perjantai 13. heinäkuuta 2012

Leiritunnelmia

Heräsin juuri pitkiltä päiväunilta, viime päivinä on tullut nukuttua naurettavan vähän ja se kyllä alkoi tuntua luissa ja ytimissä. Tänään tuntui siltä, etten vaan yksinkertaisesti enää pysty pitämään silmiäni auki.  Nyt unien jälkeen olo on tokkurainen, mutta selkeästi virkeämpi.  Viimeistään herään, kun lähden kohta käymään pienellä käppäilylenkillä ystäväni ja heppojen kanssa.

Mutta leiristä, siitähän minun piti teille kertoa! Leiri oli kaikenkaikkiaan todella mukava ja kaikki meni Kuskonkin osalta loistavasti. Leiriläisiä oli yhteensä 8 ja meitä "isoja"  melkein yhtä paljon. Ihan hyvä, sillä tekemistä oli paljon ja tekeväisiä käsiä tarvittiin.

 Leirillä ratsastusta oli päivän aikana yhteensä neljä tuntia, eli kaksi jokaista osallistujaa kohden. Tunnit pidettiin jaettuina kaksointunteina, mikä oli ihan hyvän järjestelmä. Hevosia oli siis leirillä 4 kappaletta, mikä on sopiva määrä isolle kentälle. Tilaa on työskennellä hyvin, eikä ahdasta pääse tulemaan niin helposti, ainakaan ei pitäisi.

Mutta Kuskon ansiosta meinasi tulla välillä vähän ahdasta, se on niin nopea askeleinen ja reipas ukkeli liikkumaan. Toiset hevoset olivat jo kokonsa puolesta hitaampia liikkujia, mutta toiset myös vähän laiskojakin. Kuskon ratsastaja ainakin pääsi harjoittelemaan voltin tekoa mukavasti, jotta välit saatiin pysymään sopivina.

Kusko yllätti minut.  Halusin kyllä aikaisemmin uskoa, että herra edustaisi hyvin ja olisi oma lungi itsensä, mutta kuitenkin pieni jännitys takaraivossani sai ajattelemaan, että se saattaisi häseltää tai olla syömättä ja juomatta leirin ajan.  Toisin kuitenkin kävi, ruuna oli rento, rauhallinen, todella hyväkäytöksinen ja eväätkin maistuivat hyvin. Oli hieno huomata, miten se yritti koko ajan parhaansa, ymmärsi selässä olevien ratsastajien pienuuden ja antoi paljon ratsastajan virheitä anteeksi.  Se on kyllä todella hyvä tunti- ja terapiaratsu reippaista askelistaan huolimatta.

Pari rohkeinta pikku ratsastajaa halusi myös laukata herralla.  Ajatus aluksi hirvitti minua, ja aikaisemmin olin luonnollisesti ajatellut, että ei se suostu edes kentällä laukkamaan. Varsinkin, kun selässä on pieni ratsastaja.  Kuskossa on sellainen piirre, että se ei juokse eteenpäin, jos se kokee ratsastajan putoavan selästään. Myös kentän pohjasta se on hyvin tarkka.   Mutta kaikki meni hienosti, herra nosti laukan yllättävän helposti ja polki hienosti ja tasaisesti menemään. Lasten silmissä Kusko oli valtava ja isoliikkeinen hevonen :D

Myös kaverini ehti ennen leiriä testata kentän Kuskon kanssa, ja herra toimi siellä oikein loistavasti.  Kyllä kentän pohjalla on todellakin väliä!   Kentän pohja majalla on niin hyvä, että siellä ei hevosen tarvitse varoa jalkojaan ja se voi laukkailla siellä hyvällä tasapainolla.  Tunnit olivat sen verran kevyitäkin,  että pääsin itsekin hieman hevoseni selkään torstaina ja sain testata kentän toimivuuden omalla hevosella ratsastaessa.  Oli todella nautinnollista ratsastaa hyvällä pohjalla ja huomata miten hyvin hevonenkin toimii sellaisella :) Kusko sai paljon kehuja hyvästä kunnostaan, sporttisuudestaan ja ratsumaisuudestaan.  Toki omistaja uskalsi olla hitusen ylpeä omasta suokki/lämppäristään ;) 

Vähäisistä lastauskokemuksistaan huolimatta Kuskon lastauksetkin menivät kohtuu mukavasti. Tiistai-iltana lastaamiseen meni puolisen tuntia, kun lastaussilta pelotti hieman ruunaa, mutta vihdoin ja viimein kaikki jalat sillalle saatuaan, ukko käveli hyvin koppiin.   Torstaina leirin loppuessa herra sai seuraa kotimatkalla pienestä risteytysponitamma Lucysta, joka hieman sai ukkeliakin rohkaistumaan, ja tuolloin lastaukseen meni ehkä noin 5 minuuttia. Trailerissa se ei pahemmin riehunut tai mitään muutakaan, vaan matkusti rennosti, eikä pahemmin edes reissun aikana hionnut.  Aiemmin kun se on ollut litimärkä sirrtelyn johdosta ja yleensä ripuloinut myös. 


Karisma oli pärjäillyt parin yön ja päivän ajan laitsalla oikein hyvin.  Mennessäni hakemaan sitä se toki tuli reippaasti luokseni ja sillä tuntui olevan kiire kotiin, kun taluttelin sen reilun kilometkin päästä kotipihaan.  Kuskon kuullessa talliin asti tuttujen kavioiden kopseen, se alkoi pyörimään karsinassa, tallista kuului  paljon askeleiden töminää, korkeita kiljahduksia ja helliä hörähdyksiä.  Vihdoin rakastaivaiset olivat taas yhdessä kera hellien suudelmien. Ilmassa oli kuitenkin aistittavissa pientä epäilystä naiselliselta puolelta:  "Missä sinä oot oikein ollut?!! "  :D
Tässä pintapuoliset fiilikset meidän leiristä, palaan pian asiaan ihan muissa aiheissa, pysykääpä toverit kartalla! ;)


<3 Henna

14 kommenttia:

 1. Hei. Kuinka määrittelet hyvän kentän? Entä vastaavasti huonon? Minkälaisia kokemuksia sinulla on näistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En todellakaan ole mikään oikea henkilö määrittelemään sinulle, millainen on hyvä kenttä :) Itse koen hyväksi kentäksi tilavan, sopivasti joustavapohjaisen kentän, joka vastaa ratsukon tarpeita. Koulukenttä ja estekenttä rakennetaan tietääkseni hieman eri tavoin, tuostakaan en kyllä ole 100% varma. Myös sen pitäisi omasta mielestäni olla hyvin ojitettu niin, että siihen ei näin sateisina kesinä jää vesi lillumaan, vaan että se pysyisi kuivana. toki liiankaan läpäisevä maa-aines ei ole hyväksi. kentän teko on mielestäni aikamoista taidetta, ja siihen vaaditaan rahaa, suunnittelua ja kunnollista paneutumista. Pelkkä läjä hiekkaa ei riitä suodatinkankaan päälle. Toki asiasta voidaan olla erimieltä ja jokainen tekee mieleisensä kentän omille tarpeilleen. Itse näin peltoja lähinnä kolunneena alan olla kyllästynyt siihen, ettei ole kunnollista aluetta, missä treenata ja harrastaa monipuolisesti :) kysy ihmeessä joltakin asiantuntijalta asiasta tarkemmin, minä kun en todellakaan ole sellainen :)

   Poista
  2. ja hei jos löydät jonkun hyvän asiantuntijan kenttä-homman suhteen, niin ilmota mullekin, minäkin tarvitsisin lisää kunnon teoriatietoa! :)

   Poista
 2. Voi ei, miten hellyyttäviä nuo ratsastuskuvat ja Kusko näyttää aika jätiltä kun minit on selässä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se näyttää kyllä isolta, vaikka ei sitä olekaan :D kiitos! :)

   Poista
 3. Oli Kusko niin kommee siellä kentällä viipottaessaan!! Ihan ois ollu itekin päästä testaamaan siellä just tuon kentän takia!!! Ehkäpä joku päivä!;) Kyllä peltoreenikin passaa, mutta nyt taas pitää niin märkää keliä että ei taida taas ihan heti olla asiaa..:( Mutta tos uppeeta ku kuljetukset ja leiri meni hienosti!! On se kusko niin herrasmies!:) -Anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sitä Vuse voida sinne taas joku kerta roudata, kun kerta noin mukavasti homma sujui! Kenttä on kyllä luonnonkentäksi todella loistava! :)

   Poista
 4. vähän ohi aiheen,mutta onko lasten vanhemmilta lupa julkaista heidän kuvia blogissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidän kanssaan on ollut puhetta, että kuvia julkaistaan mm. seuramme facebook sivuilla ja kotisivuilla :) lisäksi myös blogistani oli puhetta :) ja silloin ei ainakaan kukaan sanonut mitään vastaankaan :) jos jotakin se kuitenkin haittaisi, poistan ehdottomasti kuvat :) kuitenkin kuvaamista toivottiin omiksikin muistoiksi, niin en usko, että tässä mitään ongelmaa on :) mutta missään nimessä en halua pitää niitä täällä, jos se jotakin vaivaisi :) kiitos kuitenkin huolenpidostasi!

   Poista
  2. vielä jatkoa: katselin itse kuvat tarkemmin ja näin ollen poistin pari kuvaa, jossa oli selvemmät kuvat kasvoista vaikka nekin epäselviä. Koitin valita jo postausta tehdessä sellaisia kuvia, joissa ei kasvot näy selkeästi, ihan vain omankin mielenrauhan vuoksi :) mutta nyt on postausta siivottu, toivottavasti olet tyytyväinen :)

   Poista
 5. Olet kertonut naapurissasi sijaitsevasta kentästä, miksi ratsastat pellolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen toki joskus käynyt naapurissa kentällä ratsastamassa, ja minulla on siihen edelleenkin mahdollisuus, mutta kenttä ei valitettavasti palvele täysin meidän tarpeitamme. Kenttä on varmasti ihan ok ja sopiva omistajilleen, mutta ei vaan yksinkentaisesti yleensä muutamaa poikkeuskertaa lukuunottamatta toimi meidän hevosilla. Toki tässä on katsottava peiliin ja todettava, että en ole varmasti käynyt siellä tarpeeksi :)

   Pelloilla on helpompi mennä koska ovat lähellä, hevoset pääasiassa toimivat siellä paremmin, eikä niitten käyttäminen maksa meille mitään ja tilaakin on mukavasti. Tosin näin sateisena kesänä pellot ovat turhan liukkaita ja pehmeitä mennä, ja niitäkään kun muutenkaan ei ole hyvä rällätä piloille :) onneksi myös maastossa voi harjoitella esim. väistöjä, käännöksiä ja taivutuksia.

   Oma kenttä tulee sijaitsemaan omalla tontilla, niin ei tarvitse lähteä kauemmaksi ja silloin voi harrastella ratsastelun lisäksi enemmän maastakäsittelyä, juoksutusta, irtohypytystä ym. mukavaa :)

   ohhoh tulipas pitkä vastaus sinulle! :D

   Poista
 6. Kusko menee niin hienosti!! Ja aivan ihana tuo pariskunnan jälleennäkemis-kuva!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, se on kyllä niin virkee ukkeli :) maailman paras heräte-ostos! :D

   Poista