lauantai 14. huhtikuuta 2012

Nyt tulee paskapuhetta kerrakseen!

 Ah, ihana kevät on saapunut ja sulava lumi alkaa paljastaa kaikkee kivaa talven jäljiltä.  Meillä on nyt sitten sitä "kaikkee kivaa"  paskan muodossa näkyvissä yllin kyllin! Aloittelin torstaina jokakeväisen urakkani, nimittäin talven jälkeisen tarhansiivouksen.  On se hirmuinen määrä paskaa, mitä kaksi kaakkia kykenee tuottamaan.  Vielä jos tässä pyöris kolmas hevonen pipanoimassa, olisin varmaan kusessa pahemman kerran :D

Ihan pikkusen vain kakkaa.
 Täällä on ollut viime päivinä todella lämpimiä ilmoja ja vettäkin satanut aika runsaasti. Joka paikassa tulvii ja kaikki on ihan lällyssä sekä loskassa.  Inhoan rapakelejä yli kaiken, mutta nämä on vaan joka vuosi urheasti kestettävä, jotta kesä pääsisi valloilleen.

Hevosilla on nyt karvanlähtö meneillään kiihkeimmillään, ja vaikka niitä kuinka harjailisi ja furminoisi -  näyttää ne silti kapisilta koirilta.   Ai että odotan sitä, kun ilmat lämpenee niin, että voin pestä molemmat ulkosalla kunnolla, siistiä harjat, hännät ym  ja kiillottella muutenkin.   Rakastan hevosen harjailua, puunailua ja rapsuttelua yli kaiken, voisin tehdä sitä vaikka kuinka pitkään.


Torstaina tosiaan oli aivan mahtavan lämmin päivä, mittari näytti parhaimmillaan reilu 10 astetta.  Vaikka aurinko paistoi, ja  teki kovasti mieli lenkille, päätin aloittaa pikkuhiljaa tarhan siivoilua. Se kun käy kätevästi vähän kerrallaan ottaessa, mitä lumen ja jään alta paljastuu.  Sitäpaitsi jäätä vasten on todella hyvä haravoida.  Rehellisesti sanottuna minua alkoi jo ahdistamaan se paskan määrä mikä näkyi, eikä yhtään asiaa helpottanut näky Karismasta, joka seisoi sen kaiken ihanuuden päällä.

Kapinen koira
 Meillä pääsee tarhat täyttymään paskasta normaalia enemmän, koska hevosemme tarhaavat todella pitkään, vähintään 12 tuntia, mutta yleensä jopa 16.   Talli onkin sitten helpompi siivota ja muutenkaan en tykkää turhasta hevosten tallissa seisottamisesta yhtään, varsinkaan meidän ponien, koska ovat niin aktiivisia liikkumaan ja turhautuvat ahtaassa boxissaan liikaa seistessään.  Pakko heti perään huomauttaa, että karsinat ovat kyllä normikokoisia, reilun 9 neliön.  Tietysti hevosillamme on vapaa heinä suoraan pyöröpaalista syötävänä, mikä lisää paskan tuotantoa. Vuse erityisesti onkin oikea lantalaitos, herra tuottaakin paskaa jopa rekallisen päivässä ;)

Eikö sitä lenkille tänään?
 Ihan kaikki hevosenomistajat eivät siivoa hevostensa tarhoja.  Enkä voi itse sitä kyllä mitenkään käsittää. Ymmärtäisin, jos tarhana toimisi useampien hehtaarien kokoinen metsälaidun.   Moni on ihmetellyt, miksi siivoan hevosteni metsässä olevan tarhan.  Miksi ihmeessä jättäisin siivoamatta?   Ei tuollainen määrä paskaa ehdi mitenkään maatua, vaikka kuinka joku sellaiseen yrittäisi vedota ja siivoomatonta tarhaansa puolustella. Toki osa lannasta, joka on polkeutunut ja levinnyt hevosten jalkojen alla -  liettyy sulavan lumen mukana ja kuivuessaan muuttuu kuivaksi karikkeeksi, ja se toki voi sinne jäädäkin pieninä määrinä.  Mutta perus kosteat paskaläjät paikoilla, minne hevoset yleensä ulostavat - ne pitää kyllä siivota pois.    En kestäisi katsoa, jos hevoseni joutuisivat seisomaan päivästä toiseen omassa paskassaan.
Omasta mielestäni meidän tarha on pikkasen liian pieni.  Se todellakin saisi olla paljon suurempi ja parempipohjainen. Vuse ja Kaama ovat kuitenkin onneksi viihtyneet tarhassa, ja vaikka tarha onkin metsäpohjainen muutamine kivineen sekä puitten juurineen, ovat hevot pärjänneet siellä ilman mitään sen suurempia vahinkoja, jos muutamia hokinpolkemia ei lasketa mukaan.  Hyvin ne siellä revittelee ja nauttii olostaan, kaiken lisäksi puut antaavat mukavasti suojaa.  Ainoastaan kosteina vuodenaikoina eli näin keväällä sekä syksyllä, on tarha jonkin aikaa inhottavan kurainen.  Itseasiassa tallilla, mistä Kuskon ostin, oli samantyylisessä maastossa oleva tarha.  Kuitenkin joka tapauksessa,  unelmoin kovasti sellaisestä pääomasta, jolla saisin kaikki paikat kuntoon ja tilukset toimivammiksi.

 Suurta riemua ja iloa jälleen aiheutti siivotessa ja valtavia paskakasoja se toteamus, että "tässä lepää kaikki meikäläisen rahat".  Samalla hetkellä Kusko kävelee viereeni vastasiivotulle alueelle, ja murjasee kunnon tortut siihen "huonepalvelijan" eteen :D   Sitten vielä odotetaan hierontaa ja paijaamista kaiken työn keskellä.   

Päivän siivoussaldo näkyy tummempana :) 


Siivotessa hurahti nopeasti yhteensä n. 4 tuntia ja saldona 28 täpötäyttä kottikärryllistä.  Ja tämä on vasta alkusoittoa ;)  Siivous menee loistavasti hyötyliikunnasta, mikä tekee meikäläiselle vain ja ainoastaan hyvää!

Mutta eiköhän tässä ollut tarpeeks paskapuhetta yhdelle postaukselle.   Olipa harvinaisen paskaa tekstiä tämä! ;D  Kuitti!

<3 Henna8 kommenttia:

 1. Onko teilläkin apurit mukana puuhassa?
  https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/228054_10150172070579087_738584086_6933559_2359644_n.jpg

  https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/227827_10150180232419087_738584086_7001986_3777710_n.jpg

  Vessi on ainakin sitä mieltä, että mammaa pitää auttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun "avustajat" vaan hengailee kottareitten luona ja höpläävät siivoojaa vaatien rapsutuksia. Kerran Vuse suuttui, kun ei saanut tarpeeksi rakkautta - ja näin ollen kaatoi etusellaan koko kottarit. Kerran myös nyhtäisi minua hupparin hupusta ja läks kävelemään loitommaksi :D näin meillä :D

   Kiva, kun Vessi auttaa puuhissa - se onkin naine, joka tajuaa siivouksen tärkeyden ;)))

   Poista
 2. hui, miten paljon jaksoit kärrätä kerralla! meillä ei siivota talvisin tarhoja ja sitten keväisin kun lumet sulaa pois, käy joku traktori poimimassa kaiken paskan pois, sen jälkeen nomaalisti kaikkien pitää siivota oman hevosen tarhat kerran viikossa - viikossa kerkeää kyllä tulemaan jo iso määrä paskaa, huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, iha hitonmoinen duuni - ja vielä paljon edessä. nyt on taas muutamana päivänä satanu vettä ja ollu niin lämmintä, että uusi satsi on odottamassa kärräämistä :DDD

   Hevosenomistajuuden tähtihetkiä <3

   Poista
 3. Paska homma, mutta tulipahan tehtyä!!:DD -Anne-

  VastaaPoista