keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Haaste numero 1

Sain jokin aika sitten haasteen blogi-ystävältäni Viipiltä,   kiitos kovasti !   Olen tehnyt näitä tämäntapaisia jo useampia, mutta aina erilaisiin kysymyksiin on kiva vastailla, joten pidän tällaisista haasteista :)

 Säännöt :

"Jokaisen haastetun henkilön täytyy vastata niihin kymmeneen kysymykseen, jotka haasteen antaja on esittänyt ja postata vastaukset blogiinsa.
Valitse sitten 10 uutta haastettavaa ja linkitä heidät postaukseesi.
Keksi 10 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata.
Älä haasta sitä henkilöä jolta sait tämän. "

 Viipin kysymykset:

1. Parasta elämässäsi?

- Ehdottomasti perhe, ystävät, koti, lemmikit ja luonto. Eläminen maalla ja luonnon läheisyydessä. Se että saa hengittää vapaasti ja nauttia pienistä arkisista hetkistä.

 2. Kovin "kolhu" mitä oot kokenu?

- Kovin kolhu on varmasti kokonaisuudessaan lapsuuteni koulukiusattuna.  Se etten koulumaailmassa kelvannut juuri kenellekkään,  ympyrät suljettiin ja seljät käännettiin minun lähestyessä ja minua halveksuttiin sekä jatkuvasti haukuttiin. Itsetuntoni poljettiin maahan jo elämän alkumetreillä, joten on vienyt vuosia, että olen saanut kehitettyä itselleni realistisemman minä-kuvan. Onneksi ehetytymis-prosessi on hyvässä vauhdissa ja olen mielestäni onnellinen aikuinen nainen jo.  Silti koen olevani välillä erittäin hankala ihminen omien pelkojeni vuoksi.  Mutta niin olisi joku muukin, jos olisi kokenut saman kuin minä.  Voisin postata tästä joskus syvällisemmin tulevaisuudessa.

 3. Pahin tapasi?

- Huonoin tapani on suorasukaisuus ja tempperamenttisuus - tosin riippuu, keneltä kysyy.  Puhun yleensä asiat suoraan ja ilmaisen mielipiteeni ja tuntemukseni hyvinkin tulisesti välillä.  Olen hieman koittanut hillitä itseäni nykyään ja pitää enemmän mölyjä mahassani, sillä suorapuheisuuteni on koitunut monen asian kohtaloksi :D

 4. Miten tutustuit hevosiin?

- Kaikki elukat tassullisista siivekkäisiin ja eväkkäistä kavioikkaisiin ovat kiehtoneet minua. Olen lapsesta asti ollut oikea metsänhenki, joka on kokenut jotain suurempaa yhteyttä eläinten kanssa.  Lapsuuteni pääasiassa ykinäisenä kulkijana on johdattanut minut syvälle luontoon  ja hakeutumaan eläinten läheisyyteen. Hepat tulivat luonnollisesti myös kuvoihin, kun lähistöllä oli kesälaitumella ravureita ja niithän piti käydä aina enemmän tai vähemmän salaa rapsuttelemassa :) sitten myöhemmin pääsin paremmin hevosmaailmaan ratsituntien kautta.

 5. Jos saisit valita yhden asian millä muuttaisit tätä maailmaa niin mitä tekisit?

- Pedofilia pois välittömästi kiitos. Se on jotain niin sairasta ja oksettavaa, etten voi sanoin kuvailla.

6. Mikä oot ammatiltasi?

- Lähihoitaja, tarkemmin yöhoitaja yksityisessä vanhusten hoivakodissa 

 7. Paras muisto lapsuudesta?

- Ehdottomasti kaikki yhteiset muistot rakkaan serkkuni Jassen kanssa.  Hän on minulle kuin sisko ja edelleen yksi henkireikäni tässä elämässä.  Vaikka ikää karttuu, niin leikit melkeinpä jatkuu samanlaisina edelleen :D

<3
 8. Paras muisto hevosten kanssa?

- Se vapauden tunne, ja kun ylität itsesi.  Se kun jokin niin iso, mutta hauras ja pelokas alkaa luottaa sinuun joka solullaan  ja kohta olettekin erottamattomat.

 9. Kerro päivästäsi?

Sori, mutta nyt tulee meleko pitkästi: 

7:30  pääsin yövuorosta. Hain pikaisesti kaupasta Kimmolle jogurttia ja kauraleipää.
7:45  Kurvaan kotipihaan ja tallustelen tallille antamaan malttamattomille poneille aamuruoat ja hieman porkkanoita / omenoita.  Kaama taisi saada pari leipääkin sen vuoksi, että kerjäsi niitä niin söpösti.   Kannoin vedet tarhaan  ja taluttelin hepat ulos. Pysähdyin hetkeksi katselemaan tyytyväistä heinän mussuttajia ja sitten käppäilin sisälle syömään vähän kaupasta ostettua leipää.  Jutustelin hetken Kimmon kanssa ja sitten menin nukkumaan, kello oli tuolloin jotain vähän päälle kahdeksan.
n. klo 12:30   herään hirveeseen pissahätään ja samalla huomaan, että Kimmo on  juuri yrittänyt soittaa. Vessareissun jälkeen laitan hänen pyynnöstään perunat kiehumaan ja  tajuan olevani nälkäinen.  Vetäsen vähän marjarahkaa naamariin ja käyn vielä hetkeksi unille. En vaan meinaa millään saada unen päästä kiinni.  Hetken torkuttuani alan lämmittämään eilen tekemääni kastiketta  ja  tekemään kimille eväitä töihin.   Kimmon tultua sisälle syödään yhdessä ruokaa ja pohditaan kenttä-probleemaa.
Kimmon lähdettyä töihin vähän ennen klo 14 torkahtelen vielä hetken sohvalla, kunnes isi tulee myös syömään. Hän oli saanut tasoiteltua hiekat ja kohta hänen täytyykin kiiruhtaa metsään ajamaan metsäkonetta. Jutellaan hetki ruokailun yhteydessä  ja käydään katsomassa kenttää yhdessä.  Halitaan ja kiitän isiä kovasti avusta, ja isi kurvaa autolla pihasta pois.   En tunne enää itseäni ollenkaan väsyneeksi, joten päätän juoda ison satsin kahvetta ja  istahtaa koneelle tilittämään tänne blogiin kentän tilanteesta.  Kuuntelen samalla piristäviä biisejä youtubesta.
Klo 16:50 hilpasen tallille siivoilemaan karsinat ja kantamaan lisää vettä tarhaan.  Huomaan hevosten levitelleen pyöröpaalin jämää entuudestaan pahemmin ja päätän hirmuisen ketutuksen vimmalla roudata paalin jämän tarhan ulkopuolelle.  Syököön levittelemiään heiniä nuo paskiaiset :D

klo 17:30 Kuskon vuokraaja Anne tulee tallille, putsataan mutaiset kaakit ja käydään aina niin mukava ja lupsakka maastolenkki yhdessä. Otettiin jonkin verran ravia ja muutamat pienet laukatkin. Poneissa olis ollut virtaa taas enemmänkin, mutta käyttäytyivät ihan nätisti vaikka täpinöissään olivatkin etenkin laukkamäkien alla.   Anne käy vielä Vusen kanssa vetämät omat pikku rallinsa kahdestaan. Kello on jotain 19 tuolloin ja alkaa olla aika hämärää, joten viritellään muutamat lisäheijastimet vielä hevoselle sekä lisäksi otsalamppu ratsastajalle ennen lähtöä.  Pimeys kyllä yllättää aina näin syksyisin.  Minä jäin tallille touhuamaan loppuhommat paikalle saapuneen ystäväni Jennan kanssa ja lähdettiin sitten keittelemään kahveet valmiiksi.   Kahvitellaan tyttöjen kesken, höpötellään kaikkea enemmän ja vähemmän järkevää.

Klo 20: Annen hetkeä aiemmin lähdettyä istutaan Jennan kanssa hetki sohvalla. 20:15  hypätään autoon ja käyn samoilla tulilla heittämässä hänet kotiin. Hänen pihatiellään tulee vastaan hänen poikaystävänsä ja heidän yybersuloinen koiransa iltalenkillä. Ehdin pusuttelemaan tuota pientä kääpiöpinseri-tyttöä mutta koska aikaa on enää pari minuuttia jäljellä, ennen kuin vuoroni alkaa - tajuan olevani jälleen kiireinen ja  kurvaan vauhdilla lähellä sijaitsevan työpaikkani pihaan.  Yövuoro alkaa klo 20:30 ja sillä tiellä ollaan :)

10. Missä olet 10 vuoden päästä?

Toivottavasti asutaan yhdessä onnellisina ja terveinä, koko pieni perheemme.  Poju on jo siinä vaiheessa koulussa ja toivon mukaan on reipas ja rempseä poika, jolla iso sydän - niin kuin isällään on.  Osa lemmikeistämme saattaa hyvinkin todennäköisimmin laukata jo eläinten taivaassa, mutta hyvät muistot lämmittävät mieltä silmäkulmien kyyneleistä huolimatta.  Uusia perheenjäseniä on ehkä tullut kuvioihin - se on sitten iso kysymysmerkki, mitä lajia ne edustaa ;)  Pihaa on varmasti uudisteltu ja siistitty sekä pihaan on rakennettu vanhan pihasaunan tilalle uusi ja tilavampa piha-talo, jossa on pienen terassin lisäksi vieraille oma pieni asunto <3  Toivon, että ystäväni voivat hyvin ja elämänmuutoksista huolimatta pidämme edelleen yhtä.Ja sitten haastettavat:  ( tällä kertaa pyrin haastamaan uusia tuttavuuksia ja heittämään muita, kuin heppakysymyksiä! )

Satu
Murmeli
Nipsu
Ilona
Suvi
Susanna
Anzu
Pinja
Petra
Katja

Ja heille heittämäni kyssärit :

1.  Millaisissa vaatteissa olet mieluiten ?

2. Tavara, jota ilman et voisi elää ?

3. Lempibiisisi?

4. Kaupungissa vai maaseudulla ?

5. Suositko jotakin vaate/asuste/muoti- brändiä ?   Siis suomeksi, onko jokin vaate- yms. merkki sinulle tullut tyypilliseksi ostokseksi, kun shoppailet ?

6. Millainen on arkimeikkisi?  Entä juhla / iltameikki ?

7. Miten rentoudut parhaiten ?

8. Mitä pelkäät eniten ?

9.  Millainen on sinun juhla-ateriasi Menu ?

10. Pahinta, mitä sinulle on koskaan sanottu ? 

 
Tässäpä tämä !  Seuraava haastepostaus liittyykin hieman enemmän hevosiin  :)

<3 Henna

7 kommenttia:

 1. Ihana sinä <3 Mun täytyis kans jaksaa tehdä tämä sama Viipin haaste :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakas <3 Niinpä, siksi en sulle sitä ennee heittänytkään !! ;)) sulle ku jos vähän noita haasteita tuppaa ehkä tulemahan :DDD

   Poista
 2. Jee ! Oonki odotellu että joku haastais, ei oo blogiin mitään muutakaan asiaa viime aikoina ollu kun asiat pyörii vaan samaan tapaan eikä mitään erikoista tapahu. Kiitos kovasti aamun piristämisestä ! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana, että piristi sinua ! <3 Oleppa hyvä vaan ! <3

   Poista
 3. Tittididii :) http://suurpiirteinenperfektionisti.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Mä olen missannut tän haasteen ihan täysin, mut teenpä sen nyt! :)

  VastaaPoista