torstai 16. tammikuuta 2014

Go, Fat ,Go!

Heipparallaa taas pitkästä aikaa!   Eka työviikko on kynnetty läpi hyvällä fiiliksellä, vaikka allekirjoittanut todellakin näyttää ja kuulostaa siltä, että on valvonut edellisen viikon!  Kyllä kunnon yöunta ei sitten korvaa mikään !  Te, jotka saatte nukkua yönne rauhassa ja niin pitkään kuin haluatte -  nauttikaa ja arvostakaa sitä suurta etuoikeutta ! :)  Itse en aina osannut sitä aikoinaan arvostaa ja nyt kyllä rehellisesti sanottuna kaduttaa, etten ole aikoinaan nukkunut enemmän :D

Mutta,  on tässä työssä hyvätkin puolensa. Tykkään kyllä valvoa öisin - pohtia syntyjä ja syviä. Saan työstäni palkkaa (luonnollisesti, daa! ) ja vapaat ovat ruhtinaalliset. Minulla on periaatteessa joka toinen viikko ns. lomaa.  Ei se aina siltä toki tunnu, kun pää on pyörällä työviikon rasituksesta ja kotona odottaa läjä rästissä olevia töitä, mutta silti kotona vietetty aika ja yöunet ovat todellista luksusta.


Kokonaisuudessaan minulta putosi painoa viime viikolla 600 g ja se on hyvin yöviikolle, kun ei pääse niin paljon liikkumaan, mitä haluaisi.  Kuitenkin olen yrittänyt pysyä sitkeänä, kävin eräs aamu töitten jälkeen salilla epätoivoisesti nostelemassa painoja  reilun puolen tunnin ajan.  Treeni itsessään tuntui kieltämättä vaikealta maksimaalisen väsymyksen vuoksi, eikä siksi ollut mikään järkevin idea.  Kuitenkin luonne ei antanut periksi jättää treenejä välistä, koska edellisenä iltana jouduin kääntymään salin ovelta pois, kun tajusin liian myöhään salin olevan varattu kuntosalikurssilaisille.  Joten illan reenit siirtyivätkin sitten seuraavalle aamulle. Yhden reenin tein kotona vatsa/kylki / selkälihas-jumpan merkeissä.  Minulle on siis tärkeää korvata läski lihaksella - enkä vaan kuihtua nopeasti pois.

Kokonaisuudessaan paino on lähtenyt hyvin taas laskuunsa vuoden alusta ja se on varmasti totaalisen ruokarempan ansiota!   Päätin uuden vuoden kunniaksi aloittaa ainakin kuukauden mittaisen karkkilakon ja todellakin jatkan sitä jos vaan siltä tuntuu.  Sillä nyt nimittäin tuntuu todella hyvältä !   Mulla on tosi fressi olo ja tunnen itseni huomattavasti kevyemmäksi ja mielialankin tosi kirkkaaksi. Jotenkin kunnioitan itseäni myös enemmän, kun näen että pystyn tähän ja edistystäkin tapahtuu.  Uskon itseeni ihan eri tavalla enkä anna minkään nyt itseäni lannistaa.Ruokavaliosta sen verran,  että tällä hetkellä noudatan osittaisena Jutta Gustafsbergin   "GoFatGo" - dieettiä,  joka antaa mukavasti ohjeistusta siihen, miten paljon mitäkin pitää syödä päivän aikana.  Ystäväni Satu vinkkasi siitä minulle viime postauksen kommentoinnissa, ja huomasinkin heti miten hyvältä ohjeet kuulostivatkaan.  Ohjeiden mukaan syötynä annokset pysyvät oikeanlaisina ja olen kyllä huomannut, että ei mun tarvitse nähdä nälkää tuolla ruokavaliolla - päinvastoin.  Minun pitää nimeomaan opetella syömään nuo kaikki mitä käsketään  ja   ennen kaikkea oikeaan aikaan :D  Täysin en hyppää heti noin tiukalle linjalle, koska sitä tiukkaa linjaa saatetaan tarvita vielä myöhemmässä vaiheessa.  Nyt, osittaisesti toteutettuna menen niin pitkään kun vaan paino tasaisesti putoaa,  sitten taas tiukennan pienin ottein putoamistahdin takkuillessa.   Mutta jos näyttää, että homma ei pelaa, etsin taas järkeviä neuvoja homman pelittämiseksi.

 

Minä myös osaan juoda vettä, wohoo ! Alkuun tuntui, että juodessa lasillista hukun siinne kuppiin, mutta kumma kyllä minusta on tullut jo ihan riippuvainen vedestä.   En vieläkään yllä sinne minimimäärään, mitä mun pitäis juoda - mutta suunta on hyvä ja koko ajan ylöspäin !   Minulla on tapana ottaa lasillinen vettä aina heti aamulla herättyäni, aloittaa ruokailut isolla lasillisella  sekä aina hörpätä kupponen keittiössä ohikulkiessani.  Myös töissä minulla on hyvä tekniikka :  Täytän illalla töitten alkaessa kannullisen vettä piripintaan - ja sen pitää olla tyhjä aamulla kun vuoroni loppuu :)  Ja kyllä kusettaa, voin kertoo !  :D   Tämä ei ole mikään paras juttu hevosharrastajan kannalta, sillä esimerkiksi tänään humputtelin ilman satulaa Kb:n kanssa kentällä ja  harjoitusravi kusihädässä ei ollut mikään mun suosikkijuttu, muutenkin kun oon aina ollut semmoinen pissaliisa ;) 

Vanha kuva arkistojen kätköistä, talvi 2012.  Nykyään taustalla oleva pöpelikkö on jyrätty kentäksi :)
 Liikunta-puolen olen saanut tehdä aika paljon yksikseni, mutta toki saanut silloin tällöin myös seuraa salille. Yksin salilla pyöriessa hyvinä puolina on ehdottomasti se, että on helpompi keskittyä vain ja ainoastaan treeniin sekä itseensä.  Toisaalta sitten kaveri taas tsemppaa mukavasti ja toki treenin ohella on kiva rupatella kaikkea,  ja saa vertaistukea, innostusta jatkamaan. Tärkeintähän ainakin itselleni on se, että treeni ja sarjat tehdään loppuun asti - yhtään ei laisteta eikä vaan himmailla. Kumpikin vaihtoehto on siis hyvä ja kunhan molempia vaihtoehtoja on sopivassa suhteessa niin motivaatiokin pysyy hyvänä ja myös treeni pysyy tehokkaana.

Hei mutta mites teillä ?  Ootteko samassa veneessä mun kanssa ?  Onko tarkoitus keventyä kesäksi, saada lihasta, sulattaa mahamaggarat ?   Ilmoittakaan itsestänne kommenttikentässä, ja hei,  jos jollakin on asiaan kuuluva blogi niin heittäkeepä mulle linkkiä ! 

<3 Henna

32 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Mä en oo samassa veneessä muuten, mutta ton juomisen kanssa! :D Mulla on myös töissä koko ajan vesimuki ja juon litroittain vettä. Ravaan myös kusella vähän väliä. Että tiedän kyllä tunteen! Eikö ihminen vaan vois olla käymättä kusella, ois niin paljon helpompaa?!? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olis paljon helpomaa! Ihan kauheeta ku välillä tuntuu että tulloo justiisa housuun :D olis varmaan vaipoille kohta käyttöä :DDD tosin mun rakko alkaa pikkuhiljaa tottua vähän isompaa kusilastiin :DDD

   Poista
 3. Toi eka kuva susta, hitsi mikä kaunotar! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uijjui, kiitos toiselle kaunokaiselle siellä! <3

   Poista
 4. Samassa veneessä olen. Veli heitti haasteen että heinäkuuhun mennessä -15kg ja saan velat anteeksi. Hyvän porkkanan sain siis laihdutusurakalle ja vihdoin itseäni kunnolla niskasta kiinni. :) On miulla aika kultainen veli. Karkit ja limpparit on olleet se isoin kompastuskivi pitkän aikaa ja sain ne nyt heti alkuun jätettyä pois. Vinkkejä ruokavalion muuttamiseen ja seurailuun on tullut kavereilta. Tuntuu että vihdoin on sellainen sopivan kannustava porukka ympärillä, että tähän osaa itsekin suhtautua oikein. Tuohon veden juomiseen kiinnitin joskus muutama vuosi sitten huomiota enemmän ja siitä asti on aina kotona ollessa puolen litran tuopillinen vettä hollilla. Kurssilla on aina vesipullo mukana ja nyt tuntuu ikävän kuivalta, jos joutuu olemaan muutaman tunnin päivässä niin ettei ole vettä saatavilla. :) Sain vielä syksyllä vinkin, että veteen kannattaisi sekoittaa hieman sitruunaa tai merisuolaa, jotta se oikeasti vaikuttaa kropassa oikealla tavalla. Vyöhyketerapeutin neuvo, joten uskon sen auttavan.

  Tätä siun projektia on mukava seurata blogissa. Itse liikun tosi vähän, oikeastaan vain sen mitä hyötyliikuntana tulee kävelyä ja iltaisin välillä jaksaa sitten vielä vähän jumpata. Nyt kun oikeasti alkoi seuraamaan painoa ja ruokavaliota niin intoa liikkumiseenkin alkaa löytyä. :) Tsemppiä tuntuu löytyvän myös täältä siun positiivisten kirjoitusten kautta! Kiitos siitä todella paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavan haasteen oot saanut, tosiaan niin ku sanoit - ihana veli sulla kun tsemppaa noin kivasti! :)

   Miekii oon aikaisemmin laittanut sitruunaa veteen niin on vähän makua siellä seassa, nyt menee onneksi vesi välillä ilman sitruunaakin :) Ja oot aivan oikeessa, miekii oon huomannut että nyt alan jo tosiaan tarvitsemaan sen vesilasillisen, kun on tottunut juomaan säännöllisesti.

   Oi mahtavaa että nämä mun hölinät täällä tsemppaa muitakin ! <3 Minulle on suuri motivaatio nimenomaan se, että tätä mun projektia seuraa kävijämäärän mukaan 200-600 ihmistä päivittäin, joten en halua tuottaa lukijoilleni pettymystä - enkä toki myös itsellenikään. Unelmoin kovasti upeista kesämekoista, jotka laskeutuvat kauniisti vartalolleni, eivätkä purista tursuttaen kaikkia läskejä joka välistä pihalle :D Vanhat kuvat myös saavat ryhdistäytymään :)

   Kiitos sulle mahtavasta kommentista ja ennen kaikkee sulle mahottomasti tsemppii urakkaan ! Jos vaan ehit ja halluut niin huutele täällä minulle sun kuulumisiasi niin tsemppaillaan toisiamme lissää tulevaisuudessakin ! Iso halaus <3

   Poista
 5. Itellä kans on tarkoitus laihduttaa,inhoan itseäni tämmöisenä kun on yli 10kg ylipainoa.. oon harkinnu (mainosten uhri hehehe...;)) tapouttia! Kuulostaisi sopivalle haasteelle.. mutta tsemppiä sulle pudotukseen,samassa veneeessä ollaan.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Tapoutti on kuulemma tosi hyvä ja tehokas ! Joten anna mennä vaan, sä kyllä pärjäät mainiosti! Hirmuisesti tsemppiä sun urakkaan myös! <3

   Poista
 6. Sun kasvot on muuttuneet kyllä jo tosi paljon kapoisammiksi. Tsemppiä jatkoonkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Anzu! <3 Naaman kapenemisesta olen kyllä tosiaan kaikista iloisin :)

   Poista
 7. Saako udella, mikä siis olet ammatiltasi, ihan lähihoitaja? Teet siis pelkkiä yövuoroja? Vanhusten parissa? Voisitko kertoa tarkemmin työstäsi millaista se on? :) Miten olet päätynyt nykyiseen työpaikkaasi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapi udella :D Kyllä, olen koulutukseltani lähihoitaja ja yöhoitajana yksityisessä hoivakodissa. teen joka toinen viikko yövuoroja ja joka toinen olen vapaalla :) Voin mielelläni joskus kirjoittaa ammattini valinnasta tarkemman postauksen :)

   Poista
 8. mulla ei oo omaa blogia, mut ajattelin vinkata muutamasta hyvästä fitnessblogista joista ite saan motivaatiota sekä treeni- ja ruokavinkkejä ;)

  Monna Treenaa
  Elämää Venlan silmin (salkkari-Venlan blogi ;D)
  Spot me Girl (englanninkielinen)
  Start living your best life
  Steffit

  -Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti Emmi! :) Noista joitakin oon tainnu käydä vilkaisemassa joskus, ainakin ton Venlan Blogin, mutta ehottomasti tsekkaan kaikki ! :))

   Poista
  2. Rakastan Monnan blogia, sillä naisella on mieletön asenne! Treenaa, mutta ei tee siitä liian tiukkapiposta hommaa, tulee hyvä fiilis aina, kun lukee hänen juttuja.
   Ps. on kyllä kasvot kaventunut, kaunis kuva. :)

   Poista
  3. Monnan blogi oli kyllä kans ihan kiva uusi selattava ! Kiitos kovasti Ilonallekin ! <3

   Poista
 9. Hehhehehe...joo kyllä ois tarkotus keventyä kesäksi...mutta minkä vuoden kesäksi?! :DDDD Tämmönen mahatauti on hirrrrwwwweeen hyvä kick start laihdutukseen!!;D -Anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ´No varmasti ! Toi kikstartti ee kauheesta kyllä houkuta ;DDDD Kuule mie mielelläni tosiaan otan lenkille seuraa niin hilipastaan joku kerta yhdessä lenkkeilemään ! <3

   Poista
  2. Joo, kuule het ku selviää täältä mörköluolasta elolle!!! -Anne-

   Poista
 10. Heippa! Mullakin lähti taas kunnon laihdutusboosti käyntiin, jouluna kun tuli hieman syötyä ja sen jälkeenkin on karkit sunmuut herkut maistuneet hyvin! Sain kuitenkin pari päivää sitten postista vanhojenmekkoni, joka on aivan ihana mutta ei näytä niin hyvältä päälläni nyt turvonneena :D Eli siis kuukauden kestävä herkkulakko edessä! Muutenkin naamassa alkoi näkyä herkuttelut kaikkien näppylöiden yms lisääntymisenä, ei kiva!
  Hassua, miten voi olla niin ylivoimaisen vaikeaa juoda vettä, syödä (hyviä!) hedelmiä yms ja jättää ne karkit pois! Kesää kohden pitää alkaa ottamaan itseäni niskasta kiinni, muutamalla pienellä muutoksella saisin varmasti paljon aikaan omassa kropassani :) Tsemiä sunkin laihdutuksiin ja muista kirjoitella sen etenemisestä usein, siitä saa ihanasti inspistä itelleniki :)
  Terkuin se muutama postaus sitten kommentoinut urheilijatyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihanaa että kommentoit ! <3 Kyllä se kuule tästä lähtööp ku raketti nousuun, meidän jokkaisen kohalla! Pidetään vaan yhtä ja huudellaan aina kuulumisia niin mehä ollaan kunnon kondiksessa ens kesänä sitte! <3 Ja kuule, näytät taatusti hyvältä mekossas! :))

   Poista
 11. Täällä myös elämäntaparemonttia meneillään. Tavoitteena n.10kiloa pois. Mahamakkarat ottaa kyytiä salilla ja osittain noudatan GFG-dieettiä, mutta en mitenkään orjallisesti. :) Aiemmin kokeilin sen orjallista noudattamista, muuta hyvän ruuan ystävänä alkoi pian maistua koko homma ihan puulta. Elämässä pitää olla makua ja siitä pitää nauttia vaikka laihduttaakin! Myös kohtuullisella nauttimisella voi saada tuloksia, etenkin kun ei ole tavoitteena mikään fittneskissasn kroppa vaan kroppa, jossa viihtyy ilman liikakiloja.. Tää sun blogi on ihastuttava hyvänmielen blogi, pidän sun rehellisyydestä. liityin seuraajaksi :) Mun blogissa kasvavassa määrin saliharrastusta ja ruokavalio juttuja -> turpaterapeutit.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos paljon! Kiitos ihanan tsemppaavista sanoistas ja ennen kaikkee että linkittelit omaa blogiasi! Aloin seuraamaan innolla sun reenejä ! <3 Mahottoman ison tsemppihalin lähetän sulle sun urakkaan ! <3

   Poista
 12. Jeah! Hyvä, että jotain hyötyä vinkeistä! :)

  VastaaPoista
 13. Anna mun treenaa, on yksi blogi :)

  VastaaPoista
 14. Paljon tsemppejä ja haleja tuohon laihduttamiseen!! Ei olekkaan mikään helppo urakka, mutta oon varma et onnistut ! <3 Mä en itse iikinä jaksais ;) postaustoiveena olis kai joku kuvapostaus tai video !!!!
  -pimu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Pimuseni, kiitosettä uskot muhun <3 Ehkäpä kohta olisikin jonkinmoisen video tai runsaamman kuvapostauksen aika, olisko kuvapostaukselle toivetta ? :)

   Poista