torstai 24. toukokuuta 2012

Rakkaudesta perinteisiin - kuvapostaus

Niin kun eilen lupailinkin,   postaan tänään kuvien muodossa.  Olin eilen katsomassa paikallisella kaskiperinnetilalla kaskenpolttoa.


 Kuvailin paljon tilalla  ja nautin nostalgisesta olotilasta.   Rakastan Suomalaisia perinteitä, vanhoja rakennuksia ja tarinoita entisajoilta.

Mutta  tässäpä kuvia.  Jälleen toivoin omistavani paremman kameran :)

 

 

 
  

 Kävelin myös paljon tilan pihapiirissä ja kuvailin tiluksia  ja  rakennuksia, ulkoa ja sisältä. Tila on nykyään metsähallituksen omistama ja erittäin suosittu nähtävyys matkailijoiden ja paikallistenkin keskuudessa.   Tilalla  on yleesä "kesätöissä"  laidunpalkalla mm. suomenhevosia, kyyttökarjaa, lampaita sekä kanoja.  Vierailen tilalla itse useampia kertoja kesän aikana, usein esittelen sen mielelläni myös ystävilleni, koska paikka on ehdottomasti näkemisen arvoinen, varsinkin jos tällaiset asiat kiinnostaa edes vähäsen.


savusauna ulkoa...
... ja sisältä


pihapiiriä

 

 

 

 
ikivanhat houkutus-teeret
kirkkoreki


tupa

 

tallia
karsina


 


 
riihi


Mutta tällaista tällä kertaa!  Laittakeeha palautetta tulemahan! :)

<3 Henna10 kommenttia:

 1. Tosi ihania kuvia, aiva silimä lepää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuolla ihanasti silimän lisäks leppää sielu immeisellä <3 kiitos!

   Poista
 2. Heip, siis onko toi paikka miten auki? Saako siellä käydä, vaikka ei ois mitään näytöstä? Äiti tykkäis, ois kiva viedä se yllärinä tonne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu on siellä opas aina tiettynä aikana vuorokaudesta, jolloin pääsee myös tupaa sisälle ja kurkistelemaan aittoihin ym. Minäkin olen meidän äitiä käyttänyt tuolla, sekin tykkäs tosi paljon, ja ollaankii käyty siellä useammankin kerran :) en tiedä löytyiskö netistä noitten tekstissä ilmenevien linkkien alta niitä aukioloaikoja, mutta ainakin paikan päältä löytyy! :)

   Jos nestistä ei löydy niin voisin käydä sulle ne kurkkaamassa tässä joku päivä, kun käyn siellä:)

   Poista
  2. Löysin aukioloajat :) Kiitos hyvästä kesäpäivän ideasta!

   Poista
 3. On kyllä ihana paikka tuokin. Joskus pitäis ihan paikanpäällä käydä pyörähtämässä!

  VastaaPoista