sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Sinun vuoksi tahdon jatkaa

Eilinen oli varmasti yksi elämän rankimmista päivistä, mutta nyt se on ohi ja voin taas kääntää katseeni tuuleen ja  jatkaa elämääni vaikka hammasta purren.   Jos kukaan ei muista, oli siis setäni hautajaiset eilen.   Tilaisuus oli tosi kaunis ja luonteva, mutta samalla rento.  Itkuilta ei säästynyt juuri kukaan, mutta ei myöskään naurulta.  Muistotilaisuus onnistui hyvin siinä, että saatiin siitä setämme näköinen - rento, hilpeä ja lämmin.

Sain pidettyä sen puheenvuoron, mistä aiemmin kerroin. Onnistuin mielestäni siinä yllättävän hyvin, vaikka jouduin haukkomaan henkeäni välillä ja pitämään jopa 30 sekunnin taukoja kootakseni itseni uudelleen.  Kertoillessani juttuja sedästäni ja hänen jekuistaan, sain muun saattoväen nauramaan mutta myös itkemään.    Eräässä kohdassa puhettani nostin kännykkäni ylös ja  kerroin kieltäytyväni toistaiseksi poistaa setäni numeron puhelimestani.  Sillä aina, kun katson hänen nimeään puhelimen nimilistassa, kuulen päässäni hänen äänensä ja omintakeisen tyylinsä vastata puhelimeen. En halua vielä luopua siitä tunteesta. Loppuun lainasin setäni lempilausahdusta, jota hän aina lauleskeli "Olen sentään kaunis mies, enkä mikään äijänkäppänä"  ja viimeiset sanani olivat:   Sitä hän tosiaan oli,  Kaunis mies.

Mutta niin kun hän toivoi, on jatkettava elämää antamatta koskaan periksi. Ja niin aion tehdä.  Tämä viikko on ollut muutenkin todella rankka tarhan kevätsiivousprojekteineen ja muine kiireineen. En olisi mitenkään selvinnyt töistäni, jos en olisi saanut apua parilta ystävältä. Onneksi ensi viikko näyttää vähän paremmalta.  Työtä sillekin viikolle on varattu mukavasti pihan parissa, mutta myös rentoutusta on luvassa.

Hieno siivoussää saa iloiselle mielelle
Anne ahkera

Aion ottaa hevosten kanssa vähän rennommin ensi viikon  ja olen paljon kotona, että ehdin paremmin panostamaan rästihommieni tekoon.  En muutenkaan nyt jaksaisi ottaa paineita mistään asiasta, kun on tullut edettyä viime viikot turhan tiukalla tahdilla ja elämä on tuntunut olevan jatkuvaa suorittamista.   Ja edessä on paljon töitä kodin ja pihan parissa.   Rakastan kotona touhuilua, kunhan siihen on varattu tarpeeksi aikaa. 


Nyt on lähdettävä tallin siivoukseen ja valmistautumaan tämänpäiväisin ratsasteluihin, moikka!

<3 Henna

6 kommenttia:

 1. ihanalta kuulosti tuo sun puhe :) voimia!

  VastaaPoista
 2. Minusta on tärkeintä, että juhla näyttää päätähdeltään, oli sitten kyseessä häät tai hautajaiset. Hienoa, että teillä on tälläinen muistotilaisuus ollut, vaikkakin tietysti aihe yhteenkokoontumiselle oli kurja.

  VastaaPoista
 3. Olen samaa mieltä AnZun kanssa!

  Ja tod. oli sää aivan mielettömän mahtava "pieneen" tarhan siivoukseen!!!:DDDD Mutta yllättäen, enpä ollunna juurikaan kippee seuraavana päivänä, vähä hartioissa tuntui, mut ei kummempia! Mie onneks pohjustelin hyvin tätä hommaa jo haravoimalla ahkerasti, sekä pienemmillä lapiointi urakoilla!:DDD -Anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olit kyllä korvaamaton apu! kiitos sulle miljoonasti vielä <3

   Poista