keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Heppa-kyssäreitä

Sain Iidalta haasteen, jossa heiteltiin mulle heppakysymyksiä laidasta laitaan. Kiitti Iidalle ! :)

Säännöt:

- Haasta 4 blogia.
- Yritä haastaa sellaisia blogeja, joilla on vähän lukijoita.
- Vastaa kaikkiin kysymyksiin.

1. Miksi aloitit blogin pitämisen?

Olin pitkään lukenut joitakin blogeja, lähinnä hyvin hevos- tai laihdutuspainotteisia.  Huomasin, miten kiinnyin erityisesti sellaisiin blogeihin, joissa harrastetaan edes hieman itsetutkiskelua  ja pohditaan ihmismielen syövereitä.  Kuitenkaan en löytänyt ihan tarpeeksi perusteellista pohdintaa ja siksi aina saanut sitä kautta käsiteltyä omia huolenaiheita tai enemmäkin sellaisia asioita, joissa halusin  itseäni parantaa.   Ja koska mielessäni pyörii paljonkin ajatuksia, päätin perustaa blogin - väylän, jota kautta saan purkaa ajatuksiani ja jakaa niitä muitten kanssa.  Ja toki toivomuksena se, että joku saa teksteistäni jotain irti ja   mielellään vielä viisastuttaa minua omilla tuntemuksillaan ja näkemyksillään kommentin muodossa. Olen ollut todella onnellinen lukijoistani ja siitä, että tekstini kiinnostavat  ja saavat ajattelemaan.  Ja erityisesti se, että oon saanu tätä kautta tosi hyviä neuvoja <3

2. Oletko kilpaillut / millä tasolla kilpailet?

En ikinä !   Jo pelkkä ajatus itsestäni kisaradalla saa sydämeni hakkaamaan.  Pelkään kisasuorituksia, minulla on äärimmäisen surkea paineensietokyky eikä mulla taidotkaan riittäisi.   Vaikka joskus unta kisoista näenkin, ehkä alitajuntaisesti unelmoin pelkoni kohtaamisesta.

3. Kuinka kauan olet ratsastanut?

Lapsena säännöllisesti muistaakseni ehkä vajaan vuoden verran, sitten heppaillut hyvin satunnaisesti ja useiden vuosien taukoakin on ollut.  Nyt olen aktiivisemmin ratsastanut aikuisiällä nelisen vuotta.


Kesä 2008,  aktiivisemman heppailun alkemetrejä med ex-hoidokkini, sh-ruuna Torpan Tykki aka Reiskan kanssa

4. Koulu vai esteet?

Oi voi, tykkäisin toki molemmista, koska monipuolisuus olis hevostelussa just suotuisaa ja antoisaa.  Taidot ja kapasiteetti ei vaan riitä esteille, eikä risat polvetkaan anna mun lyhentää jalustinhihnoja pahemmin. Toki kunnollisia olosuhteitakaan ei toistaikseksi ole.   Mutta eipä siinä, tykkään maastoilla sekä yrittää tehdä jotain johdonmukaisempaa kentällä tai pellolla.  Kuitenkaan en voi kutsua itseäni kouluratsastajaksi,  vaan lähinnä sellaiseksi pullamössö-harrastelijaksi :D5. Valmennus vai kilpailut?

Valkka ehdottomasti !   Unelmoin joskus siitä, että saisin oikein hyvää ja rakentavaa opetusta sekä palautetta ratsastellessani, jotta pääsisin paremmin kehittymään.   Jännitän kuitenkin kovasti opetusta, koska minulla on traumoja lapsuuden ratsastustuntien ylimielisistä ja simputtavista ratsi-opeista, sekä kentän laidalla ilkkuvista lapsista. Muutenkin paineistan itse itseni herkästi. Kuitenkin toivoisin, että kentän valmistuessa ja ollessani taas paremmassa treenikunnossa, pääsisin joskus asiallisen, lempeän mutta napakan ammatilaisen silmän alle  ja tekemään ihan aikuisten oikeesti töitä. 

6. Poni vai hevonen?

 Voeh, rakastan poneja !  Hitto ku en vaan ole sopivan kokoinen niille !  Toki joku kärryttelyponi olis kiva, jolla voisi sitten lapset ratsastella.  Varsinkin joku risteytysponi/russi/issikka olisi niin mun mieleeni,   poneilla on niin kivoja kutkeitakin välillä ja jos mulla olis poni, sillä pitäis ehottomasti olla vähän kutkeita.   Ei poni ole poni, jos sillä ei ole mitään koiruuksia mielessään :D Mutta jos lasten käyttöön tulis, niin ehottomasti kuitenkin selväpäinen.

Kuitenkin rakastan myös hevosia oikeestaan rodusta riippumatta, oikein isot ja tikissä kunnossa olevat yksilöt hivelevät silmääni.

Blondin kanssa jolokottelua talvella 2012,   videolaatu

7. Onko sinulla hoito-, vuokra- tai omaa hevosta?

2 omaa.  Suomenhevosen ja lv:n  risteytysruuna Cuzco   ja Lv-tamma Karisma Boss

Karisma
Cuzco (teksteissä useimmiten Vuse tms. )

8. Oletko hypännyt kiinteitä esteitä?

Tarkoitat varmaan jottai kenttä-esteitä ?    Oon hypännyt issikkavaelluksella jotain pientä ja matalaa bankettia sekä tosi alkeellista tukkiestettä. 

9. Lempi hevosrotu?

 En osaa jaotella hevosia lemppareikseni rodun tai ulkonäön suhteen. Toki jokin hivelee silmää enemmän ja voi olla ominaisuuksiltaan parempi, mutta mulle merkkaa luonne ja persoona niin paljon enemmän.  Vähän niin kuin ihmisissäkin. 

10. Korkein este mitä olet hypännyt?

Öö oisko ollut joku säälittävät 80-90 cm yksittäisenä joskus vuonna nakki.  Taidettin rymytä sellaisen yli entisen hoitoheppani Reiskan kanssa.   Omilla en juurikaan hyppää, Vusella joskus  mielenvirkeydeksi pientä, 3:n esteen "rataa"  tai sitten yksittäistä mennyt.  Taitoo sillä ei ole, niin ku ei omistajallakaan,  mutta intoo siitäkin eestä :D    Alkukesästä ehdin ottaa pari estehyppelyä ruunan rupsun kanssa, mutta sittenpä raskaus tulikin ilmi, ja estehyppelöt jäi siihen.   On se sen verran epämääräistä rämpimistä välillä, että miksi ottaa turhia riskejä.

Reiskan kanssa pikkuestettä v. 2009

Pakollinen persekuva ? :D


Mutta tässäpä oli kysymykset, kiitos  näihin oli kiva vastailla!

Haluan haastaa ihania lukijoitani, tässäpä tämän haasteen haastettavat tällä kertaa :

Petra
Julia
Riikka
Jenna


<3 Henna

9 kommenttia:

 1. Höpölöpö mikään säälittävä. Mä oon hypännyt vain 60 cm :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no joo, ehkä pari kertaa oon hypännyt nuo tyyliin "paska housussa" :DDDDD :DDD mutta on se säälittävä aatellen silleen, että mun moni kaveri hyppää yli metrisiä, kilpaakin ja usein sijoittuu ;) mutta meikäläiselle 60 cm on ihan riittämiin, itsellä kun on pääasia se, että heppa ponnistaa siististi ja käyttää hypyissä selkäänsä, eikä vaan räpellä menemään miten sattuu :)

   Poista
 2. Tuossa ekassa kuvassa on jotenki niin oikeaa heppailun tunnelmaa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sitä se onkin <3 Olin tuossa niin onnellinen, kun pääsin hevon selkään vuosien tauon jälkeen ja heppakin oli niin syötävän suloinen pulla :)

   Poista
 3. jos sua kauheesti jännittää valmennuksetkin, niin kannattaa mennä jollekkin lähikentälle, missä muita ei ole ja pyytää valmentaja sinne:) mulla on auttanut tää, koska itse en yhtään tykkää ratsastaa valmennuksessa jos kentän laidalla on kauheesti porukkaa:)! en muuten oo ees kuullu et oisit blondillakin ratsastellu:o mutta kiva kun teit tän:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin pittää tehdä ehottomasti :) Ja tosiaan, kunhan tuo oma kenttä jos hamaassa tulevaisuudessa valmistuu, niin olis tarkoitus koittaa saaha joku vähän neuvomaan sinne joskus :) tänne korpeen on vaan tosi vaikee välillä saada hyvää opettajaa, mutta toivotaan parasta - että näin pääsisi käymään :) itsekin rakastan rauhallista ilmapiiriä, jotta voisin keskittyä ees vähäsen. ja oma jännityskin kun on helposti siirtynyt tuohon muutenkin niin herkkään hevoseen.

   Joo, siis Blondi oli ystävälläni ylläpidossa / ratsutuksessa tuossa talvella ja pääsin itsekin sen selkään. Hieno oli nuori neiti, todella kiva ratsastaa :)

   Kiva kun tykkäsit postauksesta <3

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Jos tarkoitat minua niin laitan sen tähän blogiin: http://minulifestyle.blogspot.fi/

  Koska mihin toi linkki vi on minun ja minun kaverini yhteinen blogi

  VastaaPoista