keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Onnin kuulumiset ja maman tuleva rentoutusviikonloppu

Heips vaan kaikille!  Minulta on kyselty Onnin kuulumisia ja nytpä ajattelin niistä hieman tänne kirjoitella teille.  Samalla minulla on laittaa ihasteltavaksi Onnin 1-vuotiskuvat, jotka otettiin viime viikolla hoitopaikassa. Tänne liitetyt kuvat on kopioitu, joten laatu sen takia on näköjään hieman kärsinyt.

Toissapäivänä oli pikku-isännän 1-vuotis neuvola. Pituutta mitattiin 75 senttiä ja painoa 9480g.  5 kiloa on tullut siis painoa ekan vuoden aikana.  Pipomitta oli 47.8 cm. Kasvukäyrät edelleen huitelee kuulemma miinuksen puolella, mutta sen isompaa kommenttia emme pojan kasvusta tällä kertaa saaneet.  Lapsen olemus ja kehitys kertoo kyllä,   että lapsi on terve.  Se taas hurmasi neuvolatätin hyväntuulisuudellaan ja touhukkuudellaan.

Kuva otettu 2 kk sitten.
Onnille on puhjennut nyt neljä hammasta, 2 ylhäälle ja 2 alhaalle.  Se on niin veikeän näköinen nauraessaan ja usein se myös innostuu pelleillemään ja virnuilee meille tahallaan, kun nauramme Kimmon kanssa sen höpötyksille. Niin kuin muutkin lapset, Onni nauttii huomiosta ja osaa sitä jo vaatiakkin.  Hän on jo näyttänyt merkkejä hyvästä huumorintajustaan ja siitä, että haluaa viihdyttää ja hauskuuttaa muita.  Se piirre on selvästi peritty enemmän minulta. 




Meillä oli pitkään sellaista hiljaiseloa tuon puhumisen kanssa.  Meni pari kuukautta, jopa hieman enemmänkin, kun Onni ei houkutteluista huolimatta puhellut oikein mitään - supatteli enintään jotain pientä.  Se on kuulemma normaalia, että kun lapsi alkaa liikkua, saattaa puheen tuottaminen jäädä unholaan hetkeksi.  Niin kävi meille, ja ehdin jo kovasti ikävöidä Onnin jokeltamista.   Nyt kuitenkin tässä muutamia päiviä sitten Onni höpötteli vaikka kuinka paljon ja tapaili jo joitakin sanoja.  Ainakin vessassa se osaa sanoa jo "kakkakkkakaakka!"  Sehä se on toki se tärkein sana opittavana heti alkuunsa ;) Potalla Onni on istunut muutaman kerran, ihan vaan harjoitusmielessä.  Kuitenkin, olen koittanut oikean ajan tullen (lue:  kun onni alkaa änkäämään.... ) rientää pojan kanssa vessaan - mutta vielä ei ole onnistanut tuottaa mitään potan pohjalle :D Usein potta on niin jännä juttu, että itse asiaan keskittyminen herpaantuu. 

Ei mene varmasti kauaa, kun pikku-ukkeli lähtee kävelemään - sillä hän nyt jo nousee ilman tukea seisomaan ja saattaa seistä hyviäkin toveja.  Muutamaan otteeseen hän on ottanut pari askelta joko paikoillaan ja tai eteenpäin, mutta useimmiten heti haluaa laskeutua takaisin maan kamaralle.  Taluteltuna tai yhden käden tuella käppäily onnistuu jo hyvin. Kaatuiluja ei ole pahemmin tapahtunut viime aikoina, koska Onni osaa "pyllähtää"  tai sitten usein osaa jo horjahtaessan laskeutua varovasti lattialle.  Mutta kunhan poika lähtee liikkeelle enemmän, uskon että ei mekään pikku kolhuilta säästytä.   Se on normaalia lapsen elämää, että välillä sattuu ja tapahtuu.



Raput kiinnostavat Onnia kovasti.  Se tykkää kiipeillä ja raput selkeesti ovat paras juttu siihen hommaan. Onneksi meillä on rapukossa turvaportti sitä varten, ettei poika pääse portaisiin omatoimisesti ramuamaan.   Meidän syöttötuolista saa muutettua tuollaisen pöytä/tuoli-yhdistelmän, joka pyörien päällä kulkee kivasti lattiaa pitkin.  Onni on innostunut työntelemään tuota virtitystä ja samalla harjoittelee kävelemistä ahkerasti.

Meillä on ollut välillä hieman syömisen kanssa ongelmaa, koska Onni on ollut kipeänä välillä ja välillä ruoka ei muutenkaan ole maistunut.  Useimmiten maito ja velli on sellaisia, mitkä huonoinakin päivinä kelpaa.   Mutta hyvinä päivinä uppoaa melkeinpä ruoka kuin ruoka, onneksi nirso poikamme ei ole toistaiseksi ollut.  Perunasose on edelleen suosikkievästä ja eilen soseen kanssa syötiin uunikalaa ja kastiketta, vähän vihanneksiakin.  Onnin lounas ei ollut noin värikäs ja iso, mitä alla oleva äidin annos oli, mutta masu tuli kuitenkin täyteen.

 

Omatoimisesti Onni osaa juoda tuttipullosta ja nokkamukista, syödä sormiruokaa, eli napostella mm. muroja, hedelmänpaloja ja voileivän kuutioita omin pikku kätösin.  Myös maissinaksu tai suolakeksi pysyy hyvin kädessä,  suklaakeksistä puhumattakaan.  Vaikka makeaakin on Onska välillä saanut maistella, emme ole antaneet hiurmuisesti sokeria, jotta hampaat pysyisivät hyvänä eikä makeaan tottuisi liikaa.  Ja sitä myöten on muuten ollut itsekin helpompi vähentää omaa sokerin puputtamista, kun pitää olla esimerkkinä!  *kröhöm*  ;)

Tämmöiset oli Onskan pikakuulumiset, ja kysellä saapi jos jottain en tajunnu tarpeeksi selkeesti kirjoitella tai että jos joku muu jäi askarrusttamaan ! Olen ollut hereillä puoli kolmesta lähtien, kun heräsin yöllä enkä saanut enää unta.  Tämmöstä tämä yökön elämä on välillä.  Hepokatit pääsivät ulos tallista viiden aikaan ja nyt klo on 7:15,  kun olen jo tallin siivouksen lisäksi naputellut postauksenkin. Ei paha ollenkaan :)   Tälle päivälle on vaikka mitä puuhaa vielä, joten taidanpä lähtee keittämään oikein tujut sumpit kohta jotta silmät pysyy auki.

Lähden huomenna Varkauteen viikonlopun viettoon,  meillä on siellä Lauran ja Kaktun kanssa kaverusten kokoontumisajot !  Kyllä on semmonen kolmikko kasassa että huhheijjakkaa ! Komiikalta tuskin taas säästytään ja hauskaa tulee taatusti olemaan.   Lähden tällä kertaa reissuun ilman Onnia, joten aion ottaa ilon irti siitä mahdollisuudesta, että saan nukkua niin pitkään kun huvittaa. Ja mulla ei ole mitää valvotteita, joten nyt saan vaan relata.  Enpä muista milloin minulla olis ollut viimeksi sellaista mahdollisuutta :)   Nyt kuitenkin jo poden ikävää lastani kohtaan, vaikka toinen tuhisee tuolla pinnasängyssä.  Onneksi mulla on tässä pari päivää aikaa touhuilla pojan kanssa kaikkea kivaa ja pussailla sitä mielin määrin.  <3    Mutta enivei,  hyvvää viikonloppua ja paljon haleja kaikille !  Palataanpas viikonloppu-kuulumisten parissa sitte seuraavan kerran !

<3 Henna

26 kommenttia:

  1. Hyvvee Se loma tekköö!! Naatihan oekkeen urakalla! -Anne-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekköö tekköö ! ;) mie lähen justiin laittamaan meille kohta sumpit tulille ja oottelen sua aamukahveelle <3

      Poista
  2. Voi mahoton, kun on niiin isin näkönen pikku-ukkeli noissa tarhakuvissa! Awww kun toinen on suloinen. <3
    Oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii se on iha ku Kimmo, iha huipun näköinen just siks :D Kyllä meitä huvitti nämä kuvat ja liikutti, onse niin söpö pikkumies <3 Kiitos, mie koitan relata iha kympillä <3

      Poista
  3. Voi miten ihania, iloisia kuvia :) Hauskaa viikonloppureissua sulle !! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna ja samoin sulle sinne ihanaa viikonloppua! <3

      Poista
  4. Ihania kuvia:) tänään tuli arvonnasta voitettu pipo postissa, hyvä oli, kiitos!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva että tykkäsit, sori ku se tuli niin myöhässä <3

      Poista
  5. Ihana postaus ja ihana Onni! ♥ Huomaa kyllä että on tuon aurinkokatseen perinyt äidiltään :) Oikein hauskaa viikonloppua teille, ota kaikki ilo irti niin jaksat paahtaa talven läpi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voeee, ihanaa että se on perinyt jottai minultakkii :) <3 Kiitos Iida ! <3

      Poista
  6. Apua miten ihanat kuvat!<3 Onni on niin sulonen :) Oota Henna vaa niitä muita sanoja ku Onska ei vaa enään hiljene ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Carita ! niinpä, sitä puheen solinaa ootellessa xD

      Poista
  7. On se Onni vaan niin veikeännäköinen pikku mies! Hymy tulee pakostikin näitä kuvia katsellessa :)

    VastaaPoista
  8. Onni on kyllä niin suloinen ! Pidin vähän taukoa bloggerista ja oli ihanaa tulla pitkästä aikaa ja nähdä kuvia Onnista :) <3

    VastaaPoista
  9. Voi mikä pieni herrasmies siellä kuvissa poseeraa <3

    VastaaPoista
  10. Tosi hyvin onnistuneita kuvia! :)

    -Minz

    VastaaPoista