tiistai 12. maaliskuuta 2013

Hieman alle tavotteiden

Viime viikkoinen tulos vaa'assa ei oikein tyydyttänyt,  vaikka tiedän ettei pudotusta aina tapahdu samalla tavalla.  Sen sijaan eilen illalla keskivartalosta otetut mitat kertoivat, että suunta on todellakin oikea ja hiljaa hyvä tuleekin.  Lähestyvä kesä kuitenkin väkisillä syöttää päähäni ajatuksia, jotka pistävät minut haluamaan nopeampaa painonpudotusta ja rajumpaa kaventumista lyhyessä ajassa. Olisi niin kiva näyttää hyvältä kevyessä kesämekossa lämpimänä kesäiltana. Koitan kuitenkin pitää järjen päässäni ja pitää tahdin juurikin sopivana. Ehkäpä  sitten kesällä 2014 on minun vuoroni näyttää hyvältä ?

2008

Minua ärsyttää ihmisissä, nimenomaan myös itsessäni se - että puheet ovat suuret, mutta mitään ei kuitenkaan tapahdu.  Luvataan yhtä sun toista, mutta ne lupaukset unohdetaan hyvinkin nopeasti.  Päätetään ryhtyä asiaan suurella tarmolla, mutta tarmo  ja uho laantuukin yhtä nopeasti, kun on syttynytkin. Ja annetaan niin tapahtua hyvinkin helposti, annetaan itsensä lipsua ja se on ihan ok.  Olen huomannut itsessä k.o. piirteitä, keksi tai suklaa lipsahtaa suuhun hyvinkin herkästi ja annan sen tapahtua liian helposti.  Olen päättänyt, etten osallistu mihinkään sitovaan, jos en oikeasti siihen pysty 100 % panostamaan.  Koska tiedän, että kaikkea en ole tehnyt niin kuin pitäisi, tuntuu tämäkin pieni pudotus pettymykseltä, vaikkei se sitä missään nimessä saisi ollakkaan. Minä haluan opetella olemaan tiukempi itselleni ja sitä myöten armollisempi itselleni, mutta nimeomaan oikeissa asioissa.

Eilen paino siis 85,8  kg - pudotusta viime viikoiseen -200g ja yhteensä 2,2, kg.

Mitat:

Vyötärö:  99cm      (12.2. 102 cm)  eli - 3cm
Lantio:     115cm     (12.2.  120cm )  eli -5cm
Rinta:      111cm     (12.2. 113cm )  eli -2cm

Painoindeksini : 32

Tohtori.fi-sivustolta lainattua : Painoindeksisi on: 32  "Se tarkoittaa, että olet merkittävästi lihava. Sinulla on suositukseen nähden liikapainoa 19 kiloa."

Näinpä.  Tuonne tähdätään,  vielä siis 18-19 kiloa pudotettavana. Se on aikamoinen urakka se, mutta katsotaan miten sinne päästään. Tiedän, että se vaatii kovaa itsekuria ja rankkaa treeniä.  Mutta olen siihen valmis.  Pitäisi varmaan osata reagoida jatkossa tarjolla oleviin herkkuihin alla olevan kuvan tavoin :D


Jos rehellisiä ollaan, haluaisin tällä hetkellä panostaa enemmän omaan hyvinvointiin ja oman kehoni remontointiin - kuin ratsastamiseen.  Hevostelu on toki ihanaa, mutta oman huonon kunnon vuoksi se tympii välillä. On niin rajoittavaa, kun huomaa ettei keho kykene siihen, mitä itse haluaisi.  Minun pitää saada oma kroppani paremmin hallintaan, jotta voin olla huomattavasti parempi ratsastaja. Toki ratsastaminen tavoitteellisesti omaa kroppaa käyttäen käy treenistä, joten sitä ratsastustakin on jo hevostenkin terveyden vuoksi harjoitettava.  Oma napani ei ole niin tärkeä, että antaisin hevosteni lahota muitten harrastusteni vuoksi.  Joten on löydettävä sellainen tasapaino kaiken suhteen -  kultainen keskitie, mitä on hyvä kulkea ja sen myöten pysytään kaikki kunnossa, tyytyväisinä ja terveinä.

Tätä harrastettava ensi kesänä enemmän ?  Lauran ikuistama kuva laiduntavasta emakosta :D

Viime viikon liikunnat:

Maanantai:  vp, shoppailureissu kuopioon
Tiistai:  vp, molempien hevosten tehokas ratsastus
Keskiviikko:  lenkki kera hevosten maastakäsin, yhteensä 40min,  salitreeni
Torstai: reipas kävelylenkki 35 min
Perjantai:  Lenkki 32min (10min kävely, 12 min hölkkää, 10min kävelyä ) + kevyt selkä & vatsalihastreeni
Lauantai: Lenkki 40min reipasta kävelyä
Sunnuntai: vp

Ruokailut menivät mielestäni hieman poskelleen.  Söin siis terveellisesti, mutta usein myös unohdin syödä ja lisäksi juoda sitä niin tärkeää vettä.  Ja senkin vuoksi mahantoiminta reistaili jälleen. Mun pitää varmaan ottaa käyttöön kännykän muistutus, joka kertoisi minulle milloin pitää oikeesti istahtaa alas ja syödä. Nytkin minun olisi pitänyt syödä jo tunti sitten, mutta kappas en ole syönyt. Tässä on kyllä iso opettelu, päästä eroon vanhoista tavoista, jotka ovat minulle nämä kilot kerryttäneet. En voi vieläkään tajuta, että syömällä voi laihtua.  Mutta oppia ikä kaikki, kyllä minä vielä nämä hommat tajuan :)

<3 Henna




22 kommenttia:

  1. Ensinnäkin, hahaha, kunnon repeäminen sun kekkeri kuvassa, saatika sitten laidunkuvassa :DDD
    Hienosti sulta on lähtenyt jo kiloja, muista pitää myös itseluottamus päällä. Sä onnistut, hieman hitaasti, mutta varmasti ! No mutta, ei kai muuta, yhä kippeenä :d
    -neppis /ekaa kertaa laitoin ton google-tilin nimi, mutten kirjaudu sisään, tunnukset hävinny.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniii, kiva neppis kuulla sinusta ihan nimen kera! :)) kiitos paljon sullekin tsempietsa ja itselles nyt sitä pikaista paranemista! Juo paljon kuumaa ja käperry viltin sisään <3

      Poista
  2. Hauskoja kuvia! :D Oot tosi nätti ekassa kuvassa :) Aika hyvin pudotettu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä näistä teidän kommenteista saa tarmoa tähän urakkaan ihan mahottomasti! <3 <3

      Poista
  3. Vitsit, kiitos viikon nauruista(tuo viimeinen kuva) :DD!

    Ja tsemppiä urakkaan, vaikka tosi hyvältähän sie nytkin näytät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3 Jospa sitä ens vuonna näyttäis vielä paremmalta ja enne kaikkea olis terveempi / vahvempi!:)

      Poista
  4. No mutta hei, onhan noita senttejäkin jo lähteny! Laiduntava emakko oli kyllä päivän paras :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, noi lähteneet sentit kyllä teki mielen tosi iloiseksi, on tärkeintä että vyötärö kapenee :) heh, onpa kiva että tuo emakko- kuva on riemastuttanut muistakin :DDD

      Poista
  5. Ihan sairaan hyvä tuo laiduntava emakko :DDDDDD haha, hyvät naurut sain, kiitos ! Ja tsemppiä, kyllä se paino siitä tippuu kun jatkat samaan malliin ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, eeköhä nää kilot tästä pikkuhiljaa lähde :) tännään lähden uimaan pitkästä aikaa <3 Jospa tuo kuvan emakko olis joskus hieman pienoisempi ;)) hihihihi, tuo kyllä saa nauramaan :)

      Poista
  6. Ihana tuo viimeinen kuva :)! Tsemppiä, kyllä se siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan loisto-otos :D saa aina nauramaan :DDD kiitos paljon, jospa tää viikko menis vähän paremmin :))

      Poista
  7. Sinä se et kyllä esitä mitään muuta, mitä olet. Se on ihailtavaa! Niin kun sanoin jo tuolla omassa blogissa, niin muista ihailla sinun kauneutta ja ihanaa luonnetta tuon laihdutusprojektinkin keskellä.

    You make it! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kuule samat sanat sinne sinulle! <3 pittää yrittää muistaa niin sitä jaksaapi paremmin eteenpäin kaikissa arjen pyörteissä ! :)))

      Poista
  8. Tsemppiä! painonpudotus ottaa oman aikansa, älä ota turhaa stressiä! nauti nyt pikkuisesta ja tosiaan laita vaikk muistutus. Muista myös että jokaiset pullat, herkut yms. haittaavat painonlaskua :( koita korvata kahvipulla vaikka jollain hedelmällä? Oma tyttäreni on nyt 3kk ja silloin kun hän syntyi otin muutaman painavan kirjan ja tein kyykkyyn-ylös liikkeitä niiden kanssa (en tosin tiedä kun sinut on leikattu). Toisinaan myös myöhemmin olen nyt tehnyt vatsalihaksia niin että laitan käden pään taaksen ja vastakkaiselle puolelle vien kyynärpään maahan (you know?) kaikki 9kg raskauskiloja jäivät sairaalaan mutta vatsan olen saanut kiinteytettyä ihan kotona jumppailemalla ja noilla vaunulenkeillä! Herkut jätin pois ajatuksella että en kyllä kuole jos en niitä syö :) Aina kun tulee herkku-olo syön jotain mistä todella pidän eli kiiwiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uijjui, minäkii rakastan kiiwejä! ootko ikinä maistanut niitä keltaisia kiiwejä ? ne on kyllä harvinaisempia mutta mulle ne sopii paremmin, kuin vihreet, jotka aiheuttaa haavoja suunpieliin :/ mutta syön niitä silti, on ne sen verran hyviä! :P

      oon kyllä onnistunut vähentämään kahvileivän syöntiä kahvin seurana, joten koko ajan siinäkin onneks edistytään. jospa tää sokeriholisti pääsis joskus kierteestään eroon :))

      tänään oliskin tarkoitus tehdä vatsa / selkä / kylkijumppa tässä ihan kotosalla, sillä tavalla sitä pääsee kiinteytymään pikkuhiljaa :))

      Kiitos tosi paljon hyvistä ohjeista! :)) en minäkään todellakaan kuole jos en saa suklaata! :DDDD

      Poista
  9. Joo kiiwit on aivan loistava herkku kun tulee semmonen että NYT ON SAATAVA JOTAIN! :D monesti teen myös porkkana/kurkku/paprika semmosia siivuja joita napsin leffaa katsoessa tai koneella istuessa! :D En oo koskaan keltasia edes nähnyt :o pitääpäs testata!!

    Hyvä juttu että alat pääsemään sokerista eroon! Kannattaa vain paljon liikkua vaikka hyötyliikunnan muodossa, siivoilemalla, pesemällä vaikka ikkunat jne kun vauva nukkuu! Ei muuten meidänkään taloudessa ole näin siistinä ikkunat pysyneet ennen lasta! :D ihan perus x-hypytkin tekevät ihmeitä!

    Joo kotona jumppailu on helppoa kun vauvan voi laittaa sohvalle/lattialle/sitteriin siksi aikaa siihen viereen kun jumppaa! Kun tyttö oli n.1kk ikäinen kävin muutamia kertoja salillakin, vauva turvaistuimeen ja se nukkui tyytyväisenä sen aikaa kun tunnin verran treenasin. Nykyään vain kävellään vaunujen kanssa paljon ja jumppaillaan.

    Vaunujenkin kanssa kun kulkee, kannattaa valita mahdollisimman epätasainen maasto jossa on ylä- ja alamäkiä, ottaa paljon enemmän lihaksiin kuin asfaltilla tai hiekalla kävely. Ylämäkeen työntäminen selkäsuorana ja ryhdikkäänä ottaa pakaroihin todella paljon! :)

    Ja tuohon herkku asiaan vielä että itse ajattelisin näin jos kävisin vaikka tunnin lenkillä ja sitten söisin jotain sokeriherkkua niin tuntuisi että se tunnin lenkki olikin ihan turha :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos neuvoista! :)) tuossa oot kyllä niiiiiin oikeessa, itsestäkin tuntuis lenkki turhalta, jos vetäsen naamariin heti keksiä sen jälkeen :DDDDD

      Poista
  10. Kannattaa hommata kahvakuula, sillä on niin kätevä tehdä liikkeitä vaikka telkkaria katsoessa ja tuntuu muuten kropassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäis oikeesti hommata, en oo koskaan kokeillu sitä ! Ysätävälläni on kahvakuulas, jospa hän pitäis mulle joskus ohjatun kahvakuula-reenin :)))

      Poista
  11. Vastaukset
    1. heheh hyvä että riemastutti sinuakin, se on aiheuttanut suurta iloa monelle :DDD

      Poista