tiistai 12. helmikuuta 2013

Alaston totuus

Röh röh! Enpä olisi aiemmin uskonut, että vastaan tulee tällainenkin päivä, että lisään kuvia itsestäni alusvaatteisillani kaikkien "ihasteltavaksi"  :D  Mutta eipä minulla ole pahemmin hävittävää, joten tässä minä nyt sitten olen, keikistelemässä kilojeni kera - julkisesti lihavana.  On jotenkin järkyttäävää, että painoin 100 kiloa mennessäni synnyttämään.  Tänään tuli tasan 3 viikkoa täyteen Onnin syntymästä ja kiloja on nyt karissut 12 kiloa. Oloni on huomattavasti keposampi hävinneen turvotuksen myötä,  mutta voeh -  vielä on paljon kropassa hävitettävää.


11.2.2013


Tähän kroppaan tulee muutos -  ajan kanssa. Ainakin toivon niin.  Minulla ei ole onneksi minnekään kiire, enkä ota paineita kroppani kuntouttamisesta. Kuitenkin tavoitteena on pudottaa painoa, kiinteytyä ja saada lihas- sekä yleiskuntoa paremmaksi. Mutta ennenkaikkea tärkeintä on oma hyvä olo sekä virkeämpi olemus.  Siihen ei onneksi tarvita poppaskonsteja, vaan säännöllinen, terveellinen ruokavalio, runsas nesteen nauttiminen sekä monipuolinen liikunta tepsivät kyllä.

Jospa kesällä 2014 olisin jo hieman paremmassa kunnossa, tavoitteena olisi hävittää kropasta rutkasti senttejä ja kilot saisi pudota 70 kiloon tai jopa allekin. Mutta saas nähdä miten käy.  Ehkä tavoitteet saattavat olla himpun verran liian korkeat, mutta haluan silti uskoa itseeni.   Stressiä tai paineita en aio kuitenkaan asiasta ottaa - sillä kun ei saa kuin hidastusta ja takapakkia aikaiseksi.  Muutenkaan en tee muutoksia radikaalisti, vaan aloitan hissukseen - pienillä muutoksilla ruokavaliossa ja liikunnan aloitan aluksi kevyemmin lenkkien muodossa ja kunnon kohotessa lisään tahtia sekä vastusta. Aion nauttia liikunnasta täysillä, niin kuin olen jo viime päivinä tehnytkin ja saada tasapainoisemman rytmin päiviini muutenkin. Se on jo lapsenkin kannalta hyväksi.  Mikään langanlaiha en koskaan halua olla, koska kurvit pukevat persoonaani enkä muutenkaan ole koskaan halunnut näyttää miltään vinttikoiralta, jolla paistaa kylkiluut kilometrien päähän.  Koska omistan merkittävän ylipainon, on ihan jo terveydellisista syistä ja oman jaksamisen kannalta syytä keventyä reippaasti.  Ja jos haluan kehittää itseäni ratsastajana, on syytä hankkia parempi lihaskunto sekä kehonhallinta ja hevosia ajatellen myös keventää niiden kantotaakkaa.

2004
Olen viime vuosina liian paljon keskittynyt muihin asioihin, touhottanut eteenpäin kuin päätön kana.  Nukkunut huonosti, unohtanut levon merkityksen. Jättänyt ateroita välistä ja iltasella syönyt sudennälkään yhtä sun toista epämääräistä. Juossut tukka putkella ja stressannut aivan liikaa. Unohtanut oman olemassaoloni ja hiljaa vaipunut rapakuntoon.  Elänyt hiilaripöhössä ja suolaturvotuksessa aivan liian pitkään. Vetänyt sokeria kaksi käsin naamaria kohti. Syönyt sekä iloon, että suruun. Ajanut itseni oravanpyörään, jossa juokseminen on kerryttänyt minulle vain ylipainon.

Possu + Munkki =  Possumunkki
Hyi minua! Vaikka tänäpäivänä rakastan itseäni enemmän, kuin ikinä elämässäni - minun on rakastettava itseäni vieläkin enemmän, niin että hoidan itseni kuntoon. Vaikka raskausaikana ilmennyt diabetes jäi sinne tielleen synnytyslaitokselle, sen saaminen, vaikkakin vain raskausajaksi, pysäytti minut. Potilaspapereissa toistuvasti lukeva "lihavuus"  pisti ikävästi silmiini ja se saikin minut päättämään, että nyt on päästävä liikakiloista eroon. Onneksi hiilarien, sokerin minimoiminen on jäänyt mukavasti päälle raskausajasta, joten tästä on hyvä jatkaa. Mikään karppaaja en aio olla, mutta turhat ja ylimääräiset sokerit on hyvä jättää pois. Haluan noudattaa mahdollisimman  "normaalia"  muistuttavaa, mutta kevyempää ruokavaliota ihan jo vain senkin vuoksi, että se on helpompi pitää yllä pidemmällä tähtäimellä.  Nyt kun kyse ei ole mistään laihdutuskuurista, vaan elämäntapamuutoksesta.

Pituudestani en osaa tarkalleen sanoa, kun viimeksi minut on mitattu ehkä 15 vuotiaana, jolloin olin 163 cm pitkä. Olen ehkä kasvanut hieman siitä mutta koska en ole varma niin lasketaan BMI tuon mukaan.   Mutta tässäpä otetut mitat:

Pituus 163 cm
Paino 88 kg

BMI : 33.1 --->  Merkittävä lihavuus.

Vyötärö: 102 cm
Lantio:120cm
Rinta: 113 cm

Siinä on työmaata minulle! Mutta asiat julkisesti myöntämällä ja omalla rehellisyydellä itselleen on iso merkitys muodonmuutoksessa. En halua valehdella itselleni ja piiloutua vaatteiden alle luullen, ettei ihmiset näe minun ylipainoani. Olen pullukka ja sillä siisti.  En ole masentunut siitä enää, vaan pidän itseäni silti kauniina kasvojeni vuoksi.   Mutta toki ihan oman terveyden ja jaksamisen vuoksi haluan keventyä. Ja miksipä ei olisi kivaa pukeutua kauniisiin mekkoihin ja olla viehättäväkin ;)  En halua painaa reilua 20 kiloa enemmän, kuin mieheni, vaan haluan tuntea itseni siroksi ja naiselliseksi.

11.2.2013
Nyt on siis minun vuoroni!  Haluan löytää samanlaisen motivaation ja kurinalaisuuden itseni suhteen - mitä olen vaalinut hevosteni kanssa. Mikään ei ole niin hienoa, kun nähdä kehitystä ja kokea hyvä fiilis liikunnan ja terveen elämäntavan parissa.  Kun olen kunnossa itsekin, voin ratsastaa paremmin ja olla virkeämpi, elinvoimaisempi vaimo ja äiti. Hyvä olo näkyy koko olemuksessa ja mielialassa. Vaikka koen itseni suhteellisen pirtsakaksi jo nyt, ei lisäenergia tai iloisuus ole koskaan pahitteeksi.

 <3 Henna
39 kommenttia:

 1. oot kyllä mielettömän rohkee mimmi! Ah, että ku ihannoin sinua, monessakin suhteessa. Sisäinen kauneus silti on kaikki kaikessa, toki se terveys pitää muistaa! Ja niinhän sinä muistat.
  Tuollaisen ihmisen pitää elää mahdollisimman kauan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ilona! Ihanasti sanottu <3 Kyllähän se hieman vaati rohkeutta ja ennen kaikkea harkitsemista ennen julkaisua, mutta tällainen postaus on kiva potku persiille, kohti timmimpää kroppaa! :) Nyt kun sen julkisesti täällä myöntää ja laittaa, niin on helpompi pitää kuria yllä itselleen :) ei uskalla huijata itseään, kun ei halua huijata muitakaan :D

   Kiitos paljon <3

   Poista
 2. Tsemppiä Henna! Meillä on suht samat lähtömitat noin niinku suhteutettuna! Kohtalotoveri! Paitsi, että mä en oo pykänny maailmaan pikkukansalaista just!

  VastaaPoista
 3. Hurjasti tsemppiä Henna! Sinä kyllä pystyt siihen :) Muistaa vaan, että muutokset ei tapahdu silmän räpäyksessä vaan pitkällä tähtäimellä. Oikeanlainen ruokavalio ja liikunta, niillä pääsee pitkälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimeomaan, muutokset ei todellakaan tapahdu hetkessä ja niin sen pitää mennäkin, ettei heti tuu kilot takaisin eikä muutenkaan repsahda niin helpoti entiseen :)

   Kiitos paljon! <3

   Poista
 4. Oot niin rohkee! Tsemppiä muru! Ihana asenne sulla. <3 treenijutuissa yms voin jeesata, jos tarviit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hienoa, minäpä pidän sut muistissa ;) Kiitos paljon, asenne ratkaisee AINA! <3

   Poista
 5. Olipahan rohkea veto :D Hyvä sinä, tsemppiä! Vaikka itsellä ei ole painon puolesta ongelmaa niin ruokaremontti olis kyllä täälläkin tarpeen...Sitä vaan kiireessä tulee helposti vetästyä suklaapatukka, kuin myös piristykseksi sekä hyvän mielen kunniaksi. Puhumattakaan pullista, pasteijoista yms mitä töissäkin tulee popsittua. Hoikkana helposti tuudittautuu siihen että on ok syödä huonosti, vaikka kyllä se kuitenkin terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttaa. Ja nyt kolmeakymppiä lähestyessä paino nousee erilailla kuin 10v sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, rohkeutta se vaatiikin ! :) Niinhän se on että kaikkiin ei kurkusta alas vedetty moska tartukkaan, mutta silti se voi tuntua esim. virkeystasossa :) Yllä mainitsemasi "ruokalista" kuulostaa hyvinkin tutulle ;)

   Poista
 6. Tsemppiä Henna, tulet ihan varmasti pärjäämään! Sulla on just oikea asenne ja tiedät selvästi nämä perinteiset laihdutuskeinot, joiden avulla on terveellistä laihduttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ! Yritän pitää sellaisen rytmin yllä, että postailen tänne silloin tällöin tai jopa kerran viikossa, miten kaikki on sujunut :)

   Poista
 7. Ihana rohkea olet nainen! pikkuhiljaa hyvä tulee, ja hienoa nähdä sinun innostus liikkumista kohtaan :)Minusta olet kaunis tuommoisenakin, mutta ymmärrän kyllä halun laihtuakkin. Sama se on minulla, oma olo on paljon pirteämpi ja helpompi kun saisi elopainoa pois. Yhdessä me selvitään tästä <3 :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos murunen! Niinpä omasta hyvästä fiiliksestä se lähteekin ja hyvä olo näkyy kyllä ulospäin :) Eeku vaan yhteisille lenkeille, niin kyllä se siitä lähtee ! Mikä ihaninta, kevät tulee ja silloin kaikki tuntuu helpommalta! <3

   Poista
 8. Vautsi sä oot rohkee. Tsemppiä! Mulla itellä on raskauskilot lähteny parissa kuukaudessa, kun imetys kuluttaa niin paljon, säkin saat varmasti siitä kivan alkuvauhdin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vielä raskauskiloja pudotettavana se 10, ja lisääkin joutaisi rutkasti pois :D Imetys on tosiaan hyvä keino karistella kiloja,minulla on vaan ollut tuon maidon irtoamisen kanssa hieman ongelmia. Mutta jospa homma lähtis paremmin vauhtiin niin olisi helpompi keventyäkkin :) Kiitos paljon sinullekin tsempeistä! <3

   Poista
 9. Voi apua miten rohkeaa! Sun blogi on kyllä aivan ihana, löysin tän vasta lähiaikoina mutta luin kerralla läpi, ihanaihanaihana!!

  Ja saattaa kuulostaa hullulta, mutta sulla on niin hyvä fiilis kokoajan päällä et se auttoi jopa mua! Syömishäiriöistä, masennusta potevaa tyttöä ruudun toiselta puolelta!! :D Ennen saatoin itkeä iltasin kun olin niin onneton ja mikään ei tuntunut miltään, nyt saatan itkee koska mä oon niin onnellinen! En oo ikinä aatellu et itsestään voisi pitää, tai olla onnellinen pullukkana. Entä jos olisin liian onnellinen enkä sitten koskaan saavuttaisi unelmakroppaani?

  Anteeksi tälläinen avautuminen, pointti oli, olet ihana ja on ihanaa olla onnellinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, miten ihana kommentti ! Tiedätkö, teit minustakin astetta onnellisemman ihmisen! Liikutuin toden teolla kirjoutuksestasi ! <3

   Aivan mahtavaa, että olet alkanut hyväksyä itsesi ja olet löytänyt onnen ! Ja on uskomattoman hienoa kuulla, että blogini on auttanut sinua! <3 Itsekin tiedän, miltä tuntuu vaeltaa masennuksen pimennossa ja miten sitä onkaan sitten onnellinen pienistäkin asioista, kun tietää mitä voi olla elämä onnettomana.

   Minäkin olen onnellinen pullukkana, mutta tiedän myös miten onnellinen ja elinvoimaisempi olen sitten, kun pääsen ylipainostani eroon. Minullakin kun sitä on rutkasti. En usko,että saavutan koskaan mitään unelmakroppaa. Olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen siihen, että saan joskus painoindeksini normaalilukemiin ja kevyemmän olotilan sekä paremman yleiskunnon.

   Kuule avaudu ihan rauhassa, se on enemmän kuin tervetullutta! Haluan kuulla sinusta jatkossakin, joten lupaa minulle että ilmoittelet itsestäsi ! <3 Minulle saa myös laittaa sähköpostia osoitteeseen celia85@luukku.com :)

   Poista
  2. Pakko kommentoida tähän, että minulla on monesti ollu sellanen olo jos oon ollu tosi allapäin, että " voi, kun olis sellanen Hennan kaltainen ihminen kelle puhua."
   Vaikka ei mitenkään erityisesti tunneta niin ne parit kerrat mitä on puhuttu, niin on tuonu niin hyvä fiilistä, että on ku olis löytäny sillon jonkun hmm "huumeen" .
   Hah, kuullostanpa minäkin höpsöltä, mutta tässä sen näkee miten paljon saa ihmisiltä kunnioitusta sillä, että on hyvä ihminen ja jakaa rakkautta ympärilleen. :)
   Onni saa olla mielettömän ylpeä äidistään ja uskon myös, että isäkin on yhtä ihana! :)

   Poista
  3. Voe että, tässähän ihan punastuu ;) Kiitos Ilona ihanista sanoistasi! <3 Minustakin oli sinuun erittäin kiva tutustua Varkaudessa käydessäni ja tiedä häntä, vaikka joskus kahviteltaisiin kaupungilla kun kerran asustelet pian kuopiossa ;)


   Voe tokkiisa, rakkaus itsessään on sellaista huumetta, että sitä väkisillä viljelee ympärilleen - niin kuin sinäkin tällä hetkellä teet! <3 ISO HALAUS SINNE!

   Poista
 10. Oot tosi rohkea ja sulla on ihana luonne, tsemppiä! Sä pystyt siihen ihan varmasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri kovasti ! <3 Täältä saan paljon sisua kiitos teidän lukijoiden antaman tsempin, minä pidän teidätkin ajan tasalla, miten käy :)

   Poista
 11. Oi kun olet rohkea! Tsemppiä painonpudotukseen ja muihin elämän kiemuroihin :) Itsekin olen n. 163cm pitkä ja kiloja vaaka näyttää 68 kappaletta, noh onneksi on suht siedettävä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hienoa, tuohon kilomäärään minä pyrin ! :) olet varmasti hyvin sopivankokoinen ! Kiitos paljon sinulle <3

   Poista
 12. Rohkeaa! Tähän on sitten hyvä verrata kun urakka etenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ! Pyrin postaamaan tänne myös laihdutus-kuulumisia teille niin saatte tekin seurata, miten mega-mamman käy ! ;) Kiitos paljon sullekin !

   Poista
 13. Ihanaa Henna ihanaa! varsinkin taas tämä postaus nosti sun arvoo mun silmissä ja miten ihanasti vastaat aina näihin kommentteihin,tulee niin hyvälle mielelle koska vaikutat niin äärettömän ihanalta persoonalta!:)<3 kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia, ihana olet ! Hetken aikaa mietin, että uskallanko oikeesti laittaa kaiken tuon näytille, mutta eipä tässä mitään hävittävää ole ja tämmöinen "julkaisu" antaa todellakin kivasti pontta eteenpäin tässä hommelissa! :)) pyrin pitämään teidätkin ajan tasalla!

   Minun mielestä on tosi mukava saada kommentteja ja ei tulisi mieleenkään jättää niihin vastaamatta. Toki joskus olen saanut niin paljon samanlaisia kommentteja, että niihin tulee väkisillä vastattua samanlaisesti mutta yleensä pyrin ottautumaan jokaiseen kommenttiin ja kommentoijaan mahdollisimman yksilöllisesti. Ja minusta on ihana tutustua lukijoihin ja jutella heidän kanssaan, sitä varten tätä pidänkin. Joten on tosi kiva kuulla, että mm. sinä olet tykännyt vastauksista! :) Ja ennen kaikkea tullut hyvälle mielelle blogini kautta! Minä itsekin saan tästä tosi paljon voimaa itselleni ja ennen kaikkea tämä on kasvattanut minua ihmisenä.

   Kiitoksia vielä kerran ihanasta kommentista ja paljon hyvää sinullekin elämääsi ! <3   Poista
 14. Tsemppiä kovasti!!Itse kans päätin tässä tovi sitten (viime viikon torstaina itse asiassa...), että nyt tuloo tähän makkaraan muutos! Kilo on jo lähtenyt, monta edessä, mutta kyllä se tästä kun saa vaan tämän homman rutiiniksi tiettyjen systeemien suhteen....sanonpa tähän vaan sen että "rantakunnossa ne hylkeetkin on" joten eepä oteta paineita!! :DDD -Anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimeomaan, niin osuvasti sanottu tuo hylje homma! :D mahtavaa että voidaan tästä (kin) asiasta jauhaa ratsilenkeillä pian! <3

   Poista
 15. Rakkaani oon niin ylpee susta, että oot uskaltanu tehdä tälläisen postauksen. Itselläni ei rohkeus riitä "paljastavia" kuvia laittamaan!! Tosi hienoo muru!!! Nyt lenkkeillää yhessä ku vuan mahollista ja meiä "sali" on aina käytettävissä, kun tulee sen lihasmassan kasvatuksen aika!:)) <3 -Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakas <3 minä niin ootan kuule niitä aurinkoisia kevätiltoja, kun voidaan tehdä yhteisiä lenkkejä, niin kuin viime vuonna <3 On muutenkin ikävä yhteisiä reenejä, jossa vedettiin veren maku suussa ja karjahdeltiin kuin karskit sonnit :DDDD Joten enköhän mie jossain vaiheessa pääse teidän salille taas tekemään hauiskääntökä ja korskahtelemaan koreasti hihihi :D

   Poista
 16. Voi nainen kertakaikkiaan ! Kyllä arvostus nousi silmissä ! Niin harva uskaltaisi laittaa itsestään kuvaa, vaikka ei olisikaan ylipainoinen. Ihailen tuota sun asennetta niin paljon!! Hiljaa hyvä tulee, muista ottaa laihdutuksesta topakka päätös, mutta ei liikaa ressiä, niinkö itekkin sanoit. Ois kiva jos kertoisit välillä jotain "tilastoja" :D jos ymmärrät mitä tarkotan . Ois mielenkiintonen seurata ja olla vähä niinkö kärryillä hommassa:) Oot aivan huippu! En löyä oikeita sanoja kertomaan mitä aattelen, oot niin vilpitön ja rehellinen ja semmonen viimesen päälle mukava tyyppi ! <3 Ahkerasti kyllä jatkan lukemista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia sinullekin, ootte ihan mielettömän ihania! Ilman muuta on tarkoitus pitää teitäkin ajan tasalla, se on omankin tsempin puolesta suositeltavaa, kun on tällaisen päätöksen julkaissut ja ootte sitä tukemassa ! <3

   Jos vaan mahdollista, niin pyrin postaamaan kerran viikkoon tilannekatsauksen, missä kerron mitat ja viikon aikana tapahtuneet liikkumiset sekä mahdolliset repsahdukset :DD

   Kiitos miljoonasti sinulle, minähän nousen kohta pilviin näitten kehujen mukana! ;)

   Poista
 17. Ruuutkasti Zzzzzzsemppiä! Me kaikki ollaan kyllä sun tukena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sullekin ! <3 Jos ei tämän valtaisan tukijoukon avulla taoahdu muutoksia niin ei voi syyttää ku omaa laiskuuttaan!! :DDD

   Poista
 18. Toivottavasti päivittelet tänne jatkossa miten laihdutusprojekti sujuu, mua ainakin kiinnostaisi lukea :) Tsemppiä Henna! :)

  -Minz

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, tänään on tarkoitus postailla vähän taas asiasta :)

   Poista