torstai 30. elokuuta 2012

Positiivisempaa tatsia koko hommaan!

Koska muutamat kuluneet viikot on olleet todella rankkoja, meinasin suhtautua tähänkin kuluvaan viikkoon heti alettuaan negatiivisella latauksella, tai no, enemmänkin kauhunsekaisin tuntein ajatellen : " Mitenköhän minä tästäkin viikosta taas selviän ?!" 

Kuitenkin päätin ottaa positiivisemman asenteen ja koittaa kaikesta huolimatta nauttia joka hetkestä ja ottaa ilon irti pienistäkin asioista, esimerkiksi näistä ihanista syysilmoista.  Olen huomannut vajonneeni taas enemmän synkkyyteen, joten nyt on taas nostettava katsetta maasta ja nähtävä asiat uusin ja kirkkaammin silmin.   Epäilen itselläni olevan joku raskausajan-masennuksen esiaste,  jolta on todellakin katkaistava selkäranka heti alkuun, ennen kun se ehtii paisua pahemmaksi ja päästä niskan päälle. En oikeasti halua masentua enää ikinä, enkä todellakaan sumentaa omaa katsettani kaiken ihanan suhteen, mitä minulla elämässäni on. Olen oikeasti todella onnekas, mutta välillä vajotessani synkkyyteen huomaan olevani yksinkertaisesti vain kiittämätön ja turhautunut ihminen.   Nyt vähän taistelutahtoa ja huumoria peliin, niin eeköhän sitä tästä turpoamisesta selviä ! :)

Älkää kysykö miksi :D

Heti, kun huomasin asenteeni ryhdistäytyneen, huomasin itsekin voivani taas paljon paremmin. Toki kaikki raskauden sivuoireet koittavat välillä viedä minulta elämänhalun, mutta saan ne himmennettyä keskittymällä positiivisempiin asioihin ja oikeasti nauttimalla ihan arkisistakin jutuista.  Ja kun huomaan olevani henkisesti rennompi, myös kehoni höllää joka solullaan. Oloni on ollutkin paljon parempi viime päivinä.   Ratsastus on sujunut todella kivasti ja mitään tuntemuksiakaan maha-sektorilla ei ole ollut.  Eilen ratsastin molemmat hevoset läpi 40 minuutin ajan kumpaakin ja oli ihana huomata miten nekin liikkuivat rennommin, kun minulla oli hyvä siellä selässä istuskella.  Olen jättänyt harjoitusravia nyt vähemmälle, jo ihan sen vuoksi, että se tuntuu kaikista eniten epämiellyttävälle.  Laukkailen edelleen, mutta pienemmässä mittakaavassa.


Isukin kanssa juteltiin alustavasti, että kentän tekoa jatketaan paikkoin: Syyskuun puolella ajatuksena, että se olisi samaisessa kuussa valmis. Olen saanut taas kerättyä rahaa jatkotoimenpiteitä varten ja nyt rahat jo poltteleekin taskussani siihen malliin, että olisi ihana taas jatkaa tuon unelman rankentamista.   Pintamateriaali-valinnan kanssa vielä painitaan, että mitä siihen nyt sitten loppupeleissä tuleekaan. On kivituhkaa, silttiä, hiekka-savi sekoitusta, kumirouhetta ynnä muuta tarjolla, mutta meidän pitäisi löytää se meille sopivin vaihehto. Aikamoista arpomista.  Olen kuitenkin valmis katsomaan tarkkaan, että pinta on mahdollisimman sopiva yleiskäyttöön ja  pysyy hyvänä.  Toki kenttää, kuin kenttää pitää jokatapauksessa huoltaa säännöllisesti.   Kyselinkin ystäväni kaverilta vähän vinkkejä, millaista matskua meidän kannattaisi kentällemme valita.   Kävin viime joulukuussa ratsastamassa ystäväni hevosella k.o. tallilla ja muistan, että sen kentällä oli sikahyvä ratsastaa.  Ja on siis molemmissa käytöissä, sekä koulu, että este ja pelittää hienosti. 

 Näin yövuoroviikoilla, nukkuessani päivisin, tuppaan usein (kuulemma) puhumaan paljon unissani.  Olenkin useasti, itselleni tyypilliseen tapaani kovaäänisesti mm.  analysoinut hevosten toimivuutta, ihaillut antiikkiesineitä tai selostanut mitä ihmeellisempiä tarinoita.  Niin olinkin jälleen pari päivää sitten tehnytkin, kun Kimmo muistutti taas minun höpötyksistäni.  Tällä kertaa olin täydestä unesta karjaissut : "SE ON POIKA!"   Liekkö siis jo alitajuntannassani tiedän, kumpi on tulossa :D  Useimmat ystävistäni ovat toisaalta tytön kannalla, mutta saas nähhä, kumpi sieltä tullee.  Se toivon mukaan selviää ensi perjantaina :) 

Nyt on jatkettava hommia, mutta kertokaapa te minulle kokemuksia kentän materiaaleista, jos teillä on kokemuksia!  Ja sitten voisitte halutessanne rohkeasti ilmaista mielipiteenne ja parannusehdotuksia blogin suhteen, mitä tahtoisitte lisää tai olisko teillä toiveita postausten suhteen?   Höpöttelypostausta videon muodossa,  kysymyspostausta, mielipide- tai toivepostauksia - mitä haluaisitte ?   Olisi ihana saada vähän eloa enemmän tänne blogiin.  Muistakaa ystävät, että ei ole sellaista kysymystä, mitä ette voisi minulta kysyä ja lupaan vastata siihen mahdollisimman rehellisesti ja kattavasti, niin kuin tapoihini kuuluu. :) Kamera-asiakin on vireillä ja saas nähdä, saammeko milloin taas kameran kehiin. Siihen asti uskoisin, että saan ehkä lainata ystäväni kameraa tai sitten kuvata isännän kännykällä, jolla tulee siis yllättävän hyviä videoita ja kuvia, ei uskoisi kyllä.  En kuitenkaan haluaisi tyytyä mihinkään sekundaan, vaan toivoisin pian  edes kohtuu-kunnollista kalustoa ja sitä myöten laadukkaampia kuvia ja videoitakin tänne blogiin, jotta tästäkin saataisiin laadukkaampi ja kaikinpuolin viihtyisämpi meille kaikille.

<3 Henna 

16 kommenttia:

 1. Hahahh voi sinua :D Huvittaa tuo unissapuhumisjuttu. Hyvä että on ollut jo parempi olo <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sano elä muuta :D Kimmo aina saa hyviä tarinoita kuulla, kun kuuntelee mun unisekoiluja :) On ollu kyllä huomattavasti nyt parempi olla viimeset pari päivää, huomenna aattelin nukkua pitkään ja käydä vähän omanoita keräämässä ja sieniä kahtelemassa,jos ottais vielä koirat mukaan metsään juoksentelemaan :) Nyt jopa pystyy vähän lenkkeilemään kun ei meinaa tulla sisuskalut pihalle :D

   Poista
 2. Hienoa että on ollut parempi olo jo!!!Tulee enemmän asian positiiviset puolet esiin, kun ei oo niin tuskastuttava olo koko ajan!!!!<3 -Anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihan heti eri meininki, kun ei tunne koko ajan räjähtävänsä :DDDD hihihi <3

   Poista
 3. Oih, ihanaa. Tuo on oikeasti niin hyvä asenne. Sitä niin helposti "hukkuu" kaikkeen pahaan oloon, kunnes tajuaa nostaa päänsä ylös ja miettimään mistä tänään voisinkaan kiittää. Itse viljelen rehellisyyttä, mutta mahdollisimman paljon myös positiivisuutta, koska se asenne auttaa myös jaksamaan. Siksi ehkä blogiinkin olen valinnut tuon yhden ihanaisen Maaria Leinosen runon:

  "Jaksaakseen on opittava katsomaan,
  kuuntelemaan tarkkaan,
  josko jossain helähtäisi
  jokin pieni sävel
  lämmin sana
  hymyn häivä
  ruskojuova pilven raossa.
  Ja on, on se siellä.
  Aina se kuitenkin on."

  - Maaria Leinonen -

  Jaksamisia ihanainen! Ja muista ettei sun tartte piilottaa niitä masennuksen tunteita, mutta just se, että älä anna niille ylivaltaa. Sun masussa kasvaa Ihme, Suuri Ihme - Kiitän Sinua siitä!! <3
  Ja myös, että ihanaa että oot päässy vaan ihastelemaan luontoa, nauti siitä, kävele hissukseen, katso kun puissa vaihtuu värit, tuntuu kirpakan syksyn tunto ja aurinkokoin välillä paistaa. <3

  Rutistukset. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakas ystäväiseni <3 Tänään kävin sienessä ja omppuja keräämässä, ihana päivä kaikenkaikkiaan <3

   Poista
 4. mä laittaisin omalle kentälle kivituhkaa..jotenki se kumirouhe mun mielestä sopii paremmin maneesiin ku ulkokentälle,mut toisaalta se tekis pakkasmaalla kentän pehmeämmäks..vaikee valita :D
  emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu turvetta tai kumirouhetta käytetään tosi paljon sisätiloissa, mutta kuulemma on tosi hyvää myös ulkosalla, tosin helposti itsekseen lähtee liikenteeseen :)

   Poista
 5. Hahaa, unissa puhumista on kyllä hauska kuunnella :D. Käske joskus miestäsi nauhottamaan puheitasi, niitä voisi olla ihan hauska itsekin jälkeen päin katsella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on ollut muuten joskus puhetta aikoinaan :DDD ihan pelottais tietää, mitä kaikkee minä sekkoilen, tuolla päässä kun liikkuu yhtä sun toista :DDD mutta sinällään kiinnostais ihan hulluna tietää ja naureskella itselleen :))

   Poista
 6. muistatko muuten henna kun puhuin unen ja tajunnan rajamailla sillon ku meikkasit mua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai niin muuten teitkii, vitsi ku en muistanut sitä ennää ! hyvä ku muistutit hihihiih :DDDD ihan huippu juttu, ku toinen mumisi ihan omiaan hetken ja sitte tajusi itekkii että puhhuu unissaan :DDDD hehehehe vitsi se oli hauska juttu! :DDD

   Poista
  2. jotainhan minä mutisin kauramoottoreista :D pikkusen olin ehken väsyny :P

   Poista
  3. Niin teita :D joo ja pikkusen sössöössöö oli rouva silloin väsymyksestä, ihan vähän vaan :D

   Poista
 7. Mun tutun kentästä löytyy kivituhkaa osana, ja se on kyllä hyvvää värkkiä! Ite en näistä muuten niin paljoo tiedä, mutta toi kivituhka vissiin kuulemma tekee sen ettei vesisateenkaan jälkeen kenttä oo ihan täysi fiasko :) Oli sillä muutakin hyviä ominaisuuksia, mutten muista. Mutta minä kyllä omalle kentälle heittäisin kivituhkaa :) Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia sulle! :) kivituhka on kyllä hyvä aines siihe ja sitä varmasti siihen tuleekin, tässä justiin isännän kanssa sitä tuumailtiin vaan, että missä sekoitus-suhteessa sitä laitetaan eli mihinkä sitä sekoitetaan mitenkä paljon :D kinkkistä, kun ei sais taas kovettua liiankaan kovaksi se pohja että hevosen jalat eivät kärsi :) molempi paha, liian kova sekä liian pehmee :) hyvä ois löytyää justiisa se sopiva :D

   Poista