tiistai 18. maaliskuuta 2014

Vastauksia !

Nonniii  toverit, anteeksi kun jouduitte taaaas odottelemaan !   Nytpä olisi vastausten vuoro, kiitos kaikille kysyneille <3

 Mainitse pari tärkeää hetkeä elämästäsi, jossa teit jonkun valinnan joka vaikutti selkeästi elämääsi? Ja jos tähän saa tehdä jatkon niin kerro fiktiivinen tarina, kuinka elämä olisi mennyt eritavalla jos olisit valinnut toisin...olikohan tämä nyt vähä liian iso?

- Mie meinasin tosiaan tehhä tästä erillisen postauksen, mutta sitten pelko siitä, etten saakaan sitä aikaiseksi  sai minut nyt vastaamaan kysymykseen edes vähän suppeammin.  Oli sen verta hyvä kysymys, että harmi olis jättää vastoomatta eli:

Yksi iso valinta elämässä oli mennä nuorena naimisiin.  Ehdin olla vain 3 viikkoa täysi-ikäinen, kun astelimme Kimmon kanssa alttarille.  Aloitin seurustelun ensimmäistä kertaa 16-vuotiaana ja olen sillä samalla tiellä. On ihana ajatella viettävänsä elämänsä vain yhden ja saman tyypin kanssa, siis tarkoitan sitä että en ole pahemmin mitään säätänyt "villissä nuoruudessani". 

Toinen iso asia oli uskon löytäminen elämään.  Vaikka tällä hetkellä uskonelämäni on aikamoisen köyhällä pohjalla ja tunnen olevani aika kaukana Jumalasta, silti usko kulkee mukanani halusin tai en.  Vaikken koe olevani mitenkään esimerkillinen uskovainen tai ihminen muutenkaan,  toivon että sellainen lämpö ja toisista aito välittäminen on edes murto-osa sitä hehkua, mitä Jumala on elämääni tuonut. Haluaisin kyllä loistaa valoa enemmän ja sitä myöten lämmittää toisia maailmassa palelevia. 

Jos en olisi uskossa, tai naimisissa uskoisin, että elämäni voisi olla aikamoista draamaa, elelisin itsekseni ja eläisin täysin itselleni.  Naisena olen ylipainosta huolimatta ihan kaunis, joten ulkonäköni puolesta kiinnostaisin miehiä ( varovasti uskallan saamani palautteen perusteella näin sanoa). Kuitenkin, uskallan myös lisätä tähän perään että jos miehet vaan tuntevat minut luonteeltani yhtään sen paremmin - karttaisivat he minua kuin ruttoa ;D   Saattaisin käyttää aikaa ja rahaa enemmän ulkonäkööni ja itseeni, saattaisin olla jopa aikamoinen materialisti ja bilehirmukin, mutta samalla hukassa ja sisältä tyhjä. Ehkä kovempi ulkoa mutta pelokas ja hauras sisältä.

 

Kumpi on kivempi kusko vai neiti:D

Tää on niin paha kysymys, mutta mun on pakko vastata neiti!  Kusko on aivan ihana, meidän "hyvänmielen-mörssäri"  mutta jo ikänsä puolesta ei voi enää tarjota minulle sellaisia haasteita ja treenejä, mitä kaipaan.   Karisma sopii tällä hetkellä minulle aika  mukavasti hevosena vaikka meissä molemmissa ratsukon osina  puutteita onkin ja kehitysalueita vaikka muille jakaa.  osttako iloita pienistäkin asioista?

Kyllä mie mielestäni aika hyvin tulen iloiseksi ihan pienistä arkisista jutuista.  Nykyään on vaan alkanut tuntua siltä, että mikään ei meinaa riittää vaan jaksan aina unelmoida asioita eteenpäin, mikä on tosi ärsyttävää.  Oon välillä turhan innovatiivinen ihminen, en osaa elää hetkessä.   Oon aika yllytyshullu ja leikkisä ihminen, joten iloa osataan ottaa hetkestä kuin hetkestä, kun seura on yhtä heittäytyvää sorttia kuin itsekin olen. Yleensä viihdynkin sellaisessa seurassa parhaiten. 

Osaatko antaa itsellesi anteeksi?

Riippuu hirveesti asiasta.  Arkiset jutut annan itselleni anteeksi, mutta ihmissuhdeasiat tai sellaiset moraaliset jutut on selkeesti vaikeempia unohtaa.  Jään todella herkästi vatvomaan jo vanhaa asiaa ja ruoskin itseäni aika pitkään jonkun töppäykseni jälkeen. 

Kumpi ensin, kaakaojauhe vai maito?


- No iliman muuta jauhe ekaks!

Kummasta pidät enemmän, hevosista vai kissoista?

- Vaikka minä kissoja rakastankin kovasti, valitsisin hevoset.

 

Millaista luulet elämäsi olevan 10 vuoden päästä?
-  Mä oon silloin jo nelikymppinen, apua!  Onni iso poika ja toivon mukaan Onskalla olis pikkusisko tai pikkuveli leikkikaverina.   Koira- ja hevoskatraassa on tapahtunut varmasti muutoksia, ja tiedä häntä jos mulla ei enää olekaan silloin hevosia ja asun jossain ihan muualla. Kuka tietää, 10 vuotta on sikapitkä aika :)


Jos sinun pitäisi ostaa joku uusi eläin (joka ei saa edustaa samaa eläinlajia kuin ne, mitä teillä nyt on) niin mikä eläin se olisi?

- Lammas !  Mie niin rakastan lampaita ja oon unelmoinut niistä jo useamman vuoden.  Mutta jospa mie nyt tyytyisin hetkeksi tähän "karjaan" mikä mulla täällä on.  Näissäkin on jo kiva työ :)

Pidätkö kesällä mielummin lyhyitä shortseja vai polviin asti ulottuvia housuja?

- Polviin ulottuvia housuja ehottomasti!  En oikein osaa pitää shortseja.  Hameet ja mekot on parhaita kesäisin.

Kengänkoko?
-Kengästä ja kengän mallista riippuen 38-39.

Missä Suomen kaupungissa haluaisit asua, jos et saisi asua siellä, missä nyt asut?

- Pohjoisessa oikeestaan missä vaan, mutta Kuusamosta oon aina tykänny erityisesti <3

Jos saisit 3 esinettä ilmaiseksi, mitä ostaisit?
- Onko maneesi, traileri ja kävelytyskone tavaroita ? :D 


Millainen olet suuttuessasi?


- Ihan karsee tyyppi, pelottava !  Äänekäs ja pahimmassa tapauksessa jopa agressiivinen. Agressiivinen silloin, jos minun ei anneta selittää, sanoja laitetaan suuhuni tai minulle nauretaan ivallisesti. Silloin minulle tulee "nurkkaan ajettu eläin"- efekti ja silloin saatan olla hyvinkin arvaamaton.  Yleensä minun agressioni saa tuta mm. kännykät, kaukosäätimet tai muu lähellä oleva irtaimisto.  Mutta en kyllä pelkää myöskään ottaa kunnon painimatsia tarvittaessa. Onneksi yleensä lepyn melkein yhtä nopeasti kuin suutun.

Kuvittele tilanne: murrosikäinen Onni tulee humaltuneena kotiin, miten reagoit?


- Kai sitä pitäis yrittää keskustella nuoren kanssa topakasti mutta rakentavasti ja ottaa selville, mikä oli juomisen syy.  Voi olla, että koska olen niin tunnepohjainen tyyppi, voisin reagoida ihan päinvastaisella tavalla, mitä olisin etukäteen suunnitellut "järkevässä" päässäni.

Mikä kännykkä sinulla on?

- Samsung Galaxy Xcover2

Minkä ikäisenä aloitit ratsastuksen?

- 12 vuotiaana, ratsastin tuolloin säännöllisen epäsäännöllisesti noin 2 vuotta. Sitten tuli pitkä tauko ja aloitin uudelleen ratsastuksen vuonna 2008.

 

Kerro pahin mokasi? 

- Voeh, niitä on paljon  - minä kun osaan tuon mokailun jalon taidon. Mutta ekana tuli mieleen muisto ylä-aste ajoilta, kun väärentelin äitin nimmareja huonosti menneisiin kokeisiin ja pöllin siltä myös rahaa.  Jäin kiinni ja vieläkin hävettää. Mutta nuorena sitä ei oo mitenkään viisas kaveri, kun ei oo nytkään.

 Mikä on pahin tapaturma hevosen kanssa maastakäsin? Entä selästäkäsin?
- Maastakäsin mulle ei ooo onneksi tapahtunu mitää isompaa, mutta on Karisma mua aikoinaan raahannut perässään useita kymmeniä metrejä pitkin lumista peltoa. Tamma ei oikein tykännyt liekassa juoksuttelusta tuolloin.    Selästä käsin kerran mursin häntäluuni, kun entinen hoitoheppani innostui hieman antamaan kunnon katapultti-pukit ja lensin hanuri edellä jäiselle tielle. 

Mitä on pelottavin eläin, mihin olet koskenut?
- No ei ehkä pelottavin, mutta oon pitänyt tarantellaa kämmenellä.  Semmonen inhottavan iso ja karvanen hämähäkki se oli.

Oletko poni vai hevos puolella?
- Kokoni puolesta mun täytyy pidättäytyä hevosissa :(

 

Tykkäätkö ravureista?
- Tykkääntykkääntykkään !   Kunnon reenilenkki ravurin kanssa on hullunhauskaa vaikkakin myös aika pelottavaa :D  saapi vedet silmissä nauraa pelon ja ilon sekaisin tuntein!

Voisitko kuvitella omistavasi pienen ponin? Milloin?
- Voisin toki, mutta tällä hetkellä siinä ei ole mitään järkeä.  Jos Onni innostuu hevosista ja olisi valmis huolehtimaan ja ottamaan vastuuta omasta kaviokkaasta, voitaisiin sellaista harkita.  Ja minä voisin sillä sitten joskus huvikseni ajaa, sellainen olisi kiva kaveri.  Mutta uskon kuitenkin, että meidän Vuse on ihan mukava ensiratsu Onnille jos vaan poika itse innostuu ja Vuse on vielä meillä kuvioissa mukana silloin. Väkisillä en kuitenkaan ala Onnista heppapoikaa leipomaan, hän saa kyllä ihan itse päättää omat harrastuksensa :)Paras lapsuudenmuisto?
-  Kyllä se on varmasti useimmat toheloinnit serkkuni Jassen kanssa.  Kerran oltiin lähdössä keväiselle retkelle /piknikille metsään ja otettiin hänen isänsä autosta siellä pitkään kevätauringossa lojunut simapullo retkijuomaksi. No te varmaan osaatte itse päätellä, mitä simalle tapahtuu lämpimässä autossa päiviä siellä vietettyään ja kun kaksi pientä tyttöä sellaisen pullon hilipaseepi kahteen pekkaan naamariinsa.  Noh hauskaa oli ja kyllä sille on naurettu vedet silmissä vuodesta toiseen vieläkin.

 

 Mikä on sellainen juttu lapsuudessa minkä olisit halunnut muuttaa?
- Vaikka olenkin kääntänyt jo pääosin oman koulukiusatun osani voitoksi,   voisin sen osan jättää myös ilomielin pois. Vaikka rankat kokemukset ovat muovanneet minusta ihmisen kun nyt olen, toivoisin että voisin olla vähän ehjempi ja lopettaa jatkuvan taistelun itseäni ja omaa vääristynyttä minäkuvaani vastaan.  Kelpaamattomuuden ja riittämättömyyden tunne on edelleen sellainen, mikä saa minut yrittämään liikaa ja uupumaan sen vuoksi.

 

Riitelettekö usein Kimmon kanssa? Jos kyllä, niin millaisista asioista?

- Kyllä me riidellään, mutta en osaa sanoa riidelläänkö usein. Mutta kyllä me varmaan joka viikko jostakin nahistellaan tai enemmänkin väitellään, useimmiten kotitöistä.  Me ollaan niin tarkkoja eri asioista. Kimmo on rauhallinen tyyppi ja minä niin impulsiivinen.

Oletteko koskaan meinanneet erota Kimmon kanssa?

- No ei varmaan Kimin osalta, mutta minä olen kyllä sitä kerran tosissani ehdottanut.  Olin silloin palanut loppuun edellisessä työpaikassani ja koska kaadoin jatkuvasti oman pahan oloni toisen niskaan, halusin myös päästää toisen siitä kaikesta vapaaksi. Meillä oli tosi vaikeeta silloin kun en itse nähnyt mitään hyvää elämässäni siihen aikaan.  Kuitenkin onneksi elämä kääntyi taas parempaan suuntaan päästyäni muualle töihin.  Tiedän, etten voisi elää ilman toista vaikka välillä tuntuukin arjen keskellä, että yksin olisi joskus "helpompaa".Kuvaile niitä tunteita/ajatuksia, mitä koit, kun sait tietää olevasi raskaana?

- En alkuun uskaltanut uskoa, että niin olisi.  Minulla meni tosi pitkään, että rohkenin aidosti riemuita raskaudesta. Pelkäsin niin paljon, että kokisin rypäleraskauden/keskenmenon uudelleen.  Mutta sitten riskiaikojen mennessä yli ja käytyäni rakenneultrassa,  uskalsin alkaa jo kiintyä pikkuruiseen Onniin masussani.  Apua, ei pidä ajatella enempää, tässähän tullee vauvakuume! :D
Haluaisitko kokea raskauden uudelleen, miksi/miksi et?
- Kyllä haluaisin. Kaiken mitä siihen liittyy.  En ole koskaan kokenut itseäni niin tärkeäksi kuin ollessani äiti.


Missä paikoissa/maissa haluaisit ehdottomasti päästä käymään?
- Alaska ja Islanti on olleet aina sellaisia paikkoja joissa haluaisin käydä.

Mainitse viisi tärkeintä asiaa elämässäsi?
- perhe, ystävät, koti, luonto, vapaus

 

Oletko koskaan tullut petetyksi/pettänyt itse parisuhteessa?
- En kumpaakaan, Luojan kiitos.  Tunnen itseni sen verran hyvin, etten pääsisi tuollaisesta yli niin että voisin jatkaa samassa ihmissuhteessa vaikka kuinka haluaisinkin.  Kuitenkin nostan hattua sellaisille, jotka pystyvät aloittamaan alusta.  Iso respekti!


Millaisessa elämäntilanteessa kuvittelisit olevasi viiden vuoden päästä?
No toivon mukaan kaikki saataisiin perheessä olla terveitä ja että oltaisiin onnellisia. Ehkä perheemme olisi paisunut yhdellä lapsukaisella lisää, kuka tietää.  Uskon, että eläinkatraassa on tapahtunut yhtä sun toista muutosta. Toivon mukaan pihassakin  ja talossa ollaan saatu paljon aikaiseksi.   Tai mistä sen tietää, vaikka asuttaisiin aivan jossain muualla. Koskaan ei voi tietää minne elämä kuljettaa.

omituisin tapasi ?
- Voe niitäkin on paljon, mutta  itselleni puhuminen peiliin on ehkä omituisinta ja friikeintä välillä!

lempi aikakausilehti?
- Luen tosi vähän lehtiä mutta "Maalla" - lehti on aivan ihana.

lempi vaatekauppa?
- kirpparit! :D sieltä löytää halvalla kaikkea ja joskus uniikkeja/harvinaisempia juttuja. 

inhokki ruoka?
- lihaperunasoselaatikko,  trauma lapsuudesta kun opettaja pakotti sitä syömään ja oksensin melkein aina viimeistään välitunnilla.

 

jos et saisi valita nykyisiä lemmikkejäsi, minkä eläimen haluaisit?
- lammas edelleenkin.  ne on vaan niin ihania <3

mitä eläimiä pelkäät (jos pelkäät)
- ampiaisia, mehiläisiä ja vähän paarmojakin.   mutta mehiläiset on pahimpia.

kuvaile itseäsi kymmenellä adjektiivilla.
- äänekäs,  pelottava, lempeä, reilu,  realisti, aito, pullea, neuroottinen, herkkä, koominen

 

sukkiesi väri?
- yleensä musta

hammasharjasi väri?
- turkoosi-valkoinen

onnin hammasharjan väri?
-vihree-keltainen

kerro jokin muisto lapsuudestasi?
-  Yksi ihana muisto on, kun koulut loppui ja kesäloma alkoi. Oliskohan vuosi ollut joku 96 tai 97.   Me isosiskoni Tiinan kanssa pakattiin reput ja lähdettiin polkemaan polkupyörillä kiuruvedeltä pielaveden mökillemme.  Matkaa taisi olla jotain reilut 50 kilometriä, mikä tuntui silloi hirmuiselta matkalta !  Mutta se taittui mukavasti, kun Tiinan polkupyörän tarakalle oli sidottu pattereilla toimiva mankka, jonka sisällä soi c-kasetille nauhotettua Aikakonetta.  Iha huikee muisto ja aina saa meidät fiilistelemään sitä systerin kanssa.  "matkustanut oon"- biisi on se biisi joka tuo just tämän reissun mieleen ja jos en nyt väärin muista, ollaan tehty aikoinaan musavideokin tästä biisistä kotona :D  Voi kun saisin sen joskus tänne, näytille  - on nimittäin yyber tyylikäs  :D

minkälaisista asioista suutut?
-valehtelusta eniten tai juoruamisesta.  En tykkää, että asioista ei puhuta asioiden oikeilla nimillä tai että ei uskalleta puhua suoraan vaan sitten selän takana jauhetaan.  En myöskään tykkää että meillä on epäsiistiä, sotkusta tulen vihaiseksi.  

kolme parasta ystävää?
- En mielelläni asettele ystäviäni järjestykseen.  Kaikki ystäväni ovat samalla viivalla, kaikki suhteet ovat omalla tavallaan tärkeitä. Osan kanssa olen yhteyksissä melkein päivittäin, osan kanssa kerran vuodessa.  Osasta olen riippuvainen, osasta en. Heidi ja serkkuni Jasse on pakko mainita siksi, että he ovat vanhimpia ystäviäni - varttuneet kanssani ja nähneet minusta eniten ja silti ovat uskollisesti seisoneet vierelläni, ja minä heidän.  

 

kolme parasta/ikimuistoisinta muistoa?
- Omat häät.  Äidiksi tuleminen.  Iidan pentujen syntyminen.

minkälainen olit lapsena?
Äidin kertoman mukaan ihan kiltti mutta äärettömän vilkas ja "räähkä" -  mitähän tuokii lie tarkoittaa.  Kuitenkin, pienestä iästä huolimatta kiroilin aika paljon ja olin tosi äänekäs.

 


mitkä olivat ensimmäiset sanasi?
- Vaikee nyt tähän vastata,  pitäis varmaan äitille soittaa ja kysyä mutten kehtaa tähän aikaan illasta niin tehhä :)

onko sinulla tatuointeja? Millaisia? Jos ei ole niin haluaisitko? Millaisen?
- ei valitettavasti oli tatuointeja.  Haluaisin olkapäähän joko tekstin tai sitten sellaisen koira-tatuoinnin.  Toinen ihana olisi rukousnauha ranteessa. Tämmöstä tällä kertaa !  Seuraava postaus mitä todennäköisemmin käsittelee itseluottamusta... pysykeepä kuulolla ja muistakaa kommentoida, painellä tykkäysnappeja yms.  


<3 Henna


10 kommenttia:

 1. Ihanooo!!:)) heh..tarviikohan tuota arvuutella mitä äitees on tarkottanu kun on sanonu että räähkä, sie ossaat olla räähkä edelleen!! ;))) Siinä vaiheessa kun alkaa silmäkulmassa kiilua ja suupielet nousee niin silloin voi oottaa mitä vain!!:DD Mie vähä salaa haaveilen kans jostain sirosta tatskasta...mut niinhän ne väittää että kun otat yhden, kohta toisen ja ja....-Anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehehe joo, ei oo meno muuttuna miksikään xD ilimeetki on samanlaiset ku uossa irvistykuvassa :DD joo mulle kans kaikki on varotellu tuota tatskahommaa, tulee kuulemma himo :D

   Poista
 2. sama inhokkiruoka kuin mulla! :D

  VastaaPoista
 3. Oletko helluntailainen? kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :) Juu kyllä kuulun helluntaiseurakuntaan. Omasta mielestäni ei kuitenkaan uskontokunnalla ole niinkään väliä, vaan se sisäinen, henkilökohtainen usko on täkeintä. :)

   Poista
 4. Vaikka ollaankin kavereita niin moni asia tuli kyllä totaalisena yllätyksenä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heheheh niin saaatto hyvinnii tulla :D ja paljon olis varmasti kerrottavaa lisää :D

   Poista
 5. Rupesin muistelemaan omaakin lapsuuttani ja ihania muistoja tuli mieleen ! Mahtava kuva missä siulla ei oo etuhampaita, miehen kanssa pikkusen höhöteltiin :)

  Edelleenkin ihanan aidosti kerrot asioista, etkä häpeä kertoa niitä Ei niin mukavia- juttuja. Monesti olen miettinyt että olisi ihanaa omistaa kaltaisesi ihminen ystävänä ! Jatka samaan malliin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana sinä ! kiitos lämpimistä sanoistasi <3 ja hyvä että tämä postaus toi mieleen muistoja ja sai myös nauramaan ! hirmuisen hyvää kevättä sulle ! <3

   Poista