tiistai 29. tammikuuta 2013

Kivun takana siintävä Onni

Hei kaikki rakkaat, ihana olla täällä taas ! Kiitos mielettömästi onnitteluista ja kommenteistanne,  koin kamalia vieroitusoireita, kun en päässyt kommenttejanne välillä lukemaan tai niihin vastaamaan.  Kimmon käydessä osastolla pääsin käymään blogin parissa hänen kännykällään, mutta välillä en päässyt edes kommentteihin vastaamaan, kun nettiyhteys takkuili.   Mutta loppu hyvin,   nyt ollaan takaisin kuvioissa mukana!   Minusta tuntuu, että minulla on niin paljon kerrottavaa että halkean,  mutta taidan aloitella pieni askel kerrallaan, koska muuten tästä postauksesta ei tulisi loppua tai sitten minun pitäisi tiivistellä asioita ihan liian isolla kädellä niin, ettei kunnollista kuvaa asioista piirtyisi.  Saatan kirjoittaa välillä hieman sekavasti kiireen keskeltä, sillä aikaa koneella istumiseen ei välttämättä aina ole niin paljon, kuin ennen - mutta yritys on kova :) Kirjoitan synnytys-tarinan tiivistettynä, käyttäen omaa, hieman hataraa muistikuvaani sekä synnytyskertomusta, minkä sain osastolla luettavaksi.

Mutta näin alkuun, palataanpa ajassa hieman taaksepäin. Reilu viikko sitten sunnuntaina ratsasteltiin Jennan kanssa kentällä ja itse menin Vusella rauhallisen treenin käynnissä taivuttelun ja pienen ravailun merkeissä. Naureskeltiin, että käynnistellään synnytystä tällä tavoin.  Moni veikkailikin, että homma lähtee tuolla käyntiin mutta minä en oikein uskonut koko asiaan. Miten se nyt sitten voisi käynnistyä ?

Sunnuntai-lussuttelut, rv 39+ 5


Kuitenkin, ratsasteltuani Kuskon ja muutenkin touhuiltuani päivän kotosalla, alkoin klo 1:n aikaan yöllä tapahtua.  Valvottiin myöhään ja olin jo koneen ääressä istuessani tuntenut astetta kovempaa painetta mahassani. Niinpä,  nukkumaan alkaessa ja ehtiessäni torkahtaa hetken -  alkoi supistelut, aluksi lievästi ja koko ajan voimistuen.   Ehdin pyöriä sängyssä  puolisen tuntia miettien, onko tämä nyt oikeasti sitä, mitä luulen ? Hetken arvottuani päätin, että nyt on korkea aika lähteä kohti Kuopion yliopistollista sairaalaa.  En halunnut lähteä ambulanssilla, joten en jäänyt supistuksia kotiin katselemaan, vaan halusin lähteä hyvissä ajoin Kimmon kanssa liikenteeseen.  Matkalla soitin synnytyssaliin etukäteen kertoakseni tulostani.

Mutta jatketaampa:

Päästyäni synnytyssaliin, alkuun tehtyjen monitorointien ynnä muiden tutkimusten jälkeen - pääsin toivomuksestani klo 3:35 vesialtaaseen, lämpimään veteen lieventämään supituskipuja. Tuolloin supistukset tuntuivat sen verran, että ne vaativat selvää keskittymistä hengittelyyn, sekä tietynlaista asentoa.  Kätilö käski laittaa kännykät kiinni. Onneksi ehdin ilmoittaa synnyttämään lähdöstäni äidilleni ja parille ystävälleni.

Ehdin olla altaassa hitusen reippaan tunnin, kun siirryin salin pöydälle taas monitoriin vauvan sydänkäyrää ja supistus-seurantaa varten.  Monitoroinnin avulla seurataan vauvan sykettä ja vointia, sekä minun supistusten voimakkuutta.  Tuolloin minulle annettiin lämpöhoitoa lämmitettävien pussien muodossa ja monirotoinnin loputtua pääsin käymään kuumassa suihkussa. Sain myös kevyesti kokeilla ilokaasua, mutta pahoinvoinnin pelossa en uskaltanut sitä alkuun ottaa kunnolla,  koin pärjääväni vielä jonkin aikaa ilman täydellistä kaasun hengittelyä ja lääkkeitä. Nojailin sänkyyn ja pidin tietynlaista asentoa sekä liikettä yllä supistuksen ajan -  se helpotti.  Kuitenkin myöhemmin aamusta tarvitsin jo tuhdimpaa lääkitystä,   sain ilokaasua sekä vahvaa kipulääkettä injektiona eli pistoksena.

Minua kehoitettiin syömään ja juomaan,  mutta ruoka ei maistunut ja kaiken mitä alas sain -  tuli ylös supituksen aiheuttaman kouristuksen toimesta.  Niin kivuliaita ne olivat.  Kimmolla olikin kova työ antaessaan aina uutta oksennusastiaa eteeni ja viedessä täyttynyttä pois. Välillä toinen sai siivoilla oksennusta myös lattialta. Kimmolle isot pisteet siitä, miten rauhallinen ja tyyni hän oli koko ajan -  ja minua tsemppaamassa sopivassa suhteessa. Minulle riitti se, että tiesin hänen olevan vierelläni ja pitävän minusta huolta, jos menetän tajuntani.

Oli tullut iltapäivä ja lapsivedetkin olivat tulleet ulos aikaisemmin.  Olin todella kipeä, ja kohdun suun tilanne oli säilynyt ennallaan, aukeaminen äärimmäisen hidasta ja koko ajan kivuliaampaa.  Sain epiduraalin hieman ennen neljää maanantai iltapäivällä.  Ihana helpotus vähäksi aikaa, nukuin jopa hetkisen.  Myös Kimmo sai levättyä omassa sängyssään pienen tovin. Lepo teki hyvää ja kestin taas supituksiakin paremmin  -  homma taas jatkui ilokaasun hengittelyn merkeissä.
 
Nyt elettiin jo myöhäisiltaa. Kohdunsuun tilanne edelleen sama, tehostetaan supistuksia oksotosiini -tipalla.   Kivut pahenivat entisestään tiheämpien ja topakampien supistusten kautta, saan ylimääräisen annoksen kipulääkettä epiduraalipumpun kautta.  Hetken kuluttua alan kokea kylmyyden tunnetta, tärisyttää ja on hyvin vaikea olla. Kuume nousee pikkuhiljaa ja saan lisää peitettä sekä lämpöpusseja.  Verikokeita, tulehdusarvo nousee veressä - alkava infektio.  Panadolia sekä penisilliiniä suonensisäisesti tipalla.   En voinut enää pitää jalkoja yhdessä, saati sitten olla kyljelläni -  koska painon tunne kohdunsuussa oli valtaisa ja kipu säteili lonkkiin, lantioon ja selkään. 

Lämpö nousi edelleen, antibiootti vaihdettiin toiseen. Sain lisä-boluksia kipulääkettä pumpun kautta ja se auttoi sen verran, että pieniä torkkuja sain otettua supistusten välissä. Niitä tulee muutaman minuutin välein.   Lisäksi sain taas uusia lämpöpusseja selän ja lantion alueelle ja tilanne hitusen rauhoittui.  Kohdun suun pitäisi alkaa olla jo auki, alkaa olla kiire infektion vuoksi.  Mutta koska kohdunsuun aukeaminen on todella hidasta, joudutaan supistus-lääkkeen annosta taas nostamaan.  Se tiesi lisää kipuja.  Sain spinaalipuudutuksia kahteen eri otteeseen. Ne auttoivat vain hetkisen.  Ilokaasusta taas huomattavan paljon apua. Hengittelenkin sitä lähes tauotta ja roikun kaasuletkussa, kuin hukkuva.

Vauvan hapetustilanne tarkistetaan tähystyksellä, ottamalla näyte pään ihosta.  Lääkäri päivittelee vauvan paksua hiuspehkoa :D  Minä olen juuri ja juuri tajuissani.Olen niin kipeä ja uuvuksissa, synnytys on kestänyt  reilusti yli 24 h. Kohdunsuu auennut 7 senttimetriin,  vielä pitäisi aueta muutama sentti, mutta sitä edistävä lääkekään ei enää tunnu auttavan. Supitukset ovat sietämättömän kovia, enkä voi olla huutamatta. Kuitenkin yritän pitää ilokaasumaskin naamallani ja vaimentaa huutoni siihen. Alkava tulehdus kohdussa reilu 19 tuntia aiemmin menneen lapsiveden vuoksi ja pysähtynyt avautumisvaihe - lääkäri tulee paikalle ultraamaan vauvan ja toteaa tarjonnan huonoksi, diagnoosina avonainen raivotarjonta.  Päätös kiireellisestä sektiosta, eli keisarinleikkauksesta. Vihdoinkin.

Ensimmäisistä supistuksista 32 tuntia myöhemmin,  klo 9:14,  poika oli maailmassa.  Iso ja potra poika, painoa 4480g ja myöhemmin mitattuna pituutta 51 cm.  Niin suloinen pikku pallero pulleine poskineen, tuuheine hiuksineen ja isone silmineen. Nenä hieman vinossa pään vaikean asennon vuoksi.  Vieläkin pojan katsominen saa kyyneleet nousemaan silmiin, vihdoin se on siinä -  minun ja kimmon rakkauden hedelmä.  Hän on niin suloinen.  Näin jo kesällä unta, että saamme pojan ja hänestä tulee Onni.  Joten nimikin tulee nyt samalla julkaistua,  hän on Onni Ilmari Vartiainen <3

Meidän pieni Onni <3

Elän varmasti elämäni onnellisinta aikaa. Kuitenkin tunteet ovat välillä hyvinkin ristiriitaiset, ne heittelevät pakahtavan onnen, huolen, hädän, lämmön, ja riittämättömyyden tunteiden välillä.  Näistä tuntemuksista lupaan postata teille pian syvällisemmin. Uskon, että hormoonit ovat tällä hetkellä niin huipussaan ja kaikki niin uutta ja ihmeellistä, että niidenkin vuoksi tunnetilat heittelevät.  Jokatapauksessa rakkaus omaan lapseen on jotain niin ihmeellistä, että sitä sulatellessa menee aikaa ja kaiken tämän kiintymyksen ja huolen valjastamiseen saattaa mennä pieni hetki.

Seuraavassa postauksessa ajattelin kertoa enemmän toipumisestani leikkauksesta ja elämästä sairaalassa ja muutenkin fiiliksistä, mitä viikon aikana osastolla koin.   Jos jotakin jäi epäselväksi, niin kysymyksiä saa laittaa ehdottomasti, sillä varmasti jotakin jäi sanomatta tai tekstin seassa on mustia aukkoja.  Mutta annettakoon se anteeksi, pää on vieläkin ihan pökkyrällä kaikesta :D"Synnyit maailmaan alla onnen tähtien.
Ei vastaa sanaakaan mutta silmät tulta lyöden
kauniisiin kasvoihin hymyn taistelee.
Vielä jonnekkin onnentähden mä teen!"


<3  Henna106 kommenttia:

 1. Onpa suloinen! Minusta hän näyttää ihan Kimmolta, mitä kuvista olen nähnyt! :) Onneksi olkoon! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, tiedätkö - niin minustakin ! <3 se tekee Onnista vielä suloisemman, kun näyttää isältään hihi <3

   Poista
 2. Voi että on sulonen tapaus! Onnea nyt vielä kovasti (: ♥

  VastaaPoista
 3. Paljon paljon onnea !!! Ihana rakkauspakkaus teille nyt on syntynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hän on kyllä semmoine rakkauspakkaus että sydän meinaa pakahtua <3

   Poista
 4. Voi ei, en kestä, miten suloinen vauva!! Paljon onnea teille ja jaksamisia, elämä tulee varmasti olemaan aika kiireistä teillä, kun on hevoset, koirat ja nyt vauvakin. Isot tsempit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos elä muuta, tuleva arki hieman jännittää mutta jospa siitä jotenkin selvittäisiin, ainakin töitä saa tehdä :)

   Poista
 5. Oiii ihana, tätä olin odotellutkin. Siunausta murusille ja kaikkea parasta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tulehan käymään <3

   Poista
  2. Tulen, pikimmiten. Kunhan temppeli on ohi, niin sitten raivaan kalenterista aikaa TEILLE! <3 Ihanaa!

   Poista
 6. Eikä, miten söpö voikaan olla! Onnea hirveesti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on kyllä niin suukoteltava pieni palloposki :))

   Poista
 7. Onnea! :) Muistu kyl oma synnytyskin taas eläväst mieleen, mut mulla ei menny, ku kymmenisen tuntia, niin pääsin leikkaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onse synnyttäminen aikamoinen rulijanssi, olkoon se miten pitkä tahansa - extreemi-urheilua parhaimmillaan ! :DDD

   Poista
 8. Voi ei miten söpö pieni poika! Siinä on kyllä kauheesti Kimmon näköä:) Ehkä suloisin minkä oon ikinä nähny, tollasen kun sais syliin niin oivoi:)! Kauheesti tsemppiä Onnin (ihana nimi!) kanssa, ja muutenkin ihan kaiken kanssa! Itse oottelen paljon sulta postausta siitä, miten arki lähtee käyntiin. Mutta paljonpaljonpaljon onnea<3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Onni on kyllä kaunis nimi ja sopii meidän vesselille niin hyvin <3 Ja poju on kyllä isänsä näköinen, ja sehän meinaa äitin pistää sekaisin vielä enemmän <3

   Poista
 9. Voi että miten suloinen! Paljon onnea koko perheelle!<3 :)

  VastaaPoista
 10. Oon jo pitkään lukenut blogiasi, nyt vasta uskalsin virallisesti liittyä seuraan;) Onnea teille paljon:)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että liityit seuraan, lämpimästi tervetuloa! <3 ja kiitos :)

   Poista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Paljon onnea teille molemmille! :) Suloinen nyytti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia myös Kimmon puolesta, vauveli on kyllä söpöyden huippu <3

   Poista
 13. No niin back in business!:) Onnea vaan vieläkin tätäkin kautta! Kiva saaha siut "takasi" :) -Anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hihiih, sanos elä muuta <3 Tulehan pian käymään niin saat paijjata meidän ratsilenkkien "salaista matkustajaa" ;)

   Poista
 14. Oi että! Nyt se sit tulla tupsahti! Onnee kovasti teille molemmille! <3 Söpö pieni mies!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä se tulla putkahti, vihdoin ja viimein :)) Kiitos kovasti, isäänsä tullut poika <3

   Poista
 15. Paljon Onnia teille! Onpa tukka!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eekö vuan, kunnon tukka se olla pitää ! Kylvetyksen jälkeen saa aikamoisen rokkitukan aikaiseksi jos haluaa ;D

   Poista
 16. nimesitkö vauvasi ystäväsi kuolleen koiranpennun mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, vaikka ajatuksena se onkin todella kaunis. Näin kesällä unta, että saamme poikalapsen ja siitä tulee Onni nimeltään. Näin unen lyhyen ajan sisään useita kertoja, joten nimi oli vahvoilla koko raskauden ajan, ja onhan poika todellakin nimensä veroinen - meidän Onni. Vihdoin ja viimein pitkän odotuksen jälkeen <3

   Poista
  2. vai että kaunis ajatus... olisikohan laura samaa mieltä

   Poista
  3. Löytyypä taas yksi todella typerä anonyymi. Jos tässä maailmassa ei löydy joka nimelle joitain kaverin tutun koirankaimoja, niin on kumma. Naapurin navetasta löytyy meidän tytön kaima, olisiko pitänyt käydä lupa pyytämässä?

   Onnea Henna ja Kimmo sekä teidän pieni Onni! <3

   Poista
  4. Niin, sen verran voin sanoa että olen ystäväni kanssa asiasta keskutellut ja olemme molemmat aikuisia ihmisiä, joten tämä tuskin sinulle - ylempi anonyymi - kuuluu sen enempää :)

   Alemmalle anonyymille sanon isosti KIITOS <3 nimenomaan, pitäisköhän minunkin suuttua, että tuttuni laittoi koiralleen saman nimen, mitä itsellänikin on :D Toki en laittaisi samaa nimeä lapselleni, mikä olisi läheisellä ystävälläni. Nämä on vähän kimurantteja juttuja, ja minullakin oli paljon pohdittavaa / kipuilua nimen kanssa, mutten päässyt eroon ajatuksesta että pojasta pitää tulla tämännniminen, uskon että näin on tarkoitettu ja todellakin, poika on nimensä veroinen kaiken kokemamme jälkeen. <3

   Poista
  5. Jospa vastaan ihan itse anonyymille, niin tulee vastaus ainakin suoraan :) En ole kovinkaan iloinen Hennan lapsen nimestä, enkä itse olisi vastaavassa tilanteessa nimennyt poikaa samoin. Henna tietää nimen tuovan minulle aina mieleen ikävän ja surun -hänelle se tuo ehkä jotain muuta niin kuin minullekin aikoinaan.

   Hennalla on kuitenkin oikeus tehdä mitä hän haluaa, enkä minä ole sitä mikään määräämään. Itse en olisi kuitenkaan samoin toiminut. No, jokainen meistä ajattelee asiat eri tavalla ja kokee ne eri tavalla :)

   Poista
  6. Niin ajattelinkin, että saat itse vastata, jos vaan haluat. En kokenut tarvetta avautua asiasta sen enempää, koska en tiennyt miten sinä suhtaudut tähän, koska kyse oli myös sinusta :)

   Se on ikävää, että koet tunteen vahvemmin, mitä silloin kun asiastaa sinulle kerroin jo kesällä ja vielä ennen synnytystä otin asian puheeksi. Tiedän että asia vaivasi sinua jollain tavalla, mutten tiennyt että näin pahoin ja luulinkin että asiasta keskusteltiin tarpeeksi. Olen todella pahoillani, tuntuu tosi pahalta että nimi auiheuttaa sinulle tuskaa ja tuo muistoja mieleen - se kun ei ole missään nimessä ollut tarkoitukseni. Ehken ajatellut sitä sitten tarpeeksi.

   Mutta niin kuin sanoinkin tuossa, näin unta pojasta ja nimestä jo ajat sitten, enkä pystynyt enää muuta nimeä pojalle ajattelemaan. En voinut enää perääntyä, vaikka sen olisinkin halunnut tehdä etten sulle pahaa mieltä tuottaisi.

   Olen tosi pahoillani, oikeesti.

   Poista
  7. Olenhan mie Henna sulle sanonut et en mä iloinen asiasta ole. Ei se niin paljoa mua vaivaa et yöuneni menettäisin :D Mä tiedän et unet on sulle vahvoja ''merkkejä'' ja siks sun pitääkin niitä kunnioittaa.

   Elämä on tällästä. Itse olisin toiminut toisin, mutta ymmärrän myös sinun toimintatavan. Enköhän minä asian tule joskus vielä unohtamaan tai ainakin lopettamaan sen ajattelemisen. Nyt vain aina sinun Onnistasi puhuttaessa tulee väkisinkin omat pahat muistot mieleen.

   Poista
  8. Niin tiedän sen, kun ollaanhan me tästä puhutukkin ja niinhän tuossa taisin sanoakkin. Mutta hetken aikaa kommenttisi jälkeen tuntui, että se vaivaisi sua nytten entistä enemmän, joten olen tosi pahoillani siitä. On ikävää, että meidän lapsi nimellään tuo sulle kipeitä muistoja mieleen. Mutta toivon ja rukoilen hartaasti, että aika parantaa ja että voitaisiin olla vapaita tästä joku päivä. Mutta aika näyttää.

   Olen huojentunut, että otat asian noin hienosti ja ymmärrät myös minun asemani, joten kiitos siitä paljon <3

   Poista
  9. Sanon nyt tämän suoraan, en jaksa kaunistella ja kierrellä, mutta haloo Laep! Jos olisi järkeä päässä voisit ottaa tämän asian lähinnä muistoa kunnioittaen, vaikkakaan sen ei edes sitä tarvitse olla. Mielestäni pientä suloista Onni-poikaa ei voi edes lähteä vertaamaan koiraan. Tulet sen varmasti joskus ymmärtämään kunhan sinulla on lapsia, silloin älyät että nämä sinun kommentit ovat aivan järjettömiä. Ei pahalla, suoraan sanottuna vaan. Ei Henna sinun tarvitse olla yhtään pahoillaan nimivalinnasta eikä sitä pyydellä anteeksi. Entäpä jos Laep laittaa joskus oman lapsensa nimeksi joskus vaikka sinun koirasi nimen. Koira saattaa menehtyä jossain vaiheessa, sututko/ pahoitatko mielesi?

   Poista
  10. Niin, nämä on kyllä kimurantteja juttuja ja me ihmiset näemme asioita joskus eri tavoin, joten en itse välttämättä koe tässä oikeaa tai väärää tapaa toimia. Tämä nimi-asia on kyllä kiusallinen, koska tietoisesti en halua kenellekkään pahaa mutta vaikka hetkellisesti olenkin joutunut kokemaan huonoa omaatuntoa asiasta, olen silti tyytyväinen nimeen - se on ainut ja oikea pojalle. Varsinkin kun unet minulle sen kertoivat.

   En hirveesti halua ottaa kantaa toisiin ihmisiin nimellisesti blogissani, mutta koska tästä saatiin keskustelua aikaiseksi myös toisten toimesta, niin sen verran ehkä vielä uskallan sanoa että Laura kyllä yrittää varmasti parhaansa mukaan ymmärtää asiaa ja olla onnellinen puolestamme, vaikka hänestä pahalta tuntuukin. Ja ymmärrän kyllä, kun nimi tuo muistoja mieleen - koira oli Lauralle rakas ja vannoutuneena koiraihmisenä sen ymmärrän kyllä.

   Poista
 17. Voi ihanaa!♥ Onnea teille ihan hirmusen paljon! Ihana pieni poika, ihan on sinun ja kimmon näköinen :)♥
  Kumpa meilläkin onnistaisi saada tuollaanen ihana pieni..=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, poika on kyllä semmoinen suloisuus. Kyllä siinä on toki minunkin näköä mutta muistuttaa todella vahvasti Kimmoa, ja se on kyllä niin ihanaa kun poika näyttää isältään <3

   Kyllä teidänkin vuoro tulee vielä, minä pidän peukkuja puolestanne! <3

   Poista
 18. onnea suloisen pikkupojan ansiosta:) !

  VastaaPoista
 19. Oon lukenu sun blogia vasta vähän aikaa, mutta elin loppu raskauden hengessä mukana ja odotinkin jo innolla vauva uutisia! Onnea super paljon teille ♥ :)suloinen poika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että olet löytänyt blogin ja ollut hengessä mukana ! :)) Kiitos paljon onnitteluista! <3

   Poista
 20. Ihanaa, onnea paljon! :) <3

  VastaaPoista
 21. Voi että, oikein paljon onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, kyllä se välillä hiljaiseksi vetää tuollainen pieni lahja meille <3

   Poista
 22. Ihana Onni poika ♥ Siitä tulee hyvä mies, sillä on elämä edessä ja yks parhaimmiston vanhemmista c: Onnea !

  VastaaPoista
 23. Täytyy sanoa, että ei ole "herkkua" ollut synnytys. Tuskin se sitä kellään on, mutta kun nuin pitkän aikaa vielä. Onneksi olet sissi! :) Mitä tarkoittaa lääkärin diagnoosi "avonainen raivotarjonta"?

  Onni on kyllä niin suloinen!! Palkinto tästä kaikesta on maailman parhain <3 Hänellä on niin ihanat silmät ja tuuheat hiukset :) Odotan, kunhan pääsen katsomaan häntä/teitä!

  Onnea ja enkeleitä teille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon, tulehan pian käymään <3 Oli se aikamoinen show, mutta hengissä selvittiin ja vaavi on terve Luojan kiitos <3

   En ole ihan varma, mutta avonaisessa raivotarjonnassa kasvot ovat ylöspäin ja tarjoutuva osa on takaraivo. Siksi kai meidän pojalla olikin nenä vähän vinossa syntyessään, onneksi on jo palautunut lähes ennalleen :))

   Poista
 24. oi ihanaa. ! <3 minullakin synnytyksessä oksetti ja oksensinkin pari kertaa, minulla se johtui ilokaasusta jota en edes paljoa imppaillu ku ei auttanu.. Mutta kiva kuulla että vauva on terve ja sinä voit hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kätilö meinasi lopettaa ilokaasun, kun luuli että voin pahoin siitä, kun voin silkasta kivusta pahoin ja oksentelin siksi. Kiitoksia, täällä ollaan jo aika hyvissä tunnelmissa, mitä nyt väsyttää hulluna, kun en saanut sairaalassa nukuttua kunnolla. Onneks nyt saa olla omassa sängyssä <3

   Poista
 25. Ihan tuhannesti onnea tämänkin ruudun takaa, hengessä olen ollut mukana ja kovasti jännittänyt puolestasi. Suloinen Onni ja nimikin oikein osuva. :) Ja hirmu pikkusen näkönen vaikka isomman puoleinen vauveli onkin! :D

  -Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, se on ihana kun on ympärillä hengessä eläjiä ja jännittäjiä ! <3 Ukkeli on sopivan kokoinen pikku junttura, on oikein kiva käsitellä :)

   Poista
 26. Onnitteluja mielettömästi - aivan super söötti vauva ja vielä ihanampi nimi (meillä myös toinen pojista Onni)!

  Minullakin oli hieman "hankala synnytys". Minä taistelin synnytyssalissa 19h mielettömien kipujen kanssa - en kuitenkaan ottanut kuin epiduraalipuudutuksia kaksi, kun olin jo aivan muissa maailmoissa ja pää ei toiminut miten olisin halunnut. Lopulta tehtiin kiireellinen hätäsektio toisen pojan (sain siis kaksoset vkolla 34) ollessa väärinpäin ja napanuoran ollessa kaulan ympärillä.

  Mielettömästi onnea ja tunnerikkaita päiviä uuden tulokkaan kanssa! Aika menee niin mieletöntä vauhtia eteenpäin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, ei oo ollut sullakaan helppoa, - huih! ja vielä kaksoset, taidat olla aikamoinen arjen sankaritar! :)

   Kiitoksia paljon, Onni on kaunis nimi <3 Tämä viikkokin on mennyt ihan hulinalla ohi, joten poikakin varmasti kasvaa ihan huomaamatta :)

   Poista
 27. Voi onnea ihan hirveesti ! ♥ Onpa suloinen vauva, ja tosiaan ihan hirmu paljon tukkaa sillä on !!! Hii, ihanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Hän on kyllä niin söpö, mamman pikku maggara paksussa tukassaan <3

   Poista
 28. Onnea sulle superpaljon Henna! <3 Ja minunkin naapurissa asustaa pikku poika, nimeltä Onni Jesperi. ;) Ja on kivaa kuulla pian lisää siitä, kuinka arki lähtee käyntiin! :D
  -Anu, 13 v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, onpa naapurin pojallakin hieno nimi! :)) Mie kirjoittelen pian teille lisää kuulumisia <3

   Poista
 29. Voi, että miten kaunis (vai pitäisikö olla komea :D) poika <3 Olette kyllä niin ihanan nimenkin päättänyt, Onni. Se sopiikin niin hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin sopii <3 Tämä lapsi on todellinen taivaan lahja ja meidän onnemme kaiken sen jälkeen mitä ollaan koettu ja lasta pitkään toviottu <3

   Poista
 30. Huh, kun kuulosti rankalta. Mutta hienosti pärjäsitte ja nyt on palkinto vihdoin omana :) ONNEA! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, rankkaa se tosiaan oli mutta niin kuin moni äiti on sanonut, että tuskan unohtaa - niin taitaa käydä myös minullekin. kyllä minä muistan että kipeetä se teki, mutta kun katsoo lasta, on helppo unohtaa omat kärsimykset <3

   Poista
 31. Lämpimät onnittelut! Aivan ihana poika <3 :)

  VastaaPoista
 32. Todella paljon onnea tuoreille vanhemmille! Millaista on olla kotona?
  Kyllä saat olla itsestäsi ylpeä, kun noin kauan jaksoit synnyttää. Onneksi oman sukuni naisten synnytykset ovat menneet todella nopeasti. Muistaakseni äitini on kertonut, että kaksoissiskoni ponnistusvaihe kesti 8 minuuttia ja minun vain 2. Ja siskoni ehti olla sairaalassa vähän yli tunnin, ennen kuin hänen lapsensa syntyi.
  Onni on kyllä suloinen. Ja nimi sopii teidän pojallenne juuri senkin takia, mitä olette aiemmin joutuneet kokemaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia, todellakin poika on nimensä veroinen pieni ukkeli <3

   Kotona on ihanaa olla, nukun täällä taas koko ajan paremmin ja tunnen itseni huomattvasti terveemmäksi. Tallilla on ihana käydä ees kevyesti touhuilemassa, vaikken selkään ihan heti ole pääsemässäkään :) Mutta hepoja voin hoitaa maastakäsinkin :)

   Vauveli nukkuuu yöt kohtuu hyvin, eikä turhia kiukuttele. Nälkä on pahin mikä saa ukkelin itkemään, toinen kun on tosi kova syömään :D mutta hoitaminen on tuntunut niin luonnolliselta ja hyvältä, toista kun rakastaa niin mahottomasti <3

   No teillähän on syntymät olleet kuin pikälähetykset ! :D eehä siinä oot äiti ehtiny, ku vähän yskästä niin ootte ollu maailmassa :D Vähän hyvä olis noin synnyttää :D Kaverillanikin on tullut lapset maailmaan tosi nopeesti, mutta teidän äiti kyllä pistää paremmaksi :DDD

   Poista
  2. Hyvä että olet parantunut raskaasta urakastasi. En osaa edes kuvitella sellaista.
   Pienen vauan kanssa on kyllä niin ihanaa. Ja se itku, se on jotenkin niin hellyyttävää :) Hyvä jos olet saanut pojan, joka ei hirveästi kuitenkaan yöllä valvoittele. Muista sitten nukkua päivälläkin tarpeeksi niin jaksat.
   Olen kyllä onnellinen puolestasi. Ihanaa että kaiken jälkeen sylissäsi on terve suloinen poika. te kyllä ansaitsenne onnenne :)

   Poista
  3. Kiitos, kaikki tuntuu toistaiseksi todella hyvältä ja jaksan yllättävän hyvin leikkauksesta huolimatta touhuilla kotosalla ja hoitaa vauvelia <3

   Poista
 33. Onnea hirmuisesti, se tunne kun saa lapsen ensimmäistä kertaa syliinsä on varmasti mahtava!:) Onni on ihana nimi, tsemppiä teille arkeen!:)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, se tunne on jotain niin mieletöntä ja se, kun kuulee ensimmäiset rääkäisyt - aloin itsekin rääkyä onnesta <3 Kiitos paljon, Onni on juuri sopiva nimi pojalle :)

   Poista
 34. Onnea paljon Henna ! <3 :) Oliko synnytys sellaista kuin luulit ? Tai sen jälkeinen tunne ? =) Poika on uskomattoman söpö !
  PS. Olet upea persoona ja ihailen luonnettasi ja iloisuuttasi ! :)

  Tsemppiä arkeen ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista sanoistasi <3 Tuli oikein lämpöinen olo <3 Olihan se aikalailla sellaista mitä luulinkin, mutta silti tuli myös yllätyksiä. Olin myös kuitenkin yllättynyt omasta käytöksestäni synnytyksen aikana, luulin panikoivani enemmän, tai olevani kärttyinen kipujeni kanssa ja että pukaisin sen Kimmoon mutta kuinkas kävikään - sain palautetta kätilöltä hyväkstä käytöksestä ja olin kuulemman harvinainen näky huolehtiessani kipujen keskeltä myös mieheni hyvinvoinnista ja jaksamisesta :D Luultavasti olen ollut oikein tuhdissa tumussa ilokaasun vuoksi hheheheheh ;)

   Kaikki on uutta ja ihmeellistä lapsen kanssa, tottakai - mutta on hyvin jännää, miten luonnostaan hoitaminen tulee ja miten toista voikaan rakastaa niin kovasti, että välillä oikein sattuu. On uskomattoman hieno tunne olla vihdoin ja viimein äiti, niin pitkään sitä on toivonut salaa ja välillä vähemmän salaa <3

   Kiitos paljon, kirjoittelen pian kuulumisia tänne lisää ! :))

   Poista
 35. onnea rakas <3 tsemppiä ja hirmuisesti haleja !

  VastaaPoista
 36. Roppakaupalla onnea koko perheelle!

  VastaaPoista
 37. juutuin silmillä niin söpöön onniin <3 odotan kovasti lomaani,halirutistus <3 -ilez

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samanlainen hurmuri, kuin isänsäkkii ;) lomalla nähdään, onneks ei ennee pitkästi oo <3

   Poista
 38. Nyt oli pakko tulla kommentoimaan! :) ensinnäkin paljon onnea vauvan johdosta! :D
  Sitten, olen nyt noin kuukauden seurannut blogiasi ja olen tullut siihen tulokseen että se on paras mitä ikinä olen lukenut!
  Blogissasi vallditsee ihanan rauhallinen ja semmoinen lämmin tunnelma. Tulee heti olo että on tervettullut tänne tiiviiseen yhteisöön, jossa kaikki saavat kuunnella tarinoitasi. Sitä on vaikea selittää, mutta toivottavasti ymmärrät! :)
  kaikkea hyvää jatkoon sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua miten ihana kommentti, kiitos sulle tuhannesti! Mikään ei ole niin hienoa, kun saada kuulla että perimmäinen tavoite blogin suhteen on toteutunut. Olen niin kovasti toivonut että itseni lisäksi myös muut saavat teksteistä voimaa ja pohtia omia juttujaan :) Ja mikään ei ole niin hienoa, kun jakaa ajatuksia ja pitää yhtä lukijoitten kanssa <3

   Kiitos vielä kerran sulle ja iso virtuaalihalaus <3

   Poista
 39. Onnea! Onni on tosi söpö!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, hän on kyllä hurmaava pieni mies <3

   Poista
 40. Onnea pienokaisen johdosta! :)

  -Minz

  VastaaPoista