maanantai 1. huhtikuuta 2013

Työ tuottaa tulosta

Kyllä kurinalaisuus ja kova työ palkitaan ! Koska viime viikolla löysäilin, enkä oikein sanut mistään mitään otetta, ei painokaan laskenut. Sen tiedän, että oma mieliala vaikuttaa myös aineenvaihdunnan kautta painonlaskuun. Minä jos joku syön masentuneena ja stressaantuneena, joten sekin tuo oman lisämausteensa arkeeni - taistella alakuloa vastaan ja koittaa pitää mielen valoisana.


Etenkin viikonlopun aikana, poissa kotoa lomaillessani, päätin ottaa taas itseäni paremmin niskasta kiinni ja keskittyä omaan liikkumiseen sekä tiukempaan ruokavalioon. Vettä tuli taas juotua reippaammin, lautanen täyttyi enemmän salaatista ja lenkit lähdin heittämään itsekkäästi, vaikka olisi ehkä pitänyt kohteliaana viettää aikaa muitten kanssa kahvilla istuskellen ja jutellen. Jutustelen mieluiten ulkoilmassa reippaillen, joten seuraa otan lenkille enemmän kuin mielelläni. Mutta löhöämään en halua tuntikausiksi jäädä,   minun on ajateltava enemmän itseäni  ja keskityttävä nyt tähän projektiini.  Vaikka minusta tuntuu pahalta nirsoilla kylässä ruoan kanssa ja  ajatella itsekkäästi, en kuitenkaan halua tuhlata aikaani jatkuvasti paikoillani istumiseen, vaan haluan käyttää vuorokauden tunnit tehokkaasti. Ei ole todellakaan helppoa sisällyttää vuorokauden tunteihin monen kotiaskareen lisäksi mm. vauvan kanssa touhuamisen,  hevosten liikuttamisen ja omasta terveydestä huoletimisen.

Kirjoitin viimeksi siitä, mikä on oikeasti tärkeää.  Olen edelleen samaa mieltä,  minun on ajateltava muitten lisäksi itseäni.  En voi tässä tilassa ja kunnossa olla muille parempi ihminen. Tahdon saada tarmoa ja hyvää oloa, jotta voin olla parempi äiti Onnille, parempi vaimo Kimmolle, parempi Henna itselleni ja parempi ihminen rakkailleni. Huonossa itsetunnossa tai masentuneessa mielentilassa en sitä pystyisi olemaan, vaan jo pelkkä, välillä pahasti minua edelleenkin riivaava alemmuuskompleksini vaikuttaisi käyttäytymiseeni.

Muotovalio ?

Tänään paino siis 84,9 kg   --> pudotusta 400g   --> yhteensä 3,1 kg

Maanantaina:  Lenkki 50minuuttia
Tiistai: vp
Keskiviikko: vp
Torstai:  Lenkki 50 minuuttia
Perjantai:  lenkki aamulla 40 minuuttia, lenkki iltapäivällä 30minuuttia
Lauantai: lenkki sauvakävellen 50 minuuttia
Sunnuntai:  Lenkki hevosten kanssa maastakäsin 50minuuttia



Olen koittanut  pariin otteeseen tehdä salitreeniä sekä vatsalihastreeniä, mutta olen saanut siitä kipuja leikkaushaavan alueelle, joten toistaiseksi painojen nostelut ja topakammat ponnistelut vatsalihaksilla ovat pannassa. Jospa minä pian taas olisin siinä kunnossa, että kykenisin panemaan itseni paremmin koetukselle, kunnon rääkkiin. Lenkit ovat mukavia, mutta kaipaisin hieman kokonaisvaltaisempaa hikitreeniä, pala palalta. Mutta kaikki aikanaan, olen jo nyt tyytyväinen, että lenkkeily tuottaa tulosta ja olen päässyt taas hevostenkin kanssa treenin makuun, eikä sektioni enää vaikuta niihin pahemmin. 

Vatsakivuista puheenollen, muistankin kertoa teille viime keskiviikosta.  Olimme käymässä Kuopiossa Kimmon ja Onnin kanssa, lähinnä kirppareillä käyden, ystävien luona vieraillen ja illalla oli tarkoitus mennä katsomaan ystäviemme säbäjoukkueen peliä.  Toisin kuitenkin kävi.  Minulla alkoi todella voimakas vatsakipu, joka yltyi parissa tunnissa sietämättömän suureksi. Aivan kuin jokin iso vanne olisi rutistanut suolistoani kasaan  ja välillä sain todella pahoja vatsakramppeja. Olin aiemmin syönyt salaatti /keitto- lounaan seisovasta pöydästä, joten epäilin ruokamyrkytystä. Kuitenkaan mahani ei muuten mennyt sekaisin, ainoastaan äärimmäisen kova kipu veti minut kulkemaan kippurassa päivystykseen. Onneksi sain välittömästi apua. Minulle annettiin kipulääkettä ja kaikissa otetuissa kokeissakaan ei ollut mitään poikkeavaa. Vatsakivun syy jäi toistaiseksi tuntemattomaksi, mutta jos alan oireilla uudelleen, menen heti lääkäriin. En halua samanlaista kohtausta uudelleen.

Se, että olin sairaalassa vain parin tunnin ajan tuskissani puuskuttamassa, enkä tiennyt mitä tämä tuska oli ja miten kauan joudun siellä olemaan - sai minut hätääntymään. Jo se, että jouduin olemaan hetkisen erossa rakkaasta vauvastani, veti minut paniikkiin. En voi kuvitellakkaan toisten äitien tunnetta, jos he joutuvat olemaan erossa lapsestaan sairautensa vuoksi tai päinvastoin, jos lapsi sairastaa - se on vielä pahempaa.

Rakkain maailmassa <3

Maailman söpöimmät pojat <3
Mutta onneksi nyt olen taas kunnossa ja voimissani. Ihana, valoisa kevät on tullut, joka antaa minulle lisäenergiaa!  Ehkäpä aloittelen tällä viikolla sitä jokakeväistä ihanaa urakkaa - nimittäin tarhan siivousta!  Ei ole vielä varmaa, mutta saatamme hieman remontoida ehkä kesän aikana hevostemme tarhaa kaatamalla ylimääräiset puut pois ja kaivamalla juuret, kivet sekä kannot pois.  Ja vaikka kääntäisimme maatakin samalla, aion siivota edes tallin edustalla olevat, isoimmat paska-alueet pienemmiksi. Saanpahan siinä samalla hyvää hyötyliikuntaa, joten tällä viikolla "lenkit" saattavatn ollakin hyvin haravointi ja lapiointi- painotteisia. Onneksi sillä saa kuitenkin hyvästi hien pintaan.  Mutta saas nähdä, miten paljon lisää paskaa ehtii sulaa näkyviin, on hyvä aloittaa pikkuhiljaa siivoamista,  niin ei kerralla kaikki paskan määrä hyppää silmille - sitä on nimittäin tonneittain :D


Olen ollut viimeaikoina laiska myös blogini suhteen, ja siihen on tultava muutos!  Olisiko teillä toivomuksia tulevaisuuden suhteen ?   Haluatteko mielipidepostauksia jostakin aiheesta, tai kenties kysymyspostauksen ? Kertokaapas minulle!   Minulla olisi paljon ideoita takataskussani, mutta niiden toteuttaminen on ajanpuutten vuoksi vielä toistaiseksi haastavaa, mutta ideat muhivat kyllä takaraivossani odottaen esiintulemista :)

Hyvää alkavaa viikkoa ! 

<3 Henna 


12 kommenttia:

  1. Moikka,
    Millaisia vaatteita teidän poitsu käyttää? Meiltä löytyisi täysin uusia vaatteita koosto 50-68cm, merkkeinä kapphall, h&m, Ciraf, Lindex yms.. Kellään ystävälläni ei ole poikavauvaa ja hukutaan kohta vaatteiden määrään! Kaikki melkein uusia, käytetty todella vähän ja osa aivan uusia.

    Laittele spostia jos olet kiinnostunut talliposti@wippies.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meillä menee juuri tuossa kokohaarukassa tällä hetkellä vaatteet, aina vaatteista vaihdellen, jotkun kun ovat tosi pieniä jopa koossa 68 :) Meillä on tosi paljon vaatteita, mutta jos jotain kivoja löytyisi niin voisin jopa ollakin kiinnostunut :) miepä laitan säpöä :)

      Poista
  2. Katri laittoikin, että kysymys postaus olisi ihan kiva. Jos kysymys postausta ei tulisi, voisit kirjoittaa miten sinä olet muuttunut nuoresta, tähän hetkeen. Tokihan voisit kirjoittaa myös syvällisemmän postauksen eläimistäsi. Mutta parhain idea tulee luonnostaan, eli sinulta.

    Onni on kyllä vauvuuden muotihuippu ! Siihen vielä halauan palata, että pidä huolta itsestäsi. Olet aivan yhtä tärkeä perheellesi, ystävillesi, eläimillesi, mutta myös itsellesi. Olet ihana ihminen, usko sinäkin siihen. <3

    Olisi mahtava tuntea kaltaisesi ihminen. Annahan Onnille pusut tämmöisen tuntemattoman ihmis tytön/naisen puolesta. <3

    -neppis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos neppis! <3 Kyllä tässä kovasti ja sitkeesti pidetään lippua korkealla ja koko ajan on parempi fiilis, kun tuntee itsensä terveemmäksi ja kevätkin on tullut <3

      Kiitos paljon ideoista, näitäpä on kiva alkaa pohjustelemaan :) Nämä sinun kommentit on aina yhtä ihania, itsekin olet varmasti superhyvä tyyppi, paljon halauksia sinne! <3 ja Onska lähettää pusut takaisin, siitä taitaaki tulla aikamoinen naistenmies hhihi ;)

      Poista
  3. Hyvä Henna! Toivottavasti tota kohtausjuttua ei tapahdu uudelleen :S

    Kysymyspostaus ois kiva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyssäripostaus tuleekin seuraavaksi! :)) Kiitos sullekin kovasti! <3

      Poista
  4. Voi että, toivottavasti ei tule sellaista kipua uudelleen. Mie kärsin paljon myöhemmin sellaisesta kummalisesta jutusta kans, en tiedä liittyykö se edes tuohon sektiohaavaan tms. mutta kun jossain tietyissä asennossa joutui jännittämään vatsalihaksensa, tuli aivan järkyttävä kramppi ja tuntui, että ihan kuin jotkut asiat olisivat muljahtaneet paikaltaan, silloin sen varsinkin tunsi, kun kramppi alkoi mennä ohi ja ikäänkuin palautua niin silloin tuli se fiilis, että ihan kuin kaksi jotain sisuskalua muljahtaisi keskenään paikkaa vaihtaen. Se oli aika kivuliasta ja joutuikin jäämään puhaltamaan ihan paikalleen liikkumatta, koska liikkuminen pahensi tilannetta. Se se on mukavaa tuo keväinen hevonpaskan kärrääminen tarhasta!:) jospa se urakka toteutuisi ja saisi vaan kääntää nurin sitten maahan!:) Voi että kun on ikävä teitä! Edelleenkään en oo saanu semmosta systeemiä, että oisin päässynnä. Nyt ollaan TAAS kerran vaihtelunvuoksi kippeenä koko konkkaronkka niin siinäpä se taassiissa männöö..*pientä turhautumaa havaittavissa* -Anne-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, voi olla että meikäläisellä on kyse ihan samanlaisesta, tosiaan tuntuu että suolet pyörähtää ympäri tai että tosiaan sisuskalut vaihtelee paikkoja :D

      Tulehan pian käymään, oliski kiva jos pääsisit kuvioihin mukaan taas <3 HMutta eipähän näille kiireille mahda aina mitään, saatikka sitte sairastelulle :/ Pikaisia paranemisia sinne! <3

      Poista
  5. Tee joku postaus Onnista, jossa kerrot tarkemmin millainen Onni on luonteeltaan ja millainen hän on eri tilanteissa (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäpä teen, tämäkin oli tosi hyvä idea! Kiitos! <3

      Poista