tiistai 13. toukokuuta 2014

Loppurutistus

Hellurei, täällä taas!  Uskomatonta, miten nopeasti aika rientää - postaustaukoa tuli aivan kuin varkain reilu viikko ! Upsista, sori toverit! Samaan henkäykseen toivotan uudet lukijat lämpimästi tervetulleiksi <3     Nyt tuleekin sellainen "kuulumisia sikinsokin maan ja taivaan väliltä "- postaus. Koittakee kestää!

Valoa tunnelin päässä näkyy jo ja on vaan loppurutistuksen aika!  Se tarkoittanee lähinnä tänään alkanutta, viimeistä työviikkoa ennen yli 2 kuukauden lomaa.  Olen niin täpinöissäni ja onnellinen, että pian on aikaa olla enemmän kotosalla touhuamassa, nauttia elämästä mm. reissaillen ja erityisesti on enemmän aikaa tehdä Onnin kanssa kaikkea kivaa.

Minulla on ihanan kevyt olo ja optimistinen mieli tulevan kesän suhteen.  Pienet murheet eivät ole pilanneet päiviäni, vaan odotan todella paljon kaikkea tulevaa.  Minulla on uskoa tulevaisuuteen,  osaan ottaa asiat kevyemmin - uskoa itseeni ja läheisiini. Monet asiat ovat loksahdelleet takaisin paikoilleen ja olen saanut rukouksiini vastaukset.  Huomaan nyt, että kaikki mikä on tarkoitettu - tapahtuu ja mikä hienointa, minä opin edelleen ja viisastun.   Osaan suhtautua paremmin asioihin, tunteisiini ja läheisiini. Olla oikealla tapaa varovaisempi mutta kuitenkin myös rennompi. Viime vuonna näihin aikoihin elin todella synkeissä tunnelmissa eikä mieleni ollut todellakaan kesäinen.   Samaa tilaa en itselleni enkä kenellekään muullekaan toivo, joten eikun katse vaan aurinkoa ja ihanaa kesää kohti! 

Arki kotona on rullannut mukavasti.  Ollaan touhuiltu elukoitten kanssa, leikitty Onnin kanssa pihalla, aloiteltu kevätsiivouksia ja suunniteltu jatkoja. Paljon on kaikkea kivaa ja jännää tulossa, myös vastuuta ja riskienottoa.  Mutta niistä sitten lähemmin kunhan on ajankohtaista :)


Viimeisestä kuvasta voi tarkkaavaisimmat huomata, että olen ottanut vähän väriä hiuksiini ja ripsetkin ovat pidentyneet äkkiseltään. Kyllä, nyt minä vihdoin sain aikaiseksi istahtaa kampaajantuoliin käsittelyyn ja lisäksi otin ne pitkään himoitsemani ripsienpidennykset. Ne eivät kyllä tuossa kuvassa tule todellakaan oikeuksiinsa - mutta erottuvat kyllä kivasti muuten.  Ostin itselleni myös lämpörullat tori.fistä  ja ne olivat älyttömän näppärät ja eritoten tehokkaat.  Voisin joku kerta tehdä ihan sellaisen kauneudenhoitoon liittyvän postauksen, jos sellainen teitä lukijoita kiinnostaa?  Mikään pro tai asiantuntija en todellakaan näissä asioissa ole, sillä minulla on harvoin malttia ja aikaa panostaa oman pärstän huoltoon. Nyt olen kuitenkin innostunut taas huolehtimaan omasta ulkonäöstä enemmän ja huomaan heti miten se piristää omaa olemusta. 

Onni on kasvanut paljon, tai ehkä enemmänkin kehittynyt.  Pikkumies kävelee, tai no lähinnä juoksee tomerasti eteenpäin ja on kova poika pistämään paikat remonttiin.  Se on kovin nopea liikkeissään ja vaatii jatkuvaa vahtimista. Muumit on oikeastaan ainut asia, mitä hän malttaa seurata paikoillaan edes hetkisen.  Muuna aikana sitä mm. kävellään huoneista toiseen, roikutaan äitin tai isin helmoissa,  kiipeillään tuoleille ja sohvapöydille,  auotaan kaappeja / laatikoita ja puretaan kaikki mahdollinen sisältö kaapeista ulos.  Ollaankin jouduttu Kimmon kanssa virittelemään aikamoisia systeemejä, jotta poika ei pääsisi ihan kaikkeen käsiksi.

 Myös oma tahto ja "MINÄ ITE"- asenne on tullut vahvasti kuvioihin.   Tahto mm. syödä, juoda, pestä hampaita on kova.  Potalla istumista harjoitellaan.   Poika puhua pälpättää omalla kielellään välillä taukoamatta ja osaa sanoa jo joitakin sanojakin.  Ymmärrystä ja tajuamista kyllä riittää pitkälle ja pienet asiat saa pojan nauramaan.   Välillä on ollut syömisen kanssa ongelmia, sillä hampaitten tulo häiritsee syömistä ja itkettääkin joskus särkylääkkeestä huolimatta. Tuolloin ei ruokakaan maistu.  Kuitenkin pääosin Onni on iloinen ja hirmuisen reipas poika, jonka kanssa elämä on yllättävän mutkatonta.  Kuulostan usein tosi typerältä kotona, kun hoen jatkuvasti pojalle miljoonien pusujen saattelemana miten söpö ja rakas se on. Mutta minkäs sille mahtaa, että toinen on syötävän söpö, isin ja äitin silmäterä.

 


Karisma on saanut kaksi vuokraajaehdokasta, joista toinen on käynyt jo pariin otteeseen tammaa kokeilemassa.  Otan tammalle vuokraajan/ vuokraajat siksi, että minulle jäisi aikaa viettää enemmän sitä perheen parissa, harrastella muutakin ja toki levätäkin.    Pidemmän päälle aika näyttää, miten tamma suhtautuu tällaiseen järjestelyyn.  Jos hevosen taso alkaa laskea tai sen käytös muuttua, vihellän pelin poikki tai lähinnä ainakin katson tilannetta uudelleen.  Onneksi minulla on hyvää kokemusta vuokraajista Kuskon kohdalla.  He tietävät pelisäännöt ja hoitavat ruunan hyvin.   Ja samaa toivon myös herkemmän Karisman kohdalla.  Kaama on satunnaisesti kantanut jo aiemmin hyvin eritasoisia ratsastajia oikein nätisti  joten nyt uskon, että tammasta on myös muitten käsiteltäväksi säännöllisestikkin.  Mutta aika näyttää, vaikuttaako tällainen muutos tamman psyykkeeseen tai ratsastettavuuteen.  Kokeilemallahan nämä selviää. 
Mutta tällaisillä tunnelmilla jatketaan tätä viikkoa! Jospa loman koittaessa minullakin olisi hieman enemmän aikaa ja jaksamista panostaa myös tähän blogiin paremmin.

<3 Henna


19 kommenttia:

 1. ihania kuvia ja kiva kuulumispostaus pitkään aikaan :-)

  VastaaPoista
 2. Hauska pilkku pennulla tuossa ensimmäisessä kuvassa! :)

  VastaaPoista
 3. oho se olikin hännänpää nyt kun tarkemmin katsoin! Puhelimen ruutu on niin pieni, että siinä se näytti ihan pilkulta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh miekii vähän aikaa yritin ehtiä sitä pilkkua :DDD

   Poista
 4. Ihania kuvia! Tsemppiä loppu rutistukseen ennen lomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)) Mie yritän postata teille vähän ahkerammin kesän aikana <3

   Poista
 5. Aijai! Ei oo loman voittanutta! :)))) -Anne-

  VastaaPoista
 6. Gaaash... en vaan pääse yli siitä kuinka nopeesti Onni kasvaa... =D Ja mistäs lienee tuon tomeran asenteen perinyt ;) Mutta pidä stressi-vapaa ja ihana loma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että joku jakaa tuon mun fiiliksen sillä mäkään en luonnollisesti meinaa päästä yli ! :D poika vaan kasvaa isoksi eekä oo ennää pieni vauva <3 Mulle iskee kauhee kriisi ja vauvakuume välillä, kun erehdyn katselemaan Onnin vauvakuvia, se oli niin pieni toukkanen sillloin *snif* <3 Kiitos, mie koitan olla touhuamatta liikaa, vaikka välillä meinaa järki päästä puuttua :DDD kivasti on hommia toki, mutta koitan pitää sellaisen mukavan filiksen yllä enkä tee itselleni mitään orja-työmaata tuosta kodista niin kuin viime vuonna :)))

   Poista
 7. Oon huomannu että sun blogilla on kummallinen vaikutus ! Mulle tulee aina nälkä kun katon onko uusia juttuja tullut, se on hyvä että huono; ei ole hyvä että tulee nälkä näin myöhään mutta tämä blogi myös tsemppaa syömään paremmin ja terveellisemmin :)

  Meillekin olisi tulossa ensi viikolla uusi karvakaveri, husky/sakemanni pentu :) Ennestään avomiehellä on jo isohko 'einiinyleinenkoirarotu', jonka kanssa olisi mahtavaa päästä yrittämään pentuja. Vähän jo jänskättää, nimeä en ole osannut päättää mutta tavarat ovat sentään pennulle valmiina. Olen sitä mieltä että nimi tulee sitten ajan kanssa kun näkee kunnolla minkälainen pentu on, vaikka melkein joka viikko kyllä käydään katsomassa sitä :) Uskon, että minunkin terveellisempi elämä ja laihdutus saa kunnolla alkunsa kunhan koiruli kotiutuu meille ja rupeaa vaatimaan pidempiä lenkkejä ja enemmän aktiviteettiä, olen hirveän huono liikkumaan yksin, eikä tuosta miehestäkään hirveästi ole apua :)

  Itse olen hirveä stressaamaan ja olen luonteeltani sellainen että kaikki asiat pitää olla mahdollisimman varmoja ja kaikki pitää tietää etukäteen. Oli kyllä ihana lukea että olet osannut ottaa rennommin, asiat järjestyvät kyllä ja kaikella on tarkoitus ;) Olen jo bongannut sinut valmiiksi facebookista että laitan viestiä kunhan kerkeän ja uskallan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanata, onneksi olkoon koissu-vauvasta jo etukäteen ! on muuten aika kiva sekoitus ja taatusti tulee nätti koira siitä :) Koirassa on kylllä kiva juttu siinä, että ne tosiaan toimii motivaattorina kun pitää viedä lenkille :) tsemppiä sullekin läskinkarkotus-kampanjaan! :) Mulla pahasti seisoo koko homma, mutta jokatapauksessa on sellainen rento fiilis kuitenkin ja uskon että kesällä saan kiloja karistettua kun pääsen paremmin rytmiin mukaan nukkumisen ja syömisen suhteen ja myös aloittamaan taas tuon uimisen.

   Otahhan rohkeesti vaan yhteyttä muhun facebookissa ! <3

   Poista
 8. Voi, ihania kuvia! Kerttu ( jos nyt muistan oikein), on oikein sievä pentu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Kerttuhan se - meidän koiruus-vauvva :)) Kiitos kovasti! <3

   Poista
 9. Tämä kysymys voi tulla nyt hieman puun takaa, mutta ajattelin kysyä sinun mielipidettäsi siihen, mikä on pitkän parisuhteen/avioliiton salaisuus? Minkä luulet olevan syynä siihen, että sinä ja Kimmo olette olleet näin kauan yhdessä? :)

  Tänä päivänä avioerotilastot ovat aika musertavaa katsottavaa. Toiset ovat sitä mieltä, että erotaan liian helposti ja toiset taas sitä mieltä, että mennään naimisiin liian helposti, "koska ainaha voi erota".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, mielettömän hyvä kysymys ja aion vastata sulle ihan postauksen muodossa ! :))) Kiitos kovasti kun kysyit ja annoit mulle kivan aiheen mietittäväksi! <3

   Poista