maanantai 17. joulukuuta 2012

Itsepäinen rakkaus

Noniin, vihdoinkin pääsin koneelle kaikessa rauhassa teille kuulumisia rustaamaan!  Koko loppuviikko on ollut hullun kiireinen, on pitänyt käydä tutkimuksissa, ostelemassa vaunuja  ja hyppiä kaikenlaisissa tapahtumissa. Mukavaahan se on, mutta rehellisesti sanottuna taitaa tällä hetkellä olla vähän liikaa minun ahterille.   Monesti illalla huomaan jälleen hilluneeni päivän jokapaikassa ilman lepotaukoja -  ja se tuntuu.   Lonkkiin koskee, selkä rutisee  ja maha painaa rakkoa niin, ettei unesta meinaa tulla mitään.

Mutta teitä varmasti kiinnostaa enemmän, mitä synnytystapa-arvioinnissa tuli ilmi - joten aloitetaanpa sitten!

Perjantaina tosiaan oli aamusella Kys:n äitiyspolilla aika synnytystapa-arvioinnille.  Tosin en kokenut tilannetta mitenkään hyvin tai huolellisesti arvioiduksi.  Lääkärillä tuntui olevan kiire ja ehkä huono päiväkin, sillä aistin hänessä kireyttä, vaikka periaatteessa kanssakäyminen oli asiallista ja ammattimaista -  ehkä vain lämpöä ja aikaa puuttui kommunikoida kovasti jännittävän ja herkän ensisynnyttäjän kanssa. Avustava hoitaja taas oli aivan ihana, lämmin ja empaattinen, joka kyllä pelasti tilanteen. Olin itsekin niin herkillä, kun pelkäsin toimenpidettä, tuloksia, olin nukkunut edellisen yön huonosti ja  vointi oli muutekin vähän huono.

Menin kiireisestä tunnelmasta niin hämilleni, etten muistanut puoliakaan asioista, joita minun piti kysyä tai sanoa.  Sen verran kuitenkin olin tolkuissani, että tajusin pyytää erikseen lääkäriä tutkimaan tarkemmin "paikkoja",  että mahtuuko vauva tulemaan - koska tämä kiireinen lääkäri ei ilmeisesti olisi tutkinut ollenkaan, vaikka tutkimukseen se kai olisi rutiininomaisesti kuulunut. Harvemmin tuollaista vapaaehtoisesti pyydän ketään tekemään, mutta nyt oli pakko, koska on kuitenkin kyseessä iso asia ja on tärkeää huomata ja ehkäistä riskit, jos lapsi ei mahdu tulemaan.     Kieltämättä tutkiskelu ja kaivelu sattui, mutta toisaalta niihin kipuihin on hyvä saada edes millin verran osviittaa tulevaan synnytystä varten. Ihan hyvin kuulemma osasin hengittää ja lantionpohja-lihaksieni vahvuutta ihmeteltiin ääneen :D

Pääasiassa kuitenkin aika vastaanotosta meni sokereiden-seurantavihkosen tutkimiseen  ja ohjaukseen.  Yritän vielä korjata lievästi koholla olevia sokereitani ruokavaliolla entistä huolellisemmin, sillä parannettavaa kyllä on! Leivän syönti on pistettävä minimiin ja panostettava entistä enemmän proteiineihin.  Se onkin tuttua, sillä keväällä ollessani tietynlaisella dietillä, oli ruokavaliossa tuolloinkin hiilari-rajoitus.  Joten ihana, rakas, ällöttävän makoisa maitorahka -  tervetuloa taas elämääni ! <3     Sain kuitenkin mukaan varmuuden vuoksi insuliinikynän ja neuloja, jotta voin sokereiden ollessa koholla pistää muutaman yksikön insuliinia sokeritasapainon ylläpitämiseksi.


Koska sokerini ovat olleet hieman koholla,  on poikakin kasvanut aika isoksi.  Tämänhetkiseksi painoksi arvioitiin jo 2800 g, joka saattaa parhaimmillaan olla puolisen kiloa normaalia enemmän. Olen kyllä harvinaisen hyvin päivittäin tuntenut, että iso ukkeli siellä masussa jo on.  Mahani on valtava ja potkut tuntuvat välillä luissa ja ytimissä. :)

 Uusi aika äitiyspolille muutaman viikon päästä, jolloin arvioidaan pojan kokoa ja  tilannetta uudelleen. Jos saan sokeritasapainoni hyväksi, ei lapsen pitäisi kasvaa niin enää niin kovaa vauhtia.  Mutta jos sokerini on korkealla, voi vauva kasvaa etenkin vatsanympärykseltään liian isoksi.   Jos silloin arvioinnissa poika on jatkanut massan kasvatusta ja on iso, saatetaan synnytys käynnistää.  Ajatuskin synnytyksen lähestymisestä jännittää kovasti, mutta alan olla jo niin valmis siihen. Olotila on tukala ja suoriutuminen kaikesta hidastunut huomattavasti.    Se on tällaiselle touhukkaalle ja vilkkalle persoonalle aikamoinen koetus :)

Perjantaisen lääkärireissun jälkeen kävimme vielä pikaisesti ostoksilla. Olin kaiken tuon jälkeen todella väsynyt ja nukuinkin kotimatkan.   Kotona ollessa kuitenkin virkistyin ja päätin juoksutella heppoja kentällä ja samalla saada itsekin hieman liikuntaa ja raitista ilmaa.  Pian ohitseni ajeli auto, joka kääntyi meidän pihaan - kukahan se meille ajeli ?  Sainkin yllätykseksi autolastillisen ystäviäni, jotka sitkeästi halusivat pitää minulle ne babyshoverit - voi niitä höppänöitä.

Mieheni serkku, joka on siis myös hyvä ystäväni,  tuli ratsikamppeet päällä tarjoutumaan hevosten lenkittäjäksi. Mutta koska hepat olivat kentällä juoksemassa, sovittiin ratsastelut toiselle ajankohdalle hamaan tulevaisuuteen.  Mielummin käytän  "ratsastelu-lahjakortin"   sitten, kun olen sairaalassa tai kotona kipeänä toipumassa synnytyksestä :)   Kuitenkin olin todella kiitollinen ajatuksesta, sillä rehellisesti sanottuna apua hevosten kanssa arvostan kaikista eniten.   Ihanainen ystäväni kuitenkin sitkeästi vaati saada siivota edes tallin <3

Muut ystäväiseni olivatkin sitten sisällä tekemässä herkkuja pöydän täydeltä  ja minulle tehtiin käsihoito, jalka - ja päähieronnat.  Oli kyllä kieltämättä aika raukee olo käsittelyn jälkeen, hieronta ja tuollaiset hoidot kelpaa aina! :))   Katsottiin leffaa ja juteltiin mukavia.  Sain mukavia lahjoja vauvalle,  paljon kaikkea hyödyllistä.  Kiitos kovasti tyttöset !  Parasta kaikessa oli se, että sain ryhmän tärkeitä ihmisiä yhtä aikaa käymään ja sai jutella kaikkea mukavaa sekä vaihdella kuulumisia. Osa tärkeistä puuttui, mutta luonnollisesti on mahdotonta saada kaikkia paikalle kerralla, kun jokaisella on omat aikataulunsa ja osa rakkaista asuu toisella puolella Suomea. Mutta onneksi näen jokaisen rakkaan pian taas <3
Mutta vauva-höpötyksistä välillä muihin aiheisiin!   Tänään ystävämme kävi auraamassa kentän traktorillaan ja olisi tarkoitus pienesti kokeilla sitä ensimmäistä kertaa, miltä se tuntuu ratsastaa.  En enää oikein kykene kunnolliseen treenaamiseen, mutta yritys ja tahto on silti kova.   Jos kevyesti ja lyhyesti ratsastelisi hevosia läpi käynnissä ja kevennetyssä ravissa, niin pysyisivät kunnossa edes jotenkin.  Olosuhteinen ja kiireiden pakosta joudun nyt olemaan paljon yksin hevosten kanssa ja kieltämättä tässä kunnossa se on aika työlästä touhua. Mutta pärjään kyllä, kun sen vaan itse päätän.  Lisäksi Kimmo on ollut ja aikoo olla kaverina ratsastuslenkeillä.  Kahden hevosen ratsastus päivässä on tässä tilassa liian raskasta, joten toinen usein saa juoksuttelun toisen ollessa ratsasteluvuorossa.  Juoksuttelu on kieltämättä kivaa ja virkistävää vaihtelua sekä hevoselle että omistajalle,   mutta  pidemmän päälle jatkuva juoksuttelu ei taida pahemmin kehittää hevosta mitenkään  eikä mene kunnollisesta liikutuksesta.  Juoksuttelu pari kertaa viikossa on ihan jees, ainakin meillä hevoset tykkäävät siitä ja se purkaa kivasti energiaa, kun saavat rallitella vapaana.   Varsinkin nyt, kun en enää itse pahemmin rallittele selästä käsin. Kuitenkin olen tyytyväinen siihen, että olen pärjännyt näin pitkälle ja olen kuunnellut tuntemuksiani ja ottanut rauhallisesti ja varman päälle :)  Ja näin aion tehdä niin pitkään, kuin mahdollista.  Kohta on 35 viikkoa raskautta täynnä!


<3 Henna

39 kommenttia:

 1. voi kultaseni sinua <3 jos kenttä alkaa olla ok kunnossa,voin tulla vääntämään vaikka karismankin kanssa vähän rankmpaa treeniä..
  emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, kenttä oli ihan jees mennä ainakin käynnissä ja ravissa, mutta oli kieltämättä vähän epätasainen, johtuen siis lähinnä hiekan epätasaisuudesta :) mutta kyllä siinä kelepas ripsutella kevyesti :)

   Ilman muuta saat tulla kokeilemaan kenttää ja Kaamaa, mutta ihan miten itse selviät omiltasi - tiedän että sullakin on läjäpäin hommia siella <3 mie koitan vielä toistaiseksi pärjätä ;))

   Kiitos rakas <3

   Poista
  2. sovitaan että tulen sitten kun et itse kykene <3

   Poista
  3. juu tehdään niin, se on nimittäin kaikista tärkeintä silloin <3 kiitos rakas!

   Poista
 2. ihanaaaaaa! :) tsemppiä vaan kaikkeen henna <3

  VastaaPoista
 3. Voi aivan ihania nämä sinun postaukset!! Kirjottele vaan vauvajuttuja niin paljo ku sielu sietää :) Niitä on mukava lukea. Onnea tulevaan!<3 Terveisin mahdollisesti toivottavasti myös tuleva äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti, pittää ilman muuta kirjoitella! :)) Väkisillähän vauva-juttuja tuleekin postailtua, kun on niin ajankohtainen juttu elämässä :)

   Tsemppiä myös sulle kovasti ja perheellesi tulevaan <3

   Poista
 4. Voi ihanaa, voin kuvitella ton innostuneen jännityksen mikä siellä teillä vallitsee :) ! Sen voi aistia näistä sun postauksistakin, muutenkin teksti on jotenki tosi miellyttävää lukea joka kerta :) Hirmusti tsemppiä vaan ! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, täällä alkaa tunnelma aikalailla tiivistyä ! :) Synnytys alkaa lähestyä ja kaikki tuntuu huomattavasti konkreettisemmalta. Hieman jopa paniikkia pukkaa, kun huomaa, että vielä on iso osa tavaroita hankkimatta ja monta asiaa hoitamatta ! Nyt pitää koittaa parin viikon aikana hankkia kaikki tarvittava ja mm. pakattava sairaala-kassi eihä sitä koskaan tiedä, vaikka lapsivedet menis tallilla tai jopa hevosen selässä ! :DD

   Kiitos ihanuus sinulle tsempeistä ja vierellä elämisestä! <3

   Poista
 5. Pyyä kaveriks ratsimaan kun haluat!:)<3 Eiköhän joku yhteinen aika saada! Siis sinun kummallakin hevosilla, Nipalle riittää kuitenki se 4-5krt/vko, joten päiviä jää! Jos annat niin miekii voin Karismalla mennä!:)

  -Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ilman muuta, ja tottakai saat lainata Kaamaa, teillä meni niin kivasti silloin aikoinaan :) Mie varmaan tarviinkin sun apua erityisesti siinä vaiheessa, kun olen synnyttämässä / synnyttänyt <3 Mutta tottakai halutessasi saat meidänkin hevoilla mennä, kiitos etukäteen jo rakas että saan luottaa sinuun <3

   Poista
 6. Olkoon tämä nyt sitten negatiivinen tai sinua loukkaava kommentti, mutta sanonpahan silti. Olen aistivinani että et ole kovinkaan aito enää blogisi suhteen? Rivien välistä voi lukea tyytymättömyyttä mm. ystäviin ym. asioihin. Kommentoit puolituttujen blogiin päivittäin sydämien kera, mutta muutamaan ystäväsi blogiin et kirjoita halaistua sanaa?

  On inhottavaa katsoa kuinka joku valehtelee itselleen noin julmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen siitä ollut hyvin iloinen, että Henna on kommentoinut blogiini hyvin lämpimästi. Mielestäni siinä ei ole mitään väärää, että hän tällaiselle puolitutulle kommentoi lämpimään sävyyn ja saa siitä hyvän mielen aikaa. Minusta Hennan kyky antaa lämpöä ja rakkautta kaikille, osoittaa sen, että Henna on itse tyytyväinen elämäänsä,itseenä ja toisekseen hyväksyy virheensä ja puutteensa. Jotenkin minulle tuli tästä eräs ihminen mieleen kuka olisi voinut näin kommentoida, sääli, että jonkun pitää pönkittää omaa itsetuntoaan kertomalla päättömyyksiä. Hennaa sen enempää tuntematta tämä kommenntti kuullostaa samalta, kun sanois ihmiselle "sun häntäs on solmussa joka päivä"

   Poista
  2. Kiitoksia Ilona :)

   Minusta rakkaus on sellainen asia, mitä voi saada ainoastaan osoittamalla sitä toisille. Rakkaus kasvaa, kun sitä jaksaa viljellä ja vaalia ympärilleen, myös niille tuttaville ja kadunmiehille ihan vain lämpimillä, vilpittömillä sanoilla, auttamalla tai ihan vain hymyn antamalla. Sillä saa itselleenkin paljon paremman mielen ja elämään valoa <3

   Kiitos vielä kertaalleen ihanasta kommentista ja lämminta Joulua <3

   Poista
 7. :DDD En mie kai voi muuta tässä tilanteessa tehdä, kuin nauraa- tämä oli niin hauska kommentti - ihan kuin tuntisit minut älyttömän hyvin ja minun ajatukseni :) Olen kuitenkin pahoillani, jos olen saanut sinut ymmärtämään asian noin, en mielestäni ole missään vaiheessa kirjoittanut tyytymättömyydestäni ystäviini, vai olenko ? Jos olen, niin oletko ystävällinen ja kopioi suoraan selkeä lause / lauseita blogini teksteistä lähiajoilta, jossa se näkyy selvästi ? Olen joskus kirjoittanut pettymyksistäni ihmissuhteisiin, mutta sitähän se elämä on ? Ei ihmissuhteet mitään suhteita olisi, jos kaikki aina menis kuin Srtömssöössä :D silti ne ovat entistäkin rakkaampia.

  Sen myönnän, että kirjoitan rehellisesti siitä, mitä tunnen ja jos olen tyytymätön esim. olotilaani tai muihin asioihin,mutta se tuskin on sinulta mitenkään pois ? Kuulostat jotenkin katkeroituneelta joko minuun tai johonkin muuhun minuun liittyvään. Oletko siis kenties henkilö, joka toivoisi minun kommentoivan juuri sinun blogiisi ? :) Sillä olen ihmeissäni tuosta väitteestä, blogeihin kommentoinnin suhteen. Kommentoin mielelläni ihmisten blogi- teksteihin, jotka aidosti koskettavat minua - olkoon ihminen minulle tuntematon, tuttu, puolituttu, läheinen ystävä, kylänmies tai kuka muu tahansa :) Sillä ei ole minulle periaatteessa juurikaan merkitystä, ja minulla onkin tapana kommentoida hyvinkin erilaisiin blogeihin ja useisiin sellaisiin. Mutta pyydän anteeksi jos en ole tajunnut kommentoida ystävieni blogeihin tarpeeksi usein :) täytynee petrata asiassa, jos kerran minun hiljaisuus kenties loukkaa jotenkin. Tiedän, että ystävältä saama kommentti lämmittää aina mieltä, joten varmasti pitää itsekin alkaa viljelemään kommentteja enemmän :)

  En ole senkään vuoksi kommentoinut useaankaan ystäväni blogiin ainakaan usein, sillä juttelemme asioista kyllä puhelimessa ja vaihdamme kuulumisia tiivisti muutakin kautta. Eikä heistäkään osa kommentoi minun blogiini juuri koskaan, varmasti samasta syystä. He saattavat käydä lukasemassa kuulumiset muistaessaan, eivätkä ole lukijoiksi ruvenneet. Ja kaikki tämä yllä mainittu on mulle ihan ok, enkä vedä siitä hernettä nenään, koska kaikkia ei vaan yksinkertaisesti blogi-maailma kiinnosta eikä kaikki edes blogin kirjoittamista muutenkaan ymmärrä :) Kuitenkin, kun vaihdamme kuulumiset puhelimitse / facebookissa hyvinkin usein ja he tietävät monta asiaa paljon aikaisemmin, kun ehdin ne tänne päivittää :)

  Epäilen että juuri sinä valehtelet itsellesi, jos kehität näinkin naurettavasta asiasta itsellesi ja minulle olgelman. Kun en ole itse edes tajunnut koko asiaa. Pyydän kuitenkin anteeksi jos olen tahattomalla toiminnallani loukannut sinua tai jotakin ystävääni. Toivon sulle kaikkea hyvää ja jaksamista arjen keskelle <3

  VastaaPoista
 8. samaa mieltä edellisen anonyymin kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe mahoton paekka, olen pahoillani jos olen sinunkin mielesi pahoittanut ;) tosin, et erotu kyllä mitenkään edellisestä anonyymistä, ehkäpä vain komppaat omaa kommenttiasi vahvistaaksesi omaa oloasi ? Kuulostat myöskin kovin tutun tuntuiselta, oletko kenties joku läheiseni ja onko sulla kaikki hyvin ? En ymmärrä, olenko kenties tehnyt jotain väärää sinua kohtaan, kun näin hyökkäät kuin tuntemattomasta ja heittelet ihme syytöksiä ilman näyttöä. En kuitenkaan masennu tästä, sillä tiedän itse mitä olen ja sen tietävät monet muutkin :D

   mutta perustele ilman muuta tarkemmin näkemyksesi, vai onko sinulla asioista tarpeeksi näyttöä ? Laitappas kunnon setti nyt tulemaan, joitten avulla voin myöntää asiat ja pyytää vilpittömästi anteeksi kaikkea, jos olen mokannut jossakin. Teen varmasti virheitä elämässäni, mutta mielestäni tämänhetkiset syytökset ovat kohtuuttomia ja säälittäviä yrityksiä pilata minun fiilikset :) Sorppa, mutta ei taida onnistua :)

   Poista
 9. Enpä kirjoita tämän enempää koska en tahdo paljastua. Jääkööt henkilöllisyyteni salaiseksi. Olen ystäväsi tai siksi sinä minua kutsut vaikka kohtelu on toista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mie arvelinkin, sillä kirjoituksesi tuntui jotenkin henkilökohtaiselta. Olen jo arvaillutkin kirjoittamiesi johtolankojen kautta, kuka mahdollisesti olet - ja kieltämättä tuntuu pahalta jos olen saanut sinut tuntemaan olosi väärinkohdelluksi mm. sen kautta etten ole blogiisi kommentoinut. Pyydän vilpittömästi anteeksi, ja olen pahoillani jos olen ollut kelvoton ystävä.

   Mutta jos rehellisiä ollaan, olen myös kyllä vähän pettynyt tapaasi tulla huutelemaan tänne perusteettomasti asiasta anonyyminä, vaikka voisit aivan hyvin antaa mulle suoraa palautetta muuta kautta. Oltais voitu selvittää tämä ilman yleisöä ja turhaa mustamaalaamista. Jutellaan ilman muuta toista kautta tämä asia läpi, jos vaan itse haluat.

   Mutta olen siis pahoillani kaikesta jne. Ehkä emme vain yksinkertaisesti ymmärrä toisiamme tarpeeksi ja infossakin näköjään saattaa olla katkoja - siitä olen hyvin harmissani. Mutta toivon sulle kaikkea hyvää ja hyvää Joulun aikaa <3   Poista
 10. Otapa itse yhteyttä vaikkapa facebookin kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinaisesti tää asia ei minulle kuulu, mutta olen joskus ihmetellyt näitä hennan kommenttipalstalla käytyjä keskusteluja niin paljon, etten voi nyt olla laittamatta lusikkaa tähän soppaan. Ensinnäkin, minusta Hennan teksteistä huokuu rakkaus, ilo ja aitous, jos mikä. Hän kirjoittaa aidosti ja rohkeasti todella vaikeistakin asioista. On siis suorastaan sääli, että hän saa tällaista kommenttia mitä anonyymit (!!!) kirjoittaa! Rohkeutta on ottaa asia puheeksi kasvotusten, mikäli joku toiminta toisen ihmisen blogissa ihmetyttää ja jopa loukkaa. Muistetaan kuitenkin kaikki, että kirjoitetussa tekstissä on myös aina haasteensa. Koskaan emme näe, missä mielentilassa kukakin kirjoittaa, ja mitä ilmeitä/eleitä sanojen taakse jää. Siksipä kaikissa loukkaantumisissa yms. olisi hyvä kohdata kasvotusten ja asiat selvittää.

   Ihana postaus oli Henna, ihania ajatuksia ja tunnelmia. Oisimpa päässyt mukkaan vauvahömpötykseen, mutta tällä kertaa ko. ajankohdan pyhitin miekkosen kanssa treffailulle. Mutta nähdään ensi vuonna! viimeistään sitten, kun pikkuinen on syntynyt! <3

   Poista
  2. Anonyymille sen verran voin sanoa, että niin varmasti otankin ja toivonkin, että asialle saadaan selvyys - elämä on liian lyhyt tällaiseen pelleilyyn ja minulla ei todellakaan ole energiaa turhaan säätämiseen kuten hyvin varmasti tiedät :)

   Poista
  3. Ja Satua kiitän kovasti ystävän näkökulmasta asiaan. Näemme todellakin pian, vaavia saapi kyllä tulla kahtommaan ja paijjaamaan <3 me kyllä ehitään pitämään baby-shovereita omaan tyyliimme ihan milloin vaan! ;)

   Poista
 11. Heheee, ei tähän voinu olla kommentoimatta...tämä on ku teiniangstausta... "se kirjotti toisten blogiin, mutta ei ystäviensä..." eli siis tarkoittanee sitten suomeksi, että ei kirjoittanut kyseisen anonyymin blogiin ja nyt meni herneet jonnekin?!...Ei oo tosi!?!Onkohan nyt ihan aikuisista ihmisistä kyse!?!:DD HALLOOOOO!!! (jaa saa korjata jos olen väärässä tässä arvauksessa!)

  Vai onko Henna saanu ihan oman stalkkarin, joka vahtii minne Henna kirjottaa ja minne ei ja ihan sydämien kanssa vai ei!?

  Olen samaa mieltä Satun kanssa juuri tuosta, että kirjoitetussa tekstissä on aina vaaransa, kun asioita voi jokainen meistä ymmärtää omalla tavallaan ja joskus positiiviseksi tarkoitettu voi toisen mielestä tarkoittaa ihan jotain muuta!! Mutta siksipä voikin kysyä, jos ei heti aukene, mitä on tarkoitettu, mutta tämä ihme vihjailu, mitä täällä harrastetaan niin on kummaa...

  Aitoutta ei tarvinne kyseenalaistaa, jos oikeesti tuntee henkilön tai sitten pitää olla aika tavalla eri aaltopituuksilla...Ainakin noista kommenteista saa sen kuvan että tunnette toisenne ihan livenäkin.

  Kyllä tämä blogikommentointi on mennyt välillä ihan ihme sfääreihin...tai nimenomaan tyyli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voihan se tosiaankin olla, että joku saattaa ymmärtää tekstieni sävyn väärin, ja moni onkin perästä kysellytkin tai kommentoinut heränneitä tuntemuksiaan mm. hevosasioita käsiteltävissä postauksissa. Mutta sitäpä varten voidaan oikaista asioita, vaihtaa näkemyksiä ja keskustella rakentavassa hengessä.

   Olen itse hitusen hämilläni noista väitteistä mm. aitoudestani ynnä muusta. Mutta suurimmaksi osaksi asia minua huvittaa, sillä todellakin - niin kuin Anne sanoit : jokainen joka tuntee minut kunnolla, tietää että minulla ei ole tapana pahemmin feikata tai muutenkaan kaunistella sanojani tai suunnitella puheitani etukäteen :DDD se ei välttämättä ole aina tosiaan hyvä asia ja joskus saatan tehdä virheitä hölistessäni.

   Kuitenkaan anteeksipyytäminen ei ole minulle minkäänlainen kynnys, kun olen syyllistynyt oikeasti johonkin. Mutta minusta tuntuu, että läheisimmät ja pitkäaikaisimmat ystäväni ovat joutuneet kuulemaan yhtä sun toista - usein myös sitä sellaista, joka ei aina miellytä. Silti he ovat meikäläiselle armollisia ja naureskelevat lähinnä tällaiselle pösilölle :D täytynee nostaa tässä vaiheessa hattua näille arjen sankareille, jotka meikäläinen kälätystä jaksaa kuunnella ;D

   Poista
 12. En tiedä luinko ajatuksen kanssa mutta mikä oli päätös, saat ilmeisesti synnyttää "normaalisti" alakautta? Odotahan vaan jos kerkeät tuntemaan ne yli nelikiloisen potkut, huhhuijjakkaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu saan kuulemma, vaikka itse se tutkimus oli tehty niin "hutasemalla" , että itselle jäi sellainen epävarma olo, että pystynkö sittenkään. Onneksi huomenna on soittoaika äitiyspolilta - saan antaa nätisti palautetta ja toivoa perusteellisempaa tutkimusta seuraavalla käyntikerralla, joka on sitten ensi vuoden puolella.

   Mie kans kovasti "odotan" niitä potkuja ;) tuntuu jo nyt niin makialle, että nams! :D

   Mutta jospa ne tosiaan käynnistäisivät sen synnytyksen aiemmin, jos vauva näyttää kasvavan mega-kokoiseksi, toivotaan ainakin kovasti! :))

   Poista
 13. voe elämä mitä juttuja :D

  emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanos elä muuta stoveriseni, kyllä suap huuli pyöreenä ihmetellä :) mutta toisaalta, en kai miekään täysin syytön ole jos aiheutan jollekin noin kovaa mielipahaa :( en vaan yksinkertaisesti nyt hokase, mitä oisin tällä kertaa tehnyt :)

   Poista
  2. mä veikkaan sellasta korttia ku kateus...

   Poista
  3. joo tais olla joku henkilö joka koitti sotkea ihmisten välejä vihjailemalla päättömiä, tekeytymällä ystäväksi ja siten koittaa sotkemalla välejä ihmisten kesken. Onneksi asioita voi aina selvittää ja jättää nämä omaan arvoonsa. vaikka kieltämättä sääliksi käy, kun elämä taitaa olla harvinaisen köyhä :/ jäänee koko homma arvoitukseksi.

   Poista
 14. En itse aina miettisi ainoana syynää kateutta. Takana voi olla paljonkin asioita jotka jää sitten patoamaan. Tottakai oli viisasta asiat puhua kasvotusten, mutta kaikki eivät siihen pysty ja katkeroituvat. On täällä blogissa paljonkin asioita jotka saa kommentoimaan, vaikkakin sitten anonyyminä. Onhan täällä kirjoituksissakin arvosteltu mm toisia hevosen omistajia anonyymisti. Ja tottakai, näinhän se pitää tehdä, mutta sama vapaus komentoijillekin. Mutta aina voi miettiä, mitkä kommentit sopivat tänne ja mitkä olisi hyvä selvittää muulla tavoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, en kyllä itsekään halua useinkaan heittää kateutta ensimmäiseksi syyksi, sillä en pahemmin koe, että minua olisi syytä suuremmin kadehtia :) Mutta nuo syytökset ovat niin perättömiä ja tilanne niin absurdi, että on hyvin vaikea keksiä selityksiä, ja taisinkin ensimmäisenä pyydelläkin anteeksi, jos olen vahingossa tätäkin henkilöä loukannut :) Mutta tosiaan taustalla voi olla kipeitä asioita, ja haluaisin kyllä auttaa ja ymmärtää oikeesti.

   Kyllä, sen myönnän että olen kritisoinut hevostenomistajia, mutta mielestäni lähinnä pohdiskellut mm. hevosharrastajien alentunutta moraalia :) En koe siinä mitään väärää, sillä fakta on, että monet ihmiset lipsuvat tässä harrastuksessa nykyään pelottavan paljon ja hevonen eläimenä tuntuu olevan monelle omistajalleen tuntematon luontokappale, kun katsotaan eläimen tarpeita. Tunnen valtaisin lauman heppa-ihmisiä ympäri Suomea ja ulkomailtakin, joton joukkoon mahtuu jos jonkinlaista omistajaa. En siis puhu asioista pienessä mittakaavassa :)

   Koen anonyymien kommentit tärkeiksi, kunhan ne vaan ovat asiallisia eivätkä perättömiä, kuten tuon erään anonyymin kommentit olivat :) Sinä sentään esität asiasi rakentavasti. Näin pitäisi toimiakin, vaikka mielipide saattaisi erotakkin joskus :)

   En koe tarpeelliseksi estää anojen kommentointimahdollisuutta, sillä te olette lukijoita lähestulkoon siinä missä muutkin, vaikka osa välillä mustaa hyvien anonyymien mainetta - muuallakin, kuin minun blogissani. Harmi vaan, kun en pääse tutustumaan heihin sen enempää, seassa kun on valtaosa todella kivojakin ihmisiä varmasti :) Ja mitään kommenttien lukemista ensiksi ja sitten hyväksymistä en ota, kunhan kommentit kohdistuvat minuun - minä kestän kyllä itseni arvostelun ainakin tiettyyn pisteeseen asti.

   Kiitos sulle hyvästä kommentista, joka sai paljon ajatuksia aikaan :)   Poista
 15. Onpahan täällä taas makeat keskustelut olleet. Se kyllä ihmetyttää, että jos nämä anonyymikommentoijat todella ovat ystäviäsi, mikseivät he selvitä asiaa muuta reittiä pitkin?

  En ihan täysin myöskään ymmärrä, mitä pahaa on esim muiden hevostenpidon kritisoinnissa. Toki, jos henkilö on liiaksi tunnistettavissa tekstistä, saattaa jotain ongelmaa ilmetä, mutta silloinkin on kysymys vain mielipiteistä. Jaksan uskoa, että esimerkiksi puskaheppojaan seisottavia ihmisiä löytyy Suomenmaasta lukuisia, mutta he tuskin kaikki nousevat barrikadeille koettuaan tekstin heitä loukkaavaksi?

  Mielestäni Hennan blogissa on näistä kritisoiduista tahoista kirjoitettu aika sopivan neutraalisti. Toki en seudun ihmisiä muutenkaan tunne, kun ihan toisaalla asun, mutta monessa muussa blogissa olen törmännyt teksteihin, joissa arvostellaan ihmisiä, jotka ovat lukuisten lukijoiden(ja pienellä googlailulla kenen tahansa)tiedossa. Sellainen on mielestäni asiatonta ja olisi syytä kitkeä noista blogeista pois. Kuten todettu, täällä en siihen ole kuitenkaan törmännyt ja se on mielestäni hyvin ilahduttavaa :)

  VastaaPoista
 16. Olen viimeisin ano ja haluaisin sinulle Anzu selventää, etten ollut missään vaiheessa sen kannalla, mitä yllä ollut ano kommentoi. Mielestäni se oli siis asiatonta ja toivoisin myös itse, että jos nuin pahasti asiat on vinksallaan, korjattaisiin ne kasvotusten. Tämä minun viittaus esim hevosen pidon kritisointiin tarkoitti lähinnä sitä, että kun blogissa kritisoidaan nimenomaan hevosenomistajia anonyymisti, niin kannatan myös vapautta kommentoida anonyymisti. Toki mieluusti itse ottaisin tällaisenkin kritiikin suoraan.

  Tällainen selvennys. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan tuo ei nyt kyllä selventänyt asiaa mulle juurikaan. Mitä tarkoittaa "kritisoidaan nimenomaan hevosenomistajia anonyymisti"? Sitäkö, että hevosenomistajia ei ole mainittu nimeltä? Kommentoijanahan tarkoittanet kuitenkin Hennaa?

   Poista
 17. Kyllä juuri näin. Ja kerroin myös että tottakai näin tehdään, näin kuuluukin tehdä. Ja siksipä myös puollan oikeutta kommentoida (asiallisesti) anonyyminä.

  Henna taisi ymmärtää pointtini aivan hyvin, omasta mielestäni en kommentoinut mitenkään negatiivisesti.. :)

  VastaaPoista
 18. Täällähän on käyty kivaa ja mielenkiintoista keskustelua :)

  Vieläkin perään muistutan, etten ole käsitellyt hevosten omistajien moraalia pelkästään paikallisesti käsitellen, vaan tunnen valtaisan määrän hevosihmisiä ympäri suomea ja muutamia myös ulkomailtakin :) joten en puhu asioista paikallisesti, vaan hyvin laajasti :)

  Minua ei anonyymien antama palaute, olkoon se melkeinpä mitä tahansa - haittaa, kunhan se on todenperäistä kritiikkiä eikä perätöntä ja tositeetonta huutelua puskista. Onneksi suurin osa anoista on todella järkeviä ja tasapainoisia ihmisiä - ihania lukijoita, jotka osaavat asiallisesti esittää asiansa, olkoon mielipide kuinka eriävä tahansa. Ollaan kuitenkin suurin osa kai aikuisia, tai ainakin fiksuja ihmisiä :)

  Minusta on ihanaa, kun voidaan käyttää tätä blogia rakentavana keskusteluväylänä ilman turhaa loanheittoa <3

  VastaaPoista