tiistai 8. tammikuuta 2013

" Voi teitä ratsastajia ja lihaksianne! "

Noniin, palasinpas takaisin !  :)  Joten tässäpä vähän lisäyksiä tämän päivän aikaisempaan postaukseen :

Hei, ennen kuin aloitamme -  pitää alkuun kiitellä teitä lukijoita aktiivisuudestanne ja ihanan tsemppaavista kommenteistanne !  Teitä on taas tullut mukavasti lisää!  Lämpimästi tervetuloa mukaan elämääni blogini kautta ja muutenkin yhteiseen joukkoomme!  <3 


Mutta siis päivän tapahtumiin:

En siis joutunut jäämään  / saanut jäädä Kuopion ylisopistolliseen sairaalaan synnytyksen käynnistämistä varten, vaan sain / jouduin palaamaan kotiin tyhjin käsin, mutta hieman tulevasta viisaampana,  ahteri hellänä tutkimuksista ja äärimmäisen väsähtäneenä.  Kotiin päästyäni, pienet torkut ottaneena jaksan rustailla pikaisesti vielä tämän päivän kuulumiset.

Niin kuin tekstistäkin huomaa, on tunteet vähän sekavat - olisin toisaalta halunnut jo päästä toimimaan, mutta toisaalta taas oli vielä ihana palata kotiin.  Kärsin jo heti aamusta kovasta koti-ikävästä, ikävästä Kimmoa ja elukoita kohtaan, lisäksi ajatuskin sairaalaan jäämisestä jännitti ja pelotti. Vaikka olen hoitoalan ammattilainen ja ollut aikoinaan töissäkin kyseisessä sairaalassa,  potilaan asemassa oleminen ahdisti.  Onneksi Kaktun ja Teemun seura piti minut huomattavasti rennompana ja iloisempana, mitä olisin muuten ollut. Pääsinkin heidän kyydissään ja seurassaan sairaalan pääovelle asti, siitä oli paljon helpompi ja turvallisempi laahustaa kohti vastaanottoa.

Sokeriarvoni todettiin hyviksi ja tasapainon parantuneeksi entisestä, kiitos jokailtaisten insuliini-piikkien.  Vauvan kooksi arvoitiin ultraäänellä 3550g, mutta lääkärin sanoman mukaan poika tuntui  "käsikopelolla"  vähän isommalta - ehkä 3,7- 3,8-kiloiselta.   Voimakas kasvu oli kuulemma hidastunut mukavasti ja tilanne muutenkin on hieman vakaantunut.   Kuitenkin, poika on vieläkin kookas, ja tulee olemaankin.

" Voi teitä ratsastajia ja lihaksianne! "  - tokaisi lääkäri naurahtaen tehdessään aikamoisen kivuliasta sisätutkimusta. En ehtinyt oikein valmistautua toimenpiteeseen rentoutumalla, koska kaikki tuli hyvin yllättäen. Joten alkuun tutkimus menikin itkemiseksi,  parkumiseksi ja tällaisen hysteerisen maman rauhoittelemiseksi. Olin muutenkin varmaan niin herkillä pelosta ja jännityksestä, että sekin vaikeutti tilannetta, olen niin tunnepohjainen ihminen kaikinpuolin. Lantionpohjalihakset olivat kuulemma vähän liiankin hyvässä kunnossa.  Kuitenkin, saatuani hetken rauhoittua ja ottaa paremman asennon -  pääsin keskittymään paremmin hengittämiseen ja lantion rentouttamiseen. Sen jälkeen tutkimus sujuikin huomattavasti paremmin.  Lääkäri tutki kohdunsuun tilanteen ja muutenkin kaiveli paikkoja saadakseen selvää, millainen on lantion luusto ja synnytyskanavan joustavuuden laita.   Ei kuulemma moittimista, mutta minun kuulemma on opittava rentoutumaan, sillä jos en niin tee - ei lasta saada ulos luonnollista reittiä pitkin.   Noh, kiitos vaan lekuri infosta - se oli harvinaisen hyvin tiedossa jo ;)

Kaiken tutkiskelun ja jutustelun jälkeen lääkäri tuli siihen tulokseen, että saan tosiaan palata vielä kotiin viikoksi. Minulle onkin sitten varattu ensi viikon tiistaista eteenpäin huone synnytysosastolta, ja tarkoitus olisi käynnistellä synnytystä.  Saas nähdä, ehtiikö viikon aikana tapahtua täällä kotona mitään luonnollisesti, vai käynnistyykö synnytys vasta lääkkeiden avulla.  Toisaalta,  tieto, että viimeistään ensi tiistaina ainakin alkaa jotakin ehkäpä tapahtua - helpottaa mieltä.  Nyt on sitten vähän selkeämmät suunnitelmat.  Mutta on hyvin yksilöllistä sekin, missä vaiheessa synnytys virallisesti käynnistyy.  Joskus siihen voi mennä useita päiviä ja joskus äiti joutuukin takaisin kotiin odottelemaan tapahtumia. Mutta jäämme odottelemaan mielenkiinnolla, mitä tulevat viikot tuo tullessaan.

Minulla on ollut tämänpäiväisten tutkiskelun jälkeen aika paljon tuntemuksia kohdussa ja lantiossa.  Lääkäri sanoikin, että tutkimus mahdollisesti aiheuttaa supisteluja ja parhaimmillaan voi jopa käynnistää synnytyksen. Ja ei kyllä olisi mikään ihme.  Minulla onkin selkeästi ollut supistuksen oloisia, vihlaisevia tuntemuksia kohdussa, joten katsotaan,  meneekö nuo ohi vai alkaako tässä jotain etenemistä ilmetä.  Pidän kuitenkin pari lepopäivää ratsastelusta, jos kivut jatkuvat.  Mutta heti niiden salliessa jatkan hevostelua.  Tutkimuksissa mukana ollut lääkäri, kätilö sekä kätilö-opiskelija nauroivatkin minulle, kun saivat kysymykseensä rehellisen vastauksen viimeisen ratsastelukerran ajankohdasta, joka oli siis eilen maastoilun merkeissä. 

Pallerot töissä sunnuntaina :)
Mutta tosiaan katsotaan, mitä tuleva viikko tuo tullessaan. Viimeistään ensi viikolla kuitenkin luulisi jotain tapahtuvan !   Tajusin taas jälleen vahvasti, miten rakastankaan mm. kotiani, miestäni, ystäviäni, äitiäni, isääni, sisaruksiani ja lemmikkejäni. Pienetkin tällaiset asiat saa miettimään syvällisiä ja sitä, miten onnekas sitä onkaan, kun on tiivis ja rakkaudentäyteinen läheisten verkko elämässä.  Voi kun osaisin antaa sille arvoa enemmän ja useammin.

Ps:  Ahkera Kaktu väsää parhaillaan pienimuotoista videopostausta viikonlopustamme,  katsotaan milloin saadaan pläjäys näkyville tännekin! :)  

<3 Henna
12 kommenttia:

 1. Voi apua!! Tai siis ihanaa! Mutta siis H-hetki on NIIIIIIN lähellä jo! Mahtavaa :) Kohta pikkumies putkahtaa maailmaan, ai että tätä jännityksen määrää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos elä muuta ! :D Kohta se tuloo sieltä ! :DD

   Poista
 2. Voi Henna, kovasti tsemppiä! Kyllä se siitä ja pian teitä on taas yksi enemmän <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sieltä tulloo semmonen isäntä, että oksat pois! :DDD Kiitos kovasti ja ollaanha taas yhteyksissä <3

   Poista
 3. Oi että. Tsemppiä koitokseen kun sen aika on :) vaikutat kyllä niin tutustumisen arvostelta tyypiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihanasti sanottu ! :)) Minusta on aina kiva tutustua erilaisiin ihmisiin! :)

   Poista
 4. Haha! Mua jotenki huvittaa tuo lääkärin kommentti kun luin joskus aikoja sitten hooteenetistä vissiinkin jonkun äiskien topan jossa lääkärit oli tokassu aivan saman lauseen ja moneenki otteeseen :D

  Mutta hei, yritähän sie ottaa ihan rennosti (helpommin sanottu kun tehty...), kyllä se hyvin menee :) Ja pakko muuten ihmetellä viellä että oot kyllä aika sitkis eukonketale kun viellä suunnittelet hevon selkään menemistä, wou! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se lääkärikin taisi sanoa vielä tutkinnan tuoksinnassa, että kaikki samanlaisia tiukkapeppuja tai jotain vastaavaa :DDD Kyllä se naurattikin välillä :D Ja aikaisemmin itsekin keskustelin ht:ssä tästä aiheesta topiikissa "Raskaus ja ratsastus". en tiedä, onko sitä enää jäljellä, mutta kivasti sieltä kohtalotovereita löytyi :)

   Niin, aika moni mulle täällä naureskelee ja ihmetteleekin, kun tämä maga-mama vielä rumuaa hevosen selkään :) Mutta sitkeesti vaan loppuun asti, jos vaan tosiaan tuntuu hyvältä ja turvalliselta :)

   Kiitos paljon sulle <3

   Poista
 5. miks sinä jatkuvasti hoet sitä miten tiukat paikat sulla on? :D huvittavaa..eiköhän jokaisella ensisynnyttäjällä ihan yhtä pienet ja joustamattomat paikat ole..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDDD ai hoenko ? hahahhaa :DD no sori jos häiritsee sinua noinkin paljon ! niin taisin pariin otteeseen asiasta mainita mutta näin on !

   ja totta, eiköhän jokaisella ensisynnyttäjällä näin ole ainakin jossakin mittakaavassa, mutta olen saanut mainintaa lääkäreiltä siitä - niin kai olen sitten itsekin alkanut aattelemaan ajan saatossa että on jotenkin erikoista se. mutta tosiaan eeköhä sitä kaikilla ensisynnyttäjillä ole ainakin jossakin mittakaavassa. se on sitten myös yksilöllistä, koska emme kukaan ole samanlainen anatomialtamme, ja toki harrastus vaikuttaa siihenkin.

   Poista
 6. Haaste, teepähän kun ehdit! http://anzujavessi.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, pittääpä tehhä kuha tosiaan ehtiipi! :))

   Poista