keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Ei pidä vangita vapauden lasta

Laidunkauden avaus, jee! Tänään pääsivät pollet nautiskelemaan vihdoin ja viimein laidunkauden avajaisista. Olin niitä useiden päivien ajan ehtinyt jo pikkuhiljaa totuttaa vihreään, ja tuntuikin jo - ettei niille sen takia enää kuiva heinä meinannut kelvata. Onneksi lämpimät päivät nostattivat kauimmaisen laitumen heinän todella nopeasti, joten poneille riittää siellä mukavasti mussutettavaa.  Voi sitä iloa ja riemua,  sekä tyytyväistä ohinätä <3

Valmiina...
...paikoilleen....
HEP!
Vuse keskittyi syömiseen..
..kun taas Kb päästeli enimmät höyryt pellolle. 
Ei pidä vangita vapauden lasta.
<3
Nyt ajattelin pitää ansaitun, parin päivän loman hevosista. Saapi herrasväki nauttia lautimestaan kunnolla ja minä keskittyä tekemättömiin töihini.  Niistä voisinkin kertoilla teille hieman tässä illan ratoksi. 

Viikon hommiin / ohjelmaan muunmuassa on kuulunut ja tulee kuulumaan hevosystäväinseuran palaveria, seuran uusien kotisivujen suunnittelua, pihansiivousta kukkapenkkien uusimisen ja rikkaruohojen kitkemisen merkeissä, laitumien tarkistusta & aitojen korjausta, pisteaita-tarvikkeiden valmistelua sekä polttopuiden tekoa / pinoamista.  Lisäksi on polttari-bileetkin lauantaina tiedossa - mutta ne ovatkin sitten oikein kiva irtiotto tästä kaikesta muusta hässäkästä! :)

Olen unelmoinut jo pidemmän aikaa perinteisestä pisteaidasta omaan pihaani, ja sain talvella inspiraation tehdä sitä edes pienen pätkän koristeeksi. Unelmatilanne olisi se, että kaikki pihan aidat olisivat tuota ihanuutta, mutta koska pisteaita on suhteellisen vaikeaa tehdä sekä tarvikkeiden hankinta työlästä, tyydyn ihan pieneen pätkään somistamaan pihaa - ainakin toistaiseksi.   Tiedän vain muutaman paikan täälläpäin, missä aitaa on - joten se on myös harvinaisempaa ja siksi se antaa kivan lisämausteen meidän tontille.  Katsotaan, millaisen virityksen saan aikaiseksi.  Vielä karsin kolmisenkymmentä kuusenrankaa siistiksi, ja  sitten pääsisin virittelemään aidantapaista.  On ollut iso työ hankkia tarpeet muutaman metrin mitalle ja siistiä ne käyttövalmiiksi.  Mutta lopussa kiitos seisoo - jälleen :)


Mie olen alkanut harrastamaan tätä yövalvomista taas !  Onnin alettua unille, jumitun koneen ääreen hoitamaan enemmän tai vähemmän tärkeitä asioita ja kello juoksee aina yli puolen yön. Eilen sentään ymmärsin lähteä kymmenen aikaan unille, kun meinasin lysähtää näppiksen päälle. Mutta tässä sitä taas ollaan, klo 00:25 ja minä sen kun naputtelen! Nyt raahauden petiin unille jotta jaksan taas heilua huomisen päivän. Pyrin postaamaan pian taas - enkäpä ensikerralla koiruus-hommien merkeissä :)

<3 Henna

15 kommenttia:

 1. Meilläki hepat pääsee kunnon laitsalle viikonloppuna, ihanaa, helpottaa omaa arkea ku ei tarvi olla kantamas heiniä mihkää :D

  Nuo aidat on tosi upeita, kyllä mäki sitte ku päästään maalle muuttamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onse kyllä mukavata päästää pollet laitsalle. Mulla vaan sitten taas se huono puoli, että niitä pitää roudailla sieltä aina pihaan ja takaisin. Kauimmaiselle laitsalle on matkaa 1,3 km ja toiselle taas jotain ehkä 300m - mutta eepä siinä, tullee lenkkiä samalla tehtyä ! :))

   Poista
 2. Voi ihana postaus! Vaikutat muutenki todella upealta ihmiseltä, joka jaksaa puskea eteenpän vaikka mikä mörkö tielle tulisi. Kirjoitat luonnollisesti ja tekstejäsi on mielenkiintoista lukea<3
  T. Uusi lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, ja lämpimästi tervetulloo mukaan! <3 Kyllä täytyy myöntää että vaikka olenkin aika sitkeä otus - olen miekin kyllä välillä aikas uuvahtanut. Mutta sitä kun koittaa pitää lipun korkealla niin kyllähän sitä jaksaa aika pitkälle :) Joskus vaan huomaan aina pitäväni itseäni turhankin selviytyjänä vaikka en sitä oiskaan :D

   Poista
 3. Meillä hevosilla niin vähän laidunta, et laiduntavat vaan osan päivästä,toivon, et vihreetä riittää pidempään, ku viime kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on se sekin hyvä että saavat ees osan päivästä vihreetä :) tiedän monta paikkaa missä eivät pääse laitsalle ollenkaan :( mullakaan ei tosiaan oo omia laitumia, vaan vuokraan laitumen naapurilta ja toisen olen saanut ystävältäni käyttöön :) olen siten tosi onnekas :)

   Poista
  2. Hienoa, että on ihmisiä,jotka antaa maitaan käyttöön ja että saat vuokrattua. On tärkeää, että hevoset pääsee vihreelle :)
   Itse oon joutun syöttää jo aika kauan lisäheinää hevosille,kun ei ruoho riitä. :(

   Poista
  3. No se on kyllä ihan pelastus ollut! meillä on tuossa vieressä naapuri, joka ei vuokraa peltojaan meille vaikka täysin joutilaana ovatkin. kasvavat jo puun taimia :D Onneksi toiset naapurit ovatkin sitten paljon mukavampia, toinen ottaa vain nimellisen hinnan pellostaan ja toinen on niin läheinen ystävä ettei suostu rahaa minulta vastaanottamaan :D

   Tosin itsekin tällä hetkellä pidän hepoja välillä pihassa kuivan heinän äärellä, koska ruunani ei syö /juo /nuku kunnolla pellolla, koska se ei siedä ötököitä eikä mömmöt sekä loimi tunnu auttavan tarpeeksi. Joten välillä pollet ovat pihassa yötä päivää, niin saavat levätä tarpeeksi ja nukkua viileässä tallissa :)

   Poista
 4. Teiän hevosilla on kyllä niin hyvät oltavat että <3
  Voisitko joskus postata sellaisen postauksen, jossa tekisit kysymyspostauksen, ja vastaisitkin kysymyksiin videolla ? Tai sitten, tekisit mydayn hevosten yhteydessä ?

  Karisma on kyllä niin hieno tammuska että, vaikken edes tunne ! (: ♥
  Ja sä hieno ihminen <3
  -neppis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niillä kieltämättä kun saavat laiduntaa ja niin pospäin :) Ja Kb on kyllä nätti neiti, vaikka itse sanonkin :)) Kiitos kovasti neppis <3

   Mulla on käynyt samanlainen idea mielessäni tuosta kyssäripostauksesta ja voisinpa sen hyvinkin toteuttaa tulevaisuudessa :)

   Video hevosten kanssa olis kans kiva, mutta en ossaa editoida videoita mutta olis varmaan korkee aika alkaa opettelemaan :) mutta tämäkin panen muhimaan tuonne ideaboksiin ;)

   Poista
 5. Laidunkauden avajaiset on jotain parasta ! :) Ihana nähä kuinka hevoset nauttii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niipä, ihan mahtista ! <3 kesä on muutenkin jotain niin ihanata, joten oikein hyvvee kesää sulle sinne! <3

   Poista
 6. Onko tuo "ei pidä vangita vapauden lasta" jostain laulusta? :))
  Ihana postaus jälleen!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! <3 On, elokuvasta Spirit, aivan ihana <3 tässä linkki biisiin:

   http://www.youtube.com/watch?v=hRbdS3cObF4

   Poista
  2. Oon kattonu tuon Spiritin ja se on tosi hyyvä! ♥ ja toi biisi on kiva<3(:

   Poista