaa yhteen hiileen ja koittaa ammentaa huonoista kokemuksista voimaa tähän päivään. Olemme kuitenkin selviytyjiä vaikka edelleenkin muistelot satuttaa ! <3 Tsemppiä sulle <3

   Poista
 2. ..Voe että ku ihmiset osaa olla toisilleen niin julmia... :( Ei varmaan pilkahdakkaan siinä vaiheessa mielessä, miten kauaskantoisia asioita niistä tulee...Mutta hienoa että olet siinä, missä tänäpäivänä olet!!!

  Ja on olen niiiin samaa mieltä siitä, että pitäisi muistaa ystävää vuoden aikana muutenkin kuin vaan ystävänpäivänä. Kiva että asiaan kiinnitetään huomioita tämän päivän avulla, mutta tosiaan ystävänpäivä on meillä jokapäivä!!<3

  -Anne-

  VastaaPoista
 3. rakkauspakkaus oot! <3

  t:nuapur

  VastaaPoista
 4. i love you t:Hepsu <3

  VastaaPoista
 5. Pusipusi naminami stovers <3 tee Reinon äiti kertakaikkijaan!

  VastaaPoista