tiistai 5. toukokuuta 2015

Vapaaviikko päivä päivältä

Moikka taas toverit ja sori,  kun en ole taas ehtinyt postailemaan mitään ! Vapaaviikko oli mukava ja rentouttava, mutta toisaalta hyvin sekava unettomien öitten ja aika haipakka-aikataulun vuoksi! Viikko täyttyi mm. hevosseuran vastuutehtävistä, perus kodin huollosta, pihan kevätsiivouksesta - mutta päiviin kuului myös rentoutumista ja ystävien seuraa.   Mutta mie koitan hieman kertoa viikostani joka päivältä ja laittelen viikon aikana napsitut kännykuvat tänne.  Meikäläisen pitäis varmaan hankkia uusi luuri jossa parempi kamera, koska käytän kännykän kameraa aika kiitettävästi.

Tiistaina aloitin vapaat. Heräsin iltapäivällä sotkuisen kodin keskeltä, ja vaikka vereni kiehui näkemästäni ja kädet syyhysivät -  päätin sitkeästi skipata siivouksen seuraavalle päivälle. Hörppäsin ison kupin kahvia naamariin ja käytin pollet pikaisesti kävelemässä ja kentällä piehtaroimassa.



Tiistai-iltana olin vielä laulamassa seurakuntamme tilaisuudessa ja oli kyllä erittäin hieno fiilis päästä laulamaan pitkästä aikaa pidemmän kaavan mukaan. Olen viime aikoina löytänyt itselleni parikin erittäin lahjakasta ja hyvin laulajalle tulkinta-varaa antavaa pianistia, joten tätä voisi kyllä ajatella jatkavansa aktiivisemmin nyt, kun kunnon säestäjistä ole pulaa  <3  Jotenkin parilla viime "keikalla"  en ole jännittänyt juuri ollenkaan ihan vain siksi, että voin luottaa täysin soittajaan.    Käytiin vielä kokouksen jälkeen ruokakaupassa koko perheen voimin.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä sain puhelun:  eräs aiemmin valvomistani tammoista alkoi varsomaan, joten pääsin itsekin läppärin näytön välityksellä todistamaan iloista perhetapahtumaa. Voi sitä liikutuksen tunnetta jo nyt, entäs sitten kun oma syntyy?  Olin siis itse ilmoittanut, että jos tamma sattumoisin varsoo niin, etten ole linjoilla - haluaisin olla läsnä kun niin tapahtuu, joten ihanaa kun minulle soitettiin vaikken ollut vahtivuorossa <3


Keskiviikkona tein kotona suursiivouksen, pesin useamman koneellisen pyykkiä, vaihdoin sänkyihin puhtaat lakanat, tein ruokaa, kuvasin kirpparitavaroita ja vaatteita sekä laitoin ne nettikirppikselle myyntiin ja rustailin hevosseuran sihteerin töitä. Lähes koko päivän satoin räntää ja lunta, joten päivä oli mitä mainioin möhöttää sisällä ja tehdä tuollaisia pakollisia hommia.


Torstaina oli hemmottelupäivä !  Onnin kanssa päästiin parturiin vihdoin ja viimein.  Onni oli alkuun aika hankala asiakas, mutta naisseuraa saatuaan leppyi ja saatiin leikattua Onnille siisti kesätukka !   Kiitos ihanaiselle MR-Style:n Mirvalle  <3   Kun Onni oli valmis ja imeskelemässä saamaansa tikkaria, tulikin Kimmo hakemaan jo väsähtäneen poitsun päikkäreille.  Ja minä sain jäädä nauttimaan omasta vuorostani ja tuoreesta kahvista, voiko parempaa ollakaan ?    Vaalennusta runsaitten raitojen muodossa ja latvat siistittiin kuivista kaksihaaraisista!  Olen kyllä supertyytyväinen taas, kun sain vähän piristettä hiuspehkoon! Innostuin myös laittamaan itselleni pika-ripsienpidennykset kotosalla noin vapun kunniaksi !  Sittenpä iltasella vietettiin kavereitten kanssa yhdessä vappua ja käytiin typyköitten kanssa ilta-ajelulla.


Perjantai-päivä vietettiin kokonaan Joensuussa !  Veljeni täytti vappuna vuosia, joten kävimme hänen ja tyttöystävänsä luona kyläilemässä.  Hauskinta tässä on se, että veljeni seurustelee nykyään yhden vanhimman ystäväni kanssa joten syvä ystävyyssuhteemme on muuttunut myös perhesuhteeksi. Käytiin vapputorilla kävelemässä ja sitten Ilosaareen piknikille.  Vielä iltasella kävimme ajelulla pitkin Joensuuta sekä  kävelyllä Utran saarten virkistysalueella. Iltasella kotiin palatessa Karisman turvonneet utareet tuottivat päänvaivaa ja veivät minulta yöunet...


Lauantai menikin sitten salibandy-leskenä ! :)   Kimmolla oli koko päivän kestävä säbä-turnaus paikallisella urheiluhallilla, joten mekin vietettiin iso osa siellä pelejä seuraten. Aamupäivästä tein kotosalla perus- hommia  ja ulkoiltiin Onnin kanssa mm. tallia siivoten. Onnin mentyä päiväunille kävin juoksuttamassa heppoja liinassa.  Tamman  aavistuksen ehkä ennenaikainen utare-turvotus ongelma ratkesi liikunnalla, ainakin hetkeksi.  Kerron tästä jutusta toisessa postauksessa sitten tarkemmin.  Säbä- pelien jälkeen mässäiltiin pitkästä aikaa grilliruoalla ja kävin kuskaamassa kavereita niin, että valvoin itsekin aamun pikkutunneille asti. Minulla oli kyllä hurjan kivaa, oli ihanaa irtautua välillä kuvioista ja saada vähän eloa omaan arkeen.


Sunnuntaina heräsin muutaman tunnin yöunien jälkeen "virkeänä"   ja lähdin ajelemaan vaikolle päin, sillä Kaavin hevosystäväinseuran majan kevättalkoon oli päivän sana !  Meitä oli hurjan iso talkooporukka kasassa ja perushommat saatiin tehtyä ennätysvauhdissa. Oli ihanaa huomata, miten ihanan paljon aktiivisia ja talkoohenkisiä ihmisiä on meidän joukossamme.  Siivouksien ym. puuhien jälkeen paistettiin makkarat ja juotiin pannukahvit kodassa.  Minulla ei ole valitettavasti kuvia tältä päivältä, mutta laitan muttaman kuvan vuodelta -13 fiilistä tuomaan. Meillähän on taas heinäkuussa tulossa nuorisoleiri, jonne menen taas lasten kanssa heppailemaan. Kuskoa on kovasti kyselty leirille töihin, mutten uskalla  vielä sanoa siihen asiaan juuta enkä jaata,  aika näyttää ja se, miten varsa ym. kuviot luonnistuu.  Sunnuntai-iltaan sisältyi vielä rattastelut Jonnan kanssa kentällä  ja sen  jälkeen pyrähdettiin hakemassa heposille uusi paali purtavaksi.


Maanantaina sain nukuttua vihdoin ja viimein kunnon yöunet !  Unta tulikin otettua 10 tuntia,  ja fiilis aamusella oli kuin uudestisyntyneellä !  Jaksoin siivoilla taas huushollia, leivoin munkkeja, haravoin pihamaata ja polttelin risuja.  Kimmon kanssa kaadettiin yksi iso vanha ja ränsistynyt paju tuosta tienvarresta möhöttämästä.  Käytiin Siljan kanssa ratsastamassa ihanassa säässä.  Kohta tulee jo 4-vuotta täyteen siitä, kun tämä ihana immeinen aloitti meillä hevostelun. Ja jaksanut uskollisesti käydä lähestulkoon joka maanantai Kuskoa lenkittämässä ja hellittelemässä <3  


Tänään tiistaina sitten päivä jatkui taas pihalla puuhastellen.  Loput risut saatiin poltettua ja piha haravoitua.  Lisäksi koirien tarha sai ansaitsemansa kevätsiivouksen ja kartoitin kukkapenkkien mullantarvetta sekä harkitsin kuorikatteen ostamista rikkaruohojen kasvua ehkäisemään.   Nurmikonleikkuri taisi delata viime kesänä, joten semmonenkin pitäisi ilmeisesti tässä kesän korvalla ostaa.  Lisäksi haluaisin uudet kalusteet terassille..... mitä vielä ? :D   Ihailin Karisman mahakumpua sen nauttiessa auringon lämmöstä,  käytin pollet taluttelu / kentällä irtojuoksutuslenkillä ja loppukäyntien ohessa maisteltiin kesän ensimmäisiä vihreitä.   Repeilin myös Kuskon ulkomuodolle,  uutta karvaa kasvaa vanhuksessa tuollaisina läiskinä ja nyt se näyttää ihan ylipainoiselta leobardilta ! :D


Nyt sitten minulla alkoihin taas työviikko,  eli sama rumba jatkuu mutta niin, että olen yöt töissä ja päivisin "nukun"  tai ainakin yritän ! :D  Kimmolla on tämä viikko aamuvuoroa, joten Onnin rytmi säilynee suht tasaisena, ainakin hetken aikaa. Onneksi Onni on todella sopeutuvainen kaveri.   Jos en ole muistanut mainita, Kimmon työpaikkahan menee "nurin",  joten meilläkin oli työttömyysuhka vähän aikaa päämme päällä. Kuitenkin, olen sentään jotain oppinut jo  - en ole stressannut asiasta hetkeäkään. Vielä joku vuosi sitten olisin hyppinyt seinille hysteerisenä!  Asiat kyllä järjestyy ja niin tekikin, sillä Kimmo aloitti jo työt uudessa paikassa viime viikolla.  Ihanaa, kun molemmilla on työtä -  se on iso kiitoksen aihe <3 Joten näissä kiitollisissa tunnelmissa aloitan taas yöviikon ja sillä asenteella jaksan taas ! 

<3 Henna

16 kommenttia:

  1. Ihania hyvänmielen kuvia! :-) hienoa että teilläkin työkuviot järjestyi noin, täälläkin on saatu stressata loppuuko työt vai ei ja toinen opiskelee. Onneksi kaikki kuitenkin yleensä järjestyy :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja mahtavaa että sielläkin päin palase tloksahtelee paikoilleen ! :) ei tarvitse murehtia <3 Kiva että siekii tykkäsit postauksesta, kiitos paljon <3

      Poista
  2. Jee pitkät yöunet ja yhtä isosti tykkään arjen piristyksistä! ♡ Mut voi apua tuota Tuson karvaa :DDDD ei mitää järkee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niinpä, kyllä on iha uusi ihminen kun saapi kerrannii nukuttua! <3 NO SANOPPA ELÄ MUUTA, vähänkö oon nauranu kuskon ulkönäön kustannuksella :D se on niin hassun näkönen lörppänä <3

      Poista
  3. Jee ihanan pitkä kuulumispostaus!

    VastaaPoista
  4. Miten voikin olla, että jonkun tuntemattoman arjesta lukemisesta tulee aina näin hyvä mieli! :D. Koskaan ei blogisi jätä kylmäksi ja useimmiten tulee juurikin vain hyvä mieli :). Onni on hirvittävän söpö ja rapsutuksia karvakamuille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, sittenhän tämä postaus olikin oikein onnistunut vaikka itse tätä vähän vähättelinkin ! :)) Ihanata, kiitos sinulle hirmuisesti tsemppaamisesta <3 Mie välitän terkut meidän karvasille ja vähemmän karvasille lapsukaisille <3

      Poista
  5. Voi tuota sinun suloista poikaa..! <3 Ihana kuulumispostaus muutenkin, näitä jaksaa lukea vaikka tekstiä riittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi kiitos, onhan se suloisin pikkumies ikinä <3 kiva että tykkäsitte tästä, itsellä oli semmonen fiilis että julkasenko ees tämmöstä "hölynpölyä" mutta hyvä jos semmonekii kelepaa teille <3 kiitos ihanasta kommentista! :)

      Poista
  6. Huh! Karisma näyttää siltä, että poksahtaa kohta ja kovaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No elä! :D Siltä se kyllä näyttää - ja vielä pitäis muka 7 viikkoo ootella ? :DDD jospa nyt kuitessii malttais vielä pidätellä varsaa, ei selviäis raasu vielä hengissä jos nyt syntyis :(

      Poista
  7. Ihana kun oot muistanu välillä hemmotella ihteeskin!<3 -Anne-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, kyllä tämä jästipää alkaa ehkä vihdoin oppia jotakin ;) <3

      Poista
  8. Sun hiukset on niin ihanat! <3 Ja munkin pitäs välillä tehä jonkinlainen suursiivous :D Hienoo että on ollut ihanaa :) Pidä hauskaa! <3

    ~Silja<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sinä se aina jaksat kommentoida niin ihanasti <3 suukkoja! <3

      Poista