perjantai 1. elokuuta 2014

Vararikosta ja rappiosta uuteen nousuun!

Noniin, johan taas on pompannut aikamoinen tauko meikäläisen päivityksiin! Nyt tulee taas ihka-ihana kuulumis-päivitys, josta olisi tarkoitus jatkaa eteenpäin vähän aktiivisemmin postailujen merkeissä! :) Olen huomannut lupailleeni tätä samaa aiemmin, ja hävettää toistella itseään - mutta nyt kirjoitusvimma on kyllä kova !  Mutta niihin kuulumisiin: 

Karismahan on ollut nyt kaksi kertaa pakastesiemennyksen jälkeen tyhjä.  Oriaseman porukan ja eläinlääkärin mukaan tamma on sekä ulkoisesti että sisäisesti moitteeton tiinehtymisen kannalta - joskus ei vaan yksinkertaisesti nappaa. Joko kiima on kehno,  itse ori ei ole sopiva tai siementen laatu/ siittiöiden liikkuvuus on huono joko kelistä tai olosuhteista riippuen. Kiimoissakin on tosiaan eroja, tosin Kb:n kiimoja on kehuttu hyviksi ja säännöllisiksi.  Siltikään joskus ei vaan onnista.   Mutta päätin vielä kolmannelle yritykselle vaihtaa oria (Carismo) ja siemenen tuoreeseen siirtospermaan.  Siemennys tapahtui viime viikolla hyvin ärhäkkään kiimaan ja siemennettiin pariinkin otteeseen.  Vaikka haluaisinkin odottaa innolla seuraavaa tiineystarkastusta, on minulla kuitenkin vahva aavistus siitä, että ensi kesänä meillä ei varsota.   Vaikka on luonnollista olla pettynyt, en jää asiaa sen pidempään murehtimaan. Ensi kesänä on halutessa uusi mahdollisuus ja silloin mietitään varsapuuhia uudelleen.  Jos ei kasvatella massua ensi talvena, niin ainakin reippaillaan ja reenaillaan taas ahkerasti :)


Kuskolla oli kuivaa yskää alkuviikosta, mutta ilman hieman kostuessa myös yskäkin hävisi.  Ukkeli on nyt taas maailman onnellisin pappa saatuaan tyttöystävänsä kotiin.   Lomat laitumella on lusittu, uudet kengät saatu alle  ja nyt päästään taas pikkuhiljaa takaisin normaaliin rytmiin ja arkeen.  Olenkin kovasti ikävöinyt säännöllistä ratsastelua, täydempää kalenteria ja odottelen kovasti treenailua kentällä.   Lomailuistaan huolimatta molemmat pollet on olleet todella mukavan letkeitä ja kevyentuntuisia ratsastaa.   Olen pitänyt niillä nyt kevyitä köpöttely-päiviä, jotta arkeen palaaminen sujuu sulavasti ilman ylimääräisiä hapotuksia/jumeja. Ensi viikolla viimeistään alkaa normaalit kuviot.

Onni on kasvanut ja ennen kaikkea kehittynyt kovasti!  Uiminen ja kaikenmaailman vedellä läträämis-leikit ovat pikkumiehen lempipuuhaa ja ukkeli viihtyisikin vedessä vaikka koko päivän!  Omintakeista puhetta kuuluu jatkuvasti ja välillä sieltä voi poimia jo selviä sanojakin.  MINÄ ITE- asenne puskee pahasti pintaan ja välillä äiti ja isi ei saisi auttaa ollenkaan. Omatoiminen ruokailu on tällä hetkellä se päällimmäisin juttu.   Potta-hommiakin ollaan harjoiteltu aina kun ollaan ehditty ennakoimaan tilanteita,  mutta useimmiten Onnin osalta keskittyminen herpaantuu herkästi ja homma menee potan sisällä roikkuvan irtaimiston kaiveluksi tai muuksi touhuiluksi.  Ja usein äitin osalta siivoamiseksi.  Onni on edelleen iloinen ja mutkaton pikkuisäntä, joka on mahtavan positiivista seuraa ja hyvillä hermoilla varustettu toveri.  Onni aloittaa hoidossa käymisen taas ensi viikolla.
 Minä aloitin vihdoinkin työt !  Kesä mennä hurahti vauhdikkaasti jokapaikassa sinkoillen ja pää on edelleenkin ihan pyörällä kesän aktiivisesta aikataulusta. Tuli reissattua kiitettävästi ja käytyä siellä sun täällä - tamman eestaas roudailemisesta taikka pihatöistä puhumattakaan. Paljon ehdin pysähtyä unelmoimaan, saada aikaiseksi ja pääsin myös nauttimaan kesästä mukavasti.  Ja ehtiihän sitä vieläkin, vaikka työt alkaisikin. Ensimmäinen yöputki on vain neljän yön mittainen, joten pehmeästi laskeudutaan takaisin arkeen.  Töitten alkaminen tuntuu hyvältä, sillä olen ikävöinyt näitä öisiä hetkiä itseni kanssa ja aamutuntien syvällisiä mietteitä.  Niistäkin varmaan postaan piakkoin.   Olen lisäksi rahallisesti ihan peeaa tällä hetkellä, joten ihan jo taloudellisista syistä duuniin on kiva ja motivoivaa tallustella :D

Mitä tulee mun iki-ihanaan kropparemppaan, niin takapakkia on tullut aikalailla!  Kiloja on kertynyt useampi ja minua ihan hävettää.  Hyihyi. Oon sikaillu ihan kunnolla ja se näkyy ! Mutta siitäkin aiheesta olisi tarkoitus postata pian ja nostaa taas purjeet ylös silläkin saralla. 


Jonossa on siis paljon erilaisia aiheita odottamassa!  Minä oikeesti ryhdistäydyn kaikinpuolin ja pyrin olemaan aktiivisemmin mukana taas.   Pian rustaillaan lisää !

Mitäs kaikkee te ootte puuhastellu kesän aikana ?  :)

<3 Henna

8 kommenttia:

 1. Kannattaisi vaan joskus taipua siihen kohtaloon ja uskoa ettei sinun kuulu touhuta varsan kanssa. Et ole siihen tarpeeksi pätevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kohtalo kertoo sen aikanaan. Ilmeisesti olet joku, joka tuntee tai ainakin luulee tuntevansa minut niin hyvin, että koet pystyväsi arvioida minut ja minun kykyni kasvattaa varsaa :) Se kuitenkin on sinun mielipiteesi ja kunnioita sitä mutta olisi toki korrektia kertoa se ihan nimen alta eikä huudella sieltä puskista :)

   Poista
 2. Voi anonyymiä :-D Mitenhän täällä tuli tamma ekasta astutuksesta tiineeksi, vaikka täysin amatöörit tähän touhuun lähtivät, ikinä ollut edes maitovarsaa nähnyt, saatika käsitellyt :-D Kaikille varsa on joskus ensimmäinen.
  Joku kateellinen siellä vain huutelee :P Toivotaan että vielä tärppää!

  Ja sori jos tuli kommentti kahteen kertaan, kirjoitin ja painelin jotain, niin kaikki teksti hävisi, en huomannut painoinko julkaise-nappia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Minka! Huippua kun sie osallistuit tähän postaukseen, koska sinä jos joku osaat nyt vastata tähän ! :) ja sulla kyllä on niin mielettömön hieno ja fiksu varsa että voit olla ylpee itsestäsi ja pikku vauvelistasi - vaikka varsapuuhissa aloittelija olitkin :) ja tosiaan, varsa on joskus jokaiselle se ensimmäinen.

   Mitä tosiaan tulee minun pätevyyteen hevosenkäsittelyssä ja ylipäätään kasvattamisessa - näen itseni hyvin sinnikkäänä, nöyränä ja tiedonhaluisena ihmisenä, jonka ylpeys antaa kyllä oikein reilusti periksi kysyä neuvoa kokeneemmilta ja ottaa ammattiapua kun sellaista tarvitaan. ja kun maalaisjärjellä pärjää jo hyvinkin pitkälle. Olen pyrkinyt tekemään asiat huolella ja maltilla jo aikuistenkin hevosteni kanssa joten en usko että kovin pahasti menisi metsään :)

   Kiitoksia tsempeistä, katsotaan miten käypi tänä kesänä :) Jos tammuska ei tiineydy ollenkaan, se on tarkoitetu niin ja mie sen kyllä hyväksyn. On sitä touhua ja reeniä ihan tarpeeksi noissa kahdessa aikuisessakin, mutta toki varsa olisi ollut kiva lisäys ja pikku piristysruiske meidän laumaan. :)

   Ei tullut kommenttisi kahdesti, saas nähhä miten mun käy :D koska miekii sähläsin jotain täällä päässä :D Kiitän miljoonasti ihanan tsemppaavasta kommentista, et uskokaan miten hyvälle mielelle tästä tulin <3

   Poista
 3. Typerä anonyymi. Jos Henna on 2 hevosta itse kouluttanut (vai ootko, en oo aivan varma?) mutta jokatapauksessa, niin miksei hän myös varsaan olisi tarpeeks pätevä? "if you never try, you never know" vai miten se meni ;)?

  Tsemppiä kovasti täältäki suunnalta asiaan kun asiaan!:---)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suviseni <3

   Tosiaan, en ole kouluttanut Vusea itse - oon saanut lähinnä oppia itse rupsulta paljon asioita ja ollaan saatu kehittyä yhdessä tässä viimeisen, kohta 5 yhteisen vuoden aikana <3 Karisma tuli minulle vähän ratsastettuna, hyvinhyvin raakana tapauksena. Vaikka tamman ratsastustasokin oli pohjamudissa, on sen henkinen tasapaino ollut se suurin työsarka meillä :) Mutta kyllä, uskallan sanoa että tammani olen itse ratsastanut siihen kuntoon missä se nyt on, ja uskallan ollan siitä ylpeä :)

   Niin kyllä ei voi koskaan tietää mitään tai oppia mitään taikka saavuttaa mitään, jos ei kokeile , ota riskejä saati tee töitä unelmiensa eteen :) aina ei voi voittaa ja se kuuluu elämään ! siitä itseasiassa postailen seuraavaksi teille <3

   Poista
 4. Voihan morjens tuota ensimmäistä kommenttia ! Taas on järki jäänyt muualle...

  Toivottavasti Karisma olisi jäänyt kantavaksi, pikkuisen vauvahepan kuulumisia olisi täältä niin ihana ensi kesänä lueskella... ;) Eikös se niin mene, että kolmas kerta toden sanoo ?! Peukut pystyssä siis !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ! :) Olishan se ihana vauvahommiin alkaa ja touhuta kaikkea varsulin kanssa, mutta minulla on sellainen kutina että taitaa jäädä tiinehtyminen tältä kesältä :( Kaikki oli kyllä kunnossa viime siemennyksessä ja lähtökohtien pitäis olla astetta paremmat, mutta silti - kai minä sitten jo etukäteen yritän varmuudeksi sisäistää ajatuksen että tamma jää tyhjäksi. ei sitten harmita niin paljon kai :) Mutta onneksi maa ei siihen tosiaan kaadu, aina on varasuunnitelmia ja halutessa voipi yrittää ens kesänä uudestaan jos tuntuu siltä vielä <3 Kiitos paljon tsempeistä Susanna <3

   Poista