perjantai 26. huhtikuuta 2013

Onni löytyy arjesta

Monet on kyselleet Onnista että miten pikku isäntä on kasvanut ja voinut. Joten nyt ajattelin lyhyesti kertoilla vähän Onskan kuulumisia :)

Ukkeli kasvaa ihan silmissä, kehittyy vinhaa vauhtia ja oppii jokapäivä jotain uutta. Onni löytyy kyllä arjesta ja Onni on aina matkassamme <3  Tuo pieni mies on kyllä totaalinen elämämme valo ja vaikka kuinka olisi väsynyt tai uupunut mieli,   saa toisen katsominen hymyn huulille.  Hän on niin aurinkoinen ja tyytyväinen vesseli, että hyvä olo tarttuu väkisillä muihinkin.


Kävimme eilen 3 kk neuvolassa, jossa mittailtiin taas painot, pituudet ynnä muut mitat. Pituutta löytyi 62 cm ja painoa 6750g.  Eilen annettiin myös ensimmäiset pistettävät rokotteet. Hiemanhan se itketti, mutta kohta kaikki oli taas hyvin. 

Yöunet kestävät nykyään 8-11 tuntia, eli melkeinpä yhtä poikkeusta lukuunottamatta, on pienokaisemme nukkunut täysiä yöunia jo kahden viikon ajan. Aamut alkaa usein siten, että Onni alkaa tohottamaan vuoteessaan yleensä klo 6:30-8:00 välillä ja kutsumaan minua pienillä äännähdyksillä. Tänään oli hieman poikkeuspäivä, heräsin ennen Onnia ja ehdin jopa juoda aamukahveet kaikessa rauhassa. Toivottaessani huomenet, saan jo pinnasängyn pohjalta superleveän hymyn. Hetki menee haliessa ja pusuteltaessa - ikävä ehtii kasvaa hirmuiseksi jo pelkän yön aikana. Vaippa ja vaatteet vaihdetaan aamupesujen yhteydessä ja sitten lähdetään syömään. Imetän alkupaloiksi ja annan päälle vastiketta/ velliä.   Olen alkanut antaa pojalle maissivelliä vastikkeen seassa, ja se on ollut hyvä pitämään nälkää pidempään loitolla.



Syötettyäni Onnin, keittelen itselleni aamupuuron ja kahvit.  Katsellaan muumeja ja muita piirrettyjä telkkarista ja minä alan pikkuhiljaa valmistella päivän touhuja. Saatan kävästä myös pikaisesti tietokoneella asioita hoitamassa ja Onni seuraa sitteristään äitin touhuja.  Usein viimeistään klo 10- 11 aikaan Onska alkaa uudelleen nukkumaan, joten puen hänet haalariin ja peittelen vaunuihin aloittelemaan unta. Onni nukkuu ulkosalla vaunuissa huomattavasti paremmin kuin sisällä, joten ulkoilemaan lähtö tapahtuu luonnollisesti. Nukkuessaan vaunuissaan siivoan tallin ja touhuilen jotain muuta hyödyllistä pihamaalla. Karisma on ollut innokas lapsenvahti, välillä vähän turhankin innokas - joskus se on ollut niin omistuksenhaluinen  Onnista ja vaunuista, että uteliaana lähestyvä Kusko on saanut lähtöpassit :D

Lapsenvahti <3

Päivä menee hyvin pitkälti sitten Onnin kanssa ollessa ja kotona mm. pihahommien parissa touhuillessa ja välillä ystävien kanssa kahvitellessa.  Tarvittaessa vaihdetaan vahtia Kimmon kanssa välillä, jotta kumpikin pääsee irtautumaan harrastustensa pariin.  Tänään esimerkiksi Kimmo on töistä tultuaan viettänyt mielellään aikaa pojan kanssa,  ja minä olen siten päässyt ratsastelemaan ja esim.  nyt postailemaan tänne.

Onni sai äsken iltamaidon ja alkoi nukkumaan. Kello on tällähetkellä 21:30  ja mammankin silmäluomia alkaa painamaan. Yleensä itsekin olen iltaisin niin naatti, että lähden hyvissä ajoin nukkumaan. Unta todellakaan tarvitse odotella ja nukun yöt itsekin lähes tauotta.  Näin jaksan taas seuraavana päivänä herätä virkeänä uuteen päivään ja uusin askareisiin.  Näihin tunnelmiin on hyvä lopetella postaus ja toivottaa teille kaikille oikein hyvää viikonloppua ! :)

<3 Henna



29 kommenttia:

  1. oiiii on se onni kyllä söpö:3 hyvät viikonloput sullekkin, mää lähden huomenna ruotsinmaalle kirpparitapahtumaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ! <3 ja hyvvää reissua sulle ruotsiin, tuollainen kirppistapahtuma kiinnostais kyllä minuakin, tee hyviä löytöjä mun puolesta ;)

      Poista
  2. Kuulostaa tosi rauhalliselt ja järjestelmälliselt tuo teidän arki ja hoitaminen :) Itse en ole sitä niin helpoksi ja rauhalliseks kokenu lapsen kanssa. Päiviä "varjostaa" se, ettei mulla ole hevoset omas pihassa, vaikka niin haluaisin, niin kun tallille pitää mennä aina tytön kanssa, niin on siinä omat haasteensa.
    Ihana Karisma :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis mullakin varmaan paljon isompi härdelli jos pitäis hepat käyvvä muualla hoitamassa, se toisi huomattavasti enemmän lisämutkia. Meillä on tosiaan helppoa, kun pollet on omassa pihassa ja tykätään molemmat olla paljon kotosalla niin mies on usein minua auttamassa jos haluan ratsastella tai muuta pihalla puuhastella :) ja onneksi onska malttaa hyvin vaunuissa olla ulkosalla :) Oon kyllä etuoikeutettu ja kiitollinen siitä, miten jouhevasti kaikki on sujunut <3

      Poista
  3. Sulla on kyllä maailman suloisin poika (heti oman veljenpojan jälkeen;) ! Ja taas sanottava, että vaikutat niiin ihanan persoonalliselta ja avoimelta, mukavalta ihmiseltä! Tämä blogisi on kyllä aina päivänpiristys, vaikka olisikin ikävämpiä asioita käsiteltävänä. Sinusta kyllä jokainen saisi ottaa mallia, olet aivan äärettömän tehokas supermamma!

    Oikein mukavaa viikonloppua Sinulle ja Perheellesi, ja iso virtuaalihalaus täältä kaennuun muaalta! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iida <3 Minä saan kuule vielä enemmän tehoa moottoriin, kun saan näin ihania kommentteja :)))

      Poista
  4. Oi Onnillahan on ihan sun hymy !! :)♥ Ihana Karisma :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on sellainen hymypoika, ja näyttää tosiaan aikapaljon minulta hymyillessään <3 Se on ihanaa kun huomaa, mitä piirteitä itsestäkin on tarttunut :))

      Poista
  5. oots'ä kyl ihan pimee,hevosten seassa vauva nukkumassa..entä jos hepat säikähtää yllättäen jotain,tulee varmaan oikee loisto mutsi fiilis jos pojalle jotain käy.sairasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ^Säälittävä anonyymi. Ei kannata välittää tollaisista idiooteista. ;)

      Poista
    2. Niimpä. Kirjotustavastakin huomaa ettei ollu kyl toi ano ihan täysillä kulkeva tyyppi :)

      Poista
    3. Ekalle anolle sen verran, että tietääkseni en oo koskaan itseäni pahemmin terveeksi väittänytkään ;) tai miksikään valopääksi :D enköhän minä ole ollut siinä lähettyvillä pitämässä pojasta huolta kuvanottohetkellä mutta toki olet siinä oikeassa että hepat saattais säikähtää jotakin. Enpä vaan ole koskaan nähnyt sitä, että hepat hyppisivät säikähtäessään ihmisen tai minkään muunkaan päälle :D ei ainakaan omat hepat niin sekopäitä ole ;) varsinkaan kun vaunut eivät ole hevosten kulkureitillä, vaan puunvieressä niin, että hevosen pitäisi tyyliin rynnätä puuta päin, jotta voisi vaunujen pääle mennä :D

      On toki hyvä minimoida riskit mutta otanpahan itse vastuun kaikesta ja totutan lapseni asioihin omalla tavallani, kuten myös hevoseni :)

      Toisille anoille isken ystävällisesti silmää ;)

      Poista
    4. silti,koskaan et varmasti voi sanoa ettei ne 100% varmuudella mitään tee..ei säikähtävät hevoset tietääkseni sekopäitä ole ;)kyllä hevonen jotain säikähtäessaan voi pyörähtää ympäri ja potkaista vaunuihin.
      melko vastuutonta toimintaa..en koskaan ikinä omille lapsilleni noin tekisi!!!!!!!!

      Poista
    5. No se on sinun mielipiteesi, ja kunnioitan sitä. ymmärrän kantasi, mutten tahdo omaa mielipidettäni yhtä agressiivisesti ilmaista ketään tuomitsemalla ja toivon että kunnioitat puolestasi minun mielipidettä :) mielestäni ei kannata yleistää aioita : yksi kuva ei tarkoita sitä, että lapsi vaunuissaan viettäisi päivittäin aikaa hevostarhassa, tuo taisi olla toinen kerta ja sen jälkeen ei ole tainnut muita kertoja ollakaan :) joten, annetaanko ystävällisesti olla ? :)

      Poista
    6. Ihana, kun Henna jaksat niin kunnioittavasti vastailla noinkin syyttäviin kommentteihin. Uskon vahvasti, että tiedät itse parhaiten, kuinka teillä hommat toimii parhaiten. Riskit pitää minimoida, mutta ei niitä voi koskaan kokonaan poistaa.
      Vaunu&hevos-kuva sai minulle kyllä hymyn huulille. Arkenne vaikuttaa ihanan tasapainoiselle, sekä Onni on niiiiiin suloinen pienimies! :) <3

      Poista
    7. Kiitos ilona kommentista :) Onska on kyllä iloinen ja tyytyväinen pikku-ukkeli, ja toivon mukaan saa pysyä sellaisena <3 ollaan kyllä koko perhe onnellisia yhdessä ja siitä pitää olla kiitollinen :)

      minusta ilman muuta mielipide-eroja voidaan puida ja tykkäänkin siitä, mutta mielellään toista kunnioittavassa hengessä kuitenkin :) ja toki voin minimoida riskejä jättämällä vaunut tarhan ulkopuolella, niin kuin 99% olen tehnytkin ja teen varmasti jatkossakin :)


      Poista
  6. Ihana kuulla, että teidän arki rullailee mukavasti :) Onni on kyllä hurjan söpö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3 täällä menee oikein rattoisasti :))

      Poista
  7. http://hiomattomattimantit.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  8. Voi että toi teidän arki on helpottunut huomattavasti, kun muistellaan mitä kirjoitit aiemmin (kun sitä sun tätä meni rikki ja raha oli vähissä). Kyllä se niin vaan vahvasti on, että eteenpäin pitää jaksaa kulkea, vaikkei tuntuisikaan siltä. Ja kyllähän se aurinko nyt teille pilkistää, toivottavasti taas mahdollisimman pitkään.

    Kun olen lukenut / yrittänyt keretä oman kiireisen arjen keskellä myös kommentoimaan postauksiisi, niin en ole nähnyt mitään negatiivista kommenttia. Olin nyt vähän yllättynyt, että joku oli anonyymina kommentoinut jotenkin, että ei voi tietää miten rattaat & hevonen ei ole hyvä yhdistelmä. Aika järjetöntä. Tunnet kyllä hevosesi. Ja mitäpä he säikähtäisikään ?

    Mutta aaaw, Karisma osaa olla niin hellatuttelinihanasöpöliini <3 Siinä on Onni-pojan ''kaksois- komois '' mummo <33 Teehä se heppapostaus, sitä kunnolla ja innolla odottelen täälä. :-)
    -neppis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, en oikolukenut tarkasti. Korjaan siis:
      Siinä on Onni-pojan ''kaksois- kolmois '' mummo <33
      -neppis

      Poista
    2. Kiitos neppis ! <3 Onhan meillä nyt onneksi tasasempaa rahallisesti, mutta en tiedä miten pitkään sitä kestää - mutta toivon mukaan selvitään ja kyllähän sitä aina jollain tavalla selvitäänkin :)) Mie kertoilen kohta kuulumisia missä on myös hevosista jotain juttua :)) Haluaisin kuitenkin pian postata myös ihan vielä paremmin, mutta tässä nyt on ainakin vähän jottain kuulumisia :)

      Pitkästä aikaa minulle tuli negitiivis-sävytteinen kommentti, mutta se ei kyllä yllättänyt minua, on niitä joskus aiemminkin tainnut muutamia tulla :) Minua ei kritiikki missään nimessä haittaa, kunhan se vaan annetaan oikealla ja kypsällä tavalla. :)

      Paljon voimahaleja neppis sulle tulevaan viikkoon! <3

      Poista
    3. sinne myös <3<3
      -neppis

      Poista
  9. Tämä teirän poitsu on niiiiin ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta paljon, hän on kyllä yybersuloisuus! <3

      Poista