sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Hankitreeniä ja kuumaa tomaattikeittoa!

Olen pahoillani, minulla oli tänään niin kiire, etten ehtinyt kunnolla kuvailemaa, saati edes kopsaamaan koneeltani joitain vanhoja kuvia postauksen yhteyteen.     Minulla on tekeillä isompi postaus, mutten halua sitä vielä julkaista, koska minulla ei ole aiheeseen tarvittavaa kuvamateriaalia mukana.  En halua pilata hyvää postausta kuvattomuudella, joten nyt näpyttelen tällaisen tyhjänpäiväisen selittelypostauksen :DDD    koittakee kestää, te muutamat uskolliset lukijani! ;) 

Seuraavassa postauksessani tulee paljon tarinaa kuluneesta vuodestani  ja siinä tapahtuineista asioista  - sekä hyvistä, että huonoista.

Mutta  kuluneeseen päivään,  oho, nyt näköjään jo eiliseen:

Tänään oli oikein mukava päivä, ulkona oli ihanan lupsakka keli ja odotin innolla, pääsin Kuskon selkään taas useampien taukopäivien jälkeen.  Kusko on niin paljon  muitten käytössä, että itselle on aina juhlaa istahtaa tämän luottoruunan selkään.   Vaikka lumi oli kosteaa, ja tilsojakin kerääntyi, herra marssi reippaasti eteenpäin.  Se oli heti hyvin etupainoinen sekä  menevällä päällä ja  tietysti, pirulainen arvasi , että kun mamma istahtaa satulaan - voi siltä kysellä : "joko mennään".  Se laukkasi jo valmiiksi paikoillaan tuttujen laukkamäkien alla, odottaen lupaa päästellä.  Luvan saatuaan, tämä ruutitynnyri hyppää laukkaan, kuin tykin suusta.  Höperö, vanha mies :D

Kuitenkin heti ensimmäisissä raveissa sekä haki tuntumalle ja alkoi polkea takapäätä alle.  Ei se missään rehellisessä peräänannossa kulje ja takapää on useimmiten tallissa, mutta kuitenkin se yrittää tehdä parhaansa mukaan töitä.  Sitä on jokatapauksessa niin mukava ratsastaa. Meillä oli ihana lenkki ja olin sen jälkeen niin onnellinen, että otin Kaamankin jaloittelemaan, vaikken sitä alkuun meinannut mennäkään.


Kävimmekin sitten Karisman kanssa pellolla kahlaamassa lumessa ilman satulaa ja neiti tykkäsi. Se kauhoi lunta etusellaan ja törisytti turpaansa.  Hieno vauva <3  Kahlailimme reilun  15 minuuttia ja kävimme loppuun tiellä maastakäsin kävelemässä.

Hevosten liikuttelu venyttelyineen vai aikaa reilun 1,5 tuntia  ja kello olikin 19, kun pääsin sisälle.  Tein itselleni lämmintä tomaattikeittoa, joka on muuten yksi lempiruuistani.  Siihen tulee tomaattia murskana, valkosipulia, chiliä, yrttejä (mm. tuore basilika, oragano), Mozzarellaa,  mustapippuria, suolaa, yrttisuolaa sekä oliiviöljyä.  Se on niin ihanan lämmittävä ateria ulkoilun jälkeen.

Kuva pöllitty googlesta ;)


Ehdin istahtaa hetkeksi sohvalle rapsuttelemaan Viljoa ja sitten pitikin lähteä ottamaan hevoset sisälle, jotka olin jättänyt vielä hetkeksi ulos tarhailemaan lenkin jälkeen.  Kello olikin tuolloin 20:10   ja piti rientää töihin. Töissä ehdinkin tovin jutella henkeviä työkaverini kanssa, jonka kanssa muutenkin ollaan ystävystytty.  Ehdimme hetken aikaa purkaa tuntojamme ja sitten toivotimme hyvät yöt :)

Huomenna alkaakin sitten vapaaviikko, johon sisältyy kaikkea jännää ja ihanaa.   Lähden keskiviikkona Helsinkiin ja olen siellä lauantaihin asti.  Olen työpaikkani varaluottamusmies, ja tämän vuoksi lähden koulutukseen pääkaupunkiseudulle.   Pääsisin kotiin jo heti torstaina, mutta menen vielä lisäksi siskoni luokse pariksi yöksi ja lisäksi menen moikkaamaan erästä uutta tuttavuutta.  Tämä hyvällä elämänasenteella ja iloisella mielellä varustettu ihminen on tullut tutuksi minulle heppajuttujen kautta, ja olemme löytäneet toisistamme paljon samoja piirteitä ja näkemyksiä, joten on hienoa tavata hänet kasvotusten ja tutustua paremmin ! :)  

Toivon mukaan ehdin reissustani huolimatta kirjoittelemaan välillä edes pienesti ja  sitten tekemään reissusta paremman ja laajemman postauksen kotiuduttuani!

Mutta ehkäpä jo huomenna tosiaan sitä parempaa, filosofisempaa ja laajempaa postausta kehiin! ;)  

<3 Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti