torstai 21. joulukuuta 2017

Niin kaunista on hiljaisuus

Täällä valvotaan viimeistä yövuoroa -  ennen  10 päivän mittaista joululomaa !  Vaikka koti on kuin pommin jäljiltä ja kaikki hommat rästissä - on mieleni vallannut vihdoinkin joulufiilis.  Osa teistä lukijoista varmaan muistaa, miten päinvastaisissa tunnelmissa olinkaan vuosi takaperin. Silloin olimme töissä Kimmon kanssa koko juhlapyhien ajan ja näin ollen oli suuri haaste yrittää järjestää edes lapsellemme jonkinlainen joulu. Muistan, kuin suuresti kipuilin asiaa ja  salaa itkin joulun aikana,  todella paljon. Ennen asialla ei ollut suurta merkitystä, nyt minulla on lapsi joka ymmärtää  jo joulun ja mitä se normaalisti ihmisille merkitsee. Vuorotyöläisen perheellä se ei tarkoita automaattisesti lomaa tai yhdessäoloa.

Tänän vuonna kuitenkin kaikki on toisin ja on meidän vuoro riemuita meidän perheen yhteisestä joulusta. Saamme viettää muutaman päivän yhdessä ja olla vain kotona nauttien omasta rauhasta ja ennen kaikkea - kiireettömyydestä. Se on suurin joululahja, mitä voinkaan tässä toivoa. En ole jaksanut kiireisen arjen keskeltä vielä valmistella joulua juuri ollenkaan, mutta vielä tässä kerkiää ! Aionkin huomenna tehdä viimeiset kauppaostokset ja lauantaina puuhata ahkerasti keittiössä.  Pimeä tupa, paljon kynttilöitä, hyvää ruokaa ja rakkaimmat lähellä -  mitä muuta tarvitsenkaan ?


Niin kaunista on myös hiljaisuus. Se rauha, mitä ei useinkaan löydä muulloin kuin jouluna. Ihmisen on välillä erittäin vaikea saada itseään rauhoittumaan, vaikka olosuhteet olisivat kuinka hyvät. Minun erittyisesti. Ajatukset eivät anna rauhaa ja ne monesti vesittävät monet hyvätkin aihiot rentoutumiselle. Tämä on minulle niin tuttua.  Kuitenkin olen tänä vuonna oppinut sulkemaan myös ajatukseni ja nauttimaan hetkistä. Tosin ne pitää olla edelleen hyvin suunniteltuja ja kun näin on - osaan helposti päättää milloin on aika panna aivot narikkaan. Joulu esimerkiksi on erittäin hyvä syy sille.

Joten nyt vaihdan vaihteen vapaalle, laittelen huushollin pikaisesti joulukuntoon ja värkkään perheelle herkkuja pöytään !  Nautin rauhasta, kodin tunnelmasta,  perheen läsnäolosta - nukun paljon ja syön hyvin. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, vuosi vaihdetaan sitten parhaan ystävän seurassa <3

Oikein hyvää ja rauhaisaa joulua kaikille !

 <3 Henna

2 kommenttia:

  1. Voi helevetti nyt poista tuo "jos" sana tuosta postauksen lopusta :D<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :,D Koitan kovasti olla delaamatta tässä viikon aikana :D <3

      Poista