maanantai 24. syyskuuta 2012

Kalpea, kuin kalkkilaivan kapteeni

Hui kauheeta, miten kalpea emäntä sitä peilistä katsoikaan tänä aamuna mustine silmäpusseineen!  Jälleen manailen kamerattomuuttani, sillä olisi ollut hyvä sauma ottaa teille kuva näytille meikäläisen tämän hetkisestä viehättävyydestä. Viime postauksen kuvat on otettu isännän Samsung Galaxy S2-kännykän kameralla, ja olisin voinut käyttää sitä tänäänkin,  mutta aamulla se oli luonnollisesti Kimmon mukana duunissa. 

Minulla on viime aikoina silloin tällöin jokapäiväisten pyörrytysten ja väsymysten lisäksi alkanut ilmenemään sydämen tykyttelyjä, nopeaa pulssia ja hengenahdistusta.  Onneksi minulla on siitä kokemusta aiemminkin vuosilta, jolloin kärsin pahasta anemiasta, jote tiesin melkein heti, mistä on kyse. Aikoinaan hemoglobiinini oli naurettavan alhainen kera noine ihanine sivuoireineen, jonne onneksi on nyt siis matkaa vielä.  Mutta nyt täytyy katkaista hempparin syöksykierre ja aloitettava rauta-ja vitamiinikuurit. Jospa saisin uutta virtaa niistä arkeeni.

Kävinkin tänään neuvolassa mittauttamassa hb-arvoni sekä verenpaineen, molemmat olivat laskeneet viimeisestä, etenkin hb. Olen siis kärsinut myös matalasta verenpaineesta koko ikäni ja se vaivaa vielä näin raskaudenkin aikana, vaikka yleensä kuulemma sillä on tapana nousta.  Muutenkin valittelin uupumustani ja heikkoa olotilaani, näin ollen neuvolasta kirjoittivat minulle pari päivää sairaslomaa. Enemmänkin olisin saanut, mutta haluan mennä töihin torstaina, kannan jo nyt huonoa omatuntoa näistä parista saikkupäivästä, vaikka ei mulla kyllä muuta vaihtoehtoa tässä tilanteessa ollut, kun en meinaa pysyä tolpillani kunnolla. Jo kaksi yötä pois normaalista, 7:n yön putkesta on iso vähennys rasitteesta, joten enköhän minä jaksa, kun vaan nukun nyt pari päivää kunnolla ja varaan omalle levolle paljon aikaa. Ensi vapaaviikon kyllä pysyn kotona ja lepään paremmin.

Olen ehkä luullut itsestäni liikoja,  pitänyt itseäni vahvana ja tomerana emäntänä edelleen.  Mutta nyt huomaan, että en oikeasti kykene samoihin asioihin, kuin ennen. Ihan pienetkin asiat vievät voimat.  En oikeasti voinut tajuta ollenkaan, miten raskasta tämä vauvan kasvattaminen onkaan! Joten nostan hattua kaikille äideille, etenkin sellaisille, joilla on useampi mukero kasvatettavanaan.  Toki kuten me ihmisetkin, ovat raskaudet hyvin erilaisia.  Mutta se ei ole yhtään epäselvää, aina se uuvuttavaa varmasti on.

 Minun on vaan nieltävä "ylpeyteni"  ja todettava, että nyt minun tehtäväni on ottaa rauhallisesti ja antaa itselleni aikaa.  Pitäähän sitä ajatella myös pikku ukkelia tuolla masussa.  Kuulostaa kamalalta, mutta hyvinä hetkinä melkein unohdan sen olevan siellä ja mennä posotan eteenpäin.  Mutta hetken touhuiltuani ja heikotuksen ynnä muiden sivuoireiden saapuessa kehiin, muistan taas tiineyteni hyvinkin vahvasti :D  Ehkä minun pitääkin voida huonosti, että osaan rauhottua nyt meidän molempien takia.  Olen aina niin pirun itsepäinen ja periaatteitteni orja!

Nyt vaan lepoa kovasti, rohtoja naamariin, terveellistä evästä ja ulkoilua kera kevyen liikunnan, niin eiköhän tämä tästä! Kertokaa te lukija-mammat mulle vinkkejä ja kokemuksia asiaan, jos teillä on jotain hyvää lisättävää :) Mie oon niin noviisi tässä kaikessa!   Loppuun pakko laittaa ukkokullaan salaa nappaama kuva, joka tosin jo hitusen vanha, mutta kuvastaa tilannetta hyvin - mamma päikkäreillä kissivauvvojen kanssa.

<3 Henna
15 kommenttia:

 1. Kyllä kroppa käskee!! Elä kuule tunne yhtään huonoa omaatuntoa saikusta!! Pitää siun saaha ihtes kondikseen, ei siusta hirveesti oo hyötyä töissäkään jos et ommilakaan jaloilla pysy hyvä naenen!!!!! Ei ne työt sieltä mihinkään karkaa, eikä varsinkaan tekemällä lopu, notta otahan ihan rauhassa!! Pysähdy itse ajoissa, ettei sinua pysäytettäisi!! -Anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noniin sanoppa elä muuta! mä oon niin jästipää, että oikeesti nyt pittää toppuutella ihteeni! :)

   Poista
 2. niinpä, sun kroppa on nyt "lainassa" toisella. =) sitä imetyksen lopettamiseen asti. ei voikaan hallita ja määrätä ite, tosin ei muutenkaan aina oo valta kropasta itellä, kun sairastelee jne.
  syö paljo kaikkee vihreetä ja rautapitosta, auttaa nopeemmin ku lääkkeet! mulla ollu aina semmonen yllättävän tehokas keino!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos vinkeistä, oon koittanut syödä paljon salaatteja ja persiljaa, sitä kun vielä on tuolla salaattipenkissä ulkona tarjolla ja se on niin hyvvee! :)

   Poista
 3. En oo äiti, mutta anemia on tuttua! Jaksamista sinne kovasti <3 tässäpä juuri tänään tuumailin, että pitäiskö sopua joku päivä/ilta, että voisin tulla kylään. Ja sit otetaan yhessä rennosti. Mullekin " vain oleminen" tekis hyvää =)

  Ja mun anemiaan auttoi vain kunnon satsit rautatabletteja, muilla keinoilla ei ollut apua. Tosin en tiiä onko se raskausajan anemiassa eri juttu..

  tsemppiä päivääsi, malta levätä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei ilman muuta sovitaan, tule ihmeessä! :) kunnon möhötyspäivä tekis hyvää! <3

   joo mullakaan ei meinannut auttaa oikein mikään aikoinaan, kun stressin takia anemisoiduin, kaikki muut rautatabletit ei käyneet, paitsi Obsidan, se auttoi hyvin eikä pistänyt mahaa niin pahasti juntturaan, kuin muut :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, ne on kyllä maailman parhaimmat kattimukset <3 oikeita mamman tissienväli-vauvoja :DD

   Poista
 5. Kiitos viisinkertaisesta hatunnostosta.. ;P Raudan lisäks on myynnissä isommissa apteekeissa sellanen vitamiinivalmiste, jossa on sekä kuivatabletti että öljykapseli. Ihan on tarkotettu odottaville äideille, kokeile.

  Ite sain neuvolasta ohjeen verepaineeseen; syö lakua. On matala mullakin ja odotusaikana vaan meni alemmas.. Syke samaten aika matala, synnytyksessä aivan karmivan matala! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle, pittääpä kokeilla noita kapseleita, sulla onkin kokemusta isosti! huh huh, oot kyllä aikamoinen sankaritar! :))

   Kyllä, lakritsi maistuu oikein hyvin! ;) oon vaan koittanut vähän hillitä himojani, kun tuo paino meinaa nousta ihan kaameeta kyytiä terveelliselläkin ruokavaliolla :/ mutta lakut auttaa kyllä verenpaineeseen :) mulla syke on kans aina ollut hitaammanpuoleinen, mutta nyt aika nopea, kun tuo hb on alhaalla, se kiihdyttää sykettä aina ikävästi ja tuo hengästymiset ja tykyttelyt mukanaan :(( mutta eiköhän se noille rohdoilla nouse taas nopeesti takas parempiin lukemiin ! kiitos ! <3

   Poista
 6. Lepiä lepiä ja lepiä Henna :) Muista, että sinun ei tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa siitä, että olet saikulla. Ne työt ei tekemällä lopu ja tällä hetkellä sinä ja pieni ukkeli olette tärkeimmät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuossa oot harvinaisen oikeessa rakas ystäväiseni! Kun vaan itse aina muistaisin tuon, mutta ku ei järki ei useimmiten päätä pakota ! :DDD tunteet on aina vieneet mulla vallan yleensä :D

   Poista
 7. voe rakas, toinen anemia stoveriiii täällä. Väsyttänyt sen takia maan perusteellisesti. EIKU rautatablettipurkkia naamaan ja menoks! isooooo hali raksupoksu <3 ilez

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pittee kyl sun relata ja tosiaanki pitteis liitty seuraan!!! voimiiii!

   Poista
  2. kiitos stoveri <3 eeköhä tämä tästä kuha pääseep rauta imeytymmään ja vitamiinit kans hyvin mukaan! nukuin tässä lähestulkoon kokonaan 2 viimeistä päivää ja olo on kyllä huomattavasti parempi. olen varmaan unohtanut nukkuakkin tarpeeksi : miks minun pittää olla aina näin hölömö? :DDD noh, ehkä minäkin opin, joskus :D

   treffataan mahdollisimman pian, sä oot mun vitamiini <3

   Poista