keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Kirveellä metsätetty mielipide

Olen tässä lähipäivinä koittanut kysellä mieheltäni mielipidettä ratsasteluistani raskaana ollessani ja lisäksi hieman saada selkoa siitä, mitä mieltä hän ylipäätään on hevosharrastuksestani kokonaisuudessaan.  Vaikka Kimmo on todella sosiaalinen, juttelevainen, auttavainen ja suhteellisen avoin kaveri, on siinä myös tyypillisen savolaisukon hieman juromaisia piirteitä, onneksi tosin tooodella harvoin.  Ainakin nyt tässä tilanteessa se tulee hyvin esille, kun ei meinaa saada minkäänlaista infoa asiasta tai kunnollista vastausta kysymyksiin.   Otappa tuosta nyt sitten aina selvää :D

Hyvin juippimaisesti, mutta vitsillä ukkokultani tokaisi jokin aika sitten hevosista johonkin tällaiseen tyyliin :  " Ihan perseestä, syövät kaikki rahat, lihoiksi joutaisivat"    Toki se oli nimeomaan vitsi, sillä myös mieheni on selvästi kiintynyt hevosiimme, erityisesti Kuskoon.  Kun Kimmo on esim. puuhommissa pihalla, ja katsoessani ikkunasta, löytyykin ukkokulta heppa-aidan luota ruunanrupsua rapsuttelemasta.  Sydäntälämmittävä näky.   Kuskokin rakastaa isäntää,  usein se höpläilee Kimmoa takaisin ja hörähtelee sille pehmeästi.


Kimmo on tässä jo muutaman vuoden päässyt seuraamaan sivusta minun rahan  ja ajan menoa hevosten kanssa. Ja usein hänkin on joutunut joustamaan niiden takia, ja osallistumaan tiettyihin töihin, mm. heinän ja purunhakuun ja pariin otteeseen avustamaan rahallisestikin. Usein lomareissut ovat lyhentyneet / jääneet välistä juuri sen vuoksi, että en ole halunnut olla poissa hevosten luota pitkiä aikoja ja  myös olen joutunut ennen lomille lähtöä miettimään monta asiaa perusteellisesti,. mm. miettimään liikutukset ennen ja jälkeen loman.   Se, että mieheni on nähnyt minun itkevän, hermoilevan ja stressaavan hevosteni hyvinvoinnin takia lukemattomia kertoja,  saa se varmasti sivusta seuraavan, eikä välttämättä niin  asioista tajuavan ja sydämellä asialle elävän ihmettelemään, onko harrastuksessa mitään järkeä.   Totta, eipä tässä taida pahemmin ollakkaan :D

Se, että ratsastan raskaana, ei kuulemma häiritse miestäni.  Jos häiritsisi, ei hän minua selkään päästäisi.  Koska hän on nähnyt minun varmuuteni hevosteni kanssa, eikä mitään ole koskaan pahemmin sattunut, ei hänellä ole ollut pahemmin syytä huoleen. Jokaisessa harrastuksessa on toki riskinsä, kuten esim. moottorikelkkaillessa, mutta toki ratsastaessa ollaan tekemisissä suuren pakoeläimen kanssa, joka on aina oma riskinsä. Kuitenkin hän tietää minun olevan ennakoiva ja huolehtivainen luonne, joka osaa ottaa varman päälle.


Enemmänkin häntä kuulemma hevosharrastuksessani häiritsee se, että stressaan ja ylihuolehdin hevosistani.  Ajattelen liikaa ja laskelmoin hevosten liikutukset ylitarkasti.  Ne kun tulisivat kuulemma vähemmälläkin toimeen. ;)

Noh, jokainen näkee asiat omalla tavallaan ja tässäkin tilanteessa puhuu ihminen, joka ei niin sanotusti juurikaan hevosten päälle sen syvällisemmin tajua. Itse tiedostan riskit ehkä vielä miestäni selkeämmin ja siksi koitan harrastella järkevästi, pitää hevoset tyytyväisinä ja rauhallisina säännöllisellä liikutuksella  sekä minimoidessani riskit parhaani mukaan.  Kuitenkaan en ole missäännimessä "kaikkivoipa", joten aina voi siltikin jotain sattua.  Se jää nähtäväksi ja minun omalle kontolleni kyllä. Onneksi enkeleitä on ollut ja toivon mukaan jatkossakin on paljon matkassa,  ja nämä viimeiset 2 kuukautta menee loppuun asti hyvin kaikinpuolin.  Miten pitkään ratsastan, se jää nähtäväksi.  Kaikki menee tuntemuksien mukaan. Lenkit ovat jo nyt lyhentyneet ja keventyneet selkeästi. Ihana, raivostuttava, muta niin rakas harjoitusravi on jäänyt ohjelmistosta pois, joten nyt keskitytäänkin sitten keventämis-harjoituksiin :)  Vielä loppuun muutama  niin rakkaasta koulutuuppingista, jos sitä voi edes sellaiseksi kutsua ;)
 <3 Henna10 kommenttia:

 1. Hurjan hyvin sinä oot kuules pärjännytkin :) Ja onhan se kimmo käynyt kanssasi lenkeillä apuna, joten pehmis sekin hevosiin on <3 Tosiaan aikaa ei synnytykseen enää paljoa ole, en kestä nähdä sitä kun et enää ratsasta, olet varmasti stressipaukku :D heh, no mutta sitten seurailet maastakäsin toimintaamme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin, sehän mulla tais unohtua mainitakkin! :D niin onhan se ollut auttamassa silläkin saralla, hieno mies <3

   niin ilman muuta, ehkä minä kestän sen loman jotenkuten :D ja kyllähän mie onneks saan touhuilla hepojen kanssan vaikka tosiaan vain seuraamalla ja avustamalla parhaani mukaan :))

   Poista
 2. Yhdyn Jennan kommenttiin!:) Ja sinä jos kuka ainakkii on HUOLELLINEN noihin ponien kanssa!:) Ihan varmasti on riskit eliminoitu mitä vaan ihminen pystyypi!! Joten en kyllä ihmettele, että Kimmo ei juurikaan stressaa siun ratsastelusta. Elämä on jo itsessään uhkapeliä ja se ei auta kun pelata mukana!:) -Anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no nimeommaan, so let's gamble with safe bets ! ;) EEköhän sitä pärjätä vielä tää loppu ihan hyvin, ja ratsingit loppuu siinä vaiheessa, kun se olisi epätervellistä lapselle ja tuntuu meistä pahalta :) ehkä mie lussuttelen loppun asti, ken tietää ? Ollaankin naureskeltu että luultavasti lapsivesi menee kaamaan selässä pilaten satulan ja mun täytyy ratsastaa Karismalla suoraan Kyssille hehehehheeh! :DDDD noh, jospa nyt ei kuiteskaaan! :D

   Poista
 3. "Kun Kimmo on esim. puuhommissa pihalla, ja katsoessani ikkunasta, löytyykin ukkokulta heppa-aidan luota ruunanrupsua rapsuttelemasta. Sydäntälämmittävä näky. Kuskokin rakastaa isäntää, usein se höpläilee Kimmoa takaisin ja hörähtelee sille pehmeästi."

  Kävi ihan itseä hymyilyttämään tuo teksti..Ihana :D Itse kun olen kovin eläinrakas, niin on se aika hellyyttävää jos mieskin on eläinrakas. Minulla on 2 pupua ja monesti olen löytänyt mieheni niitä rapsuttelemassa, höpöttämässä niille ja antamassa herkkuja..Vaikka on sanonut, että ne on perseestä..Taitaa ne kuitenkin olla ihan kivoja :D

  -Minz

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä ne miehet heltyy usein loppupeleissä. Meillä kimmo on tullut perheestä, jossa ei pahemmin elukoita ole allegioiden vuoksi, ollut, joten eläimet eivä tole olleet niin iso osa hänen lapsuuttaan ja elämää muutenkaan, kunnes tutustui minuun. Minä kun olen sellainen eläinrakas metsänhenki, joka on elänyt aina kylki kyljessä yhden jos toisen elikon kanssa ja taitaa tullakin eläinten kanssa välillä paremmin toimeen, kuin ihmisten. Kimmostakin on väkisillä tullut ihan höpö varsinkin meidän koirien suhteen ja kyllä se muistakin lemmikeistämme tykkee tosi paljon <3 kyllä minun sydäntä lämmittää kovasti tuo, miten koirat, kissat ja hevosetkin rakastavat isäntää :) niin, ja vaikka tosiaan omakin mies sanoo joskus hevosten olevan perseestä :DDDD

   Poista
  2. Minulla ei ole omaa hevosta, mutta käyn ratsastamassa. Kotoa löytyy nuo 2 pupua ja kun olin pieni niin silloinkin meiltä löytyi koira ja pupuja. En varmaan enää osaisi elää ilman mitään eläintä :D Tykkään touhuta eläinten kanssa. Meillä on samanlainen tilanne, että miehen perheessä on tuota allergiaa, joten hän ei ole tottunut eläimiin.

   -Minz

   Poista
  3. Puputkii on söpöjä <3 meillä vaan toisella koirista suuri fetissi jäniksiin, niin sattais Olga seota nähdessään kanin :D ei varmaan söis, nukkuis, paskois tai pissis viikoihin :DDDDDD pösilö hurtta :D

   Poista
 4. hui, helpottavaa todellaki, kun saakin kuulla sydänäänet! mullaki muutamaan otteeseen meinannu olla jonku kohalla liikkeet pitkään hukassa. kyllä se säikäyttää.
  hei, ei nyt liity tähän, mutta jos sulla kerta selkä välillä oikkuilee, niin voin suositella lämpimästi sit vauvan kans manducan käyttöö! kaikkein ergonomisin kantolaite (kantoliina tietenki kans, mut se pitää aina sitoo), voi käyttää heti syntymän jälkeen ja sinne aina 20-kiloseks asti, elikkä leikki-ikäseks asti. (meijän emma esim on 4½ v, painaa 17 kg, sitäki joskus kannan repussa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. okkei, kiitos vinkistä, saattais olla meillekin ihan hyvä vaihtoehto ! :) olen niin onnellinen, kun kivut selästä hävisi heti kun pääsin takaisin hevosen selkään ja toivon mukaan pääsen heti taas synnytyksen jälkeen, kun se on terveellistä ja turvallista :)

   Poista