torstai 27. syyskuuta 2012

Hitusen paremmassa olotilassa

Sairaslomapäivät, tai no minun tapauksessa yöt tiistaista torstaihin menivät ihan hujauksessa. Noh, kuinkas muutenkaan, jos tyyppi nukkuu noin  70 %  koko vuorokauden tunneista.  Mutta unilatauksen huomaa, oloni on huomattavasti parempi.  Minun on siis syytä rauhoittua jatkossakin.

Annoin itselleni luvan nukkua juuri niin paljon, kuin vaan halusin ja kykenin.  Ihmettelin ihan sitä ääneen, miten paljon ihminen voikaan halutessaan nukkua, siis ihan naurettavan paljon.  Unieni välissä kävin mm. juomassa aamukahvit aamuvuoroon lähtevän mieheni kanssa, tekemässä aamutallin ja lisäämässä hevosille vettä.  Ja aina se uni vaan tuli melkein heti uudestaan.  Yleensä minun on ollut vaikea nukahtaa keskellä kirkasta päivää, nyt tuokaan ei tuota mitään ongelmia.

Mutta unilatauksen johdosta minusta oli myös muuhunkin toimintaan, mikä piristi kummasti.  Vihdoin ja viimein jaksoin repiä kuolleita kesäkukkia parvekelaatikoista,  haravoida vähän pihalla sekä ajella pitkäksi venähtänyttä nurmikkoa. Ja välillä poimia omppuja ja karhunvatukoita puutarhasta välipalaksi.   Miten voittajafiilis voikaan ihmiselle tulla tuollaisista pienen pienistä askareista?

Voittaja- fiilis vuodelta 2007, otettu Norjassa vaelluksella tunturin huipulla
 Olen huomannut alkavani kärsiä raskausajan masennuksesta ja se varmasti johtuu siitä, etten kykene liikkumaan samalla tavalla kuin ennen, oloni on turpea ja pöhöttynyt, painoni noussut hirmuisesti enkä väsymykseni vuoksi saa itsestäni irti samalla tavalla, kuin ennen.  Huomaan usein itkeskeleväni yksinäni kotona, kun en uskalla lähteä enää ihmisten ilmoille.  Tunnen itseni rumaksi, vaikka ystäväni muistuttavat minua kauniista kasvoistani ja kutsuvat kauniiksi mammaksi.  Ja tottahan se on, olehan minä ihan nätti kiloistani huolimatta,  mutta silti - olen ihan väärässä ruumiissa ja kilojeni vankina.  En millään malttaisi odottaa talvea, että pääsisin tekemään asialle jotakin.

Onneksi elämäni kotosalla rakkaassa pikku mökkeröisessä, liikkumien luonnossa koirien ja hevosten kanssa sekä kahvitteluhetket ystävien kanssa piristää.  Hepat on olleet uskomattoman suloisia vässyköitä hellyydenkipeine hörähdyksineen  ja Karisma on käyttäytynyt todella hienosti syksyn tuomista jännitteistä huolimatta.  Onse vaan niin nätti ja reipas pikkutamma.   Nyt se näyttää ihan hassulta, kun sen hangattua harjansa paikka paikoin ihan nysäksi, jouduin leikkaamaan sille pystytukan :)  Otan siitä heti kuvan, kunhan saan taas kameran  käyttööni.

Mussukat <3 kuva kesältä

Kamerasta puheenollen:  jos suunnitelmat pitävät paikkaansa, saan sen kauan kaivatun kameran viikonloppuna. Se on joku Canonin järkkäri, josta en tiedä sen tarkemmin muuta kun että hinta ahdistaa jo valmiiksi :D Ihan kuin rahareikiä ei olisi muutenkin jo entuudestaan.  Onneksi tilasimme sen erään tutun kautta hitusen edullisemmin  ja lisäksi sain jotain ihme lisäputkia siihen mukaan!  On siinä meikäläisellä opetteleminen, kun alan opiskella tuon kameran käyttöä ja ennen kaikkea sitä säätämistä, se kun on aina ollut minun vahvuuteni kaikessa ! ;)    Mutta ah, mustavalkoisia kuvia - niitä tahtoo pian ja paljon!

Kenttä-asia seisoo edelleen. Sen verran on edistytty, että tilasimme muutaman lastin taas hiekkaa maan tasoituksia varten.  Isäni ei omien työkiireidensä vuoksi ole ehtinyt saapumaan paikalle, ja ymmärrettävää se on. Jospa hän pääsisi pian tulemaan viikonlopuksi urakoimaan, jotta saataisiin taas homma rullaamaan. Haluaisin palavasti olla vielä itse "ratsastuskunnossa", kun kenttä valmistuu. Mutta niin kuin sanonta kuuluu, hyvää kannattaa odottaa :)

Mutta tämmösiä kuulumisia tällä kertaa.  Kunhan saan kameran, pyydän miestäni tai kavereitani kuvailemaan vähän uusia heppakuvia, jotta saataisiin vähän heppa-aiheistakin postausta aikaiseksi. Sitä kun moni tuntuu meiltä odottavan ja on todella ikävää, etten ole pystynyt teille lukoille sitä tarjoamaan.  Mutta yritän parantaa toimintaani tässä ja toteuttaa toivomuksianne ! :)

<3 Henna
6 kommenttia:

 1. Ompa ihana kuulla että olet saanut ladata akkuja, sitä varten sen saikkukin on...:) Voi että, kuule ihmisten ilmoille vaan, jos muuten intoa piisaa!! Sie oot nätti ja hyvä jättää semmosia turhia kutkeita pois, kuten meikkailut..säästää ajassa ja vaivassa, senkun lähdet vaan!!Mitä väliä sillä on, mitä kukakii pienissä päissään ajatelloo! Kyllähän se välillä on ärsyttävää, kun puolitutut tuleevat kommentoimaan masua yms. mutta eiku menox annie lennox!! Elä jiä liikaa sinne neljänseinän sisälle..vai tälleenkö sie keräät mahdotonta liikkuma energiaa sitten sinne kun poeka putkahtaa pihalla, niin rälleettää aina pitkin kyliä!!??;DDD (niin jotta tervetuulloo!!:DD) Mitä pitempään sitä möhnöttää kotona, sitä pahemmin se voi jäädä päälle piemmäksikin aikaa, joten vaikka kauppareissuilua tai muuta mukavaa. Kyllä sinä kerkiät niitä laihdutushommia miettiä sitten, kun on sen aika, kuten tiiät, niin tämä aika ei oo ikuista, joten älä turhaan murehdi kultasein!!! Mukavaa kun saatte sen kameran!!!jee!!Päästään taas kohta naatiskelemaan ihanista otoksista!! -Anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot jälleen oikeassa ystäväiseni :) ja tiijä vaikka, kuha taasn olen yhtä vaavia kevyempi, jaksan taas olla enemmän liikekannalla, ja totta munassa - sitte voijjaan rällätä yhdessä ! :D kirpputori kierros kuopiossa teitin seurassa tekis varmasti huippuhyvää! <3

   Poista
 2. Kuule Henna, jokainen nainen tuntee jossain raskauden vaiheessa itsensä epämiellyttäväksi. Itsekin kävin viimeisen raskauden aikana sellaisilla kilolukemilla, jossa en ole koskaan ollut. Mutta nokka pystyyn vaan, se on hetkellistä ja tärkeintä olisi nauttia. :) Mitäpä jos (toisin kuin Anne sanoi :D) laittaistikin itsesi fiiniksi, kaunis meikki ja hiukset hienoksi ja kylille? Vaikka ns. meikki-ihminen ei olisikaan, piristää se mieltä kummasti jos laittaa itsensä kauniiksi joskus jopa vain kotioloissa.. :) Kokemusta on.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myös sulle ihanan tsemppaavasta viestistäsi! <3 Kiva kuulla toistenkin mammojen tuntemuksista, kun tuntuu välillä, että on niin yksin näitten tunteittensa kanssa. Olen jo nyt ihan uusilla kymmenluvuilla kilojeni kanssa, eikä taida loppua näkyä ihan justiiinsa :D Mutta tuossa olet kyllä oikeassa, pitäis taas laittaa ihtesä nätiksi, ostaa vaikka joku nätti äitiysmekko ja lähteä ulos ystäviä tapaamaan. Huomaan erakoituvani, mikä on surullista, olen aina ollut hyvin sosiaalinen ihminen :) mutta otan sun neuvoistas vaarin ja tiijä vaikka otan tänne sitten kuvia ehostetummassa olemuksessa :)

   Poista
 3. Juu tokkiisa laittautuminen on mukavaa ja pitääkin välillä!! ehdottomasti!! Heittäkeepä kuule Henna miehes kanssa reissu, notta käyttä syömässä hienosti ja silleen, semmonen piristysruiske?! Toisaaltaan kyllä ymmärrän just sen tunteen että välillä ei ollu minkäänlaista inspistä lähtä mihkään, mikään ei mahu päälle just ku tulis inspis ja olo on ku just hyvinsyöneellä valaalla...siltä miusta tuntu, oikeestaan suurimman osan ajasta. Ei kyllä ollu hehkua hommassa mulla ku just alkuaikoina (kun ei ollu oikeestaan olleskaan pahoinvointia tms.). Sen jälkeen kun maha ilmestyi kuvioihin ja sen mukana itse hankitut kilot niin hehkeys oli jossain ihan muualla. Hauskaa onkin lukea noista vauvalehdistä ja naistenlehdistä miten ihquuu on olla raskaana ja hehkua ja plä plä...no kaikki ei hehku..ei edes aina...:DDDD Mutta kyllä se hehku on tietysti vähä erilainen käsite raskaana olevalla, kyllähän se totta on, että sitä rupeaa huokumaan sellaisia äidillisiä asioita ja muutakin "pehmentää" henkistä olemusta. Noh, mut eri tyypeillä eri tavalla!:)-Anne- p.s. monestikohan vielä kerkiin kirjottaa!?! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheheheeh! kirjottele niin paljo ku halluut, oot mun uskollisin lukijani! <3 joo, ei tod, meikäläinen ei hehku muuta ku tätä turvotusta :D ja tosiaan, en oo pahemmin mammavaatteita ostellut niin alkaa olla tuo vaatekaapin tarjonta aika suppeeta :D eepä sitä silloin hirveemmin innosta lähtä immeisten ilimoille kun tosiaan olo on ku valaalla ja vaatteet soi päällä :DD mutta nyt tuli tili, jospa sitä jonkun nätin mammatunikan tai jonkun ostaisi itselleen - niin, ja ne utareliivit! :DDD jospa sitä vähän sitte aktivoituis ja lähtis liikenteeseen :)

   Poista