keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Kauneus on myös ajatusmaailma

"Etenee kuin täi tervassa" kuvaa hyvin mun laihdutusprojektia tällä hetkellä.  Mä en tiedä mikä mättää, mutta syvällä sisimmässäni tiedän silti. Ristiriitaista.  Tiedän toistelevani itseäni, mutta silti sanon vieläkin :  mulla on paljon asioita jätettävänä taakseni tai enemmänkin sysättävä syrjään ja että alettava olemaan enemmän itsekäs. Jo se päätös siitä on tehnyt, ja tekee minut onnelliseksi. Muutekin koen, etten enää ole niin vahvasti tunnesidoksissa asioihin, jotka vielä jokin aika sitten olivat riuduttaa minut henkisesti kuoleman partaalle. Sellainen irtautuminen vapauttaa.  Olen oppinut rakastamaan yksinäisyyttä ja omaa aikaa.

Ruokavalion suhteen homma on rullannut aika mukavasti.  Olen oppinut panostamaan puhtaampaan ruokaan ja jopa peräti pitämään ruokataukoja. Ennen en malttanut asettua hetkeksikään lepäämään kesken jonkunmoisen kotityön tai jonkun muun hässäkän, useimmisten ajattelin että "työt ensin, sitten huvi". Nyt tajuan istahtaa ja tehdä sen salaattiannoksen itselleni tai hörpätä lasin vettä tai piimää.   Lisäksi minusta on alkanut tulla aikamoinen tuhlari.  Enää en tuijota jokaikistä hintalappua hermostuneena miettien, kaatuuko taloutemme jos nyt ostan tämän.  Toki tässä isossa roolissa on se, että käyn töissä ja säästän useita euroja ihan pikkuvalinnoilla -  joten meidän tämänhetkinen talostilanne on sellainen, että pärjätään mukavasti. Nyt napsin ostoskoriini tervellisiä herkkuja ja naposteltavia. Paljon kasviksia ja erityisesti himoitsen yrttejä.  Ja siten ruoka-annokset ovat ihanan värikkäitä ja koostuvat erilaisista raikkaista maku-yhdistelmistä. Ruoan laatuun pitäis kyllä panostaa tosi paljon. Huomaa sen valtavan eron, mitä suuhun laitettava eväs saakaan aikaan.


 
Amarillon ruokalistan valinta

Kesken shoppailun  rahkaa ja marjoja naamariin.
Light-Rodeota lasillinen illan kunniaksi :P

 
 
 

Mitä tuohon yllä mainitsemaani "työt ensin, sitten huvi" ajatusmaailmaan tulee, kokonaan en ole päässyt irti siitä, mutta hyvää vauhtia olen pääsemässä.  Edelleenkään en esimerkiksi koe, että ansaitsisin palkita itseäni kampaamoreissulla tai muilla pikku jutuilla, mutta silti aion niin pian tehdä. Kauneus on myös ajatusmaailma.  Jos en arvosta itseäni tai koe ansaitsevani jotain pientä, en ikinä tule niin itselleni suomaan. Ihan jo pieni palkkio luo sisimpään niin paljon positiivista energiaa, että sekin mahdollisesti saa rasvan palamaan herkemmin ja oman mielenvirkeyden ylemmäs.  Mun on lopetettava olemasta itselleni liian ankara.  Olen alkanut päästä eroon liiasta itsekriittisyydestä tai jatkuvasta syyllisyydentunnosta.  Se tuntuu hyvältä, kun kokee riittävänsä tämmöisenään.  Ja kun alkaa rakastaa itseään, tulee omasta hyvinvoinnista huolehtiminen enemmän luonnostaan.  Ja ylipäätän se elämänasenne ja se, miten sitä ympärilleen säteilee.

Tottakai minua harmittaa, etten ole saavuttanut tavoitteitani - mutten ala tästä asiasta itseäni ruoskimaan tai soimaamaan.  Olen muuttunut paljon ja oppinut syömään paremmin, mutta toki paljon on tehtävää ja minä saavutan ne ajallaan.  Painan nyt tasan 79 ja olen niillä hujakoilla huidellut jo pitkän aikaa.  Mutta positiivinen yllätys oli se, että kropastani oli kadonnut senttejä silti, vaikkei pudotusta ole vaa'an lukemassa tapahtunutkaan. Eivät sentit päätähuimaavia ole mutta silti, on se millikin aina eteenpäin.  Olen muutenkin huomannut lihasteni vahvistuneen ja yleiskuntoni parantuneen.  Kahdesti viikkoon olen pyrkinyt käymään salilla, vaikka toivosin voivani käydä siellä useamminkin.  Silti paristakin käynnistä on selkeästi ollut hyötyä. Tällä hetkellä minusta tuntuukin, että haluaisin antaa nimeomaan saliharrastukselle enemmän aikaa ja keskittyä omaan kroppaan.  Kuitenkin olen pyrkinyt kerran viikkoon hevostelemaan niin, että taluttelen polleja maastakäsin ja saan samalla itsekin lenkityksen.

Vaikka olenkin edelleen aikamoinen "löllyvä lihavuori", en pelkää tulevaa kesää tai lähinnä sen tuomaan bikinikautta, sillä ylikiloistani huolimatta olen kaunis nainen.   Odotan taas uintisesonkia, jolloin pääsen yhden mieliurheiluni pariin. Mikään ei ole niin ihanaa kun polskutella kesäillan hämärässä tyynellä järvellä kuikan laulua kuunnellen ja omia ajatuksia tapaillen tai vaihtoehtoisesti vain siinä hetkessä eläen ilman ajatuksen juurtakaan.

Ei ole enää kuin reilut 2 viikkoa, kun jään yli kahden kuukauden mittaiselle lomalle.  Osa siitä on hoitovapaata.   Olisi paljon visioita toteutettavana, mutta vihdoinkin minulla on sellainen tunne, että haluan elää hetkessä enkä asettaa itselleni aikarajoja tai kahlita itseäni omarakenteiseen oravanpyörään.  Minä en halua enää sitä tunnetta, mikä viime kesänä oli -  jäin niin paljon näkemättä, kokematta ja tuntematta.  Ihan vain siksi, etten antanut itselleni armoa ja että masennus sumensi usein näkökenttäni.

Mutta nyt noista syvällisistä lätinöistä takaisin itse asiaan:   Ostin itselleni vähän treenikamppeita!  En ole mikään välineurheilija eikä minun motivaatioon tai taitoon vaikuta se, onko ylläni viimeisintä huutoa olevat kalliit trikoot tai kengät.  Kuitenkin, asiamukaiset ja mieltä piristävät vaatteet auttavat pitämään positiivista meininkiä yllä. 

Mä niiiiin tykkään tuosta mun kaventavasta peilistä ;D <3

Trikoot Usa Pro, Hanskat Usa Pro, Kengät Puma (5 e kirppis), toppi Body Action(kirppis 10 e )
 Hyvällä fiiliksellä siis jatketaan takkuilusta huolimatta ja uskon, että minulla on tässä aikaa vielä pudottaa muutama kilo ennen kesäkuun alkua.  Siihen olisin enemmän kuin tyytyväinen.   Tämmöisiä ajatuksia tällä kertaa.  Jos postaus herätti jotain tunteita teissä, niin tiijätte mitä tehdä <3

<3 Henna

17 kommenttia:

 1. 'Jos postaus herätti tunteita', näin aamutuimaan melkein vasta heränneenä, tuli nälkä kun katsoi noita ruokia ! :D

  Mutta joo, herätti minussakin ristiriitaisia tunteita kun ajattelin omaa tilanettani. Tiedän että jotain olisi tehtävä, mutta nyt minulla ei yksinkertaisesti ole aikaa lähteä salille, eikä varaa ostaa itselleni kaikkein terveellisimpiä vaihtoehtoja ja miehelle jotain muuta pöperöä kun se ei niitä terveellisiä ruokia syö kuitenkaan. Syvällisiä mietteitä olisi vaikka kuinka paljon joita haluaisin jakaa kanssasi, aamu on vain niin aikaisessa ettei aivot tahdo vielä toimia :)

  Ihana kuulla että olet päässyt edes henkisesti eteenpäin. Fyysinen edistyminen tulee ajan kanssa. Hyvä ettet enää stressaa niin paljoa ja haluat ottaa itsellesi aikaa. Muistat vaan että sulla on ihana mies, joka tukee ja rakastaa sinua ja ihana lapsi, joka tuo iloa sinun elämääsi jo pelkällä olemassa olollaan ! Asiat järjestyy kyllä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD ihana! mua rupes kauheesti naurattaan toi sun eka lause :D! kiitos piristyksestä!

   Mulla kans oli jossain vaiheessa niin tiukkaa rahallisesti,etten raaskinut ostaa mm. yrttejä tai esim. proteenijuomia tms. joo, on olemassa halvempi vaihtoehto eli raakaa rahkaa suoraan purkista mutta se on alkanut tökkimään pidemmän päälle.

   mulla on ollu tosi iso kamppailu itseäni vastaan siinä, että antaisin itselleni luvan hemmotteluun. sitä on niin pöljä ettei tajua että itsensä rakastamisesta lähtee kaikki ja se on iso avain kaikkeen kehitykseen- Minusta tuntuukin, etten koe ansaitsevani oikeastaan mitään asiaa ja tai onnistumista, niin siksi kai en sitten laihdukkaan. naurettavaa mutta totta. :D

   hei kirjoittele fiiliksistäsi lisää, lukisin mielelläni <3 jos et tänne halua niin voit myös laittaa säpöä celia85@luukku.com

   Poista
 2. Mun mielestä olet painonpudotuksen suhteen oikealla tiellä. Ei kaikki mene, eikä kuulukaan mennä tiukkapipoisesti kohti päämäärää, vaan välissä pitää muistaa elää sitä elämääkin. Elämää on kuitenkin painonpudotuksen jälkeenkin, olisi typerää olla nauttimatta nyt tai ruoskia itseään liiaksi niin, että se kaikki kiva unohtuu. Tsemppiä toveri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa, kiitos järkevistä sanoista ! <3 kyllä tämä tästä taas eteneepi :)

   Poista
 3. Mahtavaa Henna!! Just näin! Helli itseäsi hyvällä ruokavaliolla, liikunnalla, riittävällä levolla ja stressittömyydellä. Kaikki nämä vaikuttavat omaan hyvinvointiin, ja jokainen meistä on niiden arvoinen! Hiljaa hyvää tulee. ja olen varma, kun saat tasapainoisen ruokavalion ja liikuntaakin sopivasti, niin olotila alkaa virkistyä kaikin puolin. Ja muuten, käännä asioita myös positiivisesti. Iloitse jokaisesta liikuntakerrasta, myös niistä että ennätät käydä 2x salilla. Se on jo upeeta se!! Ei mietitä niitä, mitä voitasiin tehdä vielä enemmän, vaan iloitaan niitä mahdolisuuksista ja onnistumisista mitä on jo nyt. <3

  Ja sä oot rautainen mimmi, ja oon varma että penkistä nousee paljon enemmän kuin meikäläisellä. Lieköhän nostaisit tämänki likan tuosta noin vaan penkkipunnerruksella ylös. <3 Pus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sä oot niin keponen, että heleposti ! ;) ei vaa, en miekää mikää swartsinekkeri oo vielä mutta vahvistuminen innostaa paljon ! en mie tee tällä hetkellä ku vaa 30:kg:lla sarjoja :D oon kyllä niin paljon nauttinut kaikesta ja se hyvä olo mikä on tullut, on tuonut myös hyväksyntää omaa vartaloa kohtaan entistä enemmän ! :)
   kiitos mun urheilu-oraakkelini tsempeistä! <3

   Poista
  2. Nyt kun Mallorcalta oon palannut niin oon ennättänyt selailla näitä sun kommentteja. Ja haha mikä vastaus! urheilu-oraakkeli.Tsemppiä murunen! Minä innostuin reissusta fillaroinnista, ja nyt kyllä aion hankkia fillarin ja varo vaan niin polakasen joku päevä päiväkahville;) Kunhan ensin maraton hoidettu pois alta ja fillari hankittu..) ;)

   Poista
 4. Lomalla Easylle turistikuskiks ;D Ei kannata turhaa ressata noista ruokavalioista, itekkin todennut että maistuva normiruoka jossa mahd paljon protskua ja herkkujen välttely kantaa pitkälle. Toki yhdistettynä liikuntaan ja sä nyt liikut ihan normielämässäskin ihan hurjana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uijjui, kylläpä kuule tekis gutaa vähän iisillä körötellä <3 tiijä vaikka onnais niin että tulisin käymään <3

   Poista
 5. Kun on henkisesti balanssissa niin kaikki muukin sujuu paljon mukavammin ja helpommin! Jos näkee vain mustaa niin silloin oikein mikään toimi eikä onnistu...näin se vaan menee!:)))

  Painonpudotus on siitä raivostuttava juttu, että ne tosi ylimääräset yleensä lähtee aika sutjakkaasti pois, mutta sitten ne loput mitkä ovat vähän yli niin ei sitten millään...Mutta jos ei jotain sairautta ole niin kyllä ne viimesetkin lähtee vaan järkevällä urheilulla ja katsomalla mitä ja milloin suuhunsa laittaa!;)))) Suosittelen myös vahva vihreä tee kapseleita, en muista onko ollu puhe!?! :) -Anne-

  VastaaPoista
 6. aamen! <3 mulla olis kyllä tosiiaan noita ylimääräisiä vaikka koko pitjälle jakaa mutta kyllä ne siitä pikkuhiljoo lähtöö ;) hei et oo maininnu mitää noista kapseleista, mittee ne on ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiihdyttävät aineenvaihduntaa, sisältää antioksidantteja sekä auttaa purkamaan rasvavarastoja!:) googlettamalla saat varmaan hienomman vastauksen varsinaisesti tabletin sisällöstä. Itse alotin käyttämään noita Leaderin vahva vihreä tee kapseleita. Pitäs vaan tämmöselle dementikolle jakaa ne dosettiin että muistas sen päivä tabun ottaa!:)))-Anne-

   Poista
 7. Ei kannata juoda light-tuotteita, sisältävät aspartaamia, joka lihottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne maistuu muutenkin tosi pahalle, varsinkin jälkimaku on yöks! Yleensäkin taitaa olla parempi että kaikkea kohtuudella, kuin siirtyä ns. Korvaustuotteisiin. Monesti sisältävät myös paljon enemmän e-aineita yms. Jotka ei kovinkaan terveellisiä ole. -Anne-

   Poista
  2. Joo mie kyllä juon ihan tosi vähän mitään light-juttuja. Juon limppareita ja muitakin tosi vähän muutekin. Tuolloin teki mieli energiajuomaa :D Oon oppinut juomaan vettä, mikä on paras janojuoma! <3

   Poista