maanantai 16. kesäkuuta 2014

Hymy

Hymy ei maksa mitään, mutta antaa paljon.
Se rikastuttaa häntä, joka sen saa - muttei tee antajaansakaan yhtään köyhemmäksi.
Se kestää vain hetken, mutta joskus sen muisto säilyy ikuisesti.
Kukaan ei ole niin rikas ja vaikutusvaltainen, että pystyisi tulemaan toimen ilman sitä.
Eikä kukaan niin köyhä, ettei se häntä rikastuttaisi.

Hymy luo onnea kotiin,  hyvää tahtoa työpaikoille ja on ystävyyden tunnus.
Se tuo levon väsyneille, ilon lannistuneille, auringonpaisteen murheelliselle,
ja on luonnon paras vastamyrkky kaikkin huoliin.
Siitä huolimatta sitä ei voi ostaa, kerjätä, lainata tai varastaa -
sillä toisinaan sillä ei ole mitään arvoa kenellekään kuin vain poisannettuna.

Jotkut ihmiset ovat liian väsyneitä hymyilläkseen.
Hymyile sinä heille, sillä ei kukaan niin suuresti hymyä tarvitse kuin hän,
joka ei itse enää jaksa hymyillä. 
Joten hymyilkää toisillenne - tutuille ja tuntemattomille.  Joskus ihan ventovieraan lämmin katse silmiin ja hymy voi olla korvaamatoman tärkeä ja arvokas jollekin elämässä uupuneelle tai kivuista kärsivälle.

Paljon lämpöä ja hymyä alkavaan viikkoon! 

<3 Henna

10 kommenttia:

 1. Tämä oli ihana. <3 Totta on, että yllättävä hymy voi piristää harmaankin päivän ja mielen ja jäädä mieleen pitkäksikin aikaa.

  Itse opettelen ja tavoittelen rohkeutta, että uskaltaisin hymyillä tuntemattomillekin. Jotenkin vanhemmille (keski-ikä ja siitä yli) ihmisille on helpompi hymyillä, nuoremmille en oikein uskalla jostain syystä. Tai siitä syystä, että pelkään näyttää tunteita, koska siinä voi tulla helposti satutetuksi, jos laittaa itsensä peliin. Mutta tämä antoi taas ajattelemisen aihetta ja potkua hymyilyn lisäämiseen. :)

  T. Fanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän riskit, koska oon joskus pelännyt juuri tuollaisia kokemuksia itsekin. Mutta muista että ne joka ei arvosta rakkautta, tuleevat tuntemaan tyhjyyttä sisimmässään, ei se - joka sitä antaa muille, joten Anna mennä vaan rohkeasti! :) Hymystä jää itsellekin aina hyvä ja rikas fiilis, ja muista toki myös hymyillä itsellesi <3 haleja!

   Poista
  2. Muutaman sanan sanoit ja onnistuit kyllä koskettamaan TAAS. Kiitos rohkaisusta ja neuvosta. <3 Halit! Minä jatkan harjoittelua.

   T. Fanni

   Poista
 2. Mä en jaksa hetkeen hymyillä, parisuhde petti perjantai 13. päivänä ja työpaikkakin meni seuraavana päivänä... Itseä kasaillaan ja hymyily on tällä hetkellä pelkkää esitystä. Itken vapaasti vanhemmilleni ja parille lähimmälle kaverille. Asuntoa ei onneksi tarvia etsiä, siihen sentään saan jäädä :)

  Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä ! No ei, tällä hetkellä se tuntuu siltä, mutta pakkohan sen auringonkin on joskus on risukasaan paistaa :) En ole omalla koneella joten en jaksa kirjautua sisään :)

  -Riina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei todellakaan hymyilyttäisi minuakaan. Vielä kerran sanon olevani pahoillani puolestasi. Menee hetkin kun pääsee taas jaloilleen, mutta niin ku sulle jo aikaisemmin sanoin, vielä koittaa ne paremmat ajat ja voit hymyillä aidosti onnellisena. Usko pois <3 Iso halaus sinne! <3

   Poista
 3. Vastaukset
  1. <3 Kiitos, itseasiassa joku muu on nämä viisaat sanat kirjoittanut mutta oman muistini mukaan sovelsin niistä osan tänne :)

   Poista
 4. Voi miten ihanasti kirjotettu :) <3 Meni oikeen kylmät väreet tuota lukiessa, miten voikaan yhteen lyhyeen tekstiin mahtua niin monta asiaa, joita ei ennen oo ees tajunnut ajatella. Sun kaltaiset ihmiset on niitä jotka oikeesti pitää tätä yhteiskuntaa pystyssä ja ihmisiä järjissään :)
  Olet ihana! <3 -j

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OI miten ihana kuulla, kiitos ihanista sanoista ! <3 Teksti ei ole täysin minun käsialaani, luin keväällä tuon tyylisen tekstin anoppilassa ja se jäi vahvasti mieleeni, puhuttelemaan minua. Kirjoitin tekstin sitten ja sovelsin sitä muistin ja oman ajatusmaailman sekoituksena :) Kiitän ja kumarran ihanasta kommentista, te ootte oikeesti huikeita <3

   Poista