maanantai 11. marraskuuta 2013

Kenttä testattu kera vatipää-tamman!

Dodii!  Tänään tuli vihdoinkin se päivä, että pääsin testailemaan meidän uudenkarhean kenttämme.  Kovasti olin päivää odottanut ja toisaalta asettanut myös ehkä vähän liiakin korkeat odotukset sekä kentälle, itselleni ja Kaamalle.

Niin kuin tiedän sen itsekin, kenttä vaatisi aikaa kuivua ja painua rauhassa, sitähän se tekee ensi talven aikana. Kuitenkin testattuani kentän, olen vahvasti sitä mieltä että kivituhkaa on epätasaisesti ja se tarvitsisi sitä enemmän tiettyihin paikkoihin.  Mutta tiedän hötkyileväni ja tiedän senkin että kentän pitää saada tekeytyä rauhassa ja ehkäpä siitä toivomastani lanauksesta olisi myös hyötyä jos vaan sellaisen saan. Enkä annan tältä syksyltä nyt sen olla rauhassa ja katson tilanteen ensi keväänä uudelleen - ehkä en ;D  Nyt vaan lisää testailua ja kentän polkemista,   katsotaan miten se siitä muokkaantuu.   Jos tilanne näyttää siltä, että kenttä vaatii lanauksen, lisää kivituhkaa tms - niin teen sen.   Jos en tänä syksynä, niin sitten ensi keväänä vasta.


tässä kohdassa kenttä oli oikein jees....
... mutta muunmuassa tuo takanurkka oli aika hanurista..
 Mä oon just tämmönen pöhelö - malttamaton ja perfektionisti.  Tässä asiassa en kuitenkaan saa nyt hötkyillä, koska jos nyt heti tilaisin lisää kivituhkaa kentälle - saattaisi se sitten olla ensi keväänä, painuttuaan jo liiankin kova.  Hitto mitä ydinfysiikkaa tämä on - en minä vaan tajua! :D

Minä en ollut mikään paras mahdollinen ratsastaja tänään, eikä Karisma ei ollut mikään paras mahdollinen ratsu.  Mutta ei mikään ihmekään.  Se oli vapailla viikonlopun ja siksi ihan jo pelkästään aamusella tarhaillessan ylinenrginen ja tuttuun tyylinsä siksi kärttyinen -  ylivirittynyt kaikesta.  Se töhötti kentän aidoille, kentän vieressä solisevalle ojalle ja tuulessa heiluville pajukoille.  Halusi oikoa kulmat suoriksi ja selvästi karsasti pehmeämpiä kohtia kentän pinnassa.  Se oli kuitenkin taas reipas ja halukas menemään,   ravissa se meni kohtuu kivasti ja polki alusta asti mukavasti alleen.  Laukka olikin sitten taas ihan jotain muuta.  Molemmat nousivat kivasti, mutta neidin mielestä oli tylsää mennä nätisti ja rauhassa, vaan juokseminen kamelin ja strutsin sekoituksena oli paljon kiehtovampaa.

NYT ÄMMÄ MENNÄÄÄN!
TÖTTÖRÖÖÖ!
LET´S GO!
Kuitenkin, enimmät höyryt pois laukkailtuaan - oli meininki jo hieman parempi.  Hetken saatuani sen laukkaamaan edes suhteellisen kuulolla, pudotin raveille ja lopuksi ravitkin menivät oikein hienosti jopa.  Karisma innostuu aina kaikesta poikkevasta ja tarpeeksi virittyneenä sen on hyvin vaikea keskittyä mihinkään johdonmukaiseen, jos hänen mielestään ympärillä on joitakin ärsykkeitä. Tänään se oli erityisen huono, mutta ei hätää -  reeniä reeniä, kyllä se siitä!  Uskon, että tämänpäiväisten energianpurkausten jälkeen ja tulevien päivien reenien aikana polle on taas oma itsensä. 

Hikilenkin jälkeen pesty ja puunattu Väpsykkä - ehkä minuutin ajan oli puhdas :D

Nyt, kun kenttä alkaa olla edes kohtuullisen "käyttökuntoinen", eli siinä voi suhteellisen hyvin ratsastella - on minulle tulossa muutamia vierailevia tähtiä käymään ratsastelemassa.   Ainakin näillä näkymin tämän viikon lopulla tulee viime keväänä Karismalle hyvin tutuksi tullut  ja minulle ystäväksi muodostunut Tarja ratsastelemaan pitkästä aikaa.    Ja lisäksi muutamia muita uusia tuttavuuksia on tulossa myös, kunhan saadaan ajat sovittua.  Ja lisää testaajia otan enemmän kuin mielelläni, jos nämä omaavat hyvän (heB-->)  ratsatustaidon ja on jonkinlainen taso alla.

Otin vielä pari kuvaa tallin ja tarhan edustalta, jonne siis on ajettu ja levitelty kivi/kallio-mursketta.   Tarhan portin edusta, joka oli siis jotain niin karmeaa katseltavaa lätäköineen ja polvia myöten upottavine  liejukuoppineen - sai  paksun kerroksen mursketta ja nyt ainakin toistaiseksi se näyttäisi olevan oikein mukava paikka heppojen hengailla.  Jos murske ei maksaisi niin maltaita, ottaisin heti useamman lisäkuorman tarhaan ja laittaisin sitä laajemmin kuntoon, mutta mutta... rahat eivät vaan riitä juuri tällä hetkellä.  Nyt tyydyn hetkeksi tuohon ja olen tyytyväinen, että saatiin edes vähän tarhan pahinta paikkaa paremmaksi.

Vuse paalilla mussuttamassa, taustalla ihanan kuiva tarha <3
Hmmh, mitäs muuta tänään tapahtuikaan... Ai niin ! Onnilla oli neuvola ja mie kävin lenkillä !  Mutta koska jonossa on Onnin kuulumis-postaus ja mun laihduttelu-postaus, kerron niistä sitten teille ihan erikseen.   Nyt iltapesuille ja hetkeksi telkkarin ääreen. Adios Amigos!

<3 Henna

33 kommenttia:

 1. Minun mielestäni meno näyttää hienolta ainakin kuvien perusteella :) Onnea ikiomasta kentästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon sulle! :)) No kuvien perusteella kyllä se hieno on ja kyllähän se aamuinen meno ihan jees olikin, mutta kun tiijän miten hyvä tamma voi olla niin siksi ehkä vähän sitä mollasin :D Mutta kyllä se nätti osaa olla, kiitos vielä kerran <3

   Poista
 2. Hahhah mitä tilannekuvia nuo ensimmäiset! :D Hyvä että kenttä saatiin käyttöön. Vitsi on muuten upee pari!
  PS.Mä odottelen sun lauluvideota vielläkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Hyvä, että Kimi sai napattua pari kuvaa kunnon äksönistä :D Tuollainen se meidän kattila-aivo Karisma on välillä :D Kiitämme nöyrimmästi kehuista, toivon mukaan saadaan myös videota otettua nähtäville :)

   Ja hei, niin se lauluvideo - se pitäis oikeesti tehhä ! Mulla on vaan se ongelma etten tiijä, minkä säestyksen ottaisin :) Kuitenkin, yksi tärkee biisi on ollut sydämellä jo pitkään ja voisin pyytää kaveriani ehkä säestämään mua pianolla niin, että saataisiin video tehtyä :) Kiitos paljon Carita muistutuksesta ja muutekin kommentistasi <3

   Poista
 3. Kiitoksia Emilia sullekin <3 Niin kyllä se ihan kohtuullinen oli, Karisma kykenisi parempaankin ja eiköhän se taas olekin sellainen hieman keskittyväisempi :) Toivon mukaan saisin vähän videotakin näytille teille :)

  VastaaPoista
 4. Voi että kaipaan ratsastamaan! Ei tietoo, millon pääsee... Mutta ylihuomenna meen moikkaamaan hepoja kuitenkin :) Hienoja kuvia teistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, pikaista paranemista sinne! Toivotaan, että pääsisit pian edes kevyesti aloittelemaan <3 Tulehan sitten rauhalliselle maastoköpöttelylle, kunhan oot kunnossa <3 Ja kiitämme Kaaman kanssa kehuista kovasti :)

   Poista
 5. Kivaa, että teillä alkaa olla kenttä käyttökunnossa ! Kyllä se siitä varmasti tosiaan tekeytyy paremmaksi ja ensi vuonna sitten kelpaa ;)

  Ihanan paljon mukavia kuvia teidän ratsasteluista, tossa ensimmäisessä molempien ilmeet on hyvät :D Kivan näköinen polle tuo Karisma kyllä, etenkin tykkäsin tästä kuvasta: http://2.bp.blogspot.com/-IOd7iLCf8Vs/UoD2om0zmMI/AAAAAAAAGf4/pQE2QgpAJxM/s640/IMG_5502.jpg ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna mahottomasti sullekin ! <3 On kiva ja rohkaisevaa kuulla, että oma polle näyttää muitten silmään kivalle, onhan se sitä halutessaan :) joten kiitän ja näyrästi kumarran <3 Niin miekii uskon että kenttää tuosta tamppautuu ja painuu paremmaksi. Nyt alkuun se tuntuu vähän tahmealle vielä ja jos ei ensi keväänä ole sitten parempi niin sitten laitettaan kuntoon lisää :)

   Poista
 6. Voi kun Kaama on hieno! Mahtavaa, että saitte kentän kuntoon! Aivan mahtava juttu, onnea ♥ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, onse kyllä ihanata! <3 Ja Kb kiittäää kehuista myös <3

   Poista
  2. Kiitos kovasti, onse kyllä ihanata! <3 Ja Kb kiittäää kehuista myös <3

   Poista
 7. Hyvältä näyttää ja kuulostaa!!:)) Siitä se kenttäily sitten lähtee, onnea onnea!!:)) Mukavaa että oot saanu siihen tarhan edustallekin helpotusta! -Anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, kyllä on parempi mieli kun on paljon mieltä vaivanneita asioita saatu hoitoon <3

   Poista
 8. Repesin ihan totaalisest kuvatekstille "nyt ämmä mennään" xD
  Karisma ei näytä itellee ekoissa kuvissa :D
  Mun tamma oli eilen kyl ihan samal tuulella, viipotti kun hyöryveturi eteenpäin, ilman järjenhäivää!
  Todella hieno juttu että saitte nyt kentän kuntoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheheh, minusta se taas näyttää just sen oikeen luonteesa noissa ekoissa kuvissa :D Mutta joo, osaa se olla nättikin - halutessan :D Ai sunkin polle sekoili eilen ? :D Emmä tiijä, onko nää viileet kelit ja tuuli se mikä saa noilla keittämään, Kuskokin on ollut aika energinen papparainen viime aikoina :) Se jopa riekkui yks päivä lenkillä mikä on kyllä ihan ihme juttu, mutta hyvä tietää ettei se ole ihan pystyynkuollut vanhus <3

   Poista
  2. Joo, mun tammal on ollu taas oikee hyöryveturi päivät.. Liikaa vapaata. Lenkillä saatii pari ravipätkää, muuten se vaan laukkas. Sinänsä kiva, että laukkaa, kun sillä on aina ollu huono laukka, ni paraneehan se treenillä :)

   Poista
  3. Niin, paljon laukkaa niin kyllä se siitä kehittyy - itsekin pitää enemmän laukkailla molemmilla niin pyörii aina vaan paremmin :)

   Poista
 9. Nyt on sulla yks unelma saavutettu! Onnea :) Kaama on tosi hieno!! Onhan se aina ensin päästettävä enimmät höyryt pihalle, jotta jaksaa keskittyä. Niinhän se on joillain ihmisilläkin... Toisin sanoen allekirjoittaneella ;) Ja näyttipäs tarhan edustakin siistiltä! Ei oo kuravellistä tietoakaan. Huoh, ehkä meilläkin joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin on - kovasti on kentästä haaveiltu ja rahhoo siihen säästetty :) Karisma osaa olla kyllä oikein näpsäkkä ratsu, mutta kun sattuu kattila-aivo-päivä niin oksat pois! :D Tänään se oli jo vähän paremmin hallinnassa mutta kuitenkin osas töhöttää edelleen :P Joo, kyllä tarhan edusta on oikein jees - unelmatilanne olis se, että olis koko tarha tuota mursketta niin joha olis siistiä! Mutta ei näillä tuloilla nyt ainakaan heti :D

   Poista
 10. Teillä on niin hienot, kodikkaat tilat siellä! Ja hienot hevosetkin<3

  VastaaPoista
 11. Toi meno näyttää niin mun ja mun hevosen menolta parin vapaa päivän jälkeen! :D Ihanaa että saitte kentän! Pitää kyllä sanoa että tää blogi on aina vaan yhtä ihana! <3
  Terveisin: Aina innokaana uutta postausta odottava lukija :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe tokkiisa, ihana että siellä on innokkaita lukijoota jotka odottelee mun höperyksiä <3 Ehottomasti yritän taas pitää postaustahtia vähän tiiviimpänä jotta teillä olis luettavaa <3

   Poista
 12. Kiva pitkästä aikaa tämmönen ratsastuspostaus kuvapläjäyksin! :) Hienoo että saitte kentän tehtyä niin pääsee ratsastelee, hihi Karismaa, toinen niin innoissaan:D <3 Teillä on niin kivannäköinen paikka elellä, tuo tallikin!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! <3 Niin on kyllä ihana, että nyt voi ratsastella ja treenailla mukavasti. Ainoana miinusena on nyt tuo paikottainen pehmeys, mutta kuulemma pitäis painoa ja kovettua aika mukvasta ajan saatossa ja käytössä. Joten nyt tamppaillaan ja odotellaan, jos on vielä ens keväänä liian pehmeä, fiksaillaan sitä sitten lissää :)

   Poista
 13. Voih, näyttää kyllä kovin kotoisilta nuo maisemat (se vähä mitä kuvista nyt näkyy). Vaikka tämmönen kaupunkilaistyttö olenkin, niin muhun kyllä aina kolahtaa vähän karumpi, syksyinen maalaismaisema :).
  Multa löytyy aivan samanlainen kameli ku mikä noissa ekoissa kuvissa näkyy! Sain kyllä kahesti kattoa nuo kuvat - onko tosikaan että näitä helmiä on enemmänki :D Oma kopukka osaa olla kyllä aivan käsittämättömän v*ttumainen mutta toisaalta silloin ku asiat naksahtaa kohallee ja se keskittää kaiken sen kiukkuenergian (mitä muuten löytyy - paljon) johonki tehtävään, niin ei voi kun ihmetellä, miten mun kohalle onkaan osunu niin upea hevonen :)
  Luin tuolta esittelystä että Karismalta löytyisi taustalta jonkunnäkösiä traumoja. Löytyykö mistään arkistoista tarkempaa postausta aiheesta (omaan silmään ei osunut kun selailin)? Olisi tosi mielenkiintosta kuulla enemmän aiheesta, koska oman hevosen käytöksestä ja siitä vähästä mitä sen taustoista tiedän, on käynyt selväksi ettei sitä aina ole kovin hyvin kohdeltu ja siksi kiinnostaa, miten nää traumat on Karismaan vaikuttanu ja miten niistä on päästy yli :).
  Mukavaa että postailet näin tiheään, sun postauksias on aina ihana lukea :) -j

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä ne osaa olla välillä äärimmäisen raivostuttavia ja välillä taas ihan supereita :D se kai tässä harrastuksessa on parasta <3

   En oo tainnut kirjoitella niistä traumoista sen syvällisemmin, koska minulla ei ole niistä yhtäkään todistetta/näyttöä, kaikki kirjoittamani on ollut lähinnä vähän arvelua ja ounastelua - selityksen etsimistä tamman häiriökäyttäytymiseen. Nythän sillä ei ole enää mitään muuta "ongelmaa" kuin ajottainen karsinan seinien potkiminen, joka onneks vähentynyt huomattavasti viime aikoina <3

   Se on aina ollut kuulemma hyvin herkkä ja kokeneilta ravi-ihmisiltä olen kuullut, että koska tamma on "barbequelainen" eli isänsä on siis barbeque, tulee syttymäinen luonne ja herkkyys vähän niin kuin verenperintönä. Kuitenkin se, miten heppa reagoi tiettyihin juttuihin yhteisen elomme alussa : ( esim.pään ja korvien koskettelu muuten kuin suitsittaessa/päitsittäessä, lannan korjaaminen talikolla karsinasta kun tamma on itse siellä ---> pakitti nurkkaan silmät päässä pyörien ja keulien, ja ei tullut juurikaan luokse alussa, säikkyminen maastossa yms) Tapahtuneita on lukemattomia ja osan voi panna ihan jo senkin piikkiin että koti oli juuri vaihtunut, tammalla uusi omistaja ja että virtaa/patoutumia oli hirmuisesti, ratsun hommat aika uudet vielä yms. Nyt asiat ovat toisin, tamma on yllättävän tasapainoinen neiti ja alkaa olla jopa vähän sellainen halipusumössykkäkin välillä <3 toki päivistä riippuen heheheh ;)

   Kuitenkin, vaikka osa saattoikin olla uutuuden omituisuutta ja siksi jännittävää sekä lisäksi osittain tamma testasi myös minun tahdon lujuutta - uskallan epäillä, että jotain traumaa myös taustalla oli. Esimerkiksi ihan se, että tamma on ollut aikamoinen heittopussi koko ikänsä, on se varmasti jättänyt tammaan jälkiä.

   En tiedä sen historiasta muuta kuin että millainen tamman edellinen koti oli, josta sen ostin. Siellä on löytänyt mitään moitittavaa, perhe oli oikein mukava :) Ainut asia toki se yleinen juttu, ettei hevoselle ollut tarpeeksi aikaa ja siksi se myytiin. Hienoa että heillä oli moraalinen käsitys kohdillaan, eli myivät tamman koska aikaa sille ei ollut tarpeeksi :) Mutta siitä aikaisempaan elämään minulla ei juurikaan ole minkäänlaista käsitystä, ruotsissahan kaama asui vuoteen 2006 ja sitten ennen tuota ostopaikkaa se on ollut parilla ravi-ukolla kai siitostammana :)

   Se on tehnyt kaksi varsaa suomessa ollessaan, ja usein varsottuaan vaihtanut kotia - mikä voisin kuvitella on aikamoinen mullistus tammalle. Saa varsan ja heti erotetaan - ei käy mun luonnolle mutta sellaista se välillä tuo ravimaailma kai on. en tiedä sen enempää kun en ravihommeleista muutenkaa tajua tuon taivaallista :D

   mutta enivei, pienin askelin ollaan kasvatettu suhdetta ja on meillä ollut alussa oikein myrskyisää ja monesti on ollut lähellä että lyön hanskat tiskiin. Vaikka lannistun muussa elämässäni hyvinkin helposti - ei se kuitenkaan oo hevosten kohdalla ollut tapanani. Välillä touhuilu Karisman kanssa on ollut todella tuskallista ja tosi vastenmielistä, mutta nyt alkaa olla meno sellaista että siitä jopa nauttii :D Mitä nyt välillä on tuollaisia vattupää- päiviä :D

   Poista
  2. Kiitos paljon vastauksesta! Kovin samanlainen tarina löytyy täältä; en oman hevosen taustoista juurikaan mitään varmaa tiedä, mutta olen nähnyt vanhoja kuvia siitä ja sieltä täältä kuullut jotain juttua ja osaksi itsekin päätellyt asioita. Toisaalta taitaa kuitenkin olla vaan parempi olla tietämättä sen enempää - olla onnellinen että se on tiensä luokseni löytänyt ja tarjota rakastava loppuelämän koti :).
   Kaikkea hyvää teille <3 :) -j

   Poista
  3. Niin, tieto lisää aia tuskaa. on tullut todettua viime päivinä, tosin ihan muissa kuin hevosjutuissa. Kiitos paljon sullekin tästä juttutuokiosta, jatketaan taas pian turinoita <3

   Poista
 14. Hei tosi hienoja kuvia! :) Karisma näyttää menevän tosi kivasti! Ja onnea omasta kentästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon! Kyllähän se kivasti menee, välillä oikein upeastikkin jos vaan haluaa :DDD tamma mikä tamma :D

   Poista
 15. Voiih miten ikävä tulikaan taaas kerran Kaaman selkään, kun näitä kuvia katteli ! Mun on pitäny kommentoida tähän jo aikapäivää sitten, mutta.. Luen yleensä postauksen padipädillä, jolla ei pysty kommentoimaan, jostain ihme syystä.

  Muutta jeje pian nähdään ja pääsen viimein taas neidin selkään! <3

  - Tarja

  VastaaPoista