maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kevätretkellä järvellä- kuvapostaus

Tästä reissusta on jo itseasiassa jo 2 viikkoa,  mutta silti halusin jakaa nämä kuvat täällä! Kevät etenee kovaa kyytiä ja auringon paistaessa tuntuisi jopa synniltä löhöillä sisätiloissa!  Joten nauttikaamme ihanasta keväästä ja ihailkaamme luonnon heräämistä horroksestaan, siitä saa itsekin yllättävän paljon elinvoimaa!

Niin kuin olenkin blogihistoriassa maininnut ehkä sen sata kertaa, meidän perheellä on tapana rentoutua ja viettää yhdessä aikaa yleensä ulkosalla ja luonnon helmassa.  Kimmo ja minä molemmat ollaan todella erähenkisiä ihmisiä ja on tosi hienoa että molemmilla on samoja kiinnostuksen tai voisiko jopa puhua, intohimon kohteita ! Se antaa paljon energiaa myös parisuhteeseen.   Meidän keskinäiseen laatuaikaan ei kovin suuria ilotulituksia tarvita,  yhteinen aika metsällä tai tällä kertaa järvellä - riittää. 

Nyt, kun meillä on jälkikasvua - haluamme molemmat  istuttaa Onniin samanlaisen kiintymyksen  siemenen luontoa kohtaan ja tehdä tästäkin sellaisen perheen yhteisen harrastuksen tai  oikeastaan elämäntavan. Onni onkin todella henkeen ja vereen ulkoilma-tyyppi    ja tuntuu että pikkujäbä ei muuta tekisikään kun oleisi pihalla.  Se  nauraa käkättää onnellisena päästessään retkelle metsään  ja selostaa tohkeissaan omalla kielellään.


Minulle luonto merkitsee todella paljon, on lapsesta asti merkinnyt. Oikeastaan siellä minä useimmiten tajuan,  että elämä on juuri näin ihanaa.  Monesti minunkin mieleni valtaa synkät ajatukset, mutta luonnossa kaikki on niin puhdasta ja yksinkertaista - sen kun saisi siirrettyä myös omaan arkiseenkin elämään paremmin.


Mitä luonto merkitsee teille ? 

Ihanaa alkavaa viikkoa !

 <3 Henna

19 kommenttia:

 1. Mä tykkään kans ihan törkeesti olla luonnossa. Ihan parasta ottaa koira autoon ja hurauttaa mettälle, jotenkin tosi rentouttavaa, koirat juoksee vapaana ja itse saa nuuhkutella metsän tuoksua ja kuunnella linnun laulua. :) Tykkään myös veneillä ja olla saaressa. Harmi ettei ole ollut pitkiin aikoihin mahdollista, mutta lapsena vanhemmillani oli vielä vene ja aina kesät veneiltiin todella paljon ja vietettiin aikaa saarissa. Siinä olisikin, kun olisi itsellä mahdollisuus vene hankkia ja pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sulla on sitte ihan samoja intohimoja ku mulla ! <3 silloin kun me asuttiin kuopiossa, oli meillä vene ja venepaikka :) vene ja mottori eivät maksaneet paljoa eikä venepaikan hintakaan ollut paha. Paatti itsessään ei komeudellaan loistanut ja moottorillakin just ja just päät soutunopeutta aavistuksen kovemmin :D mutta silti päästiin sillä rotttelolla liikkumaan nimeomaan saariin retkeilemään ja kahville ja mikä parasta, tosiaan koirat sai juosta vapaana ! :) Se on kyllä luksusta parhaimmillaan ! :) Oon kovasti haaveillut kesämökistä, mutta se unelma saa odotella aikasta pitkään :) tällä hetkellä on samanlainen rottelovene moottoreineen tuossa läheisellä vesistöllä, jossa käydään uistattelemassa kuhaa ynnä muuta :) se saa luvan riittää toistaikseksi ;)

   kiitos paljon, kun jaoit tarinasi tänne <3

   Poista
  2. Mökki olisi itselekin ihan unelmien täyttymys! Ei vaan tartte ainakaan omasta mökistä haaveilla ennenkuin asuntolainaa on huimasti vähemmän jäljellä. :)

   Poista
  3. no sama juttu se on meilläkin ! lainaa on vielä lyhennettävää 10 vuoden eestä ainakin :S ja täällä kotonakin olis paljon tehtävänä, ja kaikesta ei valitettavasti selviä ilman lisälainaa :(( mutta yritys on kova, pärjätä mahdollisimman pitkään niin ettei tarttis kauheesti lainoja ottaa :) olishan se hienoo olla jossai vaiheessa velaton, mutta siihen mennee kyllä aikaa ihan mukavasti :D

   Poista
 2. Ei oo parempaa kuin istahtaa mettäpolun sivuun kaatuneelle hongalle, sulkea silmät ja vain kuunnella ♡ oli sitten yksin tai elikootten kanssa nii sielu siinä lepää ja muuttuu väistämättäki positiivisemmaksi. Usein en edes halua ottaa kavereita mukaan lenkkeilemään metikköön mukaan - kerrankin sitä omaa aikaa olla ja tutkiskella sisintään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oot asian ytimessä <3 metsässä on niin hyvä olla yksinään ! saa ajatella rauhassa ! vaikka on sitä kivaa myös lähteä retkeilemään samanhenkisen immeisen kanssakin :)) me vielä tehhää joku reippailureissu luontoon ;)

   Poista
  2. Voi todellakin, kyllä kiitos! ♡ koska mennään - sitte ku oon muuttanu vai jo heti ku tuun hoodeille pyörähtään? ;)

   Poista
  3. no kuule sitä pittäää suunnitella! Kuha tiijät sun kuvioista enemmän niin ilmottelet heti niin ossaan kahtoo sopivan rakosen siihe ittellenikii! :))) <3

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Mie niin kans rakastan luonnossa oleilua. Kevät just varsinkin on niin ihanaa aikaa kun voi nähdä sen heräämisen ja ne äänet kuinka luonto kertoo olemassaolostaan! Puhumattakaan pohjoisesta! Voi kun sitä voisi tuijotella äärettömiin jostain tunturin laelta. Tuntee olevansa jotenkin itsensä kanssa voittamaton. Notski iltahämärässä on kanssa jotain puhdistautumiseen luokiteltavaa, hypnoottista!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa lähtennä kommentti kahteen kertaan vaikkei näyttäny ensin ku yhtä...voe näitä...

   Poista
  2. aamen ! <3 voi ku pääsiskiii lappiin taas <3 Just katoin erätulilla -sarjan yhden jakson jossa kolme toverusta vaelsui tunturikossa kalastellen ja hilloja poimien, olin kateudesta vihree :DDD

   Poista
  3. Tähän kommenttiin ei tarvi muuta vastata kuin aamen :D

   Poista
 5. Luonto on erittäin lähellä mun sydäntä, se on just sellanen paikka missä pystyy tyhjentää ajatukset ja rauhoittua, ilman luontoa saisin varmaan hermoromahduksen! Joka kerta kun siellä mettässä käy joko kävelemässä tai juoksemassa ja on aina törkeen virkee ja raikas olo, just love it <3 Ihana postaus Henna!

  littlewisher.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommenttin, kiitos Suvi ! <3 Miekiii just aattelin että kohtahan tuota vois aloittaa taas !juoksemisen", täällä kun on enimmät loskat noilta hiekkateiltäkin vihdoin väistymässä! :) Polvi on oireillut vähän vähemmän viime viikon aikana, ja reippaasta kävelystä se ilmeisesti jopa tykkää joten tekis kyllä mieli kokeillä vähä hölkkäilläkin välillä! :)

   Poista
 6. Kommentti ei taaskaan liity aiheeseen mutta mieli tekee kysyä niin kysyn. Miksi et osta prixiä sellaisissa isoissa 1000kg:n säkeissä kun joskus mainitsit että teillä sitä kuluu aika lailla?.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan hyvä kysymys, kiitos siitä ! En tiijä itsekään tarkalleen, mutta lähinnä ehkä sen takia että sen varastoiminen/säilyvyys olis ehkä hienoinen haaste, tai en mie tiijä - en oo ees perehtynyt asiaan sen kummemmin :D Kilohinnaltaan toki tuossa isossa säkissä olisi edullisempi ostaa, mutta toistaiseksi uimareissuilla yms, on mm. 6 säkkiä kulkeutunut ihan kätevästi peräkontissa :) Lisäksi meidän porkkanantoimittaja toimittaa tarvittaessa myös rehuja niin olen häneltäkin ostanut rehuja, ne kun tulevat tallille asti :) tuo 1000kg säkki maksaa lähes 500 euroa joten olishan tuo kerralla isompi investointi, mutta toki tuosta söisi hepat aika pitkään :) kaksipiippuinen juttu, mutta ihan harkinnanarvoinen :) Kiittti sulle vinkistä! :))

   Poista
 7. Upeita kuvia!! :o :) Ja OnniManni on niin söpö <3

  VastaaPoista