sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Pakkasen uhmaajat

Hittolainen ku oli sitten tännään kylymä!   Aamusella meillä oli pakkasta n. 36 astetta,  kaverin luona matkan päässä jopa 39 astetta!  huh! Onneksi päivällä pakkanen laski 27-28  asteeseen.  Meidän mökkikin on ollut viikon ajan tosi kylmä ja tuntuu, ettei mikään lämmitys ole auttanut.  Olen kylmyyden vuoksi nukkunut päivisin todella huonosti, vaikka  minulla on ollut päällä älyttömät vaatkerrokset, useampi peitto  ja tänään kaiken lisäksi nukuin pipo päässä ! :DD   Meillä on keittiössä kohta 30-vuotta vanha leivinuuni,   joka vetelee viimesiään, fuskaa eikä varaa lämpöä enää kunnolla.  Tarkoitus oliskin tehdä uusi kunnon uuni kesällä,   jotta saataisiin vähän lämpimämmässä mökissä viettää ensi talvi :) 

Ihmisen täytyy kyllä olla joko a)  tyhmä ja ei- itsesuojeluvaiston omaava henkilö    b)  yli innokas hevostelija   c)  orjallisen hölömösti omistautunut hevosenliikuttaja,  kun ahtautuu  kaikki mahdolliset vaatteet yllään tuonne pihalle noita kaakkimuksia liikuttamaan!     Itsestäni ja ystävästäni Annesta löydän kyllä nuo piirteet :D  Periaatteessa toiminnassamme ei ollut järjen häiventä, mutta ulkoilemaan kera ponien oli päästävä! 

Anne <3 Touche
Hevosetkin olivat jo innokkaana odottamassa portilla, kun tajusivat, että saattaisi olla lenkin paikka edessä.  Tusonki toimii loistavasti myös kuolaimettomilla, joten niitäkin käytetään silloin tällöin maastoilussa.  Karismallekin olisi tarkoitus hankkia kuolaimettomat, mutta olen harkinnut aloittaa hackamorella ja kokeilla, miten se toimisi tammuskalla, ja pikkuhiljaa siirtyä perus sidepulleihin. Karisma on nykyään niin rauhallinen ja selväpäinen tamma, etten voi uskoa todeksi.   Mutta jaksan vielä kyllä maalailla piruja seinille sillävälin,  kun odottelen kevättä ja kevätkiimaa :D  Mutta luotto tammaan on  yleisesti ottaen todella kova.

Tämä viikko meni kevyellä liikutuksella,  molemmat pääsivät neljänä päivänä kävelylenkille.  Lenkit ovat olleet käyntiä ilman satulaa, mistä itse kyllä nautin todella paljon välillä.  Onneks ilmat nyt tuntuuvat lauhtuvan, ja päästään ehkä taas vähän hölkkäilemaankin :)  Aion kuitenkin vielä ratsastella jonkin aikaa ilman satulaa, jos vaan pystyn.

Karisman satula on hangannut selästä kahdesta kohtaa hieman karvaa irti, mikä häiritsee todella meikäläistä.   Satula on ollut hevoselle sopiva ja tamma on toiminut / kehittynyt loistavasti viime keväisen satulanvaihdon jälkeen.  Hierojan käydessä syksyllä,   tammasta ei löytynyt juurikaa jumeja,  jotain pientä mainittavaa kaulalihaksen tyvestä sekä takapäästä, mutta ei juuri muuta.   Satula tuntuisi olevan sopiva hevoselle.    Silti minua askarruttaa nuo hankaumat selässä ja olenkin kysellyt kokeneemmilta neuvoja asian suhteen.  Ei neiti arista yhtään, jos hieron / painelen satulan kohdalta.  Ostin tässä joku aika sitten paksumman huovan, jota olen nyt käyttänyt.   Silti aion hankkia geelialustan kokeiluun normihuovan kanssa sekä  unelmoin myös lampaankarva-huovasta.   Onneksi on Back On Trackin selämlämmitin säännöllisesti käytössä, mikä hoitaa, palauttaa ja rentouttaa selän lihaksia.   Silti seuraan tilannetta, ja jos tarve vaatii, lähtee satula jälleen vaihtoon.   Onhan tamma kuitenkin kasvattanut lihaksiaan keväästä todella paljon ja saanut selkeästi pyöreyttä ja vahvuutta ympäri kroppaa.


 Tämänpäiväisen ratsilenkin jälkeen olo oli hyvin viileä mutta hilpeä :)  Ja mitenkä mukavalta tuntuikin päästä sisälle kuuman kahvinkupin ääreen rupattelemaan.  Hevoset ja hevostelijat olivat kaikki tyytyväisiä.  Jospa sitä ensi viikolla saisi vähän enemmänkin ratsastelustakin tarinaa aikaiseksi, jos vaan saadaan kamera sopivasti hollille :)


<3   Henna



9 kommenttia:

  1. Heh, kyllä nyt oli kamera ihan oikeessa paikassa, oikeeseen aikaan!!hahahaaa!!! -Anne-

    VastaaPoista
  2. Moikka!
    Tuli tosta satulan hankauksesta mieleen, että muutamalla tutulla hepalla on käynyt sama homma, ja yksi ystäväni puhui, että vitamiinit eivät ole imeytyneet sitten kunnolla (kun toisella hangannut myös loimet). Toisella hepalla auttoi kyllä taas lampaankarva-huopa!.. Toivottavasti selviää eikä pahene! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. just unelmoin siitä lampaankarvahuovasta kovasti! pitäis siihen investoida seuraavaksi, voe tätä rahanmennoo :) ei onnes ole pahentunut tilanne alkutalven jälkeen ja nyt menenkin ilman satulaa mahdollisimman paljon. heppa ei saa mitään lisävitamiineja, mutta syö mineral plussaa sekä lisäksi saa valkosipulia kuureittain ja porkkanoita ja öljyä ruoan seassa jokapäivä. Muualta ei ole karvoja lähtenyt ja karva kiiltää oikein mukavasti. toivotaan että ei ole sen isompata ongelmata satulan kanssa, hevonen ei kuitenkaan pahemmin kiukkuile, aristele, pukittele tai muuta, vaan käyttäytyy todella hienosti entiseen verrattuna :) kiitos kovasti vinkistä!

      Poista
    2. Tosi hyvä että ei lähde muualta eikä ole pahentunut! :) Ja tosiaan mikäs siinä ilmansatulaa mennessä;) (itse ainekin yhdellä suokilla haluaisin aina mennä ilmansatulaa ;D!)
      On kyllä nuo lampaankarvahuovat aika kiukkuisen hintaisia :s, mutta huh hei mihinkäs sitä ei hevosihimisellä menisi rahnaa!! :D

      Poista
    3. nimenommaan, tili tullee, tili mennee :D joo mulla on kans kavereilla pari suokkia, joilla on turha laittaa satulaa ! <3

      Poista
  3. kokeile karvankiillotus-suihketta hankaumakohtiin,vähentää ainakin kitkaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu sitä käytänkin säännöllisesti hepoilla :) karva on ihanan sileä käsittelyn jälkeen :)

      Poista