maanantai 28. huhtikuuta 2014

Vierailu maneesilla

Olin pitkään toivonut, että saataisiin vähän vaihtelua meidän heppailu-arkeen ja harrastamiseen. Ja nyt sitä vihdoin saatiin ja olen niiiin virkistynyt!

Siitä jo hyvän aikaa, kun päätimme ystäväni Tarjan kanssa tehdä reissun lähellä sijaitsevalle maneesille. Joten tuumasta toimeen -  lyömään päivä lukkoon, sopimaan maneesin ja traikun vuokraamiset. Nyt sitten koitti se odotettu lauantai -  reissu toteutui innokkaan odottelun jälkeen. Edellinen päivä oli vierähtänyt nopeasti hevosia siistiessä ja varusteita huoltaessa, ratsasteluita unohtamatta.  Ja kylläpä tuli tuollainen huoltopäivä tarpeeseen, etenkin tuo varusteitten siistiminen ja hevosten puunaus.  Kaikki olivat niin pölyisiä, hikisiä ja hiekkaisia!

Lauantaina aamusta vielä viimeisteltiin pollet ja lastattiin ne traileriin. Karisma oli niin huvittavan näköinen saatuaan kuljetussuojat jalkoihinsa:    Se salamannopeasti tajusi lähtevänsä reissuun ja oli ihan täpinöissään.   Tamma on älyhelppo lastata, ja nyt lisäksi tuntui ettei se pysy nahoissaan odottaessaan intopinkeenä traileriin pääsyä! Hyvä ettei juossut melkein itsekseen kopin kyytiin. Kusko yllätti myös positiivisesti,  se marssi traileriin myös kuin vanha tekijä, vaikka sitä on kuljetettu naurettavan vähän tuon 19-vuotisen elämänsä aikana.  Ei se ole ollut koskaan mikään mahdoton lastata,  mutta kuitenkin ollut aiemmin vähän enemmän epäileväisempi ja tarvinnut joskus liinaa kaveriksi. Mutta toistoilla ja rutiinilla kaikkeen on mahdollista tottua.  Mutta pidemmittä lätinöittä, ponit siis kyytiin ja eikun menoksi.  Maneesi sijaitsee aika lähellä, mutta kuitenkin sen verran etäällä, että traikkua tarvitaan.

Ensiksi sprintteri ulos..


.... ja sitten mörssäri :D

Karismahan näyttää Vusea hämäävästi isommalta,  meidän strutsi :D
Vuse hirnuu tallin heposille ja KB patsastelee tyynenä diivana.

Noniin, pollet oli purettu traikusta ja muutama posetus-kuva otettu tallin pihalla.  Puhkuttiin innosta siirtyä itse maneesiin.  Joten sinne siis seuraavaksi tutustumis-talutteluihin ja hevosille nakkelemaan varusteita niskaan. Meillä olisi ollut mahdollisuus varustaa pollet pihalla olevalla puomilla tai tallissa, mutta kävi se sukkelasti myös maneesissa.   Minä en tiijä mikä siinä on, mutta rakastan maneesin tuoksua joka tulee ilmeisesti siis pohjasta -  turpeen ja maneesihiekan sekoituksesta  ? Minä nimittäin aina ollessani maneesissa, jään haistelemaan sitä tuoksua ihan innoissani :P  Onko muita saman, oudonlaisen mielihalun omaavia yksilöitä linjoilla ?


Heti ekat kakat alta pois!
Ennen varustamista talutetiin heppoja maastakäsin muutama kierros, ne saivat katsella itseään peilistä ja nuuskia nurkkia sekä keskellä olevia esteitä. Molemmat pollet olivat tosi rennon oloisia, vaikka tietääkseni olivat ensimmäistä kertaa maneesissa.  Voisi kuitenkin luulla, että paikka olisi niille tuttu - niin rentoja ne olivat.   Ratsasteluista meillä on ihan tarkoituksella enemmän kuvia Karismasta, sillä mielestäni Tarjasta ja Karismasta oli tärkeämpää ottaa kuvia. Ne ovat paljon upeampiakin!  Kuskolla menin kaikki askeleet läpi, mutta pidättäydyin lähinnä kevyessä ratsastelussa ja venyttelevissä liikkeissä.   Se oli edellisenä päivänä ollut vähän väsyneen ja tahmean oloinen ratsastaa, joten venyttelyt tulivat tarpeeseen vanhukselle.  Minusta tuntui, että peräti Kusko oli tällä kertaa se, joka jännäili enemmän esimerkiksi peilejä. Yleensä kun meidän KB on se tämän parivaljakon paskahousu.   Kuskon ihmetellessä,  Karisma tuntui vaan ihailevan omaa kaunista kuvajaistaan ja olevan ihan elementissään.   Ehkä Kusko järkyttyi omasta peilikuvastaan,  ja ennen kaikkea isosta mahastaan ;D

Kimmo halusi käydä Kuskon selässä vähän aikaa käppäilemässä, mutta sille tuli pian komento takaisin kameran ääreen ;)  Mielelläni olisin ihan kuvaajankin roolissa, jos vaan sen homman hieman paremmin osaisin!  Kimi napsi kyllä liudan kivoja kuvia ja minulla oli suuria vaikeuksia päättää, mitkä kaikki tänne laittaisin! Joten näitä on nyt sitten ehkä miljoona !   Oltiin muuten ekaa kertaa maneesissa myös kuvaushommissa,  ja Kimmo kyllä itse löysi kuvien laadusta moitittavaa, mutta minun mielestäni otokset ovat oikein onnistuneita! Ehkäpä meillä on sitten ihan eri vaativuustaso tuossa kuvaamisessa ;)
  Reissu oli kyllä enemmän kuin onnistunut ja kaikille jäi huikeen hyvä fiilis!  Uudesta reissusta haaveillaan, mutta saas nähhä milloin saadaan sellainen järkkääntymään.   Karisma erityisesti näytti oman hienoutensa ja innokkuutensa liikkua paikasta toiseen.  Vihdoinkin alkaa tuntua siltä, että tammasta olisi vaikka mihin !  Se vaatisi oikeanlaista treeniä, olosuhteita,  huoltoa ja asennetta.

Tarjasta ja Karismasta sen verran vielä pakko sanoa, että ne on kyllä huikeen hyvä pari yhdessä.  Melkein olisin valmis antamaan Karisman kokonaan Tarjan käyttöön, jos se vaan olisi mahdollista. Luotan Tarjaan kuin kiveen sekä hevosen käsittelijänä että ratsastajana ja ylipäätään ihmisenä.  Iso kiitos siis Tarjalle, että olet osa meidän tiimiä aina kun omilta kiireiltäsi ehdit ! <3 

Karismahan tavallaan etsii tällä hetkellä vuokraajaa,  mutta missään nimessä pakkovuokrauksessa se ei ole. Aina olisi halukkaita tammuskan selkään, mutta se on sitten eri asia onko ehdokas sopivan osaava.  Tamma vaatii helppo B (+) -tasoisen vuokraajan, mutta ennen kaikkea rennon, hyvän kehonhallinnan omaavan ja päättäväisen ratsastajan.  Osaavan käsissä tamma on oikein hieno ja mukava ratsastaa.

Mutta tämmöistä tällä kertaa ! Nyt tallille lompsista ja  maastoon köpöttelemään !   Hyvää alkavaa viikkoa kaikille ! 

<3 Henna20 kommenttia:

 1. kivoja kuvia,mutta sun istunta on aika paljon huonontunut,en sano pahalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos sulle! :) ei se oo koskaa hyvä ollutkaan,. joten nou hätää ;)

   Poista
 2. KUSKON MAHAKARVOILLE ISO SYDÄN :D ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <33 mörssärssön kiittää, se on kyllä semmonen mammutti :D

   Poista
 3. Karisma näyttää niin kivalta ja sillähän on kesäkarvakin jo. Tai ainakin siltä näyttää :)
  Kuskolla on ihan mammuttikarva vielä xD
  Tosi kiva että pitkästä aikaa tuli oikeen kunnon heppapostaustakin ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, ihanaa että tykkäsit ! :) Kusko on kyllä talvisin älytön mammutti ja vielä on tosiaan mukavasti rippeitä jäljellä. Karisma on kyllä vaihtanut karvan aika hyvin, vaikka silläkin on vielä projektia himpun verran jäljellä :)

   Poista
 4. Uijuijui mitä kivvoo ootta piässy tekemään!!! <3 Vuse muistuttaa jo jotain isoa issikkaa noine karvoineen ja mahoineen!! ;))) -Anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan tuo aika huisi reissu, pitäis melekein ottaa ihan tavaksi niin pääsis tuollaiseen rutiiniin kiinni :) Ja kyllä, koneella on kuvia joissa vuse tosiaan näyttää jättimäiseltä issikalta :DDD <3

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Olisitpa nähny sen talvella, et ois erottana siitä hevosta ollenkaan! xD

   Poista
 6. Voi Henna! <3 Mä todella arvostan sun sanoja.. Iiso kiitos vaan itsellesi! Mä oon niin kiitollinen, että saan lainailla KB:ta aina kun ehdin. Se on huippumahis mullekin. :) Ja aivan samat sanat myös sulle, ilman sua Karisma ei todellakaan olis sellainen mitä se nyt on! On yksistään sun ansiota, että se on niin hieno ja hyvä ja awwws kuin se on! <3 Mä vaan nautin sun työn hedelmistä. ;)

  Seuraavaa reissua odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe sinnuu ! <3 Oot siekii paljon saanut Karismassa aikaiseksi, se on ollut kuule "yhtä hymyä" viime päivät täällä. Ehkä tyytyväisin tamma pitkiin aikoihin. Auringossa köllöttelee ja on hirveen sosiaalinen. Ilmeisesti reissu piristi myös senkin mieltä ! ;)

   Poista
  2. Haha, Kaamakin innostui reissaamisesta! Oota vaan jos reissut lisääntyy, niin tiiä vaikka sulla on kohta semmonen halinalle siellä.. ;)

   Poista
  3. sitä ottelleessa ;) tänään tais alkaa kiima nousta jälleen, wuhuuu! <3 :DDD

   Poista
 7. Niin, ja Kimmolle suurkiitos kuvista! Mä oon samaa mieltä sun kanssa, superhyviä maneesikuvia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pittää välittää Kimille kiitokset ja kehut vielä kerran niin jospa menis perille ! ;)

   Poista
 8. Hieno Karisma! Ja Kuskolla komeat möhömahatalvikarvat ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme ja kumarramme <3 Kuskolla on semmoinen ihana karvamaha, se on talvella ihan mahoton :D Muuten massu on iso ja kysynkin aina siltä että vedätkö lenkkiä ja olutta minulta salaa kun sillä on tuollainen suomalaisen keski-ikäisen miehen pötsi :DDDDD onneksi se pienenee vähän kesää kohti :D

   Poista