Hän osti hevosensa samasta paikasta, kuin minä, joten sitä kautta ollaan tutustuttu. Hän siis tuntee Kuskon jo pidemmältä aikaa, kosta oli samaisella tallilla myös töissä. Ihana tuntea ihminen, joka näkee Kuskossa sen hienouden ja ymmärtää sen järjen juoksua erinomaisesti ;D Kävin siis tallissa rapsuttelemassa hänen ponikokoista suomenhevostammaansa, joka Kuskon entinen laumakaveri ja neiti on todella hurmaava! Selkeästi hyvinpidetty ja säännöllisesti liikutettu. Sen silmistä paistoi myös tyytyväisyys ja hän olikin oikein halittava ja suukoteltava tapaus <3
Nyt päästäänkin postauksen otsikkoon: Ystävysten Angstikakkuun!
Sain aikoinaan inspiraation kehittää omannäköisen kaakun, joka sopii oivasti maailmanparannus- sekä angstaamis-iltamiin, joita järjestetään ystävien kesken! Nyt onkin hyvä hetki laittaa tämä näytille:
Huom: En ikinä mittaa tarkkoja mittoja raaka-aineissa joten nämäkin on annettu sitten mututuntumalla :D Ja suattaapi sisältää savonmurretta, elekee hyvät immeiset säikähtäkö! ;)
Munia 3 kpl
Sokeria 1,5 dl ehka :D
Jauhoja 2-3 dl noin :D
Leivinjauhetta 1,5 tl
Kaakaojauhetta tummaa ja vaalea 50/50 n. 1dl yhteensä
Vanilliinisokeria 2 tl
Voita 200g
Kermaa loraus
1-2 levyä suklaata rouhittuna
Vatkoo munat ja sokeri, lisää jauhot ja jauheet, sitten voi ja kerma. sekoita hyvin.
kummoo voideltuun ja leivitettyyn vuokaan (mielellään sydämenmuotoinen :D ) ja paista uunissa 200 asteessa jottain 40-60 minnuuttia, mutta kokkeele tikulla varmuuveks jo puolen tunnin jäläkeen :D Voipha tuo olla tai olla olemattakii! :P
Kun kakku on kypsä, voit kumota sen tarjoiluvadille tai voit jättää sen vuokaan!
Kaakun jäähdyttyä kostuta hieman kaakkua lorauksella mieleistäsi likööriä, mutta suosittelen käytettäväksi Kissanminttua tai Baileyssiä. Toki olen joskus käyttänyt myös rommia tai esim. Vana Tallinkia, mutta ehottomasti ykkösvaihtoehtoja ovat nuo ensimmäiset ;) Anna kaakun tekeytyä sillä aikaa, kun teet kuorrutuksen :
1-2 levyä (125g/levy) valkosuklaata
1/2 dl kuohukermaa
Sulata suklaa vesihauteessa ja lämmitä kerma kuumaksi, mutta elä keitä, tai anna kiehua. Ota kattila liedeltä ja kaada sulanut valkosuklaa joukoon, sekoittele vispilällä tasaiseksi ja anna jäähtyä seosta sekoitellen. Kun kuorrute on jäähtynyt ja paksuuntunut, kaada varovasti seos kakun päälle ja tasoittele! Kuorrutetta saa sitten valua yli jos kaakku on kumottu - sitä pitää olla paljon ! :DDDD
Laita kaakku jääkaappiin hetkeksi - kohta voit koristella sen sitten mieleisillä koristeilla: Minä laitan itse lisä suklaata ja Marianne Crushia! :P
ANTOISIA ANGSTAUSHETKIÄ!
Ps: Huomenna suuntaan kohti Helssinkiä! En tiedä, miten postausten käy - kuvia en välttämättä saa lisäiltyä, mutta yritän parhaani ;) Ainakin reissusta tulee sitten isompi postaus :) Ja laittakee kysymyksiä ja toivepostauksia, te uskolliset 6 lukijaani! <3
<3 Henna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti