maanantai 10. kesäkuuta 2013

Rakas, sinusta on tullut pullukka

Painoni on hyppinyt edestakaisin viimeisen kuukauden ajan, pysynyt juurikin samassa lukemassa. Mietin tänään aamusella, aamukahviani hörppiessäni - mikä tässä mättää taas?

Samaisella sekunnilla sain kaipaamani vastauksen!  Löysin itseni ujuttamasta kättä keksipurkkiin, ottaen useamman piparkakun kouraani.  Siinä oli vastaus. Ei tarvinnut enää miettiä montaa kertaa, mistä pitää parantaa.  Nakkasin nanosekunnissa keksit takaisin purkkiin, aivan kuin ne olisivat polttaneet kämmeniäni - purin kynsiäni hetken purkkia turhautuneesti tuijottaen  ja huokailin tuskastuneena. Päätin että nyt on oikeesti otettava itseään niskasta kiinni.

Olen todellinen tunnesyöppö sekä sokeriaddikti ja ihmettelen tämän uupumuksen keskellä - miten olen saanut pidettyä painoni edes paikoillaan. Ehkä olen koittanut hukuttaa tunteitani tekemällä työtä.   Kuitenkin huomaan jälleen, miten olen lipsunut otteestani ja antanut itseni napsia kahvileipää plus sata pikkuleipää ja muuta sopimatonta.


Olenkin tänään ollut koko päivän ilman kahvileipää, keksejä ja makeisia - ja aion olla tulevinakin päivinä. Hiljaa takaisin hiipinyt hiilaripöhötys on karmaiseva tunne sen jälkeen, kun on jo saanut maistaa siivun kevyempää oloa.   Kaupassa käydessäni kävelin kuin tulisilla hiilillä, koko ajan teki mieli jotain makeaa. Tämä on sairaus, josta on päästävä eroon.  Ostoskärryyni onnekseni kerääntyi pääosin salaattitarpeita, raejuustoa, kevyttä sulatejuustoa, pakastevihanneksia, munia, pähkinöitä sekä proteiinipatukka - olin siitä iloinen ja mieleni on jo nyt paljon virkeämpi.

Mutta siis tuohon hieman kliseiseen otsikkoon vielä pikaisesti palaan!  Selailin vanhoja kuvia, ja kun verrataan niitä nykyiseen- voimme todellakin Kimmon kanssa yhteen ääneen todeta : Rakas, sinusta on tullut pullukka!  Huh huh ! Haluan seksikkyyteni ja viehättävyyteni takaisin - pliis, saanko edes ne rippeet ?





En muistanutkaan, että olen voinut olla joskus noin pienikokoinen. Olen aina elänyt siinä uskossa toistuvasti toitottaen, että olen ollut aina lihava - mutta nyt myönnän olleeni väärässä. Vääristynyt minäkuva sen tekee. Olen nähnyt itseni sellainen " V**** rumana ja lihavana Hennana" -  mitä minulle aina koulussa sanottiin.  Nyt näen paremmin.  Näytän vanhoissa kuvissa todella hoikalta ja sirolta - mutta on vaikea kuvitella sitä, kun noihin aikoihin kärsin äärimmäisen huonosta itsetunnosta.  On älytöntä ajatella että nyt , eli 20kiloa painavampana olen tyytyväisempi itseeni kuin koskaan aiemmin.

En siis ole tyytyväinen siihen, että olen ylipainoinen - vaan hyväksyn itseni paremmin - kaikkine virheineni. En revi stressiä siitä, miltä näytän, vaan haluan tehdä muutokset kaikessa rauhassa ilman paineita. Kuitenkin minun on oltava rehellinen itselleni ja todettava että minun on jo terveydellisistä syistä laihduttava. Eikä se onnistu napsimalla piparkakkuja purkista  tai  suklaata mussuttamalla.

<3 Henna







28 kommenttia:

  1. Se ei ihan oikeasti ole helppoa! Pieni lipsuminen välillä toki olisi ihan ok, mutta pian lipsuu siitä pienestä ja sitten ongelma onkin valmis. Isot tsempit sinne, samojen asioiden kanssa painin minäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimeommaan! Meikäläisen kohdalla just käy niin että pikku lipsumisista syntyy iso lapsus! :D voi kun osaisin olla itselleni tässä yhtä kurinalainen kuin esim. hevosasioiden suhteen :/

      Poista
  2. Olen jo jonkin aikaa seurannut blogia, mutta en ole uskaltanut kommentoimaan.. Itselläni on samanlainen tilanne. Olen ollut lapsesta saakka pienikokoinen ja nuorempana olin siro ja hoikka. Jossain vaiheessa hormoonien takia painoa kertyi nopeasti se 20kg ylimääräistä. Olen muutaman vuoden tuskaillut ylipainoni kanssa, silti hirmuisena sokerihiirenä ja tunnesyöjänä en ole päässyt oikeasti laihduttamaan vaikka kuinka olen yrittänyt. Vaikka olen edelleen ylipainoinen niin tunnen olevani huomattavan paljon tyytyväisempi omaan ulkonäkööni ja olemukseeni kuin silloin hoikkana. Minä luulin olevani lihava ja ruma. Nyt tiedän ettei asia niin ollut. :) Kun itsetunnon ja etenkin itsekurin saisi kohdilleen niin paino putoaisi varmasti, jolloin pystyisi taas nauttimaan olostaan enemmän. Koskaan en haluaisi olla mikään tikkulaiha, minusta se ei ole terve kauneusihanne kenellekään. Mutta jokainen tuntee itsensä parhaiten ja tietää milloin on hyvä olla. Oli sitten laiha tai lihava. Minä olen tyytyväisempi pyöreänä emäntänä kuin laihana pikkulikkana. ;) Kiitos sinulle ihanan avoimesta ja rehellisestä blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kiva kommentti, kiitos siitä kovasti! Tervetuloa mukaan ja kommentoimaan <3 Minulla itsellänikin kauneusihanne on kaikkea muuta kuin langanlaihat vartalot. Esimerkiksi mallit ja missit näyttävät minusta nykyään lähinnä vinttikoirilta ! :D Itse haluaisin terveen, suht lihaksikkaan vartalon, mutta myös säilyttää naiselliset kurvini :)

      Hei pidetään yhteyttä - etenkin tämän painonpudotus-hässäkän tiimoilta! tarvitsen paljon vertaistukea ja minusta on ihana antaa sitä samoin myös muille ! <3

      Hyvää kesää sulle Avenir ! :)

      Poista
  3. Kovasti tsemppiä sinulle <3 :) Oon varma että pystyt siihen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ! <3 Pystyn varmasti, kunhan vaan otan opikseni nyt pikkuhiljaa :DDD

      Poista
  4. Tsemppiä Henna!<3
    -Pimu-

    VastaaPoista
  5. Voi, mä niin tiedän mitä toi makeenhimo on ! Pelolla ootan sitä aikaa ku kaikki herkut ei enää vaan salaperäsesti katoo jonnekin, vaan jäävät kroppaan itsestään muistuttelemaan... :D

    Toi suklaavanukas mitä tossa yhessä kuvassa syöt on muuten ihan liian hyvää ! :D mä aina possutan tota ihan intona. Mutta hei, tsemppiä hirveesti ! Stay strong ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, sie oot ollu onnekas ! Pysyt niin nättinä ja hoikkana! :)) Toivanukas on hyvvee ja halpaa - siksi kai sitä on tullut joskus useinkin osteltua! Eniten oon himona niihin sellaisiin valion vanilja ja maitosuklaa vanukkaisiin - jos saisin syödä niitä niin paljon kuin vaan haluan , tekisin varmaan maailmanennätyksen niitten ahmisisessa hehehehe ! :S

      kiitos <3 pakko alkaa nyt oikeesti ottamaan itseesä niskasta kiinni ! :D

      Poista
  6. Henna olet ihana nyt ja aina, vaikka paino ei olisi vielä ihanteellinen! Tsemppiä <3

    VastaaPoista
  7. Voivoi! Kuulostaa tutulta... Itellä tuntuu olevan samanlaisia ongelmia tuon makeanhimon kanssa, hehee ;D On kyllä kauheen vaikeeta olla syömättä, kun oikeen tekee mieli jotain hyvää... Mä ainenkii oon huono pitämään itteeni kurissa! Mutta, tseppiä sulle! Eiköhän se siitä, pikkuhiljaa...(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, mulla on kyllä tosi huono itsekuri kanssa just ton makean suhteen ! nyt on vaas tosiaan topakoiduttava, kun ei todellakaan ole mukavaa painaa yli 80 kiloa, tämmöisenä 163 senttisenä :D

      Poista
  8. Voin samaistua tunnetilaasi, koska itse olen aina ollut vähän pyöreä ja kurvikas, mutta nyt olen lihonut paljon. Pidän itseäni rumana ja lihavana ja koulussakin minua kiusattiin ja haukuttiin läskiksi ja rumaksi huoraksi. Itselläni on aina makeanhimo, vaikka olisin juuri syönyt jotain muuta. Mutta olen nyt päättänyt alkaa laihduttamaan rennolla meiningillä, ilman liiaallisia suorituspaineita, koska haluan nähdä itseni kauniina ja hoikkana. Anteeksi tälläinen avautuminen, mutta välillä tuntuu, että ystäväni eivät ymmärrä minua näissä asioissa.

    Haluaisin sanoa sulle, että olet hoikka tai vähän pyöreä, niin mielestäni olet silti hyvin kaunis. :) Olisi kiva, jos tekisit jatkossa tämmöisiä postauksia, koska näistä saan motivaatiota omaan laihdutukseen? Olet mahtava ihminen ja sinusta saa avoimen kuvan <3. Mulle on oikeastaan tullut paha omatunto, kun en ole kommentoinut postauksiisi, koska aina vastaat niin kauniisti kaikkiin kommentteihin, että itsellekkin tulee hyvä mieli <3!

    Kauheesti siis tsemppiä sinulle, me molemmat kamppailemme saman asian kanssa. Olet ihana ihminen ja uskon että pääset tavoitteesi :) <3 Hyvää kesää Henna blogisi on lempipaikkani netissä. :)

    Anteeksi sekava kommentti, kirjoitin kännykällä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ei ollut sekvaa nähnytkään ! kiitos hirmuisesti tästä, et kuule usko miten itsekin sain tarmoa tästä ! yhdessä eteenpäin, kyllä me onnistutaan ! <3 Todellakaan stressaamalla ei saa kuin pahaa aikaiseksi, joten rennolla mutta napakalla otteella etiäpäin !

      Minä niin tiedän, miltä susta tuntuu silloin kun ystävät ei ymmärrä. Kamalinta mitä olen itse saanut kokea on se, kun hoikka ystävä haukkuu itseään hirveäksi läskiksi yleisesti ja kaikki samalla, ihan vain tahattomasti kääntyvät ihmeissään katsomaan minua aivan kuin ajatellen "jos tuo pitää itseään lihavana, mitäs tuo tyyppi sitten oikein on ?" olen monesti pidätellyt itkuani ja koittanut peittää pahan mieleni heittämällä jotain saralastista itsestäni ja läskeistäni - aivan vain kytkemällä puolustusmekanismin päälle.

      Nyt olen onneksi oikealla tiellä, kohti parempaa kroppaa ja itsekunnioitusta. ja sinäkin ystäväni pystyt siihen! Pidetään yhteyttä ja tsempataan toisiamme ! Kiitos paljon kauniista sanoistasi minusta ja blogistani - isot halirutistukset sinne ! <3

      Poista
  9. Tuo kuulostaa niin tutulta! Paitsi että mulla on riesana roskaruoka ja kaikki helpot ja nopeat valmisruuat, jotka kyllä näkyy helposti ja nopeasti vyötärölläkin :D On vaan niin paljon vaivattomampaa kävellä lähigrillille ostamaan makkaraperunat, kuin että tekisin itse kotiruokaa.

    Olen ollut aina vähän pyöreä, mutta nykyään osaan suhtautua itseeni normaalimmin ja en tuomitse itseäni koko ajan ulkonäköni perusteella. Teininä piilotin naamani liialla meikillä ja liian isoilla vaatteilla, nykyään kun katselen kuvia niin olin oikeasti ihan nätti, ja olen vieläkin.

    Tsemppiä sulle, onnistut varmasti tavoitteissasi :) Oon saanu susta hirmu positiivisen ja reilun vaikutelman, ja blogisi on mielenkiintoinen.

    - Teetu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensinnäkin kiitoksia kovasti sullekin ihanasta kommentista! :)

      Vaikka pidänkin kokkaamisesta, en useinkaan jaksaisi alkaa ruokaa tekemään, koska vihaan sitä sotkua mitä siitä tulee! :D Joskus kehoitan Kimmoa hakemaan itselleen jotain mieleistään grilliltä/kaupasta sen sijaan, että jaksaisin värkätä jotain. Mulla on sen suhteen tosi huono mielikuvitus. Usein olen myös kimmon "lounasaikaan" ratsastamassa :D Mutta on pitänyt parantaa tässä ihan jo senkin vuoksi, että koska lapsi on tullut perheeseen, pitää itse opetella syömään oikein jotta voi sitten lastansa ohjeistaa oikeeseen suuntaan :)

      Ihanalta kuulosti nuo sun sanat ulkonäöstäsi,etenkin kun sanot itseäsi nätiksi sillä se on totta varmasti. Me ihmiset mollaamme itseämme ihan liikaa sen sijaan, että etsisimme itsestämme hyviä puolia :) Hirmuisen hyvää kesää sinulle ! <3

      Poista
  10. Takuulla pääset vielä hyviin mittoihin!:) Tsemppiä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän! <3 nyt minulla on taas hyvä draivi päällä, siitä kerron sitten ensi viikolla lisää! :)))

      Poista
    2. Kiva juttu,seuraavia postauksia odottelen ja odottaa takuulla moni muukin!
      Oon sanonu tämän jo monesti mutta sinä oot vaan niin ihana ihminen ja ymmärrät toisia, voi kunpa tuntisin sinut!<3

      Poista
  11. Se on tärkeetä, et sä älyyt, kun ei enää oikeen ''kiinnostas''. Ja nyt sä oot tosi hyvin nostanut niskasta itseäsi kiinni , jos olet napostellut, niin kerrot siitä täällä & haluat muutosta. jes, henna ! Sun ei nykyään tartte tyytymään olla se numero 2. Ota ittestäs kii, ja tyydy olemaan se numero 1 ! Sä pystyt siihen. Ja tuolla 1 tarkotin kaikkea. Pystyt laihduttamaan, oo elämäs haltia & nauti ! <3
    -neppis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä oot kyllä niin ihana ! <3 En voi muuta sannoo ku että PUSIPUSI! <3

      Poista
    2. Puhut tälläkin hetkellä ittestäs, Henna <3
      Pusipusi & hali<33
      -neppis

      Poista
  12. Ihania kommentteja oot saanut! Ja totta se on, oot kaunis <3 Suunta on oikea, eiku vaan etiäpäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 niinpä! sisulla eteenpäin MARS ! :)))

      Poista
  13. Henna sä oot todella rohkea kun kerrot blogissa tällaisista asioista, ei voi kun ihailla! Sä oot kaunis just semmosena kuin olet, olit sitten minkä kokoinen tahansa! :) Ja mitä oon sun postauksia kauan jo seurannut, sisua susta löytyy, eli aivan niin kuin juuri kirjoitit, "sisulla eteenpäin MARS!" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hirmuisesti sulle ihanasta kommensita! kyllähän se rohkeutta toki vaatii ja mitäpä tuota peittelemään asioita tai saati sitten kaunistelemaan niitä :) elämä ja asiat ovat kohdattava sellaisina kun ne ovat :) ja kun on itselleen rehellinen, on sellainen helppoa olla myös muille <3

      Poista