sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Esittelyssä Torpan Tykki

Tänään kävin vähän auttelemassa ystävääni hepojen liikutuksessa, ja näin ollen pääsin pitkästä aikaa entisen hoitohevoseni, Torpan Tykin, tuttavallisemmin Reiskan selkään.   Nyt ajattelinkin kertoa Reiskasta vähän enemmänkin teille.

Reiska on "raivostuttavan suloinen" pieni suomenhevoslihapulla,   johon tutustuin joskus vuosia sitten, kun ystäväni ja mieheni ovat serkuksia ja näin ollen vierailimme heillä.  Sitä kautta pääsin tutustumaan Ressuun pienen ratsastelun merkeissä. 


Myöhemmin, ehkä parin (?) vuoden jälkeen tutustuttiin ystäväni kanssa lähemmin, joten hevostelutkin tulivat vahvemmin mukaan kuvioihin oman ratsastusharrastuksen oltua jäissä jo useita vuosia. Aloin ratsastelemaan Reiskalla silloin tällöin, ja muuttaessani  vuonna 2009 Kaaville, aloin käymään säännöllisesti tallilla, useita kertoja viikossa. Näin minusta tuli Reiskan hoitaja. Vapaan ratsastelun lisäksi tein tallihommia ja  liikuttelin myöhemmin aktiivisesti myös ystäväni toista hevosta, lv-tamma Suezia.  Se hevonen myös ansaitsee ihan iki-oman postauksensa, joten Sussusta en ala sen enempää tässä postauksessa tarinoimaan.

Reiska on kyllä persoonansa ja ulkoisen hapituksensa kanssa aivan valloittava tapaus.  Sen silmäkulmassa on aina pilkettä, ja mielessä paljon idoita koiruuksista, mitä se voisi seuraavaksi kenties tehdä.  Mitään hirveyksiä se ei kuitenkaan tee, vaan on vain sellainen pikku vekkuli.  Samalla se on maailman huomionhakuisin ja hellyydenkipein pikku poni, vaikka itsehän tämä herra sitä ei myönnä ;)  Ruoka on maailman tärkein asia, ja hillitön töhöttäminen tulee seuraavana.


  Ja virtaa ponista ei puutu.  Se on  herkästi innostuva, kilpailuhenkinen ja pulleudestaan huolimatta sitkeä kuin mikä.  Vaikka kuinka väsyttäisi, ei ruuna kyllä anna periksi - usein pitäisi saada olla ensimmäisenä.   Reiska onkin todella liikenne / maastovarma,   joka ei turhista vauhkoile ja näin ollen toimii tosi kivasti rauhoittavana tekijänä myös aremmalle hevoselle. 

Reiskalla on parasta mennä ilman satulaa. Omasta mielestäni se ei satulaa tarvitse ollenkaan ihanteellisen selkänsä ja pyöreytensä ( kuulostipa kauniisti sanotulta :D )  sekä tasaisten askeltensa vuoksi.  Kompastelu oli aikoinaan Reiskan heikkous, ja useasti sitä aina kuperkeikkoja yhdessä vedeltiinkin,  mutta nykyään pulla on oikein tasapainoinen tallukka ja maastossa todellinen luottopuksu.

Luottoruunat minivaelluksen piknikillä keväällä 2010
 Minusta Reiskassa on parasta sen jääräpäisyys ja sitkeys.  Se, että hevonen on vähä jäärä ja hömelö, viehättää minua.  En välitä suuremmin pystyynkuolleista tai liian helpoista hevosista.   Haluan aina, että hevosella on luonnetta ja aina jokin ässä hihassa.   Juuri  näiiten ominaisuuksien vuoksi rakastan tuota pulleroa.


Reiska on todella monipuolinen kaveri. Sillä voi ratsimisen lisäksi ainakin ajaa kärryillä / reellä, harrastaa hiihto/pulkka-ratsastusta,   uida ja  hyvin todennäköisesti vikeltääkkin, jos taitajia löytyisi ;)
Pientä hyppelyä marraskuussa 2009
Reiska kouluponina omistajansa kanssa
Omistajan sanoin Reiska "on läsö jolla on alkoholiongelma, vähä niiku salkkarien seppo!"   :D   Olemmekin yhdessä epäilleet vuosikausia, että ruuna keittää salaa pontikkaa tallin ylisillä,  ja hörpöttelee pitkin päivää mukavassa tuiskeessa.  Joskus aikoinaan Vusella ja Reimalla tulikin tappelu viinoista, ja Vuse ottikin reiskalta aika lahjakkaasti turpaan. :D

Toverukset
 Jos joku ei tiennyt, Kusko siis asui tuolla samaisella tallilla marraskuusta 2009  heinäkuulle 2010. Hoitelin parhaimmillaan siis kolmea heppaa, mikä oli toisaalta haastavaa, mutta toisaalta nautin näistä kolmesta, niin erilaisesta hevosesta.  Olen nykyäänkin pyrkinyt omista kiireistäni ja omien heppojen ratsasteluista huolimatta käymään silloin tällöin myös entisten hoitoheppojeni luona, jotta suhde ei katkeaisi ja että pääsisi fiilistelelään ja verestelemään vanhoja muistoja rakkaissa maisemissa.

 Tänään oli mukava päivä kaikenkaikkiaan väsymyksestä huolimatta ja vei kiitettävästi pois ajatuksia ikävistä asioista, joista kerron teille tarkemmin huomenna.   Tähän loppuun laitan vielä muutamia kuvia tältä päivältä :)  Huomatkaa kauniit ilmeet!<3 Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti