sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Junttilasta päivee!


Löysin viime yönä huuto.netistä pitkään himoinneeni dvd:n edullisesti, nimittäin Häräntappoaseen - tv-sarjan!   Olin lukenut tuon samannimisen,  Anna-Leena Härkösen esikoisromaanin aikoinaan vuosia sitten sekä penskana katsonut myös kirjaan perustuvan tv-sarjan.  Ja nyt tämä tv-sarja on saatavana dvd:nä, jee!

Minusta sekä romaanissa, että tv-sarjassa kuvataan hyvin selkeästi ja mukavan karkeastikin nuoruuden kasvukipuja, epävarmuutta ja ihmissuhteita.   Kerronta on monisäikeisyytensä ja kaunistelemattomuutensa vuoksi jännittävää luettavaa / kuunneltavaa.   Jotenkin sitä hetkellisesti itsekin tuntee olevansa jälleen maalaistollero-teini, kaikkine sydänsuruineen ja ihastuksineen. Niin voimakkaasti tarina tempaa mukaansa,  varsinkin minut, jolla on todella vilkas mielikuvitus sekä voimakas kyky heittäytyä ja eläytyä tilanteisiin.

Tarinassa tapahtumapaikkana esiintyvä Torvenkylä kylähulluineen ja peräkammarinpoikineen tuntuu jotenkin niin kotoisalta paikalta, koska täällä meilläkin päin liikkuu samanlaisia hyypiöitä. Jos eläisimme 80-luvulla, meininki voisi olla hyvinkin samanlainen :)





Odotankin kovasti, että saan dvd-levyn hyppysiini ja pääsen vihdoin nauttimaan kunnon juntti-teini maalaisromantiikasta sekä fiilistelemään kesää.  Olen niin kesäihminen ja nautin kovasti kesän valoisista öistä, yöuinneista kera musiikin, mitä kesäinen luonto meille soittaa.  Heinätyöt kera tuoksuineen. Itikoiden ininä, päivän jälkeinen kuumottava iho.   Voe ei, tule kesä jo pian!



Noh, kunhan pääsen telkkarin ääreen nauttimaan tarinan nostalgiasta ja etukäteis-annoksen kesää, voin ilokseni huomata, että kohtahan se on kesä täälläkin!  :)



<3 Henna

1 kommentti: