torstai 10. tammikuuta 2013

Harvinaisen lämmittävä näky

Eilen heräsin aamulla hyvin nukutun yön jäljiltä, söin aamupalaa kaikessa rauhassa ja istahdin koneelle blogin pariin napsuttelemaan. Vaikka edellisen päivän tutkimukset vihloivat vieläkin takalistossa, jokin teki aamusta kuitenkin erityisen hienon :

Avasin tietokoneen takana olevan ikkunan sälekaihtimet päästääkseni valoa sisään. Samalla ikkunasta siintävä näky toi valoa kunnollisen ryöpyn lisää,  syvälle sisimpään.   Sain ikkunasta ihailla, kun Karisma teki reippaana tyttönä töitä kentällä taitavan ja luotettavan ratsastajan käsissä.  Meno näytti todella hyvältä, pari oli upea!   Harvoin olen päässyt seuraamaan Kaaman liikkeitä sivusta.  Ja tänään ensimmäistä kertaa vieläpä etäämmältä, nähden koko kentän laajuista ratsastelua. Oikein silmiä hiveli, olin niin onnellinen ja ylpeä pienestä tammuskastani.  Naurettavaa ehkä, mutta täytyy myöntää ääneen, että herkistyin kyyneliin asti.

Tarjalle on ollut äärimmäisen helppoa antaa hevoset vapaaseen käsittelyyn. Kokemustaustansa lisäksi hänen tasapainoisuutensa, rauhallisuutensa, sisukkuutensa ja halu tehdä asiat hyvin ja ajan kanssa - on äärimmäisen ihailtavaa. Meillä on paljon yhteneväisiä ajatuksia ratsastelusta, joten sekin tekee yhteistyön helpoksi.  Lisäksi asenteensa hevosiini on todella rento ja hyvä - se näkyy myös hevosten käytöksessä. Hän ratsastikin Kaamaa kentällä ja kävi vielä Kuskolla maastossa hömpsyttelemässä. On kiva omistaa kaksi todella erilaista hevosta, sillä ne osaavat tarjota ratsastajalleen erilaista ja monipuolista toimintaa.


Karisma erityisesti on viime aikoina liikkunut todella paljon ja vielä laadukkaastikkin.  Itseni lisäksi Jenna, Kaktu ja  Tarja ovat ratsastelleet tammaa reippaan viikon sisällä hyvällä menestyksellä, topakasti töitä tehden -  ja se näkyy kyllä hevosessa.   Hevonen on hyvin kuulolla ja tyytyväinen.  Onkin äärimmäisen mahtavaa huomata, miten poni toimii myös toisten käsittelyssä hienosti ja että sitä voi alkaa vapaammin antaa kokeneille, jotka osaavat jotain järkevää sen kanssa tehdä.

Kaaman motto onkin :  " Mitä enemmän minä liikun, sitä paremmin toimin.  Mitä enemmän ajattelen ja teen töitä,  sitä vähemmän höntti minä olen "  :DLaukkahan tammuskalla on raakaa ja suht alkutekijöissään.  Ihan juurikin sen vuoksi, että sitä ei olla päästy treenailemaan kunnolla aikoihin. Maastossa siis toki ollaan laukkailtu, mutta itse olen viimeksi lokakuussa tammalla laukannut kentällä kunnolla ympyrää tehden.  Laukka nousee, mutta meneekin erityisesti kenttäillessä  hyvinkin herkästi koheltamiseksi ja  hevonen on silloin usein vinohko. Se niin rakastaa laukata, joten into usein sotkee keskittymistä itse asiaan.  Ja myönnän itse, että laukka on itselleni kaikista vaikein askellaji, kun puhutaan "oikeasti ratsastamisesta" kentällä .   Mutta viimeistään ensi kesänä, kentän ollessa parempi - aletaan laukkaa työstämään kunnolla.  Neiti on hyvin fiksu ja nokkela, joten en usko että laukkakaan jää ikuiseksi ongelmaksi.  Se on vain harjoituksen puutetta molemmilta :)   Ja toivon mukaan itsekin olen fyysisesti paremmassa kondiksessa, koska minustahan myös on paljon kiinni. Jos en itse osaa ratsastaa laukkaa, on sitä hyvin vaikea hevosenkin mennä ja ymmärtää, mitä siltä pyydetään.Lähdin nyt taas liikaa analysoimaan :D  Eli siis postauksen ideanahan oli se, että olen niin onnellinen ja huojentunut siitä, että KB saa liikuntaa myös muiden taholta  -  ja ennen kaikkea laadukasta sellaista. Kiitos kovasti kaikille, jotka ovat tammaa tulevaisuudessa liikuttelemassa ja sen kanssa kentällä touhuilemassa.  Arvostan teitä mahottomasti!

<3 Henna 
17 kommenttia:

 1. oii hieno Karisma! :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Voi, kiitos kauniista sanoista! <3 Sun hevosilla on helppo ratsastaa, kun ne on niin hyvin ratsastettuja ja herkkiä kavereita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis! oot ihana, oikee onnenpotku meille <3

   Poista
 4. Kyllä mie ymmärrän miten sie 'lapsestas' oot ylpee, on se nimittäin oikeesti hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on kyllä kieltämättä aika kiva polle <3

   Poista
 5. Voi miten hieno Kaama on!! <3 On todellakin ilo katsoa sitä ja saat olla ylpeä siitä! Kuten myös toisesta omastasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja todellakin toisestakin saa olla ylpeä ;)

   Poista
 6. Ihana postaus! Ja Karisma on upea tamma! ::)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti <3 neitistä on kyllä kuoritunut todella upea, vaikka itsekin sen sanon ;)

   Poista
 7. Voiku Karisma on hieno heppa! :)<3

  VastaaPoista
 8. Sulla on tosi kiva blogi, oon lukenu jo pidemmän aikaa! vaikutat tosi mukavalta ihmiseltä :) Karisma on kyllä hieno :) onnea ja tsemppiä sulle loppu raskauteen! ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon palautteesta, näiden avulla jaksaa kyllä kirjoitella ja panostaa enemmän! <3

   Poista
 9. Ihanaa, että oot löytänyt sun hepoille luotettavan ja kokeneen hoitajan! Kyllä niitä ei useasti ole nykyään saatavilla! Ja on sun hevoset hienoja ! Mulla olis palava halu joskus tulla teille ratsastamaan noilla, ja etenkin siksi, että uskoisin tulevani toimeen sinun kanssa, koska olet niin ihanan ja helposti lähestyttävän ihmisen oloinen ja kaiken kukkuraksi löytyy hyvästi huumoria! Itsekin kun olen huumorimiehiä(naisia)! En kyllä ole kertaakaan sellaista bloggaajaa tavannut, josta olisin saanut niin miellyttävän kuvan kuin sinusta! Oot kyllä aivan mahtava persoona <3 Sinusta tulee varmasti lapsellesi hyvä äiti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tunnelmat välittyy sinne teille asti - tämä on ollutkin itsellä päätavoite blogin kirjoittamisessa ja on kyllä niin ihana, että tavoite on toteutunut. Tällaisten kommenttien avulla jaksaa panostaa ja kirjoitella entistä ahkerammin ja kertoa elämästä entistä avoimemmin :)

   Ja heposet kiittävät myös kovasti kehuista <3 Olen kyllä onnekas, ja erittäin kiitollinen hyvin toimivista polleista ja ennen kaikkea auttavista kätösistä, olen kyllä onnenpekka :)

   Kiitos kauniista sanoistasi ! <3 Kyllä minuun saa tutustua, olen aina avoin uusille tuttavuuksille ;)

   Poista