sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Ajatuksia blogin tulevaisuudesta

Nyt ollaan tultu siihen pisteeseen, että mietin vakavasti blogini tulevaisuutta.  Että onko se minkäänlainen tai että onko sellaista ylipäätään. Olen harkinnut lopettamista  tai ainakin pienelle tauolle pistämistä.  Tunne on hautonut sisälläni jo pidempään, voimakkuuttaan välillä säädellen  ja nyt voin kertoa että ollaan siellä voimakkaimmassa ääripäässä.

Nämä on niitä hetkiä kun tulee se tunne, että ei ole mitään annettavaa eikä kerrottavaa - minä olen bloggaajana turha ja on tunne kuin kirjoittaisi yhtä tyhjän kanssa.   Tiedän, että näin ei kuitenkaan täysin ole, sillä saan edelleen silloin tällöin aivan mahtavia kommentteja, joissa mm. kiitetään rohkaisevista teksteistä.  Ne potkaisee mua aina taas askeleen eteenpäin ja antaa tälle kaikelle taas hetken enemmän elinaikaa.  Mutta silti, on myönnettävä - bloggaaja-itsetuntoni on hukassa.  Ironista sinänsä, viime postauksessa kirjoitin että "MINÄ PYSTYN"! :D   Totta, minä pystyn - mutta se nyt on sanomattakin selvää etten kaikkeen. En ole kone, on iso haaste käydä töissä ja pyörittää kotona olevaa sirkusta. Saati sitten huolehtia itsestäni ja ihmissuhteistani.  Jos meinaan saada tietyt asiat kuntoon, on jostakin tingittävä.  Blogini tästä on kärsinyt jo valmiiksi ja olisi sääli nyt hyljätä se kokonaan -  mutta ajan puutteellisuus saa miettimään kaikkea epätoivoista.  En halua olla välinpitämätön teitä kaikkia kohtaan ja olla vaan hiljaa /postaamatta  -   vaan koska te olette tärkeitä,  kerron jo etukäteen mitä tässä nyt olen viime aikoina pohdiskellut.Avauduin tästä samoisesta asiasta ystävälleni ja hän ihanasti olikin jo aiemmin ehdottanut että uudistaisi blogini ulkoasun  ja ehdotti sitä jälleen. Ja miksipä ei,  sehän varmaan piristäisi meitä kaikkia.  Tykkään mustavalkoisesta fiiliksestä blogistani, sillä niin kuin minä ja minun elämäni on - on myös tämä blogi hyvin mustavalkoinen.  Mutta onhan elämässäni myös lämpöä, joten pieni säväys sitä voisi toki auttaa. Silti minusta tuntuu, ettei tällä säälittävällä blogillani ole tällä hetkellä mitään merkitystä tai että tätä on järkeä käydä päivittäin tuijottelemassa toivoen että täällä olisi enemmän elämää.

Elämä täällä lähtee nimenomaan minusta itsestäni,  minä tämän blogin loin ja minun ensimmäinen tehtäväni on pitää tätä elossa.  Kaikki muu on sitten plussaa ja toivottavaa. Olen ollut itse passiivinen kirjoittaja ja viime ajan postaukset on olleet säälittäviä kuulimispostauksia, jossa lässytän kerta toisen jälkeen samoja asioita.  Tottahan se on,  elämäni rullaa hyvin pitkälti tällä hetkellä samalla tavalla.   Turha siinä on kauheesti vuorovaikutusta lukijoiden kanssa odottaa.  Joten en moiti, että kommentteja tulee kävijämäärään verrattuna todella vähän.

Jokaikisestä kommentista täällä tulen superonnelliseksi ja olen niistä todella kiitollinen.   Saan kuitenkin suurimman osan kommenteista blogin ulkopuolella, joko kasvotusten tai viesteissä. Sekin tuntuu hyvältä, mutta toisaalta saa minut myös hieman ärsyyntymään:  Miksi palaute on vaikea kirjoittaa tänne jonne se kuuluu ?  Sen voi antaa edelleenkin olemalla rekisteröitynyt lukija taikka anonyymi.  Jokaikinen tekisi minut niin onnelliseksi.
Minulle itselleni erinäisten blogien lukijana on tärkeää, että postaukset on huolella kirjoitettu.  Asiat on kuvattu hyvin ja realistisesti.  Asian käsittely on laajaa sekä syvällistä, postaukset erilaisia ja itsearviointia tapahtuu, olkoonpa aihe mikä tahansa. Kommentteihin vastataan ja huolella.  Toki kaikkiin ei voi vastata kilometrin pituisesti, tässäkin maalaisjärjen käyttö on sallittua. Jos kommentti on suppea ei voi odottaa laajaa vastausta.  Itse kommentoin silloin tällöin muiden blogeihin, ja joskus vastauksen laatu on määrännyt sen - kommentoinko jatkossa yhtä ahkerasti.

Minun puutteeni bloggaajana on valtavat, mutta suurin on ehottomasti postausten harvuus ja materiaali- köyhyys.  Niitä tulee harvoin ja ne on olleet todella samanlaisia viime aikoina. Ideoita olisi, mutta mistäpä toteutus?  En saa kuvaajaa ikinä - en tallille, en salille  ja kotonakin saan usein ruinata kuvausapua. Viimeisimmän postauksen halusin kirjoittaa rohkastaakseni itseäni ja muita, olkoonpa aihe tai elämäntilanne mikä tahansa.  Mutta loppupeleissä tuntui, että sekin oli vain säälittävä yritys elvyttää tätä uppoavaa laivaa.Mun täytyy nyt vähän aikaa miettiä, mitä minä teen tämän kanssa ja elämälläni ylipäätään. Kuntoremppani etenee taas, mikä on mahtavaa -  ja siitä haluaisinkin postata taas.    Paljon on kuitenkin muutenkin tapahtumassa, isojakin juttuja - ja toivoisin että voisin niistä ja niitten etenemisestä kirjoittaa jatkossa enemmän. Mutten ole varma, haluanko niistä vielä kertoa ennen kuin kaikki varmistuu. Ja tämä ei ole loukkauksena kenellekään, tämä on vain tämänhetkisen minuni tapa toimia.     Olen nykyään ihmisenä  enemmän sellainen, että pidän aika matalaa profiilia siihen asti - kunnes asia on oikeasti kondiksessa.  Nykyään en muutenkaan uskalla nuolaista, ennen kuin tipahtaa.   En halua antaa turhia lupauksia, vaikka siihen toki sorrunkin joskus.   Lukijani, te olette aivan mahtavia - muistakaa se !  Kuitenkin, lukijamäärään verrattuna on kävijämäärä vähintään kaksinkertainen. Sinne mahtuu superhienojen tyyppien lisäksi myös niitä, jotka ei minulle välttämättä hyvää tahdo ja myös siksi haluan pitää vähän matalampaa profiilia. Se on vastoin mun tahtoa, mutta mennään vielä hetken aikaa näin.  Asiat kyllä paljastuu aikanaan.

Emmä tiijä, tämä nyt oli tämmöinen epätoivoisen kirjoittajan avautumis-postaus ja meinasin jo pyyhkiä tämänkin pois ja pitää suuni supussa. Mutta se olisi väärin mua ja teitä kohtaa, ei todellakaan pidä tukaduttaa tunteita. Pyydän,  älkää ottako tätä postausta henkilökohtaisesti.  Minä vaan nyt kerroin mitä minä tasan tarkkaan tällä hetkellä ajattelen, en halua sitä salata keneltäkään. Te rakkaat lukijat ansaitsette parempaa.  Ehkä mä nyt koitan yrittää ryhdistäytyä täällä ja panostaa myös tänne.   Ruinata vielä vähän kuvausapua ja tehdä muutaman rohkean askeleen kohti tulevaa.  Ottaa riskejä ja olla avoin niistä. Olla se oma rohkea itseni.  Mie nyt vielä hetken kuitenkin kokoan itseäni ja muutama potku perseelle ei olis pahitteeksi.


<3 Henna


59 kommenttia:

 1. Olisi kyllä iso surku, jos lopettaisit blogin pitämisen kokonaan.
  Ymmärrän toki, että jos blogia pitää jonkin sortin harrastuksena, ei halua sen olevan postaukseton, kuvaton jne. Mutta ei kai harrastuksesta ole syytä ottaa stressiä, ei bloggaamisestakaan. Jaksan uskoa, että kiinnostuneita lukijoita riittää, vaikka postausvälikin olisi harvempi! Eikai kukaan kuitenkaan elä blogatakseen, joten "oikean" elämän ohjelma varmasti menee netin edelle ja se on ihan ymmärrettävää. Tsemppiä kuitenkin. Nauttisin kyllä suuresti, jos pääsisin lukemaan tekstejäsi jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anzu, etköhän sie pääse ;) sain nimittäin äsken puhelimitse Lauralta semmosen ystävän tsemppi-ryöpytyksen ja ison henkisen monon jäljen perseelleni, että pitänee vielä yrittää jatkaa ;D En uskalla iha vielä lopettaa :DDD heheh joo oha se totta että ei tämä pääse menemään normi elämän edelle, meillä olis hyvin äkkiä sirkus sekasin jos hommat jäis tekemättä. Mutta lupaa laiskotella jatkossa vähän enemmän ja olla itsekkäämpi, eli kirjoitella enemmän. Ikävä kyllä aktiivisen postailun pariin on kova <3

   Poista
 2. Ei kivakaan ole aina kivaa, jos siitä tulee suorittamista. Mielestäni välillä kuuluukin olla lyhyempiä ja nopeampia postauksia, koska eihän sinun elämä voi pyöriä pelkän blogin kautta.Elä pistä rukkasia naulaan vielä!:) varmaan voisi tuoda sinulle ajatusvapautta ja uutta virtaa. Ei uusia tähtitieteellisiä tarinoita voi olla koko ajan kerrottavaksi, voihan käsitellä välillä semmosta yleisempääkin asiaa, mitä olet itse miettinyt tai palata menneisyyksiin. Kommenttien perusteella, mitä olen nähnyt, olet varmasti usealle voimavara, koska olet niin ehdottoman rehellinen kirjoittaja. Toisaalta se ei saisi tuoda blogista sinulle paineita. Se kait tässä koukuttaakin, kun tietää että Se ei oo mistään värityskirjan sivulta vaikka oiskin lyhyt kuulumispostaus. Sinäkin oot jo ylläpitäny tätä blogia jonniitovin niin joskus Se "rakkaus" saattaa rakoilla, mutta oikeilla kompromisseilla pääset varmasti takaisin tatsiin!:))) Niin kauan kuin se enemmän antaa kuin ottaa niin on oikealla tiellä, mutta tuskin menettäisit ketään oikeasti kiinnostuneita lukijoita vaikka pistäisit lomalle joksikin aikaa. Tietysti päivämäärä auttaisi tuskaisimpia odottajia milloin tuut takasi!:))))))-Anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä musta tuntuu heti paljon paremmalle, kun sain kirjoitettua fiiliksistä tänne. En voi kuvitella miltä sellaisista ihmisitä tuntuu, jotka panttaavat tunteittensa näyttämistä ja hautoo kaikkea sisällään, huh huh. Niin suuri helpotus kun saapi asiasta kertoa.

   Mulla on ollut viime aikoina usein blogin suhteen että "pitäis sitä ja pitäis tätä". Halu on suuri mutta mistä aika ja miten irtautua hommistaan välillä tänne relaamaan, on tämä mulle todella iso henkireikä ja sikti tuntuukin pahalta jos tää alkaa kuolemaan.

   Mutta eiköhän me taistella vielä hetki ainakin, ja vielä parempi jos tän sais ihan uuteen nousuun ! :) Kiitos rakas sinullekin sanoistasi! <3

   Poista
 3. ...oli näköjään sana tippunut pois eli tauko antaisi uutta virtaa jne. Tämä puhelin ei oo hyvä näihin pitkiin kommentteihin...

  VastaaPoista
 4. Jos pidät Sen ns
  postailuloman Se voisi piristää sinua! Olet aivan ihana! Vaikka kertoisit jostain vaikeimmistakin asioista sieltä huokuu positiivisuus ja Se on aivan ihanaa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen ! <3 Enköhän mie nyt ensi alakuun postaa tänne jotain kivaa ja jos näyttää että joku viikko tulevaisuudessa näyttää kiireiselle - ilmoitan siitä sitten :)

   Poista
 5. voi harmi meiän kannalta mut en tiiä sinun kannalta :-) tämä on yks parhaista blogeista ku jaksat panostaa teksteihin ja on ollu ihana seurata teiän elämää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan mielettömän hienoo kuulla, että tämä olis jonkun mielestä yksi parhaista ! :) itsestä tuntuu niin voimaakkaasti että tämä on lähinnä säälittävä :D mutta niin kuin ystäväni mulle sanoikin - mulla on vaarallisen kieroutunut omakuva ja mieli muutenkin :DDD Pitänee siis alkaa uskoa että vaikka postailisinkin harvoin tai että keskustelua ei olis niin paljon - on tämä silti hyvä blogi ja hengissäpitämisen arvoinen. Kiitos sulle Silja tosi paljon tsempeistä ! <3

   Poista
 6. Olis kyllä harmi, jos tämä lempiblogini lopetettais! Olet vaan niin hyvä kirjoittaja! Mutta jos siltä tuntuu, niin eihän me lukijat voida sinnuu pakottaakkaan. Aurinkoista kevättä sinulle ja perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, tässä on tullut niin paljon palautetta sekä lukijoilta että ystäviltä, että en ihan heti ole lopettamassa. Yritetään vielä tsempata ja nostaa elämä uusille urille. Kiitos sinullekin paljon kommentista <3

   Poista
 7. No voihan. Olen tykännyt blogistasi hurjan paljon, koska olet aito ja kirjoitat kauniisti. Täällä ei ole turhaa lässytystä. Kuvat on mahtavia ja niistä huokuu oikein se fiilis mikä on ehkä ollut kuvaustilanteesse. Minua ei haittaa vaikka postauksia tulee harvemmin, mutta tietenkin useamminkin lukisin.

  Teet blogin suhteen mitä tahansa, älä ala ainakaan ns. väkisin kirjoityamaan postauksia. Ehkä voisi ulkoasu remppa tai sitten se tauko tehdä ihan hyvää ja katsia löytyykö vielä sitä bloggaamisen paloa vai ei. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sullekin ! <3 Mie tuossa jo sainkin Lauralta kunnon tsemppi-ryöpytyksen puhelimitse ja hän bloggaamisen "vanhana kettuna" antoikin kivoja vinkkejä oikeastaan kaikkeen mahdolliseen :) Joten eiköhän tässä nyt ole tulossa kaikkea pientä postausta tulevaisuudessakin. Laadusta en uskalla luvata mitään, mutta jotain pientä kuitenkin on luvassa :) ja jos näyttä että joku viikko on ylitsepääsemättömän kiireinen, on blogi hetken aikaa lomalla :D

   Poista
 8. Luen blogiasi aina todella mieluusti, sillä pidän kirjoitustyylistäsi - tekstisi ovat aitoja ja rehellisiä! Ei haittaa, vaikka postauksia ei tulisi kovin useasti, joten siitä ei kannata ottaa paineita! :) Postaa silloin, kun sinusta itsestä tuntuu siltä, varmasti lukijat jaksavat odottaa! Tietysti teet niin kuin sinusta itsestä tuntuu parhaalta, mutta kyllä meitä kiinnostuneita lukijoita täältä vielä löytyy ja lukisimme jatkossakin mielellämme postauksiasi! Ja minä ainakin itse pidän myös kuulumispostauksista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kiva kuulla että myös ihan sellaiset pikaiset kuulumisetkin on kivoja! :) välillä minulla on sellainen tunne että ei ole tapahtunut mitään, mistä kannattaisi postata :) Mutta minun on varmasti muutettava sitä omaan vaatimustasoa, vaadin itseltäni ehkä liian tarkkoja postauksia mikä saa sitten jättämään ne tekemättä :) joten yritetäänpäs postailla enemmän sellaisista pienemmistäkin aiheista, niin pysyy linjat kuumempana! Kiitos sullekin tosi paljon tsempistä ! <3

   Poista
 9. Voihan itku. Olen kyllä sinua aina lämmöllä ajatellut, kun olet tänne postaillut, mutta omasta puolestani on taas kommentointi jäänyt vähäiselle. Olen vain hymyillyt itseksein täällä ruudun toisella puolella, vaikka olisin hyvin voinut jakaa sen tännekin. Että kyllä itseänikin harmittaa oma käytökseni, etten ole edes jotain terveisiä tänne kirjoittanut. :/ Uskon, että bloggaajan on hyvä tietää että häntä arvostetaan ja itse en ole kyllä kantanut korteani nyt kekoon. Toivoisin vaan, ettet ota tästä blogista mitään stressiä, minusta on aivan ihanaa lukea postauksiasi, mutta jos itsestäsi ei tunnu hyvältä niin älä pinnistele liikaa. Sinua todella tarvitaan monessa paikkaa, töissä, tallilla ja minusta on ollut hienoa saada sinut jollain tapaa osaksi omaa elämää, näin blogin kautta. Tsempit sinne, tapahtui mitä tapahtui! <3

  T. Fanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe fanni, sinähän oot yksi ahkerimmista kommentoijista ! <3 sinä olet yksi jonka muistan joten et oo voinu olla kauheen poissaoleva :) Elä nyt ainaskaa huonoo omatuntoo tästä kanna ! Minustakin nimeomaan on ihana, että te tavallaan kuulutte mun elämään tätä kautta, joten surettaisi ajatus lopettamisesta. Ehkä tämä olikin hyvä ottaa esille, niin saadaa kaikki vähän enemmän rohkaisua ja sitä myöten sitten energiaa panostaa. Itsellä on nyt ainakin sata kertaa parempi fiilis blogin suhteen, mitä eilen :) kiitos <3

   Poista
 10. Joo harvoin itsekään olen kommentoinut, vaikka säännöllisesti olen lukenut. Tekstisi on kuitenkin niin pohtivaa ja syvällistä, että haluaisin ehtiä paneutua kunnolla myös kommentointiin. Paha tapani lienee, että luen blogeja siellä sun täällä, ja syvällisempi kommentointikin vaatisi juuri sen oman aikansa. Ei halua alkaa näpyttää mitä tahansa, ja ehkä helpompi jättää kommentoimatta kokonaan. Vaikka itsekin tiedän, miten paljon kommentointi lämmittää mieltä ja se on osaltaan sitä, että haluaa jakaa toisen kanssa niitä tuntemuksia.

  Erityisen hyvälle mielelle tulin sinun edellisestä postauksesta, ja toivon todella että myös uskot itseesi. Sinä pystyt! <3

  Tämän runon myötä toivotan sinulle oikein paljon voimia arjen touhuihin ja kaikkeen mitä teet! Tee päätökset kuten itseltäsi tuntuu hyvältä. <3

  "Minä uskallan olla
  se ihminen, joka olen:
  keskeneräinen, mutta kuitenkin onnellinen,
  oudon edessä epävarma
  ja kuitenkin tiedonhaluinen,
  joskus ratkaisujen edessä pelokas,
  hämmentynyt ajatusten paljouden keskellä,
  ja kuitenkin
  myös pienistä yksityiskohdista haltioitunut.

  Vielä paljon muutakin minä olen,
  jotain, mitä ei aina osaa kuvailla.
  Minä uskallan katsoa itseäni,
  rakastaa itseäni sellaisena kuin olen.

  Ja antaa myös muiden nähdä minut tällaisena,
  rakastetaan minua sitten tai ei."

  - Ulrich Schaffer -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana runo, asiaa! -Anne-

   Poista
  2. oi miten ihana runo! täyttä asiaa <3 Kiitos ystäväiseni kommentista !

   Poista
 11. Henna älä kirjoita tänne tällaisia höpöhöpöjuttuja. Oot ihan liian ankara itsellesi! Tuskin kukaan tätä blogia säälittävänä pitää. Se olet sinä, joka pitää itseään ja omia aikaansaannoksiaan säälittävinä tai vähemmän hyvinä kuin muiden ja siitä on nyt korkea aika päästä eroon.

  Kuka edes määrittelee kuinka paljon kommentteja blogiin pitää tulla ja kuinka monta rekisteröitynyttä lukijaa sillä pitää olla? Olen ehkä huono ihminen sanomaan, kun mulla on paljon lukijoita, mutta toisaalta sen takia myös tiedän, ettei se suuri lukijamäärä tee blogista välttämättä vahvempaa. Eikä lukijoiden vähäinen aktiivisuus tee blogista mitään uppoavaa laivaa. Se on kirjoittaja itse, joka määrittelee miten blogia kirjoittaa ja millä asenteella. Jos ei ole aikaa, ei ole aikaa ja sitä ei tarvitse mielestäni kellekään selitellä. Onhan se hyvä kertoa postauksia odottaville lukijoille, että kiirettä pitää ja postaustahti on siksi vähän harva, mutta ei kukaan bloggaaja ole velvollinen kirjoittamaan päivittäin (paitsi ehkä jos kirjoittaa blogia työkseen).

  Vaadit mun mielestä itseltäsi kaikessa vähän liikoja ja haluaisin, että pysähtyisit välillä miettimään, ettei sillä ole aina väliä onnistuuko tai yltääkö muiden odotuksiin. Tosiasiassa suurin osa niistä odotuksista on sinun omia, joten tee palvelus itsellesi ja laske vähän niitä odotuksia. Ei kyse ole siitä mitä lukijat ansaitsevat - blogejahan on netissä pilvin pimein. Jos joku blogi ei kiinnosta, ihmiset osaavat kyllä siirtyä muualle. Ja se, että täältä ei olla siirrytty muualle (huomaa jo tästä kannustavien kommenttien määrästäkin) tarkoittaa sitä, että kun kirjoitat postauksen, ihmiset edelleen tulevat lukemaan sen innolla, vaikka postaustaukoa olisi ollutkin.

  Onko sulla muuten edes kommenttien tarkistus päällä? Jos ei, niin kannattaa laittaa, nimittäin vanhoihinkin postauksiin voi usein tulla kommentteja, jotka jäävät sitten huomaamatta, kun keskittyy vain tarkistamaan uudempien postausten kommentteja. Nyt loppu tällainen itsensä vähättely, sellaista on ollut sun teksteissä havaittavissa jo pidemmän aikaa ja tulen siitä surulliseksi, koska sinunlaisen hervottoman hassun ja ihanan naisen ei pitäisi missään tapauksessa sellaista harrastaa. SUUKKOJA ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tuo Kaktun kommentti:) Täällä yksi lukija mikä on ollut laiska kommentoimaan, anteeksi. Kuitenkin minä olen yksi niistä joka käy täällä jokapäivä katsomassa onko uusia postauksia tullut =) Tykkään lukea kaikkia sinun postauksiasi, oikeasti! Oli se sinusta, onnista, hevosista, koirista tai sinun avautumista niin kaikki luen! Kuitenkaan et saa olla liian ankara itsellesi, jos nään ettet ole kirjoittanut, katson muita blogeja, niitä onkin paljon..:) Eli ei paineita!

   -Minna

   Poista
  2. Kaktun kommenttiin ei muuta voi sanoa kuin aamen! :) <3 Sari

   Poista
  3. En nyt oikein osaa sanoa tähän mitään kun itkettää... no mutta sie Kake tiijät ja moni muukin... <3
   Sanat ei riitä kertomaan miten kiitollinen olen kun minua tsemppaatte . Kyllä mulla on jo ihan erilainen fiilis mikä eilen tai ennen sitä on ollut. Laurakin tuossa tsemppas puhelimitse aikalailla ja nyt on uudistuneempi olo. <3

   Poista
  4. Hyvä juttu! ♥ Pitääpäs munkin soitella sulle tässä joku päivä!

   Poista
  5. Joo niin pitäis munkin joskus muistaa soittaa sulle vuorostani! <3

   Poista
 12. Voih, älä ole niin kriittinen itseäsi kohtaan ! :( Bloggaamisen kuuluisi olla kiva harrastus, mutta taidat asettaan sen kohdalle tällä hetkellä liikaa paineita? Myönnän itsekin välillä tunteneeni ahdistusta mm. postaustahdista tai postausten sisällöstä, mutta muistanut sitten, että bloggaan kuitenkin ennen kaikkea itseäni varten. Koska kirjoittaminen on kivaa, ja saan jo siitä itsessään paljon voimaa. Bloggaaja ei ole tilivelvollinen tekemisistään tai päätöksistään.

  Yritä unohtaa suorittaminen ja muistaa se miksi blogin aloitit :) Toki voit pitää vaikka pienen tauon, mikäli niin haluat, mutta mun mielestä avainasemassa ois nyt niiden omien vaatimusten hävittäminen ! Ei tää oo niin vakavaa, anna asioiden edetä omalla painollaan :) Tsemppiä kovasti, toivottavasti löydät keinon jatkaa blogin parissa vapautuneemman fiiliksen kera ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot kyllä Susanna niin oikeassa tuossa, että asetan paineita tämän kanssa. Tietysti, luen itse todella laadukkaita blogeja, joitten rinnalla tämä ei ole mitään. Mulla on laimea ulkoasu, ei ole mitään erikoisia juttuja kun en niitä osaa tehdä.

   Vaikka tiedän, että niin kuin ihminen - on myös blogit erilaisia ja tärkeitä juuri sellaisenaan, on minulla usein sellainen riittämätön tunne kun luen aktiivisia ja tosi hyviä blogeja ja sitten oma on tämmöinen räpellys (paitsi banneri, siitä tykkään edelleen). Sama pätee usein myös omakuvaani. Mutta kyllä se tästä valoistuupi. yritän nyt saada vähän hommia rullaamaan niin, että saadaan tänne keväisempi fiilis ja meininki virkeämmäksi.

   On mulla huomattavasti vapautuneempi fiilis, kun sain tämän murheeni tänne purkaa ja huomata, mitä mieltä te muut siellä ruudun toisella puolella olette. Se on mulle tosi tärkeetä tietää ja aan teidän sanoista eloa enemmän <3 joten iso kiitos siitä sinullekin <3

   Poista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Älä lopeta! Tämä on yksi parhaimmista blogeista mitä luen. Ei se haittaa vaikka tulee vain vähä postauksia, mutta niitä kummiski tulee ja niitä on kiva jännityksellä oottaa. :) Onhan sinulle itselekki kiva vanhempana lukea mitä nuorena teki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia <3 Ihana että ootat postauksia, se antaa lisämotivaatiota mulle ! <3

   Poista
 15. Oivoi, minäkin luen hyvin mielelläni postauksiasi, uskollisesti lähes kaikki postaukset. En vaan osaa kovinkaan usein tulla jättämään kommenttia, ainakaan mitään kovin järkevää. Mutta kyllä olisi harmi, jos tätä blogia ei olisi.

  Mielestäni mustavalkoinen ihminen, on sellainen, jonka ajatukset ovat hyvin yksitoikkoisia, eikä hän osaa nähdä asioita kun yhdeltä kannalta. Sinusta ei ole saanut todellakaan sellaista käsitystä, vaan vaikutat nimenomaan värikkäältä persoonalta, jolla on paljon ajatuksia ja elämää. :)

  Postaus"tautot" eivät ole minua ainakaan haitanneet, päin vastoin, uutta postausta kerkee jo vähän odottamaankin innoissaan ja postaukset pysyvät mielenkiintoisina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi emmi, oothan sie kommentoinut tänne! :) kyllä mä sut muistan :) ihana tietää että jännäen oottelet postauksia, ihanasti sanottu tosta mun persoonasta sillä olet kyllä oikeassa - oon aika värikäs tyyppi kuitenkin vaikka sellainen tietyllä tapaa ehkä mustavalkoinen. kyllä mie nään tosi paljon asioita toistenkin kannalta, joten ehkä mie en sit ookkaa niin mustavalkonen mitä luulen :D Kiitos murunen kommentista! <3

   Poista
 16. Höpöhöpö Henna! Tyhmä akka sinä oot :D kirjota itelles ohtaan "olen hyvä" ja kaho pärstääs peilistä tarpeeks usein niin kyllä se siitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan paras kommentti ikinä! nauroin ihan kunnolla :D "tyhmä akka sinä oot!" - niiiiiiin totta ! kiitos rakas niin puhelusta, kuin tästäkin <3

   Poista
 17. Täälläkin on yksi joka on jo pidemmän aikaa lueksinut sun blogias mutta kovin montaa kertaa ei oo tullut kommentoitua jostain syystä. Voi johtua siitä, että haluan kirjoittaa pidempiä kommentteja, kertoa mitä ajatuksia postauksesi herätti, mutta koska olen huono kirjoittamaan tuntemuksistani, jää kommentointi usein välistä. "Olen huono" ei ole kyllä mikään selitys mihinkään, opettelemallahan sitä oppii. Kovasti nytkin yritän ja tällä kertaa aioin onnistua :D
  Sun postaukset on oikeasti ihan mahtavia. Lähes jokaista syvällisempää postaustasi olen todella jäänyt miettimään, monesti olen pyöritellyt kirjoittamiasi ajatuksia useamman päivän. Löydän sun ajatuksistasi paljon sellaista, mikä voisi olla kuin suoraan minun kirjoittamaani - itse en vain tule välttämättä ajatelleeksi niitä. En ole koskaan oppinut arvostamaan itseäni ja vahvuuksiani, mutta olen viime aikoina ruvennut vähän heräilemään siihen ajatukseen, että minussakin on jotain hyvää ja arvokasta. Olen blogiasi lukemalla tajunnut, että itseään voi arvostaa ja silti olla nöyrä ja välittävä. Kuten jossain kommentissa sanoinkin; pidän sinua jonkinlaisena esikuvana itselleni. Olet hieno ihminen eikä blogisi missään nimessä ole turha! Jos joku pitää blogiasi säälittävänä kyhäelmänä, niin sama se. Minä ainakin rakastan blogiasi ja niin varmasti moni muukin :)

  Toki ymmärrän ettei aina ole aikaa eikä jaksamista, mutta kukaan ei kuole siihen, vaikka postailisit harvemmin. Ei sinulta odoteta mitään epäinhimillisen täydellistä suoriutumista ja paneutumista tähän blogiin - olet kuitenkin ihminen jolla on muutakin elämää. Moni kuitenkin pitää sinusta ja olisi hirmu ikävää, jos tämä "yhteydenpito" lakkaisi.

  Tietysti joskus on pieni tauko paikallaan. Tiedä kuitenkin, että ainakin minä luen mielelläni lyhyetkin kuulumispostaukset, vaikkei niissä olisi edes kuvia. Mieti kuitenkin vielä, kannattaako bloggaamista kokonaan lopettaa. Jaksamisia sulle <3 -j

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rakas ystäväinen, kyllä mä jatkan vielä! Se on selvä, että aion yrittää. Koska niin kuin minustakin on teille ilmeisesti tullut tärkeä - niin te todella merkitsette mulle myös paljon. <3

   Mikään ei ole niin hienoa, kuin saada kuulla että mun kirjoitukset voi auttaa jotain toista arvostamaan itseään ja kasvamaan ihmisenä. Se on uskomatonta tällaiselle ihmiselle niin kuin minä, ja myös näitten palautteitten myötä myös minä olen saanut vahvuutta kasvaa ja vahvistua. Arvostaa itseäni ja muita, nähdä paremmin ja tuntea syvällisemmin.

   Tämä matka on ollut sellainen oppitunti, että olisi sääli antaa sen lopahtaa, kun on vielä paljon kerrottavaa, opittavaa ja matkaa edessä. Mie nyt lupaan ryhdistäytyä ja välillä kirjoittaa myös niin, etten vaadi itseltäni romaanitasoista tekstiä ja tai muutenkaan ilotulituksia.
   Isoisoiso kiitos ja halaus sinne ! <3 Pidetään yhteyttä taas!

   Poista
 18. Voi vitsi :( Oon niin ilolla tätä blogia lukenut että tuntuu, kuin tuntisin sut. Ymmärrän hyvin, että aina ei aika tai jaksaminen riitä päivittelemään blogia, jolloin tauko olisi paikkaansa, mutta äläs nyt kokonaan lopeta :( Jaksamisia ihana Henna<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kokonaan lopeta, taukoja kuitenkin saattaa tulla - Mutta lupaan myös postata joskus vähän kevyemminkin, eli sellaisia pikaisempia postauksia :) Minustakin on ollut niin ihana "tutustua! teihin kaikkin, se on ihan parasta tässä hommassa ! Kiitos paljon tsempeistä, palataan pian taas jännän äärelle <3

   Poista
 19. Tämä on yksi parhaita blogeja jotka tiedän. Odotan innolla jokaista uutta postausta ja luen ne huolella läpi. On mukavaa kun kirjoitat erilaisista asioista; hevosista, koirista, elämästä, omista ajatuksistasi.

  Älä ole liian kriittinen itsellesi. Muista, että blogillasi kyllä on lukijoita. Kaikko eivät välttämättä kommentoi, esimerkkinä minä, joka luen postaukset yleensä puhelimella. Silloin en yhtä usein toimeennu kommentoimaan... Hups. Täytyy koettaa ryhdistäytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun kommentoit sinäkin, kiitos miljoonasti! <3 mulle on tosi tärkeetä tietää mitä te ootte mieltä, sillä usein saan teiltä lukijoilta todella hyviä neuvoja ja järkeä tähän päähäni. ja ihana tietää että tällainen sekametelisoppa kaikkea elämästä kiinnostaa teitä ! :) Minkin lupaan ryhdistäytyä ja keksi tälle viikolle jotain kivaa, kevyempää ja ehkä vähän erilaista postattavaa ! joten ollaanpa yhteyksissä ! <3

   Poista
 20. Höpöhöpö nainen! Tämän parempaa blogie ei oo viälä nähtykää, jutut kumpuaa oikiasti syvältä susta itestäs - mikä on enemmän kuin hyvä juttu. Jutut on värikkäitä ja monipuolisia, kirjoitustyylisi kaunis.
  Kommentoi en ite hirveän usein, johtuen täysin surkeasta mobiililaitteestani jolla tuun vielä metsästämään vesilintua joku kaunis päivä. Joka päivä tulee silti tarkasteltua onko tullu mitää uutta.
  Älä oo liian ankara itelles!

  Nojoo, täs ei varmaa ollu päätä eikä häntää, mut laitetaan sen piikkiin et kello on neljä aamuyöstä..
  Tsemppiä! Ja mää voin ilmottautua valokuvaajaksi ku tullaan sinne päin kevään mittaan muutamaan otteeseen! Pistellähä lärväkirjas viestiä jos huolit :)

  Terveisin se puna/violettipää joka lärväpuukissa kyseli pentua kolmanneksi harrastuskoiraksi, lukiolaiselle koirakouluttajalle lakeuksille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ano kerto niin sen tekstin mikä oli sydämmessä❤ henna lähetteleppä sähkärii jos joku asia painaa love ya<3❤<3❤<3❤<3❤<3❤<3❤<3❤<3❤<3❤<3❤<3❤<3❤

   Poista
  2. Samaa mieltä anostuksen kanssa :) tsemppiä, kyllä se siitä ! noin rehellistä, kaunista, ja kaikinpuolin ihailtavaa suomalaista ihmistä ei osaa kuin arvostaa.

   Poista
 21. Voi että miten ihania kommentteja oot jo saanut! Mä oon kans ehdottomasti sitä mieltä, että sun postauksia on ihana lukea. Onneksi et ole kokonaan lopettamassa bloggausta. :)

  Mulla on ehkä vähän samanlainen olo kommentoinnin suhteen kuin sulla kirjoittamisen. Usein käy niin, että sinun teksti on herättänyt paljon ajatuksia tai ollut muuten vaan hyvä. Kuitenkin harvoin tulee kirjoitettua kommenttia. Tämä johtuu siitä, että tuntuu, ettei ole mitään järkevää sanottavaa. Tuntuu, että muissa kommenteissa on jo mainittu asioista, joita itsekin mietin. Tai sitten en vain osaa muotoilla järkeviä lauseita ajatuksistani, ajattelen, että kommenttini olisi turha. Syyllistyn myös silloin tällöin palautteen antamiseen henkilökohtaisesti, en kommenttina.. :) Ehkäpä myös siis minä voin oppia tästä kirjoituksestasi!

  Huippua, että jatkat kuitenkin! Haleja sinne! <3 Mulla ois taas niiiin kova hinku päästä heppailemaan.... :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, elähä' ystäväiseni ota paineita - ei täällä kenekään tartte paineita ottaa mistään :) <3 Kuule kohtahan myö taas päästään homman ytimeen! Siitäpä pittää ollaa kuule yhteyksissä tässä ! ;)

   Poista
 22. Mie en ees tiiä ain mitä kommentoisin teksteihin, koska ajatukset on suoraa ku omasta suusta. Ei oo ikinä edes lisättävää, kun asia on tullut niin tyhjentävästi. Ihailen sua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana olet! <3 kuulostaa hassulta että olen ihailtava jonkun mielestä mutta mun on alettava uskomaan teitä ! <3 iso hali sinne!

   Poista
 23. Mä tykkään tosi paljon blogistasi, koska kirjoitat niin sydämellisesti että aina lukiessa tuppaa tulemaan hyvä mieli :) Sanoisin, että pidä vaan taukoa ja postaile harvemmin silloin kun on kiire. Täällähän tää odottelee niitä hetkiä jolloin ehtii kirjoittaa enemmän. Ja tykkään pidempien ja syvällisempien juttujen lisäksi myös lyhyemmistä ja kuvapitoisista hevosten ja koirien kuulumisista. Kun itse asun kaupungissa ja kerkeen tallille ehkä kaks kertaa vuodessa niin on ihana edes netissä lukea hevosjuttuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia ymmärtävästä ja rohkasievasta kommentista <3 ! Itseasiassa sellainen vähän minull erilainen postaus on tulossa piakkoin teille nähtäväksi :) ja hevosteluista myön on jotain juttua luvassa :)

   Poista
 24. No voi hyvänen aika, tämä sinun tavallinen ja "tylsä" blogi on blogien parasta antia! Osaat kirjoittaa hyvin ja jokin aina vain vetää lukemaan sinun kuulumiset, vaikka mitään ihmeellistä ei olisi sattunut jaksan lukea koko tekstin, mikä ei ole todellakaan itseäänselvyys. Toivon että et lopeta. Kyllähän sen ymmärtää, että aika ei aina riitä, mutta silloin kun sitä likenee niin käyhän kertomassa mitä kuuluu. On hienoa jos jaksat tehdä erikoispostauksia, mutta ihan tuiki tavalliset tekstisi riittää mainiosti. Hassua, mutta on jotenkin hyvin rentouttavaa syventyä lukemaan mietteitäsi ja toisinaan niistä saa voimaa omaan arjen aherrukseen. Usko pois, blogisi on ainutlaatuinen vaikka postaisit kerran viikossa (tai harvemmin) ja kertoisit vain tavalliset kuulumiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, oot aivan mahtava tsemppari kuule kommentillas <3 Olen saanut paljon voimia teidän lukijoiden kirjoittamista kommenteista ja näitten avulla jaksan jatkaa taas <3 ainakin vähän matkaa ja toivon mukaan piiiiiitkälle asti parhaimmassa tapauksessa :) Luvassa on teille jotain luettavaa kyllä, ja kuvia sekä ehkä vähän videomateriaaliakin, kunhan saadaa paketit kasaan :)

   Poista
 25. Tämä blogi on aito, kertoo sinusta juuri sellaisena kuin olet. Arvostan syvällisyyttäsi ja tapaasi tuoda se esille. Arvostan myös bloggaajia, jotka eivät postaile pelkästään lukijoiden takia. Arvostan myös sitä, että kirjoitetaan kun siltä tuntuu, eikä vain pakosta. Arvostan sinua :)

  Itselläni ei kantti kestäisi omalla nimelläni puhua noin avoimesti. En ole uskossa, kuulun kyllä kirkkoon ja uskon, että kaikella on tarkoituksensa. Uskon, että on olemassa jokin taho, joka saa asioita tapahtumaan, mutta en voi sanoa uskovani Jumalaan, ainakaan täysin. Olen vielä nuori (tai kuvittelen olevani ;D), joten sitä ei tiedä jos joskus uskomukseni muuttuu.

  Jos päätät pitää tauon, arvostan päätöstäsi ja uskon, että se tekee sinulle hyvää. Jos et, arvostan sitä, ettet luovuta helpolla ja annat meille hyvää esimerkkiä.

  Olen seurannut blogiasi jo pitkään, mutta nyt hiljattain olen vasta ruvennut kommentoimaan. Olen saanut postauksistasi hirveästi itseluottamusta ja uutta ajattelutapaa. Olen osannut olla paljon positiivisempi itseäni, muita ja omaa elämääni kohtaan. Olen iloinen, että jaat tämän mahtavan asian kanssani ja toivon, että teet niin jatkossakin, autat minua olemaan parempi ihminen. Luen monia blogeja, mutta en ole yhdenkään blogin rekisteröitynyt lukija, mutta siitä huolimatta tiedän, että osaat kohta tunnistaa minut kirjoitustyylistäni. Emme tunne ja asumme eripuolilla Suomea, on silti ihanaa voida sanoa saavansa voimaa tuntemattomalta ihmiseltä<3

  We can do it <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oh darling, yes we can! <3 te ootte niin ihania, jos mulle ei ois niin ihania lukijoita - olisin heittänyt hanskat tiskiin jo ajat sitten! <3 kyllä me vielä jatketaan, ja postausta on kyllä luvassa piakkoin ! Minulle on tärkeää kirjoittaa sekä toki itselleni - mutta etenkin myös teille. Teiltä saan neuvoja ja voin ilmeisesti antaa niitä itsekin - molemmispuolista tukea ja rohkasuu. Elämä ei oo helppoo, ja olis aika karua jos oltaisiin yksin täällä. Joten on mahtavuutta pitää yhtä teidän kanssa. <3

   Mikään ei oo tässä blogissa niin hienoo ku että jos tämä antaa teille voimaa. Mulle tuli itku sun sanoistasi. Niitä muistellen jaksan taas eteenpäin ja halua panostaa tähän ja teihin enemmän. Isosti suukkoja ja haleja sinne <3 palataan pian arkisemman postauksen parissa ! :)

   Poista
 26. Itsellekkin meinaa tulla itku, kun luen nuita kommentteja mitä oot saanut. Ja samaa mieltä olen, mitä moni on jo sanonut; oot ihan liian ankara itselles!
  Tää blogi on ihan huippu, ja sä ihmisenä vaikutat todella ihailun arvoselta tyypiltä. Kunhan et vaan olis niim hirmusen ankara itsellesi! Lauran ohje otsaan kirjottamisesta vois toimia (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä anonyymi sanoi juurikin sen mitä minäkin ajattelin!! Tsemppiä nyt Henna, tämä blogi on oikeasti yksi parhaista! Kerrot avoimesti huonoistakin päivistä tai kun sinulla on henkisesti huono olo. Oot niin vahva että pystyt kyllä tähän <3! Minäkään en ole yhdenkään blogin rekisteröitynyt lukija, enkä kommentioi usein, mutta tämän sinun blogisi käyn katsomassa joka päivä, ja luen jokaikisen postauksen!!! <3

   Poista
  2. Kiitos teille kaikille <3 Ihana kuulla, että millä fiiliksillä te näitä postauksia luette ja terveisiet antaa aina lisätsemppiä kirjoittamiseen ! <3 isot halit teillekin <3

   Poista