maanantai 15. syyskuuta 2014

Päällimmäisiä fiiliksiä ja kysymyspostausta kehiin !

Morjensta ja hyvää alkanutta viikkoa kaikille tovereille sinne ruudun toiselle puolen !  Vaikka osaa tulevista postauksista on jo vähäsen hahmoteltu taikka suunniteltu, ne eivät kuitenkaan oo julkaisukelpoisia vielä.  Nyt kuitenkin haluan katkaista tämän vähän jo liian pitkäksi venähtäneen blogihiljaisuuden,  joten höpöttelen taas päällimmäisiä fiiliksiä ja  tähän väliin olis myös kysymyspostauksen vuoro pitkästä aikaa!   Joten laittakaapa rohkeesti kysymyksiä tulemaan, vastauspostaus tulee kunhan kysymyksiä on kertynyt mukavasti ja monipuolisesti,  kuitenkin viimeistään parin päivän päästä! :)Työviikko sen kun hurahti  hyvällä sykkeellä ja nyt taas pääsee viettämään vapaita.   Aitaprojekti vetelee viimeisiään ja hyvällä tuurilla saan sen tällä vapaaviikolla valmiiksi. Tosin, olen sitä mieltä että se kaipaa vielä viimeistelyä ja fiksailua jossakin vaihessa tulevaisuutta.  Meikä kuitenkin kädet syyhyten odottelee jo seuraavia hommia. On se ihminen pöljä, kun koko ajan keksii uusia juttuja eikä osaa rauhottua ollenkaan! Mutta sanotaanko näin,  että vierivä kivi ei sammaloidu ja jos jotakin asiaa rakastaa intohimoisesti,  sen eteen haluaa nähdä vaivaa.  Tiedän, että hyvinkin usein tämä ajatusmaailma saa minut myös pois tolaltakin enkä aina muista ajatella/tehdä asioita kohtuudella - eikä se ole hyvästä kenellekään.  Joskus vähempi olisi enemmän.  Ja pitäis löytää joku balanssi luovuuden ja hulluuden välillä ;)

Mutta hyvällä fiiliksellä ja tsempillä eteenpäin jokatapauksessa !  Paino on laskenut hitaasti mutta kuitenki on laskenut ja siitä oon tosi iloinen!  Jo parinkin kilon pudotus tuntuu ja olokin on paljon parempi. Sellainen raikkaampi, jos fiilistä voi jollakin sanalla kuvailla.  On minulla ollut kyllä pahoja vieroitusoireita makeasta ja etenkin suolaisesta, mutta hyvin olen pystynyt vähentämään suolan ja sokerin käyttöä.  Jos joltakin ammattilaiselta saisi tähän näkökulman ja se pääsisi seuraamaan mun ruokailuhommia sivusta,  se pudistelisi päätään ja vähän väliä saisi edelleenkin huomautella.   Mutta silti,  parannusta entiseen on huomattavasti tullut ja siitä on hyvä jatkaa.  Pienin askelin kohti parempaa.

Mamman näätä-eläimet <3
Iidan ja Kimmon saalis
Viikonlopuksi päästäänkin sitten takaisin perinteisille jahtimaille ! Kanalintukausi alkoi tosiaan viime viikolla, joten syys-lokakuussa vapaa-viikonloppuina olen joko metsämiehen leskenä tai sitten itsekin haulikossa kiinni.  Kuitenkin, metsässä ja rakkaissa lapsuudenmaisemissa jokatapauksessa viikonloppu tulee vietettyä ja taidan yrittää käydä sienimetsässä ja puolukassakin samalla. Teloin toissapäivänä jalkani aitahommissa, joten katsotaan, miten sillä kärsii rymytä metsikössä.  Nilkassa on jomotusta, siinä möllöttää kiitettävä turvotus ja alkava mustelma.  Onneksi haaverin satuttua pikaisella kylmäämisellä sain ehkä ehkäistyä mustelmaa ja turvotusta edes vähäsen. Tänään ratsastaessa se oli jonkin verran kipeä, mutta sisulla eteenpäin vaan!

 

Syksy on ollut kyllä mitä ihanin!  Syysaurinko lämmittää ja korostaa ruskan värejä.   Nyt on ollut niin kuivaakin, että heppojen tarhan siivoaminen näin syksylläkin onnistuu tosi hyvin.  Olenkin käynyt tarhaa läpi ja kärrännyt sieltä kottarikaupalla lantaa pois.  Kun sitä siivoilee muutaman kerran viikossa, on sitä paljon mukavampi katsella itsekin eikä tarha pääse tulvimaan lannasta. 
Mitä tuleviin postauksiin tulee,  minulla on hieman ongelmia tuon kuvamateriaalin kanssa.  Meillä on hyvä kamera ja haluaisin laadukkaampia kuvia,  mutta koska usein Kimmo joutuu vahtimaan Onnia minun ollessa ratsailla - on minun hyvin hankala saada oikeestaan minkäänlaista kuvamateriaalia minun heppailuista tai elämästä ylipäätään.  Minulta on toivottu hevospostauksia ja kuvia muutenkin enemmän, mutta olosuhteiden vuoksi se on välillä hyvin hankalaa ja se harmittaa.   En tiedä, kuinka moni paikallinen taikka lähiympäristössä asusteleva immeinen lukee tätä blogia, mutta ajattelin kokeilla onneani :  Eli jos joku näppärä kuvaustaitoinen lukija haluaa tulla vierailemaan ja kuvailemaan ratsasteluja tai meidän muita puuhia, niin lämpimästi tervetuloa!  Palkaksi saat kuunnella mun hölmöjä juttuja,  keittelen sulle kahveet ja hepan selkäänkin pääsee tilanteen mukaan ! :)  Minuun voi ottaa yhteyttä joko blogin fb-sivujen kautta,sähköpostiin celia85@luukku.com tai muutakin kautta !

Mutta nyt sitten niitä kysymyksiä tulemaan!   Isompiin ja puhuttelevimpiin kysymyksiin pyrin vastaamaan postauskoossa, joten antaa palaa toverit!    Niin ja sitten vielä yks juttu:  kertokaa tekin teidän kuulumisia ja fiiliksiä vapaasti tänne!  Mie haluisin kuulla, mitä kaikkee te puuhastelette ja onko teillä kenties jotain omaa projektia / unelmaa, jota kohti suunnistatte ja jonka eteen te teette töitä!  Pidetään linjat kuumina! 

<3 Henna

8 kommenttia:

 1. Voi ku asuisin siellä suunnalla ni tulisin kuvailee teitä ! Toivottavasti saat jonkun napattua kameran taa :)

  Ja kysymyksiä ! Minkälaiset sulla on suunnitelmat Karisman varsulin suhteen? Entä muun heppailun (tässä seuraavien esim. about 5-10 vuoden aikana)? Milloin tämä teidän "talliprojekti" on alkanut (sori jos on lukenu jossain, en muista nähneeni !)? Kuinka pitkälle haluaisit sitä tulevaisuudessa viedä, vai onko näin hyvä?

  Mä oon etenki täs muutamien viimeisten kuukausien aikana niin innostunu ajatuksesta et ois oma talli. Pitäis vaan varmaan muuttaa vähän kauemmas tästä Helsingin tuntumasta... vaik ei sitä ehkä kovin pitkälle tarttis lähtee - varsinkaa jos ois rahaa. Ku oiski... :D Mul on täl hetkel projektina lähinnä noi opinnot, et tosiaan vois ehkä jossaki vaihees päästä tienaamaan vähän paremmin. Aattelin kranion lisäks hakee opiskelee osteopatiaa / fysioterapiaa mut saa nähä miten käy ku niin pieni määrä pääsee sisää ja yksityiset koulut maksaa niin helkkaristi. Siileen joku kevyt 30.000 euroo, ihan takataskussahan se mulla juu-u....... ;)

  Hei muuten yks postausehdotus mulla vielä ois ! Jos ei tunnu liian rasittavalta haha....... :D Mut siis niin: maastoreissu teidän matkassa ! Eli jos et saa ketään kuvaamaan ni ottaisit reiteistä ja maisemista kuvia selästä käsin vaikka puhelimella, ja kertoilisit vähän minne ne vie jne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niiin tiijjän että sää tulisit! <3 Kiitos siis jo pelkästä ajatuksesta ;) Kiitos myös erittäin hyvistä kysymyksistä, itseasiassa varsa-aiheinen postaus onkin jo tuossa luonnoskansiossa muhimassa ;) Tallista oon joskus postannu ihan vaan pienesti esittelymielessä mutta tulevaisuuden unelmista/suunnitelmista en oo hirveestä täällä huudellut, joten kyllä sitäkin arkkua voisin hieman sulle ja muillekin raottaa :) Ja toi maastoreitti-postausidea on kiva! Pitänee alkaa zuumailemaan kuvia meidän lenkkipoluilta :)))

   Onse kyllä totta, kaikki maksaa ihan sikana ! Minustakin tuntuu että jos jotakin haluan, pitää asiaa varten säästää vähintään vuodenpäivät ja raataa niska limassa. Mutta jospa niitä sit osais arvostaakkin eri tavalla kun eivät tipu valmiina taivaalta eikä kukaan maksa niitä mun puolesta :) Lainaa en kauheestii haluisi tai uskalla "pikkujutttuja" varten ottaaa, koska saattaa olla tulossa hieman isompaa, jonne sit sen lainan tarttis joku päivä. Joten kentät ynnä muut oon säästörahoilla värkänny, onse kyllä vaatinut todella pihiä elämänasennetta ja on jääny monet kivat reissut välistä :/ Mutta jospa sitä sitten kunhan asiat alkaa olla kasattuna kokoon....

   Mutta tosiaan, opiskelukin on nykyään hirvee tyyristä! Ei se koulutus ihan ilmatteeks tosiaan tule, harmi. Mutta hei, mä kyllä uskon että sulla olis hiton isot mahkut päästä sisään, joten yritä nyt ainakin ihmeessä! <3

   Poista
 2. Kysymyksiä:
  Oletko ajatellut koskaan rakentaa maneesin?
  Aiotko hankkia enemmän kuin kaksi hevosta?
  Harkitsetko tallin laajentamista?
  Pidätkö reippaista vai rauhallisista hevosista?
  Aiotko tehdä videopostauksia?
  Pidäthän hauskaa heppaillessa?
  ~Silja<3

  VastaaPoista
 3. Mitä hyvää on jokaisessa vuodenajassa?
  Entäs huonoa?
  jos saisit tehdä ilmaiseksi jotain mitä et ole ikinä ennen tehnyt, mitä se olisi?
  Ja viimeiseksi, ikävöin ääntäsi videolla ja kaikki vanhemmat videopostaukset olen katsonut kymmeniä kertoja. Toiveena siis videopostausta kunhan kerkiät :)
  Ihanaa syksyä Henna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Carita kysymyksistä <3 Ihanaa kun kirjoittelit! :))

   Poista
 4. Tuo uus isäntä on saanu tämän emännän perseen liikenteeseen ja kirjottelenki täältä lepikosta ja samalla kuunnellaan kun koira ajaa jänistä ! Viime viikolla saatiinkin jo yksi pupu :) Syksy on hurahtanu hyvin käyntiin, uudet kujeet ja suunnitelmissa perheenlisäystä. Tiedän että aika nopealla tahdilla on kaikki tapahtunut mutta sen tietää kun kohdalle osuu ! :) On vaan niin kiirettä pitänyt ettei ole joutanut kirjoittelemaan, anteeksi siis siitä.

  Ihanaa syksyä ! <3

  Riina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi ihanata! mä oon niin onnellinen sun puolesta, ansaitset kyllä sen kaiken onnen! <3 kiitos miljoonasti kun tulit kertomaan kuulumiset, en minäkää oo ehtinyt omilta hommilta niiyä kyselemään, anteeksi siis minunkin pitää tässä vaiheessa sannoo ;) <3 Palaillaanhan taas asiaan, ihanaa syksyä sinne <3

   Poista