tiistai 24. helmikuuta 2015

Minä ansaitsen tämän

Niin kuin pari postausta aiemmin taisin ehkä vähän mainitakin, olen käynyt itseni kanssa viime aikoina kehityskeskusteluja ja pääkoppaan on aloiteltu tietynlaista kevätsiivousta.  Paljon on virttyneitä tapoja ja kulahtaneita ajatuksia, jotka joutaisi roudata kaatopaikalle kuormittamasta tuota meikäläisen aika vanhanaikaista kovalevyäni.  Ronskimpaa avautumista henkilökohtaisella tasolla ja vahvoja lauseita, joita oon joutunut viime aikoina toistelemaan itselleni.  On vaikeaa olla oman itsensä mentaalivalmentaja, mutta hätätilanteessa ja yksinäisinä hetkinä sen on kelvattava.



 Mikä kuitenkin hienointa,  puntaroidessa omia tarpeitaan, läpikäydessä unelmiaan ja odotuksiaan elämältä ylipäätään - on loppupeleissä hyvin vapautunut olo kun pääsee edes jonkinlaiseen johtopäätökseen tai kompromissiin itsensä kanssa.  Joskus unelmia taikka tavoitteita on liikaa, ja jostain täytyy tinkiä.  Laittaa niitä vaakakuppiin, tärkeysjärjestykseen. Osasta ihan järkisyistä luovuttava tai ainakin siirrettävä vuosikausien päähän.  Se on puhdistavaa, sillä päänsisäinen ajatusten ja epätietoisuuden sekasotku on hyvin uuvuttavaa. Joskus päänuppini maailma on ollut niin kaoottinen, että paperin ja kynän ottaminen esille on ollut kovasti tarpeen.  Kun kaiken kirjaa ylös, voi asioista saada ehkä jotain tolkkua ja tietyt ajatukset on voinut sutata realistisuuden punakynällä yli samantien. Joo, kuulostaa kreisiltä mutta jos on tarpeeksi sekaisin aatostensa kanssa - on pakko turvautua erinäisiin keinoihin !

Mitä ansaitsemiseen tulee, on minulle selkiintynyt se ajatus, että minä ansaitsen hyvän ja terveen elämän. Ansaitsen ne unelmat, joita minulla on ja joihin minulla on ylipäätään varaa. Minä ansaitsen sen kaiken rakkauden ja uskollisuuden mitä niin palavasti halajan sekä mieheltäni, että myös muilta läheisiltäni.  Minä ansaiten myös mahdollisuuden rakastaa, ennen kaikkea hoivata ja syleillä itse itseäni.  Se on varmasti kaikista vaikein tehtävä.  Minulla on mennyt paljon tässä elämässä ohi,  koska en ole ehkä antanut itseni olla oikeasti heikko, laiska, itsekäs tai  joskus myös toisten armoilla ja ajan vietävänä.


On ollut hienoa vihdoinkin tajuta sataprosenttisesti, ettei kukaan pärjää täysin yksin ja jokin asia on mahdotonta saavuttaa ilman toisten apua  ja tukea. Rehellisesti sanottuna olen pitänyt toisten avusta riippuvaisia ihmisiä jopa säälittävinä, mutta ehkäpä minullekin tämä asian ydin selviää konkreettisemmin.  Ihmisen ei tarvitse selvitä aina yksin.

Viikonloppu meni sairastellessa, ja itseasiassa olin ihan jopa onnellinen tullessani sairaaksi. Tarvitsin silloin paljon apua mikä auttoi kokreettisesti tämän asian oivaltamisessa.  Sairastaminen on minulle harvinaista, joten minulla ei ole useinkaan mukamas tarpeeksi pätevää syytä hautautua peiton alle sohvalle leffoja katselemaan.  Nyt oli hyvä syy, koska yön kestäneen oksentelun ja vatsakramppien jälkeen voimia ei juuri muuhun riittänyt. Viikonlopun huikeet suunnitelmat menivät puihin, mutta kotoilu perheen kesken oli kyllä erityisen hyvä vastine kaikkeen. Nyt kun oksutauti on selätetty, alkaa flussa nostaa vuorostaan päätään.  Mutta sairastellaanpa nyt kerralla kaikki mahdolliset hyppy-kupat,  jospa sitä saisi olla jonkin aikaa sitten terveenä. 

Mahataudin vuoksi paino laski aika reippahasti viikonlopun aikana, mutta tilanteen normalisoituessa ennalleen - myös painolukema tasautui kivasti entisiin lukemiin.  Kuitenkin, voin iloita siitä että olen painanut viimeksi näin "vähän"  varmaan noin 5 vuotta sitten.  Eli tonnikeijuna on vietetty useampi vuosi tässä ja edelleen painitaan kyllä raskaassa sarjassa. Vielä en ole oman elämäni "Kissi Vähähiilari",  mutta suunta on oikea ja oon iloinen että alitin tuon maagisen rajan vihdoinkin.

Salihommat jäivät viime viikolla kahteen kertaan, koska loppuviikosta sairastuin.  Tämä viikko tulee hyvin todennäköisesti taukoa kokonaan, koska olen flunssassa ja lisäksi salimme remontoidaan tällä viikolla. Onneksi rempan pitäisi kestää vain  viikon, joten pian pääsee taas tempomaan rautaa.

Ihanaista alkunutta viikkoa kaikille !  Oletteko pysyneet terveenä ?

<3 Henna

14 kommenttia:

  1. Mä sairastin kanssa juuri hetki sitten mahataudin ja tuntui ihan sille, että reidet pienentyi ainakin 5cm :D no, nyt on kyllä otettu takaisin kaikki sentit...

    Ihanaa kevättä sulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo oli kyllä aikas karmiva tuo mahatauti! Kyllä veti hetkessä ihmisen veteläksi, en muista milloin olisin tehnyt tallin siivouksen bniin hitaasti mitä viikonloppuna tein - pyörrytti ja puhallututti niin paljon. Minusta tuntuu että vieläki on ruokahalun kanssa ongelmia, mutta toki nyt tuo flunssa vaikuttaa asiaan :S jospa näitte jälkee ei tarttis sairastella vähään aikaan :D

      samoin sulle ihanaa kevättä! <3 on niin ihana ku alkaa tuo valo vihdoin lisääntyä reippasti <3

      Poista
  2. Ihanaa alkanutta viikkoa sullekkin! Mä olen itse ollut yllättävän terve tämän viikon :) Nää sun tekstit on niin ihania! Ne tsemppaa muakin ja antaa mulle iloa! Aina kun näen että sinulta on tullut postaus, se on pakko lukea, ja melkein aina tulee hymy naamalle. Olet niin ihana ja kaunis ja vaikka mitä! :)

    ~Silja<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana että näitä odotetaan! ja ettäne piristää ! :) Kiitos sulle ahkerasta kommentoinnista, SINÄ OOT IHANA! Kommentit antavat lisäenergiaa ja intoa postailuun! <3 Oon ollu niin iloinen että oon taas päässy hieman kiinni tähän blogiin paremmin <3 On ollut ikävä aktiivisempaa postailua

      Poista
  3. Mie harrastan tismalleen samaa että kynää ja paperia käteen! Jonne sitte puretaan asioita, listataan tärkeysjärjestykseen kaikki. Viimeksi eilen tein, ja jännästi alimpana luki "kirjoitukset, 20.3. lue" - mutta eipä taida tulla lukemisesta yhtään mitään :DD oi jesus viäkööt. Sit niitä papereita löytyy vähä sieltä ja täältä.
    Ny oon tosin ottanu ja bloggaillukki täysin suljettuun blogiyksiöön (ei mylillaliv) jotain myös, isompia asioita. Siä ne pysyy omassa päiväkirjassaan eikä tartte miettiä mitään. Ja jos haluaa, nii blogger auki.
    Mä en taas tiiä et mitä mää hitokseen selitän ja selitin tohon yläpuolelle :D voisin laittaa sen piikkiin et kello on 00:02 ja mua väsyttää hitosti mutten saa nukuttua? Anna armoa :DD

    *viheltelee 3vk univelalla yliväsyneen hilpeästi ja voisi samalla hyppiä, kiljua ja juosta pitkin pihaa avojaloin*

    Ja kyllä, ansaitset kaiken uskollisuuden, raukkauden ja unelmat. Itseltäsi ja meiltä muilta ♡ tää tais olla pointti koko tekstissä? Noo pidemmän ja vaikeamman kautta on joskus hyvä vetästä!

    Ja ny meen nukkuu kyl jo koska mietin iha törkeän kauan miten kirjoitetaan 'pidemmän' - oli himpasen lähellä etten googlettanu ja kattonu sieltä miten kirjotetaan :DD
    Tai, sitte vaihtoehtoisesti oon vaa taas lukkiutunu täysin på svenskaan. Tänää loppuun suunniteltu tatskaki on täysin heeja svärije :p joo.

    Natinati ♡ kiitos, ja anteeksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ee hitto mä repesin tälle kommentille ! :D ihanaa ku joku muuki on vaan niin seko, univeloissa tai muuten vaan kujalla :DDD joo annan anteeksi tai itseasiassa VAADIN että sekoilet jatkossakin, nauroin ääneen veet silmissä täällä hiljaisessa hoivakodissa :DDD oot huippu! <3

      Poista
    2. Rappiolla on hyvä olla, tarpeen vaatiessa se kujaki käy :DD hullulla halvat huvit, mulla ilmaiset!
      Ihanaa et joku edes arvostaa mun väsysekoiluja :DDD love ya <3
      ps, nauran täl hetkel itekseni tääl vaan ja oon iha diudiuu = tuu pelastaan mut iteltäni, työnnä vaik joku muorien pilleri kitusiin jotta hiljenen ja rauhoitun hetkeks :DD aamulla voi olla vähä enemmän viä tööt ja lähtee kierroksille jossain kohti ku pitääs aikaisin herätä ja ysiin asti puurtaa..

      Poista
    3. :DDD sori toveri mutten voi auttaa sun lääkihtemisessä ! nimittäin nuo ylimääräset mömmöt on mulle varattu ! :D

      Poista
  4. Olipa hyvä postaus :) Enpä oo ikinä ajatellukkaan laittaa ajatuksia ihan oikeesti ylös. Mullekki on niin tuttua toi että pää on sekasin ajatuksista ja jotenki siihen sotkuu ei vaan saa mitää tolkkua. Täytyykin kokeilla kirjotella niitä paperille, ehkä ne siitä vähän selkiytyis (:
    Tykkään lukee sun postauksias, niistä saa lähes aina jotain uutta jännää mietittävää, sulta lähtee hirmu viisaita ajatuksia. Blogisi perusteella vaikutat todella ihanalta ihmiseltä :) <3

    Haluisin kysyy sulta sun ajatuksia liittyen ystävyyteen tai oikeestaan sen loppumiseen/"hiipumiseen". Käykö sulle joskus niin, että huomaat jonkun tärkeen ihmisen yhteydenpidon vähentyneen? Mitä teet, jos huomaat, että yhteydenpito muuttuu yksipuoliseksi, eli käytännössä toinen ei enää kysele kuulumisia, ehdota tapaamisia ym vaan koko juttu hiipuu niin että tuntuu kuin pitäisit ihan yksin ystävyyttä yllä? Onko sulle käynyt näin? On hirveen vaikeeta kun toinen on niin tärkeä mutta ei oikein tiedä, pitäiskö antaa olla ja oottaa että toinen tekee välillä jotain asian etee. Toisaalta ei haluais, että toinen ajattelee olevansa samantekevä. Hankalia juttuja ja ois tosi kiva kuulla sulta joku ajatus asiaan :)

    Kaikkee hyvää sulle, toivottavasti saat elämältä paljon onnea ja rakkautta (: <3 -j

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos minun mies lukis tän kommentin kohdan: "sulta lähtee hirmu viisaita ajatuksia" - se repeisi totaalisesti - se kun tietää millainen höntti oon persoonana :) mutta sepä ei tiedäkään kaikkea sitä mitä mie sieluni sopukoissa pyörittelen, joten se ei voi tietää :) Kyllä me puhutaan asioista, minun murheista jne. - mutta se ei kyllä pysy mun perässä näissä mun aatoksissa, ei sitten alkuunkaan :D ei taida oikein kukaan muukaan pysyä :D

      Kiitos sulle, että oot saanut näistä silleen kivaa mietittävää ja kiitos että kerroit sen mulle. oon itse oikein otettu tästä tunnustuksesta <3

      Ja mitä tulee tuohon sun kysymykseen, et kuule uskokaan miten tämä kysymys tuli kuin tilauksesta, sillä oon vähän itsekin pyöritellyt samaisia fiiliksiä päässäni jo pidemmän aikaa. Otan nyt kuule ihan uuden puhtaan ruudun eteeni ja kirjoitan tästä oikein postauksen - jospa sitä voitais sit yhdessä vähän tuumailla, miten tämmösissä tilanteissa pitäis oikein toimia :)

      Ihanaa kun kommentoit ja kysyit tota kysymystä! <3 Iso kiitos !

      Poista
    2. Huhhuh, aloittelin tuossa jo vähän kirjoittamista ja voi kertoo että vastauksesta tulee piiiiiiiiiitkä ! :D sulle ja muille tovereille on tulossa mukavasti luettavaa ;)

      Poista
    3. Voi ihanaa, tosi kiva kuulla että sait ajatuksia ihan postaukseen asti :) Luen vaikka viiden postauksen eestä sun mietteitäs tästä aiheesta, usko että sieltä tulee hyvää juttua! Odotan siis todellakin innolla :) -j

      Poista
  5. Oletpa kaunis <3
    t. blogiisi eksynyt

    VastaaPoista