torstai 4. lokakuuta 2012

Läjä onnistuneita ja epäonnistuneita kuvia sekä yleisiä fiiliksiä

Käytiin Kimmon kanssa ratsastelemassa eilen ja otettiin uudenkarhea kamerakin mukaan.  Tosin syystä jos toisesta myöhästyttiin hieman aikataulusta, sillä ehti tulla jo vähän liian pimeää kunnolliseen kuvailuun. Tai ainakin meidän kohdallamme, kun emme vielä oikein osaa säädellä tarkennuksia ynnä muuta.  Paikallaan ollessamme tuli tosi kivojakin kuvia, mutta liikkeessä ei kamera vakiosäädöillä oikein pysynyt mukana. Laitan kuitenkin muutaman epäselvän ratsastuskuvan sekaan, sillä niitä on joskus toivottu.  Seuraavan kerran ratsastellaan kyllä keskellä kirkasta päivää, jotta saadaan selvempiä kuvia aikaiseksi. Harmitti kyllä hitusen, mutta eiköhän näitä mahdollisuuksia tule ja aina on tilaisuus kehittyä tuossa kuvaushommassa :) 

Kaikesta huolimatta, tamma poseerasi hienosti -  ratsastaja ei sitten niinkään pötsinsä kanssa ;) Ratsastus-vermeetkin ovat hyvin asialliset, sillä halvat mutta hyvät saappaani hajosivat jokin aika sitten, pitäis joko korjauttaa vetoketju tai sitten ostaa uudet.  Ja kypäräkin olisi uusittava, sillä tuo vanha potta alkaa varmaan kohta homehtua tai kasvaa jotain jäkälää! :D  En pahemmin itseni kohdalla ole mikään varuste-urheilija, mutta hevosille tykkäisin kyllä ostella kaikkea kivaa :)

Ravurin-raatoni - hiomaton timanttini - polte rinnassani








Tässä vielä aiemmin eilen ja tänään otettuja kuvia, lähinnä taas koirista ja kissoista.  Ja yhdestä "emakosta"   :D  Niin,  mistähän niitä raskauskiloja tuleekaan ? ;)









Yövuoro viikkoni loppui siis tiistaina ja olen kyllä mielestäni päässyt kohtuullisen hyvin nauttimaan ensimmäisistä vapaapäivistäni.  Olen nukkunut hyvin, ulkoillut, saanut kotona aikaiseksi ja viettänyt ystävien kanssa aikaa.  Mikäs sen parempaa.  Kävin myös eilen neuvolassa ja sain taas kuulla pikku-ukkelin sydämen lyönnit.  Tuntuu, että haluaisin kuulla ne joka ikinen päivä.

Vauvan liikkeet ovat myös alkaneet tuntua mukavasti sellaisina jänninä muljahteluina ja muutaman napakamman iskun olen myös saanut tuntea.  Tänään viimeksi aamulla oikein havahduin unesta, kun poju päätti hieman alkaa voimistelemaan aamutuimaan ja antamalla muutaman kunnon tujauksen mamman vyön alle. 

Maha turpoilee päivästä riippuen, joskus ihan älyttömästi.  Joinakin päivinä näyttäisi siltä, että synnytän ihan kohta :D  Viimeksi näin oli sunnuntai-iltana,  kun olin lähdössä töihin.   Onhan minulla kohtuu suuri masu jo muutenkin, mutta tuona iltana minusta tuntui siltä, että räjähdän ihan kohta.  Pakko oli ihan ottaa kuva tuosta pötsistä, kun se oli niin mahottoman suuri :)


Mutta nyt on painuttava pehkuihin, jos vaikka huomenna jaksaisi vähän pihalla touhuilla ja istutella kanervia vähän syksyä piristämään.  Palataanhan pian asiaan ! 

<3 Henna

13 kommenttia:

  1. Sä oot niin ihana, tuo toisiksi viimenen kuva on ihan huippu, jaksuja sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos muru <3 Sano elä muuta, isäntä sai itseteosta kiinni ;)

      Poista
  2. alkaa olla kuvista päätellen jo aika rajoilla,onko hevoselle hyvä että olet selässä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siinä olet kyllä oikeassa! :) Mutta ennen kuin alat täällä pätemään, ole ystävällinen ja lue aikaisempia postauksia, niin huomaat, että olen jo pohtinut tätä asiaa aiemmin aika syvällisestikkin ja peiliin katsoen :) lenkkejä on jo kevennetty huomattavasti ja ravi on vaihdettu pääasiassa kevennettyyn. Laukkoja en juuri enää isommin ota, lähinnä pieniä pyrähdyksiä ja yleensä hevonen itse niitä tuttuun tapaansa haluaa. On erittäin halukas etenemään ja liikkuu omalla moottorilla käyttäen itseään kunnolla. Jos tilanne kuitenkin muuttuu, niin todellakin jätän selkään nousematta sillä hevoseni hyvinvointi on kuitenkin pääasia ja minulle kaikki kaikessa, ja se vermaan näkyy hevosestakin ulospäin mm hyvänä lihaskuntona :) Kiitos sinulle kommentistasi ! :)

      Poista
    2. Vaikka ylipaino ei olekaan hyväksi ratsastajalla, istunta vaikuttaa myös paljon siihen voiko hevosella mennä. Kevyt mut huono ratsastaja on paljon pahempi vaihtoehto, ku läski mutta tasaisesti istuva. Ja hepan ulkonäöstä päätellen tämä huippuhyvässä lihaskunnossa joten varmaan jaksaa ainakin kevennettyä treeniä tehdä. Ja eiköhän omistaja itse tiedä, mikä hevoselleen parasta. Ainakin vaikuttaisi siltä tässä tapauksessa.

      Poista
    3. Elä sie Henna ruppee liiaks ajattelemaa yllä mainitusta asiasta että ootko sie sopivan kokonen/painonen sinne hepan selkään. Niin kauan kun siusta itestä hyvältä tuntuu eikä kroppa vingu vastaan (ts. satu, tunnu epämukavalta) niin anna mennä vaan omantunnon mukaan.

      Ei siun heppane nii hento oo ettei sinnuu jaksais ja sehä on vaa hyvä merkki jos se omasta halustaa jo tahtoo vaihetta isommalle laittaa ilman erillistä käskyä ;)

      Mukavia ratsastelu hetkiä ja mitenhän sen nyt muotoilis, tsemppiä vauvan odotteluun ! :)

      Poista
    4. Kiitoksia teille molemmille yllä vastanneista! <3 Niin, se on kyllä aivan totta, hevonen kyllä alkaa kertoa minulle, jos olen sille liikaa, eikä kyllä vielä ole mitään virkkanut :) Päinvastoin, tuntuu usein että sitä haluttais mennä enemmänkin laukkoja ja vieläpä kovalla vauhdilla :)

      Joten ei hätää, luultavasti minun vaivoihin tämä hevostelu loppuu ennemmin, kuin hevosen oireisiin. Kaama on hyvin tiukassa lihaskunnossa oleva hevonen siroudestaan huolimatta, joten eiköhän se nämä meidän kevyet pikkulenkit jaksa. Enemmän se kärsisi siitä, jos se seisomaan joutuisi - liikkumaan kun hevonen on luotu ja tämä kermaperse tottunut säännöllisen lenkkeilyyn :)

      Poista
  3. Ihanaa, voiku ootan jo pikku sepon potkuja livenä <3 voe rakkaat pian nähdääN!!! i misss you irma ja sepe <3 -ilez

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 <3 <3 voi, kiva on se hetki, kun joku muukin pääsee niitä tunnustelemaan :)

      Poista
  4. Ihania kuvia ja hyvännäköinen heppa ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos miljoonasti sinulle, lämmitti sydäntä todella paljon <3

      Poista