maanantai 7. heinäkuuta 2014

Pika-terveiset ja video!

Hellurei kaikki! Mie tulin piipahtamaan nopiasti tähän koneelle rupattelemaan kuulumisia kahvitauon ajaksi,  ennen kun pitää taas lähteä touhuilemaan kaikenlaista :)

Vietin alkuviikosta kaksi päivää ystäväni Lauran luona Varkaudessa.  Hengailtiin ja höpöteltiin kaikkea maan ja taivaan väliltä,  leikittiin lasten kanssa, käytiin tallilla moikkamassa ja lenkittelemässä Lauran herttaista heppaa, ajeltiin iltasella kaupungilla  ja hölmöiltiiin keskenämme.   Vaikka univelkaa oli jo entuudestaan kiitettävästi ja sitä kertyi vaan lisää, oli todella mukavaa viettää aikaa ystävän kanssa ja katsella kun lapsemme touhusivat keskenään kaikkea ja antoivat meille mukavasti vahtimistöitäkin:)

Tehtiin muuten Lauran kanssa pieni pöljäily-video !  Kaksi väsynyttä järjenjättiläistä hölmöilee vesi-haasteen parissa,  video ei ole tarkoitettu tosikoille tai kanki-kaikkosille ! ;)

VESIHAASTE!

Että tämmöstä  :D    Jatketaan!

Karisma vietti taas vajaan viikon oriasemalla.  Saatiin lauantaina soitto aamupäivällä, että tamma on siemennetty ja valmiina noudettavaksi, joten iltasella kävästiin hakemassa tammuska kotiin.  Siemennys oli onnistunut hyvin ja kaiken pitäisi olla  periaatteessa kunnossa. Nyt sitten taas jännäillään pari viikkoa, nappaako tällä kertaa.  Tammassa ei kuulemma pitäis olla mitään vikaa, ovulaatiot ovat hyviä -  joskus kuitenkin mm. siementen laadussa saattaa olla muutoksia esimerkiksi kylmien sääolosuhteiden vuoksi.   Jos ei tästä kiimasta/ovulaatiosta Karisma tiinehdy, on minulla vielä mahdollisuus koittaa onneamme yhden kerran. Jos niin teen, vaihdan oria ja tapaa tuoresiemennykseen. Minulla on jatkosuunnitelmia varalla, mutten tiedä vielä toteutanko niitä. 

Vuse vietti vajaan viikon itsekseen pihassa.  Ruuna oli kyllä niin säälittävä tapaus ensimmäiset päivät, kun se etsi tammaansa ympäri tarhaa ja hirnahteli sekä hörähteli tuttavallisesti jokaiselle pihalla liikkujalle -  jopa ohi lenkkeilevälle naapurillekin se hirnui kivasti naapurin säikäyttäen :D  Yritinkin kovasti viettää aikaa rupsun kanssa tarhassa sitä rapsutellen ja ollaan nautittu kahdenkeskisistä lenkeistä. Annoin ukkelin käppäillä pihassa irrallaan virhreetä syömässä, mutta se vaan keskittyi lähinnä etsimään Karismaa ikävissään.   Joten nyt on taas rupsu tyytyväinen,  kun sai kaverinsa takaisin.  Ne pääsivätkin samantien laitumelle viettämään rauhallista viikonloppua.

Puutarhajyrsin pissillä :D 

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/p403x403/10447854_10204169096972812_1647181936953261499_n.jpg
Lenkillä metsässä <3

Jälleen yhdessä <3

Eilen kävin ystäväni suloisen poikavauvan ristiäisissä. Oli kyllä todella ihanat ristiäiset, todella rennot ja aidonoloiset.  Pappi oli tosi rento ja sellainen inhimillinen tyyyppi, sellainen - joka ei vaan lukenut kirjasta virallista tekstiä, vaan  hänen sanoissaan oli aitoa läsnäoloa ja säteilevää välittämistä - lämpöä.  Tuollaisia pappeja saisi olla enemmänkin.  Sain laulaa pari laulua juhlissa, ne eivät olleet minun parhaimpia esityksiäni mutta silti niistä jäi hyvä fiilis. Paljon onnea vielä ystävälleni, heidän suloiselle vauvalle ja perheelle muutekin <3

Huomenna alkaakin heppaseuramme järkkäämä lastenleiri, jossa minun olisi taas tarkoitus olla mukana hääräilemässä.  Tänä kesänä en jaksanut ottaa omia heppojani leirille mukaan, vaikka olisi toki mieli tehnytkin. Mutta koska tätä hevosten roudaamista on tullut jo kiitettävästi tälle kesälle, en jaksanut enää alkaa järkkäilemään hevosiani leirille mukaan.   Mielelläni olen porukassa muuten mukana pitämässä lasten kanssa hauskaa.

Tämä viikko onkin aikamoinen kiireen sekasorto,  kun leirin lisäksi minun pitäisi ehtiä lenkitellä heppoja kevyesti ennen ensi viikon lomareissua. Me vuokrattiin Kimmon ja Onnin kanssa mökki lapista viikoksi, joten ensi viikko kuluukin ihanasti mm.  joella kalastellen ja tunturijärvellä soudellen. Ah sitä lapin rauhaa ja luontoa,  en malta oottaa <3    Päästään myös ehkäpä vaellushommiin ja kuva täydestä lakkasankostakin kiiluu mielessäni.  Mutta koska kesä on ollut niin kylmä, voi olla - että lakkasanko jää vain unelmaksi.  Hepat saavat viettää kokonaisen viikon laidunloman, mikä tekee varmasti niillekin hyvää.  Lähdemme ajelemaan viikonloppuna kohti pohjoista, joten ennen sitä pitäis pakata omat ja onnin kamat, katsoa kalastus- ynnä muut vermeet kondikseen, ajella nurmet ja siivota paikat kuntoon.

Vanha kuva 3 vuoden takaa Muoniosta :)
 Yritämme ottaa kovasti kuvia lapinreissullamme, niin sitten minulla on teille kuvapostausta tiedossa siltä saralta. Voi olla, että päivittelen pikafiiliksiä tuonne facebookin puolelle kesken reissunkin ! En tiedä, ehdinkö postaamaan enää tällä viikolla ennen pohjoisen reissua, jos en - niin hyvää loppuviikkoa kaikille ja palataan sitten parin viikon päästä asiaan !  Heti reissulta palattuamme, on meillä taas tamman tiineystarkastus edessä.  Eli kiirettä pitää tässä sirkuksessa!   Oho, mun kahvi"tauko"  on venynyt taas hieman, joten nyt nostan kytkintä - se on moro !  <3




<3 Henna

12 kommenttia:

  1. Ihanaa Lapin reissua teille! Voiko hevosia jättää laitumelle viikoksi? Se tuntuu hirveän pitkältä ajalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia kovasti, me koitetaan nautiskella ! :) Onhan se viikko toki pitkä aika, mitä en tosiaan normaalisti hevosilla pitäisi. Mulla tulee jo muutamassa päivässä hirvee ikävä noita kaakkeja ! :D mutta nyt on vähän pakko jättää ne lomille, kun lenkittäjistä osa on samaan aikaan reissussa itsekin, osa muuten ei pääse - mikä on ymmärrettävää kun kesä on :) Niin mielummin pidän ne pellolla laiduntamassa, kuin että seisoovat pienemmässä tarhassa kuivaheinällä odottelemassa yhtä lenkittäjää, joka saattais ehkä käydä yhden kerran sen viikon aikana joten on ehkä parempi tosiaan pistää laitumella vihreelle syömään ja nauttimaan isommasta tilasta. Hepat saavat laiduntaa naapurin pellolla maalaistalon pihapiirissa valvovan silmän alla, isolla laitumella :) Siellä käydään antamassa rehut ja tarkistamassa vedet ynnä muut systeemit päivittäin. Suojaan pääsevät sateelta ja auringolta, joten en usko että hirveesti kärsiivät siellä ollessaan :) Meidän pollet on niin aktiivisia liikkujia tarhaolosuhteissakin että eivät onneksi kokonaan "seiso" vaan varsinkin laitumella tykkäävät liikkua paljon. Etteivät toivon mukaan kovinkaan jumiin ehi mennä :) Sitten taas kevyesti takaisin arkeen siirrytään lomailujen jälkeen ja puretaan ylimääräiset energiat kunhan on käyntipäiviä alla ensiksi. Sitten jatketaan taas hommia normaaliin tapaan. Ovat sen verran aktiivisessa käytössä normaalisti, niin joskus pieni breikki tekee hyvää. Karismahan tosin on nyt tänä kesänä joutunut pariin otteeseen noille "pakkolomille" oriasemareissujen vuoksi, mutta ei ole pahemmin tuntunut niistä kärsivän, päinvastoin - sen työmotivaatio on ollut kyllä huipussaan aina lomien jäliltä :)

      Oho tulipas pitkä vastaus, vähän innostuin taas :D

      Poista
  2. <3 kiitos henna,ja nyt oot tintin virallinen kummi :)

    VastaaPoista
  3. Mulla meni ohi, jäikö karisma siis ekalla kerralla tyhjäksi vai onko sitä edes aikaisemmin yritetty? Muonioonko olette menossa mökkeilemään? ;) ps. Ainakin ranualla näyttää hillat (niitä ne on;) ) vähiin :|

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tosiaan, kyllä jäi tamma silloin tyhjäksi ja nyt ootellaan vielä reilu viikko seuraavan siemennyksen tiineystarkastukseen :) Mie tuon blogin fb-sivuille päivittelinkin viimeksi "kuuminta" tietoa, joten sieltä voi käydä tykkäilemässä sivusta niin saapi jatkossa taatusti sieltä lukea seuraavankin tiineustarkastuksen tuloksen :)

      Ei mennä tällä kertaa Muonioon, vaan ajellaan Kittilään :) Joo täälläkin on näyttänyt hillasato aika kehnolta :( harmittaa, se kun on minun herkkuva <3 jos nyt pari maistiaista sais niin olisin iloinen :) sama pätee kalastushommiin, vähän kun saapi ees kalaa syötäväks niin oon tyytyväinen :)

      Joko teillä sielläpäin on hillat alkaneet kypsyä ? =)

      Poista
  4. Oiih Lappiin. :) nauttikee! :)

    VastaaPoista
  5. Tänään Kaavin hys paikkaan leirille! :)

    VastaaPoista
  6. Sinut on haastettu! storyofmylife-roosa.blogspot.fi

    VastaaPoista