torstai 22. elokuuta 2013

Nyt minä vastaan!

Moikka vaan kaikille !   Onneksi se on nyt ohi - nimittäin nettikatkos ja äitin tuskailu toimimattomasta netistä! Vihdoin päästään mamman kanssa kirjoittelemaan teille vastauksia kysymyksiinne !  Niitä tuli tosi kivasti, kiitos kaikille!


minkä ikänen olet?

Olen syntynyt 22.1.2013, eli täytin tänään 7 kuukautta!   Olen jo iso mies !

 
Minä parin päivän ikäisenä,  vielä nenäkin vinossa.


oletko helppo vai vaike vauva?

Jos äitiä ja isiä on uskominen, olen ollut todella helppo vauva.  Mutta mikäs ollessa, kun ei ole mitään erityistä hätää -  massu on ruokaa pullollaan ja puhtaat vaatteet yllä sekä vaippa peppua päällystämässä.  Lisäksi olen onnekas, kun mulla ei oo ollu mitään isompia mahavaivoja tai muutakaan.    Mutta isin ja äitin tyytyväisyyttä helposta lapsesta kuunnellen, naureskelen kyllä itsekseni aina että "odotakkaahan kun mie lähen tästä kävelemään - sitten te ootte kuulkaa niiiiiiiiin kusessa ;) "


lempi ruoka?
Tissi oli hirmuisen hyvvää mutta sitä ei pitkään riittänyt. Minä imaisin ne hetkessä tyhjiksi!  Mulle maistuu oikeestaan kaikki eväs mitä vaan saan, mutta tykkään äitin tekemästä peruna & kasvissoseesta ja sitten kaupan kasvis/porsaanlihasoseesta.  Ja kaikki hedelmäsoseet on tosi hyviä, etenkin Muksun marjaisa banaanisose.

asia joka pelottaa sinua?

No en tiijä vielä hirveesti, mutta joskus kovat äkilliset äänet saavat minut vähän säikähtämään tai ainakin vähän ihmettelemään. 


asia joka naurattaa sinua aina :)?

Isi.  Se aina höpöttää kaikkee mun kanssa ja pärisyttelee mun mahaa ja hieroo partaansa minun naamaan.  Ja äiti myös naurattaa minua laulellessaan hassuja laulujaan.pahin puoli äidissäsi :P?

Se pussaa välillä ihan liikaa, yök. Lisäksi äiti touhuilee välillä iha liikaa kaikkea muuta kun että on mun kanssa. Siivoaa, tekee ruokaa ja viettää niin paljon aikaa hevosten seurassa. Mutta sen kai on pakko tehdäkin niitä juttuja.  Tosin ne sen touhut on myös positiivista, sillä silloin me saadaan isin kanssa olla kahestaan miesten kesken niin se on kyllä kivvaa. 


Aiotko rueta oikein heppapojaksi äidin avuksi, kun vähän kasvat? :)

Hepat kyllä kiinnostaa mua tosi paljon ja olen käynyt muutaman kerran jo hepan selässäkin!  Ne on kyllä tosi kivoja ja saavat haistellessaan minut aina nauramaan, joten voi olla että saatan innostua heppailusta sitten kunhan kasvan. En sitten tiijä tuleeko musta ihan "true heppapoika" - mutta sen näkee sitten :)  Äiti kyllä on jo monta kertaa sanonut mulle vakuutellen että heppapojat saa aika paljon naisia ympärilleen ! :D

Mitä mieltä olet Karismasta ja Kuskosta?

Ne on tosi isoja mutta aina hirveen kilttejä minulle. Karisma erityisesti tuntuu tykkäävän meikäläisestä, kun se hörisee minulle ja höpläilee minua turvallaan joka on muuten tosi pehmee. Kun olin ihan pieni, Karisma myös vahti minua kun nukuin vaunuissa.  Kusko on kans tosi kiva mutta ei niin kiinnostunut minun hoivaamisesta, sen selässä olen istunut jo muutaman kerran ja ratsuna se on paljon luotettavampi. Mutta eilen kun äiti oli lähdössä lenkille Karisman selkään, halusin käydä siellä hetken istumassa. Se oli kivaa!

 


Osaatko puhua?

Osaanhan minä!  Tosin äitin mielestä mulla on vielä ihan oma kieli, joku jokeltelu  tai muuta vastaavaa. En oo semmosesta kuulutkaan...

Kaikki lempinimesi?

Onska, Kilikatti, Kilikutti, OnniManniMatikka, Ukko, Pullelo.. taitaa niitä olla enemmänkin mutta nyt en muista kaikkia :) 

Tykkäätkö uida? 

Tykkään !  Minusta tulee yhtä kova uimari kuin äitistä!  Tykkään tosi paljon käydä kylvyssä ja se naurattaa minua. Nyt osaan jo vähän läiskyttää vettä käsilläni ja polskia vedessä muutenkin !!Oletko koskaan erikoisen itkuinen? Mitkä asiat saavat sinut itkemään?

Olen kyllä - erityisesti silloin,  kun päiväunet on jääny lyhyiksi ja illalla sitten väsyttää tosi kovasti.  Ja sitten myös  jos mulla on liikaa pierua masussa. Nyt luulen, että kohta mulle puhkee ekat hampaat niin nekin alkaa pakottamaan suussa inhottavasti. Onneksi äiti on hankkinut mulle semmosia kivoja puruleluja jotka helpottaa..Missä tilanteissa äitisi on kaikista parhain ja missä toivoisit häneltä parannusta?

Äiti on semmoinen rento ja rempseä äiti jolta ei huumorintajua puutu.  Äiti antaa minut mielellään toisten syliin ja hoitoon ja on muutenkin hyväntuulinen mun kanssa.  Äitissä on ehottomasti parasta äitin kauniit silmät, sen hymy ja tarttuva nauru.  Lisäksi tykkään äitin lauluista, muunmuassa mörrkimöykystä kun se samalla pompottaa minua polviensa päällä.

Niin kuin tuossa aiemmin sanoinkin jo,  niin äiti touhuilee välillä kaikkee ihan liikaa mikä väsyttää sitä. Lisäksi äiti itkee aika usein, ei tosin minun takiani vaan ihan yksikseen muista syistä. Vaikka äiti on mun kanssa iloinen, silti se panee minut ihmettelemään miksi äiti itkee niin paljon, vaikka äiti aina koittaa olla reipas minun seurassa.  Äiti monesti itkiessään sanoo, että ei mitään hätää, se on vaan ollut niin tyhmä ja on väsynyt.   Kai se sitten on ollut tyhmä. Minusta äiti ei kuitenkaan oo tyhmä, vähän höperö vaan välillä.

Millainen vieras olet (tulevaa vierailuasi ajatellen ;D)?

No minähän oon oikein iloinen ja seurallinen kaveri, joka tykkää touhuta Ninjan kanssa kaikkee :)   Uskoisin, että koitan olla kiltisti ja nukkua hyvät yöunet.   Äiti aikoi ottaa hirveesti ruokaa mulle mukaan, koska  äitin mukaan mie syön muuten teidät perikatoon. En tiijä yhtään mitä se sillä tarkoittaa ;) Tulethan syliin kun nähdään? :) <3

No iliman muuta! <3  

Mitä näet, kun olet sitterissä?

Äitin puuhailemassa keittiössä tai sitten katson telkkarista muumeja tai maija mehiläistä. Mikä sinua naurattaa? 

Aika moni asia.  Isin pelleilyt, äitin laulut ja muut ihanat ihmiset sekä tietysti meidän lemmikit. 

Miten reagoit, kun tapaat koirat, kissat, hevoset? 

Usein kiljahtelen ilosta ja haluan rapsutella niitä. 

Lempimakusi?

hmmh. makuja on monia mutta marjaisa banaanisose on hyvvee! 

Joko liikut lattialla ja minne suuntaat

Liikun jo lattialla kierimällä mahalta selälle ja niin edes päin.  Lisäksi osaan ryömiä ihan vähäsen, mutta en vielä kyllä kunnolla.  Yleensä koitan ryömiä ja kieriä lähelle lelujani joita äiti on levitellyt pitkin lattiaa. Mikä on lempiohjelmasi?

Muumit ihan ylivoimaisena!  Hyvänä kakkosena tulee maija mehiläinen ja sitten puntti & piipertäjät. 

Mistä innostut eniten?

Isistä !  Isi on mun Idoli <3
Kuka on lempi-ihmisesi jos äitiä ja isää ei lasketa?

Mummien ja Ukkien lisäksi Jenna-täti.  Jenna on hoitanut minua silloin kun äiti ja isi on tarvinnut apua ja muutenkin nähdään useita kertoja viikossa.   Mä epäilen, että Jenna on vähän pihkassa minuun, koska aina meille tullessaan se heti tulee ekana mua jututtamaan.   Ja okei, kyllä se mua vähän pussaileekin - eikä ihan niin vähääkään.

Mummi <3 

Jenna-tätin kanssa jännättiin sorsametällä

Mitä veikkaat ensimmäiseksi sanaksesi?

Isi tai äiti.

Oletko ollut talleilla paljon mukana?

Olenhan minä!  Jo reilun viikon ikäisenä olin mukana tallilla pötköttelemässä vaunuissa, kun äiti siivosi karsinoita. Sitten otettiin usein heppa vaunulenkeille mukaan ja välillä nukuin kentän reunalla kun äiti ratsasti.  Eilen kävin ekaa kertaa kunnolla hevosen selässä istumassa, otettiin varovasti jopa muutama askelkin.  Se oli hauskaa!Onko tyttöystävä ehdokkaita?

On vaikka kuinka! Minun ympärillä pörrää yksi jos toinen kaunis nainen!  Osa niistä on kyllä ehkä  vähä liian vanhoja mulle. Ninja on iältään ehkä sopivin vaihtoehto tällähetkellä.Mistä et tykkää laisinkaan? :(

Hampaitten kehittymisestä ikenien alla, se pakottaa ikävästi. 

 Mikä sinusta tulee isona? Kovis vai ei :-)

En mie usko, että minusta tulee kovin kova jätkä - jos tulen yhtään isiin tai äitiin. Isi on kauheen kiltti ja ystävällinen kaikille ja äiti on tosi herkkä ja tunteellinen ihminen.  Tosin kaikki heppapojat on kyllä aika kovia jätkiä kun niillä on pokkaa ratsastaa.  En vielä tiijä yhtään mikä musta tulee isona,kuitenkin toivon mukaan semmoinen reilu kaveri muille.Viihdytkö "pikkuvauva" makuu asennossa?


 Ai silleen sylissäkö selällään ?  Silleen on ihan kiva olla jos saatu tuijottaa etenkin naisten kauniita...... kasvoja ;)  Mutta en enää oikein malttais olla paikoillani. Siksi usein yritän kammeta itseni istualleen jos minua pidetään pitkään vauva-asennossa.   

Lempparilelu?


Tuollainen muumi-pehmokirja ja sitten semmonen rapiseva pehmokirja.  Lisäksi purulelut on ihan huippuja.Oletko innokas perunansyöjä?


Kyllä!  Pottu on hyvvee! 

Syötkä paljon omia sormia tai varpaita?


Syön !  Ne on hyvä välipala jos äiti ei tajua ruokkia minua vähän väliä.  Mun pitää saada aina syyvä jotakin!Onkos hampaat jo puhjenneet?


Ei vielä mutta semmoinen on kutka tuolla suussa että kohta ne puhkee!

Mielipiteesi Äidistäsi :-)


Äiti on parasta <3  Se niin paljon rakastaa minua ja sanoo sen mulle päivittäin ja että miten tärkeä olen sille.  
 Osaatko jo tapailla mitään sanoja?

En ainakaan niin että, äiti tai isi niistä mitään tajuaisi - mutta ne on muutenki vähän hitaita.  Mutta juttua mulla kyllä riittää ! 

 Minkälainen jalokivi sinä olet?

Joku tosi kommee! 

 Mikä olet puuhoroskoopiltasi? 

Öö äitin piti käyvä kahtoo netistä.. Jalava ? 

Oletko luonteeltasi horoskooppisi mukainen? 

" Hän on suora, avoin ja antelias, puolustaa jaloja asioita ja uskoo saavansa siitä tunnustusta. Jalava on vastuullinen ja kestää myös epäonnea. Tunteissaan hän on intohimoinen, jopa tulinen ja omistautuva." 

Ehkäpä?

Isoin saavutuksesi?

No varmaan syntyä tähän maailmaan terveenä ja että tein isin ja äitin tosi onnellisiksi :)

Mitkä saa sinut nauramaan ?

No melkeimpä kaikki. Musta elämä on hauskaa ihan semmoisenaan.

Oletko jo käynyt jonkun hepan selässä ? ;) (niin että pidetään kiinni..)

Oon käyny Kuskon selässä istumassa ja pitänyt harjasta kiinni ihan ite.  Mutta eilen tosiaan istuin Karisman selässä ja käveltiin vähän äitin kanssa. Sitten isi otti mut pois sieltä ja äiti lähti Karisman kanssa kahestaan lenkille metsään.


Käveletkö jo ?

En vielä mutta toivottavasti pian! 

Onko hymysi niin ihana, että äitisi aina rupeaa hymyilemään ?


Kyllä !  Ja jos mua ei hymyilytä niin äiti hymyilee mulle silti ja sitten muakin alkaa väkisillä naurattamaan. 

Pusutteleeko äitisi liikaa ? :D


Kyllä!  Anna mun kaikki kestää! 

Mikä on lempivaate ?

Tykkään tätin tuomasta haalarista ja sitten naapurin tätin tekemästä piposta tosi paljon


Oletko kiinnostunut eläimistä?

Olen!  Eläimet on sulosia, varsinkin meidän vanhempi koira Olga.  Se on niin pehmee, hymyilee meille ja pussailee minua aina. Mitä puuhailet iskän kanssa kun äiti touhuaa heppojen kanssa? 

Me köllötellään sohvalla ja puhutaan miesten juttuja sekä katotaan leffoja tai formuloita.  Sitten isin kanssa ollaan pihalla yhdessä hommia tekemässä.  Kerran kun äiti oli uimassa niin kiikuttiin  isin kanssa kiikussa läheisessä leikkipuistossa.Ootko ollu ikinä kipiänä pienen elämäsi aikana?

En ole kyllä ollut ja siitä oon kyllä tyytyväinen. Nyt vaan tuo hampaitten tulo alkaa vähän ehkä vaivata. 

 Miten olet aina noin hyvällä tuulella vai oletko :)?

No olehan mie!  Mutta toki minullakin on synkät hetkeni, esimerkiksi silloin jos oikein väsyttää tai on hirmunen nälkä.   Mutta muuten kyllä mikäs tässä ollessa kun kaikki on hyvin ja minun kanssa vietetään aikaa. 

 Ketä julkisuuden henkilöä (esim. laulajaa, näyttelijää, piirrettyä tms.) muistutan eniten a) luonteeltasi ja b) ulkonäöltäsi? :D

Huh onpas vaikee kysymys!     No ehkäpä muumipeikkoa ?  Olen pieni ja pyöreä ja halua olla kaikille ystävällinen ja kiltti.

Kumman seurassa viihdyt paremmin, äitisi vai isäsi? :) Vaiko molempien kanssa yhtä hyvin?

No se vähän riippuu mitä tehhään !  Mutta viihdyn kyllä molempien kanssa yhtä paljon.  Äitin kanssa olen luonnollisesti enemmän kun isi käy töissä  ja siksi on aina ihanaa kun isi tulee töistä ja ottaa minut ensimmäisenä syliinsä ja höpsöttelee mun kanssa.

Lempiruokasi?

Tykkään äitin tekemästä pottu tai kasviissoseesta mutta sitten lisäksi Piltin Kasviksia & Porsaanlihaa - soseesta.  Marjaisa banaanisose on ihan huippua!
Hermostutko jostain asiasta helposti?

No en oikeestaan mistään muusta kuin nälästä.  Nälkä on kyllä ikävä tunne ja hyvän ruoan ystävänä en kestä sitä ollenkaan!  Sitten toki tulee väsymys ja kipu mieleen mitkä kans ärsyttää.

 Pidätkö ostoksilla olemisesta?

 Kyllä se on mukavaa!  Varsinkin jos äitin lisäksi on muita naisia matkassa ;)Mitkä ovat lempivaatteesi?

No tuolla mä oikeestaan jo kerroin tuon lempihaalarini ja pipon. Mutta myös siistit farkut ja neule yllä on kiva olla liikenteessä,koska saan aina kovasti kehuja tyylikyydestäni silloin.milloinka tulet leipomaan taas pullaa meille?

No ehottomasti pian!   Äiti sano, että se tuo minut taas pian sun luokse kylään ja hoitoon, jee! <3 


Mutta tässäpä oli kaikki kysymykset !  Nyt pitää lähteä nukkumaan koska me lähetään äitin kanssa huomenna reissuun viikonlopuksi  Varkauteen Laura-tätin ja Ninjan luokse kylään. Jospa me siellä otettais jotain kivoja kuvia tänne sitten taas jaettavaksi!  Hyvvää yötä kaikille ja kiitos kysymyksien lähettäneille ! 

<3 Onni

28 kommenttia:

 1. En voi kyllä tajuta miten tuo lapsi on niin mahottoman rakas <3 en malta odottaa että tulet taas tätin luokse. hyvää viikonloppu reissua teille, onni muista tätiä iltarukouksessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 <3 <3 Onni sano että tuleee heti kun vaan mahdollista :) Kiitos me vietetään kiva reissu ja todellakin muistetaan sinua iltaisin <3 puspus !

   Poista
 2. Onni on kyllä ihanan ilmeikäs tyyppi! En ole noin yleisesti erityisen kiinnostunut vauvajutuista (varmaan kun itselläni tai lähipiirilläni ei ole pikkulapsia), mutta kaikki Onnin kuvat tulee kyl aina katseltua koska niistä vaan tulee hyvälle tuulelle :)

  VastaaPoista
 3. Onni saa naapurin tätinkin sydämeen pomppimaan, kiva että pipo tuli käyttöön.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pipo on meillä ihan ykkösjuttu! <3 Vieläkö sulla on muuten tuota kangasta vaaleenpunasena / pinkkinä ? Voisin itselleni sellaisesta tehdyn pipon tilata :)

   Poista
  2. Kiva kuulla! <3 Ei oo v.punasena enää ku muutama valmis. Ne on pieniä kokoja.. Pitää kattoo jos joku kerta tilaan sieltä mistä noitakin saa, niin voin palasen samalla ottaa.. :)

   Poista
  3. No voe harmi, mutta ilimottele jos tulloo tuota kangasta :) ja voihan se olla että sieltä löytyy jotain muutakii kangasta niin pittää vähä katella sivuilta :)

   Poista
  4. Heiheihei.. Löysin kangasta ihan omasta varastosta.. :D On niin hyvin järjestelty ettei tiiä mitä on! ;) Ei muutaku pämmyn ympärys vaikka faceen, ni tekastaan. :)

   Poista
  5. jej! mie mittaan pään kuha ennätän ja laittelen sulle sitte mitat! :))

   Poista
 4. Olipa kiva postaus! Onse Onni söpö jätkä!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiva että tykkäsit! <3 Onni kiittää myös kehuista :)))

   Poista
 5. Ihana Onska! Tämmösiä ois kiva suaha lissee!:)) kerrohan paljo terkkuja kaikille! :)❤ -Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon! pittää ilman muuta toteuttaa tämmöinen uudestaankin :) Onni lähettää terkkuja taksin <3

   Poista
 6. Oiii Onni on niiiin suloinen, yksi suloisimmista lapsista mitä olen nähnyt<3 tai kaikkihan on suloisia;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe tokkiisa, kiitos sulle <3 Onni on kyllä kieltämättä suloisin, vaikka itse sanonkin ;)

   Poista
 7. Voi onni! Hän on ihana :) . Hassua, luen monia blogeja ja kaikissa on hyvät puolensa, mutta tämä sinun blogi on jotenkin niin ihanan rento. Aina lukiessa tulee niin hyvä ja rauhallinen olo, en edes osaa selittää, jotenkin vain niin kotoisa :D kiitos siis sinulle, kun raotat elämäänne ja näät vaivaa tämän blogin eteeen! Hyvää loppukesää teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että kiitos ihanasta kommentista! <3 Minun tavoitteeni blogin suhteen on saavutettu, kun saan kuulla että tästä välittyy toisille hyvää mieltä <3 Kommenttisi ansioista sitä taas jaksaa tämän parissa touhuta, kiitos sinulle hirmuisesti ja iso hali sinne! <3

   Poista
 8. aivan älyttömän ilmeikäs ja syötävän suloinen nappinaama! Kyllä saatte olla ylpeitä noin reippaasta miehen alusta, joka on herra aurinkoinen ja niin symppis pikkumies <3 sulin tuon farkut ja neule asukuvan kohdalla!! Kaikkea hyvää teille <3 - Emppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiii, niin Onni on kyllä niin hauskan ilmeikäs pikkukaveri, välilla vaan repeän totaalisesti kun se on niin hauska tuon pienen kumanaamansa kanssa joka muutaa ilmeitä nanosekunneissa :D:D Ja kun tosiaan on niin iloinen ja reipas pikku touhu-ukko - niin saa kyllä olla kiitollinen kaikesta :)Kiitos iahansta kommentista ja samoin sulle ihanaa syksyn jatkoa <3

   Poista
 9. sano mulle ettei tuo pieni lapsi ollu kärryissä tossa kuvassa, missä tuo heppaki on? :ooo aika vaarallista..
  t. minä joka makasin kaks viikkoa sairaalassa kun hevonen potkas naamaan.

  tuo lapsi ois kuollu jos tuo hevonen ois säikähtäny ja kääntyny pukitellen pois. äläkä sano että tohon heppaan voi luottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valehtelisin jos sanoisin että ei ollut, eli oli se :) Niin olet osittain siinä oikeassa että onhan se ihan riskinotto kun noin antaa hepan vaunuja hetken aikaa haistella.. mutta omaa tyhmyttänihän tuo jos annan niin tapahtua vaikka olisin ihan vierellä :) voin luottaa heppaani, mutta toki en ihan 100 %sesti. mutta niin kuin sanoin, oma on valintani :)

   Poista
 10. Järjettömän sulonen vaavi sinulla!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hän on kyllä syötävän suloinen! Jos joku näkis minut täällä kotona, pitäisi mua ihan hulluna kun välillä meinaan seota rakkaudesta tuota pikkumiestä kohtaan <3 :DDDD

   Poista