perjantai 27. huhtikuuta 2012

Toivepostaus 2: Nyt annetaan puheenvuoro ystävilleni!

Eräs anonyymi toivoi minun esittelevän ystäväni ja kertovan hieman heistä.  Heti alkuun pitänee pahoitella, tässä ei ole kuin murto-osa ihmisistä, jotka ovat minulle tärkeitä.  Toivon, ettei kukaan ystävistäni pahoita mieltään.  Kuitenkin, laskeskelin päässäni, keihin henkilöihin olen ollut viime aikoina eniten yhteyksissä tai ketkä olen tuntenut pisimpään ja  sen perusteella päätin valita henkilöt.    Toki minulla on myös elämässäni muitakin todella tärkeitä ihmisiä, joitten kanssa olen paljon yhteyksissä.  He ovat ns.  tuoreita ystäviä, jotka eivät välttämättä ole päässeet tutustumaan minuun vielä kunnolla. 

Nyt siis esittelen kahdeksan läheisintä ystävääni.  Tästä tulee muuten piiiiiiitkä postaus. Toivottavasti jaksatte lukea :D   Halusin ehdottomasti,  että minä en pelkästään kirjoita omia näkemyksiäni, vaan että myös ystänäni saavat vapaan puheenvuoron ja kertoa ystävyydestämme. Postauksesta en missään nimessä halunnut mitään "Hennan ylistys-postausta" , joten vaadin myös kritiikkiä ja negatiivistakin palautetta annettavan, jos sellaiseen on tarvetta. Ja tottakai sitä huonoa meikäläisessä on,  se on päivänselvä.  Kaikki palautteet olivat hyvin erilaisia ja sen vuoksi todella hyviä  ja sai minut taas katsomaan peiliin. Palautteen luettuani sain taas energiaa alkaa  miettimään omaa elämään ja toimintaani tarkemmin.

Mutta mennäänpäs asiaan : 

JASSE

Jasmin  "Jasse"  on  ehdottomasti vanhin ja minut ehkä parhaiten tunteva ystäväni.  Tämä siksi, että olemme  serkuksia ja siten tunteneet lähes vauvoista asti.  Olemme lähes kokonaan varttuneet yhdessä ja näin ollen voisi jopa sanoa, että tunnemme toisemme läpikotaisin.   Puhun usein Jassesta "oikeana kätenäni" ja sitä hän todellakin on.  Hän on sellainen ihminen, johon voin aina luottaa, kertoa kaiken kaunistelematta ja olla juuri tällainen, kuin olen - ja tulen varmasti hyväksytyksi ja rakastetuksi.  Hän on ihminen, jonka olemassaolo elämässäni on yksi elinehdoistani  ja ihminen, jonka luokse minulla on jatkuva kaipuu.  Harmiksemme yhteinen aikamme on nykyään harvinaista herkkua, kun molemmilla on omat työnsä ja harrastuksensa.  Jasse on musikaalisesti  ja taiteellisesti luova ja todella kyvykäs ihminen ja hänellä onkin kavereittensa kanssa oma bändi, joka on alkanut niittämään mainetta mukavasti.

Jasse <3
Jasse on kirjoittanut minusta niin pitkän kirjoituksen etten voi enää itse tänne sen enempää tarinoida, vaikka varmasti juttua tulisi.   Mutta tässäpä Jassen "analyysi"  meikäläisestä:

"Ystäväni (shhhtoverini), serkkuni, siskoni Henna.

En oikein tiedä mistä aloittaa, ja mihin lopettaa, mutta tässä päällimmäiset mietteeni hänestä.


Henna on pitkäaikaisin ystäväni, sillä olemmehan sukua ja ensimmäistä tapaamistamme en edes muista. Hän on minua pari vuotta vanhempi, joten loogisesti minä olen se nuorempi. Lapsuuteni vietin hyvin tiiviisti Hennan seurassa. Vierailimme usein toistemme luona yökylässä, kolusimme läpi metsät sekä karkkihyllyt, ja yleensä Henna myös kaikki lätäköt: Hän on aina ollut vesipeto ja kun keväällä lähti jostain joesta/järvestä/ojasta jäät, hän oli heti ensimmäisenä siellä pulikoimassa, tai vähintään uittamassa varpaitaan. Ja tietysti salaa. Minä arempana en uskaltanut, ehkä olen myös hieman mukavuudenhaluisempi kuin hän. Muistan kuinka Henna antoi minulle palautetta siitä että en esimerkiksi pienenä kestänyt kylmää, jos olimme uimassa (huom. aloitimme uintikauden heti jäiden lähdettyä, ja tietysti Hennan toiveesta), sillä minä olin se joka tärisi huulet sinisenä järven rannalla
tai siitä, kuinka heti uimaan mennessämme (lapsuudenkotini on järven rannalla, joten kesällä emme juuri muuta tehneet kuin asuimme järvessä) minulle tuli vessahätä. Muistan vieläkin kuinka Henna vannotti minulle pienenä ”Nyt käyt sitten ennen uimista paskalla ettei tarvitse heti järvestä lähteä”. Jostain syystä tämä ärsytti häntä Liittyisikö jotenkin kärsimättömyyteen?

Uimiseen liittyy myös saunominen ja saunomiseen varsin hauska tarina. Olimme Hennan kanssa saunomassa (en muista tarkkaan minkä ikäisiä olimme, ala-asteella joka tapauksessa) ja rantasaunassamme on hana, mikä alkaa välillä suhista. Noh, taisimme vihata tätä suhinaa ja tarkoituksenahan tietysti oli laittaa suhinan alettua hana auki, jotta paineet pääsisivät pois putkesta. Jostain syystä sillä kertaa ajattelimme että on varmaan ihan ok, jos hanan laittaa kiinni. Näin siis teimme. Hetken kuluttua tästä, kuului valtava pamaus, jota säikähdimme kamalasti. Juoksimme ulos saunasta siltä istumalta ja muistan juostessamme kuinke Henna huusi: ”Jasmin! Juokse henkesi edestä! Tämä sauna räjähtää!”. Pelkommehan oli tietenkin aivan todellinen, mutta tämä tarina kertoo myös Hennan kyvystä dramatisoida asioita. Tähän hänellä oli taipumusta pienenä, mutta nykyään hän ei mielestäni juurikaan dramatisoi. Täräyttää asiat suoraan juuri niin kuin ne ovat. Suorapuheisuus on asia jota arvostan, sillä itse en siihen aina kykene. Aiemmin Henna joutui kärsimään suorapuheisuutensa takia, mutta nykyään hän luottaa itseensä ja vähät välittää siitä mitä muut hänestä ajattelevat. Se on ollut hieno huomata, sillä olen nähnyt ajan jolloin hän oli rikkinäisempi ihmisenä, monestakin syystä ja joutui miettimään liikaa, joko ääneen tai oman päänsä sisällä. Koin että mitä tahansa tein tai sanoin, ei häntä voinut auttaa.


Kasvoimme yhdessä, kunnes Henna muutti porukoineen Kiuruvedeltä Pielavedelle. Muutto muutti suuresti ystävyyttämme, sillä emme nähneet enää usein. Kirjoittelimme kyllä kirjeitä ja soittelimme, mutta ei sitä voi verrata aiempaan. Tässä välissä ehkä kasvoimme hieman erillemme ja kun seuraavan kerran rupesimme liikkumaan tiivisti yhdessä, olimme nuoria aikuisia. Oli ihana huomata että sama vanha Hennahan siinä onkin ja ”yhteenpaluu” oli varsin luonnollista. Kuopioon muutettuani vietin paljon aikaa Hennan ja Kimmon luona. He olivat suuri tuki ja turva, kuin perhe. Tuohon aikaan, jolloin Henna asui Neulamäessä, hän oli paljon räjähdysherkempi kuin nykyään. Impulsiivisuus ja heikkohermoisuus ovat joskus raivostuttava yhdistelmä, varsinkin silloin kun itse tiedostat ettei ole mitään hätää, mutta toinen saa lietsottua itsensä varsin ahdistaviin sfääreihin. Tänä päivään Henna osaa ottaa rennommin ja se on ollut ihana huomata. Voi itsekin melkein huokaista. Luulen että hän on kasvanut ihmisenä ja saanut itsetuntoa, joka hänelle ehdottomasti kuuluukin. Helpottavaa, että hän osaa jo arvostaa itsäeään
Välillä minusta tuntuu ettei hän osaa antaa itselleen tarpeeksi aikaa, vaan painaa menemään asettamalla itselleen todella korkeat tavoitteet. Rentoutumiskyvyssä siis edelleen harjoittelemista.

Nykyään olemme tekemisessä kun arki ja kiireet sallivat. Usein minulle riittää se, että tiedän hänen olevan olemassa. Henna on aina ollut tukenani ja tiedän että hän perheineen on yksi harvoista, joihin voin luottaa tilanteessa kuin tilanteessa. Uskon että hän auttaisi minua vaikka piilottamaan ruumiin, ja saman tekisin minä hänelle.


Henna on eläinrakas ja musikaalinen ihminen. Hän pitää esteettisistä asioista, erityisesti korkokengistä ja antiikista. Hänellä on todella kaunis, heleä ja korkea lauluääni. Hän itsekin on todella kaunis. Hän on hyvä piirtäjä. Hevosistaan hän pitä parempaa huolta kuin moni lapsistaan. Hänen kissansa eivät tiedä hölkäsen pöläystä pahasta maailmasta, vaan kävelisivät luultavasti suoraan krokotiilinkin kitaan. Koirat ovat omia persooniaan, onnellisia pikku piskejä. Ja Kimmo, siinä vasta kova jätkä! Erilaisista maailmankatsomuksistamme huolimatta olemme pitäneet yhtä yli 24 vuotta, vaikka on ollut ryppyjä meidänkin rakkaudessamme. Se on pitkä aika se. Repikääpä siitä!" HEIDI

Sitten tulee vuoroon Heidi. Hän on myös yksi vanhimmista ystävistäni ja luottohenkilöistäni.   Heidiin tutustuin ylä-asteella Pielavedellä, kun muutin paikkakunnalle ja aloitin kahdeksannen luokan.  Emme oleet luokkatovereita, vaan "jouduimme"  vasten tahtoamme samaan kotitalousryhmään ja vieläpä samaan pienryhmään.    Aluksi inhosimme toisiamme. Minä ajattelin hänestä ja kavereistaan tyylin, että "Voi piip mitä pissiksiä ja kermaperseitä"  ja taas Heidi ja kumppanit pitivät minua sivistymättömänä mehtäläisenä ja maailaisjunttina.  Eivätkä he olleet minun suhteen väärässä, mutta minä todellakin olin heidän.   Pikkuhiljaa tutustuimme paremmin olosuhteiden pakosta ja olen niin kiitollinen, että jouduin "neljänneksi pyöräksi"  heidän kotsan ryhmään.     Meistä on tullut Heidin kanssa vuosien mittaan erottamattomat,  olemme käyneet läpi yhdessä molempien elämän kriisejä ja seisty toistemme rinnalla hinnalla millä hyvänsä.  Tällaiset ystävykset ovat harvassa nykyään.   Heidi on asunut jo useita vuosia ulkomailla, vaihtaen välillä maata.   Nyt hän asuu Australiassa, mutta on tulossa Suomeen kesällä.   Hänen lomat kotimaassa on vuoteni kohokohtia ja parasta tässä on se, että vaikka näemme harvoin, ystävyytemme ei muutu - vaan pysyy murtumatomana ja aina yhtä luonnollisena.

Meinaan taas innostua :D Nyt on Heidin vuoro.  Hän on kirjoittanut tämä siis ulkomailta, siksi ää:t ovat aa:ta :)

"tiedat etta oot mulle yksi elamani tarkeimmista ihmisista. minulle meidan ystavyydessa tarkeinta on se etta olet ns luottoystava, johon voin aina luottaa 100%, joka on aina rinnalla hyvassa ja pahassa. hienoa on myos se, etta vaikka ollaan niin erilaisia, niin ymmarretaan toisiamme ja arvostetaan toisen eriavia mielipiteita. sun kanssa on helppo olla, ei tartte esittaa mitaan vaan saa olla just sellanen ku milta silla hetkella tuntuu. yleensa on hauskaa ja vitsinkukkaset kukoistaa mutta toisaalta jos on paska paiva ja elama vasyttaa (niinku meilla kaikilla aina valilla) niin senkin voi sanoo ihan suoraan ja sitte olla ormotetaan yhessa. silla ei oo mitaan valia etta nehdaanko kerran viikossa vai kerran vuodessa, ystavyys pysyy silti samana! ihanaa (ja myos arsyttavaa) sussa on myos se etta jos mua joskus (siis taahan tapahtuu tosi harvoin) laiskistuttaa, niin potkit mua perseelle ja keksit jotain piristavaa puuhaa, kuten heppojen kanssa touhuilua! tai kimzin arsytysta juoksemalla pihalla munasillaan! sulla on ehka suurin sydan mita ma tiedan.

huonoja puolia.. ne meinaa aina unohtua kun ei olla pitkaan aikaan nahty. aikaisemmin oisin sanonu huono itsetunto, mutta oot kylla petrannu sen kaa tosi hyvin!
ehka se stressaaminen edelleen on pieni ongelma?! oot vahan turhankin tunnollinen aina valilla ja hieman perfektionisti myos. eli siis joskus otat asiat vahan turhankin vakavasti. en maa nyt just ossaa mitaan muuta sanoo, varmasti tulee jotain muuta mieleen kunhan ens kerran nahdaan, nobody's perfect, you know?!

parasta on myos se etta jos joku arsyttaa niin sen voi sanoo aaneen kun ei tartte pelata etta valit menis poikki. niin monesta sopasta ollaan jo selvitty etta ma tiedan et meidan ystavyys on ikuista!!
rakastan sua!!!"
Heidi <3
 ANNIKA

Annikan olen aiemmin täällä maininnutkin. Hän on siis mieheni serkku ja entisten hoitoheppojeni omistaja.  Lähinnä heppahommat yhdisti meidät aluksi, mutta löysimme pinnan alta jotain tärkeää, mikä yhdistää meidät ikuisesti.  Annika on minulle kuin pikkusisko, josta kannan välillä huolta ja olen välillä vähän tätimäinen hyysääjäkin kai?   Ikäeroa meillä on  7 vuotta, mutta se ei menoa ole koskaan haitannut.  Meidän ystävyydessä parasta on se, että tykkäämme molemmat seikkailla ja sekoilla omia hölmöjä juttujamme. Olen riippuvainen säännöllisistä Annika-annoksista  :)

"Nonii, Henna on ystävä, johon voi aina luottaa ja joka tuo yleensä aina paremman mielen. Hennan kanssa parasta on olemisen vapaus ja se ettei tarvitse esittää mitään muuta kuin on. Hennan seurassa tuntee olonsa kotoisaksi ja jos joskus on joku huonosti niin sen saa sanoa pelkäämättä seurauksia. Ihana ystävä, jota en halua menettää ikänä "

Annika <3
ILE

Heli "Ile"  on minun uskollinen neuvonantajani ja henkinen opastajani.  Olisin hukassa ilman tätä "järjen ääntä".   Monesti epätoivoon, paniikkiin tai  muuten vaan synkkyyteen vajotessani otan yhteyttä Heliin, koska tiedän häneltä aina irtoavan oikeat sanat ja hän myös osaa potkia minua perseelle ja takoa järkeä päähäni -  tietysti aina kaikella rakkaudella.   Hänesta on tullut vuosien saatossa myös hengellinen opastaja,   jolta aina pyydän rukousapua ja  viisautta toimia oikein.    Meitä yhdistää lapsuuden rankat kokemukset sekä yhteinen usko.   Tässä Helin kirjoittama teksti.

"henna

ensimmäinen sana joka tulee mieleen hennasta on eläinrakas! Henna rakastaa eläimiään kuin parhaimpia ystäviään. Räväkkä sponttaani nainen jonka herkkyyden näkevät vain ne jotka uskaltavat olla omia itseään. Kaiken ulkonaisen kauneuden alla on upea sydän joka on ihanasti alkanut sykkiä taas palavasti yläkerran isälle! USKOLLINEN ystävä joka ei jätä eikä petä! UPEA nainen, laululintu ja omilla spontaaneilla ja räväköillä valinnoillaan jaksaa viihdyttää ympärillä olevia läheisiään kiitos taivaanisälle IRMASTA!" Ile <3


SPYLYKKÖ
Henna "Spylykkö"  <3
Henna, tuttavallisemmin Spylykkö, on rakas naapurini ja läheisimmän miespuolisen ystäväni vaimo.  Häneen tutustuin muutama vuosi sitten ystäväni kautta, kun he alkoivat seurustelemaan.  Olin ollut aiemmin todella huolissani siitä, millaisen naisen ystäväni löytää ja elin hirveässä pelossa, etten tulisi tämän kanssa toimeen. Onneksi asiat menivät kuitenkin päinvastoin, sain lottovoiton!   Henna muutti kaaville miehensä perässä ja minä tietysti halusin pitää huolen, että Hennasta tulee onnellinen täällä korvessa.  Olin jo aikasemmin luvannutkin Markolle, että pidän huolen, että Henna saa seuraa ja että otan hänet ns.  "siipieni suojaan".  En sitten pahemmin tiedä, otinko suojaan - olen lähinnä tainnut aiheuttaa heille harmia notkumalla jatkuvasti heidän luonaan riekkumassa ja myös omalla hölmöydelläni olen järjestänyt Hennan elämään iloa sekä draamaakin.  Vaikka ystävyytemme on tuore ja ollut ajoittan molempien temperamentin vuoksi myrskyisäkin, on parasta suhteessamme se, että aina olemme voineet nauraa kaikelle yhdessä ja myös itkeäkkin yhdessä.   Henna ja Marko ovat minun ja Kimmon elinehto täällä Kaavilla. Ilman heitä elämä täällä olisi todella tyhjää ja tylsää.  Marko on minulle kuin veli   ja  auttaa aina minua ollessani avun tarpeessa tai hädässä.   Esimerkkinä käy vahvasti se, kun Kimmon nukahtaessa rattiin ajoimme viime kesänä ulos tieltä - niin shokissa ja hyperventiloidessani kuitenkin kykenin soittamaan ensimmäisenä Markolle ja Hennalle.  He tulivatkin lähes välittömästi onnettomuuspaikalle  ja  pitivät minusta huolta.  Edes ambulanssikuskit eivät tuntuneet niin turvallisilta.

"Minu silimissä sinä oot yks rennoimista ystävistä joita mulla on:D (öhöhhöö tuliko yllätyksenä:DDD?) Mutta se mikä on tärkeä piirre, niin kaiken huumorin lisäksi siun kanssa pystyy kuitenkin juttelemaan myös vakavista aiheista yms. Sulle voipi sannoo asiat suoraan ja tykkeet sannoo kyllä omat mielipitteesi just niiku ne on turhia hienostelematta!
Kaiken kaikkiaan oot yks parhaimmista ystävistäni ja suuuri tukipilari tiällä savonmailla! Ilima sinnuu olis vaikee olla!:)

hmm.. mitähä negatiivista sitä ossois sannoo.. Harvon tarttee miettii toise huonoja puolia:DD no mut ehkä yks (mikä nyt ei välttämättä kaikissa tilanteissa ole huono) mikä tulloo mieleen niin on hevosasiat, kun ne on niin henkeen ja vereen sulla:D Mut tosiaan, sekään ei omalla tavallaan ole huonoks, mutta sitten näin ystävänä sitä miettii sinun parasta, että eihän menisi sitten niin pakkopullaksi se touhu että et yhtäkkiä osaiskaa nauttia siitä mitä eniten rakastat!:) Mut siinäki kyllä luotan että tiijät omat rajas! En minä oikee muuta negatiivista ossoo sannoo:D ollaanha myö molemmat meleko temperamenttisia vuan voiko sitäkää nyt nii negatiiviseks välttämättä sannoo;D"


JENNI

Jenniin olen tutustunut ystäväni Helin kautta muutamia vuosia sitten.   Yhteinen rakkaus pervoon huumoriin yhdistää meitä, mutta kykenemme puhumaan myös vakavista asioista.  Jennin kanssa elämä on ihanan  vapaata ja rentoo ja tuntuu, ettei yksikään asia ole tabu Jennin seurassa.  Maailman parasta örvellys- seuraa.  Jenni on todellinen atleetti ja timmissä kunnossa oleva eukko, joka on omalla figuurillaan luonut tällaiselle löllyvälle lihavuorelle motivaatiota omankin kropan kuntouttamiseen !  Meidän vapusta tulee varmasti taatusti villi, kun Jenni on messissä. Enpähän ole ainoa, joka porukassa sekoilee :D  Ihana ja rakas ystävä, jonka kanssa saa ollut just oma itsensä ilman, että katsotaan kieroon <3

"Ystävänä sä oot ihana, rehellinen, luotettava, aito, mulle tärkeä ja rakas. Jo ensimmäisestä kerrasta asti ku nähtiin ja juteltiin, musta on tuntunu et oltas aina tunnettu ja oltu läheisiä. Ollaan jotenki samalla aallolla Sun huumorintaju on PARASTA! Oon huomannu et yrität välillä miellyttää ihmisiä, minulle oot aina sanonu suoraan mitä ajattelet ja sitä mä sinussa arvostan. Ja oon tosi otettu kun oot mulle oma ittesi etkä esitä yhtään mitään muuta Voisit soitella vähän useemmin, mut samaa voisin sannoo itelleni onneks pian nähhään

Ihmisenä oot ahkera, sinnikäs, epäitsekäs maalaisjuntti, joka vihaa vääryyttä ja ahneutta. Joskus toivoisin et laittasit ittes etusijalle. Toivosin et kipeenä tai väsyneenä huolehtisit itestäs. Ottasit joskus ihan vaan rennosti! Sulle eläimet on kaikki kaikessa, mikä samalla hirvittää mutta sitä myös ihailen suuresti. Ihana nähä et sulla on joku asia mitä rakastat yli kaiken, mut mitä jos niille jotain sattuu niin miten sun käy?

Joskus vähättelet ittees ja taitojas, mut voin sanoo et oot aika epärealistinen. Sä oot tosi upea, kaunis suomalainen nainen, joka osaa paaaaaljon paljon asioita. Toivottavasti jossain sisällä sydämessäs sen tajuat.

Mä oon tosi kiitollinen kun saan olla sun Ystävä
"

Jenni <3 


JENNA

Jennaan olen tutustunut ehkä pari vuotta sitten täällä Kaavilla asuessani. Alkuun meitä erityisesti yhdisti ajoittaiset kyyläämiset poikien säbätreeneissä, sekä hormooni-häiriöistä karsivät lv-tammat.    Jennan kanssa todellakin tuntee elävänsä, se tekee hänestä erityisen tärkeän ja saa minut usein tuntemaan vieroitusoireita. Ei tarvitse olla mitään hienoo extreme- tekemistä, vaan yleensä meidän laatuaika meneekin kahvikupposen ääressä, yleensä vakituisista puheenaiheista jauhaen ja sydäntä purkaen. Tykkäämme molemmat kesästä, vauhdista ja autolla ajelemisesta ympäriinsä - ihan muuten vaan.  Jennalla on aina niin ihanat hiukset ja kampaus päivittäin.    Jenna on kirjoittanut todella osuvasti suhteestamme, joten tässäpä se tulee:

"Ensimmäisen kerran kun tapasin hennan, ymmärsin kyllä heti että mielipiteitä löytyy. Tapasimme iloharjulla poikien sählyharjoituksissa, tais olla rakkautta ensisilmäyksellä jos näin voisi sanoa Sinusta tuli heti minulle rakas ja semmoinen ihminen jolle voin uskoutua kaikissa asioissa, toivottavasti ajattelet rakas samoin minusta

Ystävänä sinä olet uskollinen ja vaikka emme tapaa välttämättä läheskään joka viikko, tuntuu että jatkamme aina siitä mihin jäimme. Meillä löytyy hirveästi samoja mielipiteitä, sinä tosin uskallat tuoda kaiken ajattelemasi julki ja minä jään usein ajatusteni kanssa hieman suusuppuun "suojellen" läheisiäni. Mutta juuri tämä tekee sinusta Sen ihmisen, johon minä tykästyin. Eipähän tarvitse jäädä ikinä miettimään sanoitko juuri sen mielipiteen mitä mieltä todella olet.


Kaiken kauneutesi ja itsevarmuutesi lisäksi sinä olet oikein aurinkoinen ja tässä tulee vähän negatiivistä LIIANKIN AJATTELEVAINEN muiden ihmisten jaksamisesta. Ei koko maailma rakas pyöri sinun käsissä ja jos annat aikaa TAI SIIS KUN SINÄ annat aikaa täästä eteenpäin enemmän itsellesi et ole vastuussa muiden elämästä vaan omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Sinun tulee osata sanoa myös Ei, ei nyt. Tiedät että tarkoitan vain hyvää


Sinun persoona on räiskyvä ja näkyvä, tumma ja tulinen! Ihailen sinussa tarkkaa huolenpitoa eläimistäsi ja rakkaasta miehestä kimmosta sekä perheestäsi.

Lisäksi meitä yhdistää äärettömän rakas harrastuksemme ratsastus,ei varmaan tarvitse edes aloittaa tässä nyt kirjoittamaan miksi :DD

OLET KORVAAMATON MINULLE RAKAS


Jenna
ps ehkä muutama kirj.virhe :DD"


Kauheeta, en löytänyt meistä yhteiskuvaa :O  Kuitenkin, tässä on kaunis Jenna <3 EMMA

Viimeisimpänä, muttei todellakaan vähäisempänä tulee Emma.   Emma on kummilapseni äiti ja samanlainen lämppäreihin hurahtanut hevosnainen, kuin minä.   Meitä yhdistää kuumien hevosten ja pikku tinttaran lisäksi menneisyyden haavat, joita yhdessä ollaan paranneltu. <3  Emma aina jaksaa kysyä minulta, miten jaksan ja voin.  Minun ollessa pulassa tai eläessäni raskaita aikoja, on hän aina muistuttanut, että voin kääntyä aina hänen puoleen, jos tarvitsen apua.  Ja näin haluan itsekin toimia häntä kohtaan.   Näemme valitettavan harvoin vaikka välimatkaa on vain parikymmentä kilometriä,  meillä on molemmilla omat työmme, tallimme ja muut puuhamme.  Hienoa on, että kiireistämme ja harvoista laatuaika-hetkistä huolimatta ystävyytemme säilyy ja aina jatketaan siitä, mihin jäätiin. :)

"
 • Tästäpä tuloo tarinaa.
 • Tutustuin Hennaan 2010 lokakuussa yhteisessä työpaikassamme. Heti ensitapaamisella, ilta-yövuoron raportilla meidän jutut lähti karkaamaan hevosiin Hoksasimme siinä, että olin vuosia sitten käynyt ratsastelemassa Hennan hevosella. Tästä lähti meidän juttu,ja sillä tiellä ollaan vieläkin ja toivottavasti aina! Henna on ihana ihminen,erittäin lämmin (kuuma kissa),luotettava ja huumorintajuinen. Hennalle voi kertoa mitä tahansa,siis tarkoitan että aivan mitä tahansa! Varmasti kuuntelee ja antaa neuvoa jos tarvitsee. Minun on hyvin vaikea kuvailla kirjallisesti ystäviäni, mutta se mikä Hennasta tulee ensimmäisenä mieleen, on ehdottomasti hänen aitoutensa. Ei epäröi sanoa vastalausetta, ja antaa kyllä mielipiteensä julki asiassa kuin asiassa,tämä on ehkä negatiivisin asia minkä keksin,eikä sekään ole kokonaan negatiivinen,se riippuu palautteen vastaanottajasta Minusta on hyvä sanoa asiat suoraan. Huonoin puoli Hennassa on hänen työ, se vie paljon aikaa. Työviikoilla harvemmin nähdään ja vapaa viikoilla Hennan on tehtävä kotitöitä,hoidettava parisuhdettaan,panostettava hevosiin jne. Mutta kyllä yleensä on joku rako löytynyt,jossa on keretty kahvitella. Pyysin Hennaa meidän tytön,Aadan kummiksi miehini kanssa asiasta keskusteltua. Henna on mitä mahtavin kummi valinta,hänen aitoutensa ja myös uskonsa puolesta. Haluan että Aada saa isommaksi tullessaan kuulla ehkä Hennalta enemmän uskon asioita,minun niitä on vaikeampi kertoa,kuten Aada tänään lauloikin minulle "Enkelienkelienkeli tulee ja syö äitin",tuo ehkä kertoo että jutut ei oo ihan perille mennyt Hennan luo mennessä tuntee aina olonsa tervetulleeksi. Ja Hennalla on muuten huippu huumori Love Yoy Emma"

  Vanhat kaverukset Vuse ja Emma <3
Nyt en itse loppuun höpöttele mitään kummempia, koska postauksesta tuli romaani jo nytkin! :)  Toivottavasti jaksoitte lukea, muutkin kuin nämä rakkahat ystäväni!  ;)

<3 Henna6 kommenttia:

 1. ööö..kuvaaks toi kuva jotenkin meidän ystävyys suhdetta:DD muitten kanssa jotai halimiskuvia ja meistä tollane missä potkin sua päähän?:DDDD

  hyvä postaus rakkaani<3

  -spylykkö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhehe sehä kuvaa oikein hyvin! meidän rakkaus on sellaista välkivaltaista ja just hienoo sellaisenaan! xD <3 pus

   Poista
 2. voi että, ku tätä silmäilin, niin huomaa että oot nähny vaivaa ku oot tekstiä miettiny! pitäs aina aika ajoin olla semmonen 'palaute-päivä' ystävien kans, että annetaan kaikki neg. JA POS. palaute toisillensa! =) vaikka kerran vuodessa, siitä sit näkis onko kehittyny mihinkään myös muitten (eikä vaan omasta) mielestä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimeommaan, tämä oli just sen takia hienoo, kun pyysin ehdottomasti sitä kritiikkiä omasta käytöksestäni, jotta osaisin olla ihmisiksi ja parempi ystäväkin :)

   Poista
 3. tässähän kyllä ihan itsekin liikuttui lukiessani noita ystävien tekstejä. ihania sanoja sinusta <3 niissä huonoissa hetkissä palaa uudestaan lukemaan tätä postausta. ystävien tuella pärjää pitkälle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, nuo palautteet oli hienoja siksi, että he tietävät selvästi minun huonot puoleni ja silti pysyvät mukana! Ystävyys on kyllä hienointa! <3

   Poista