lauantai 12. tammikuuta 2013

Haastetta tähän väliin!

Moikka vaan kaikille!  Kyllä, olen vielä täällä, eli en ole kaikesta touhuamisesta huolimatta "räjähtänyt" ! Vaikka olen ollut pari päivää poissa, yritän kuitenkin postailla tässä vielä ainakin kerran, tai pari kertaa - sillä tiistaina alkavan sairaalareissun vuoksi saattaa tulla pientä taukoa bloggailun, yhyy!  Koitan myös keksiä pian jotain normaalista poikkeavaa 100 lukijan rajan ylittymisen vuoksi.

Minulla oli Anzun heittämä haaste rästissä, joten ajattelin sen tässä naputella illan ratoksi. Kiitoksia haastajalle!  Lisäksi minulla taitaa olla pari toivepostausta myös tekemättä mutta teen ne vasta sitten, kun olen saanut tarvittavan kuvamateriaalin skannattua koneelle. Haluan nimittäin tehdä ne huolellisesti :)

Mutta pidemmittä puheitta haasteen pariin :

1. Mikä on ensimmäinen muistosi hevosista / hevosesta ?

Naapurissa oli sellainen pelottava autiotalo, jonka pihan lähistöllä olevalla pellolla laidunsi muutama lämppäri.  Niitä käytiin siskoni Tiinan kanssa rapsuttelemassa ja usein ajantaju hävisi kokonaan hevosten luona touhuillessa ja kummitustalossa seikkaillessa.

2. Mieluisin askellaji, miksi ? 

Kyllä se maastoillessa on laukka,   mutta kentällä touhuillessa koen ratsastukseni vahvimmaksi ravissa.  Tuntuu, että osaan istua siinä parhaiten ja käyttää kehoani eniten, vaikken siinäkään mikään proo ole.  Laukkaa haluan ehdottomasti hioa tulevaisuudessa.3. Mikä on eksoottisin paikka, missä olet ratsastanut ?  Suositteletko ? 

Öö, eksoottisin ?   En oikein osaa sanoa, onko Kaavin kirkonkylässä mitään eksoottista.  Ei kai se erikoistakaan ole missään muodossa, mutta on kai ainut tavallisuudesta poikkeavin paikka, missä olen sattunut ratsastamaan. Noh, ei Kaavin tuppukylän "keskustassa"  ole mitään nähtävää, joten en nyt koe tarpeelliseksi sitä suositella :D

4. Missä näet itsesi 15.6.2018? 

Oman kodin pihalla, on alkukesä. Linnut laulaa puissa ja puutarha alkaa puhjeta kukkaan.  Poikamme on tuolloin 5 vuotias pikku-riiviö, jolle minulla on paljon opettettavaa ja kerrottavaa luonnosta, eläimistä ja kaikesta muustakin.5. Kuka supersankari olisit mieluiten ? 

No, en mie tiijä onko nämä niinkään supersankareita, mutta soturiprinsessa Xena tai sitten Zorro olis aika tiukkaa olla.

6. Idolisi hevos/ratsastusmaailmassa ? 

Nyt pistit pahan , sillä en rehellisesti sanottuna tunne ketään "julkkista"  hevosmaailmasta, jota voisin fanittaa tai ihailla, olen niin vähän seurannut mitään tai muutenkaan ollut osana "tasokkaampaa" meininkiä.  Mutta sitten taas yleisesti sanottuna ihailen / nostan hattua kaikille hevostelijoille, jotka muistavat, mihin hevonen on luotu ja mitä se tarvitsee  -  ja noudattavat / kantavat hyvää hevosenomistajan moraalia.

7. Pelkäätkö jotain eläinlajia, mitä ja miksi ? 

Ampiaisia / mehiläisiä / kimalaisia pelkään ihan pirusti!  Sain aikoinaan, muistaakseni 10-vuotiaana yhteensä reilut 20 pistoa kehooni, kun olimme äitini kanssa puolukoita poimimassa.   Keräsin tuolloin kaikessa rauhassa isoja, meheviä puolukoita kuivuneen kannon ympäriltä, kun kannon sisältä yhtäkkiä hyökkäsi kokonainen ampiaisarmeija kimppuuni.   Voin kertoo, että se oli meikäläiselle liikaa, ja siksi pelkään niitä paskiaisia edelleenkin.   Se aiheuttaakin hilpeyttä seuralaisissa, sillä en osaa oikein pelätä mitään muuta eläinlajia ollenkaan. 

8. Mikä on se hevostelun varuste, johon mielestäsi kannattaa erityisesti panostaa ja miksi 
 (pl satula ) ?

No jos ei tosiaan satulaa lueta, niin ehottomasti kypärä!   HOH HOH, justiisa joo! -->  Minäkii muka joku paraskin sanoja tässä, omistan ihan sairaan vanhan kypärän , joka oikeesti on kohta läpeensä homeessa  ja kulahtanut !  Oikeesti meikäläisen on nyt ryhdistäydyttävä ja ostettava pian itselleni uusi kypärä   ja lisäksi uudet saappaat.  Ei noita aivosoluja ole enää niin monta, että nekin kannattais hävittää ;) 

9. Minkä varusteen kohdalla taas mielestäsi vähempikin taloudellinen panostaminen tuottaa ihan saman tuloksen ? 

No ensimmäisenä tulee mieleen ratsastajan vaatteet.  En usko, että esim.  Kingslandin vaatteet tekee ratsastajastaan yhtään sen tasokkaampaa ratsastajaa.  Vaikka tässä välissä kyllä naurahdan itselleni ja myönnän, että omistan itsekin Kl:n neuleen, satulahuovan ja  Kimmolla on Kl:n huppari.  Kaikki on löytyneet pilkkahintaan kirppareilta.  Tuon hupparinkin oli tarkoitus tulla mulle, mutta se olikin parempi Kimin päällä.   Yleensä kyllä ratsastan rönttäsvaatteissa,  lähinnä legginssejä käyttäen - kun olen niin laiska pukemaan ees ratsareita. Tällä hetkellä en kyllä edes omista yksiäkään päälle mahtuvia ratsastusvaatteita, joten puen sen mitä päälleni saan mahtumaan.


10. Oletko enemmän rauhallinen ja kärsivällinen vai äkkipikainen ja kärsimätön? 

Molempia kyllä, ihan päivästä riippuen. Yleensä kyllä tallille mennessäni pyrin tasoittamaan mieleni ja keskittymään olennaiseen, eli hevoseen ja ratsastukseen.  Pinnani pitenee koko ajan harjoituksen myötä. Olen niin monesti huomannut kantapään kautta, että hermostuneena / pahalla päällä et saa hevosta toimimaan,  joten pyrin hallitsemaan hermoni ensiksi, ennen kuin alan hevoselta mitään vaatimaan.11. Mikä on erikoisin hakusana, jolla blogiisi on löydetty? 

Hitsi, niitä on ollut paljon ja niille on saanut nauraa kiitettävästi!   Mutta kun koitan muistella, siellä taisi olla joskus jotain ahteriin liittyvää, eräjormailua ja antiikkia. Myös useita kertoja etsitään hakusanalla Karisma tai terapiahevonen. 
 

Meikäläinen haastaa nyt liudan uusia lukijoitani,  valitettavasti kaikilta en blogeja löytänyt, mutta tässä nyt ainakin osalle haaste:

 
Nanna

Jassu 
Katri 
Kadju 
Anni 
Oona 
Julia 
Ninnu 


<3 Henna

8 kommenttia:

 1. Ihana postaus, jälleen kerran. Tuun näistä aina jotenki niin hyvälle tuulelle! <3

  VastaaPoista
 2. Löysin blogisi ihan vähän aikaa sitten ja täytyy sanoa, että jäin ihan koukkuun :D

  vaikutat jotenkin niin ihanalta ihmiseltä. Ja sitten kun vielä kirjoitatkin niin hyvin mukavan positiivisia ja mielenkiintoisia tekstejä. :)

  Sinä olet varmasti todella hyvä äiti niin lapsellesi kuin aivan mielettömän upeille hevosillesi. <3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että positiivinen fiilis välittyy - koitan pitää sen yllä niin tääll' kuin elämässä muutenkin. Joskus kuitenkin tunnelmat ovatkin välillä myös päinvastaisia ja niistäkin olen pyrkinyt mahdollisimman avoimesti tänne kirjoittamaan :) Elämä kun ei ole aina mitään ruusuilla tanssimista, elämä on otettava vastaan sellaisenaan ja tämä on loistava väylä purkaa tuntoja ja jakaa ajatuksia sekä tuntemuksia teidän kanssanne! :)

   Kiitos ihanasta kommentistasi ja tervetuloa mukaan! <3 Hepatkin kiittävät kovasti kehuista <3

   Poista
 3. Paljon tsemppiä Henna siihen sairaalareissuun <3

  VastaaPoista