tiistai 15. elokuuta 2017

Tarharemontti valmis!

Kuiva tarha, tervetuloa !  Sinua onkin jo tovi odoteltu!

Nyt on vihdoin saatu taas yksi tiukkaakin tiukempi säästövuosi sekä yksi tuhlauksen kesä päätökseen!  Yksi projekti on valmis ja katse suuntaa seuraavia haasteita kohti! Kaikkea ei täysin saavutettu haluamallani tavalla (kentän valot, ne tulevat vähän myöhemmin ) - mutta joskus on olosuhteiden pakosta joustettava. Nyt tämä yksi minun ajatustenvangitsija  kuitenkin on saatu päätökseen ja lopputulokseen on oltava enemmän kuin tyytyväinen.

Tässäpä hiemna kuvia vaihe vaiheelta:

Vanhojen aitojen purkaminen ja pilkkominen polttopuiksi. 

Onneksi ei tarvinnut tehdä sitä yksin, rakkaat on korvaamaton apu <3
Kun aidat oli purettu alta, saapui elämäni suurin sankari :  isi kaivurinsa kanssa <3
Kannot saivat kyytiä!
Päätyivät maan poveen lepäämään.
Kun kannot oli kaiveltu ja haudattu,   viriteltiin salaojat.
Julumetusti putkia.


Kun putket oli haudattu ja  maat tasattu kallistuksiineen - oli kankaan vuoro. Erittäin napakkaa ja lujatekoista viiraa.
muutama rulla, usko jo!


Sitten murskeen levitys, päällimmäisiksi sora.

Yhteensä reilu 20 kuormaa maata.
Aitoja vaille valmis. Samalla vauhdilla  jyrsittiin / kynnettiin  takapihan pieni "laidun".
Nakattiin sinne myös uusi heinä kasvamaan.  Tällä hetkellä siellä kasvaa jo kiva pieni heinikko.
Aita saatiin pystyyn porukalla! Osa talkoona ns. avunanto-sopimuksella, osa palkollisin apuvoimin.

Kattila-aivot seurasivat työn valmistumista.  Lankku-aitoihin levitettiin ensiksi home-suoja.


Sitten maalia ihan hitokseen paljon, 2 kerrosta ! Pelkät maalit maksoivat yli 500e.
"on tämä tarharemontti tosi raskasta ja stressaavaa." Näinpä.
Aidan sisäpuolelle viriteltiin vielä sänkölangat kulkemaan, varmuuden vuoksi.


Valmis! <3
Kentän valo-projekti jäi puolitiehen, koska itse kaapeli olisi maksanut maltaita ja kustannukset olisivat nousseet pilviin!  Päädyttiin virittämään kentälle akku-käyttöiset valot - se projekti saa kuitekin vielä hetkisen odottaa. Ehkä saadaan ne tänä syksynä, ehkä ensi keväänä. Aika näyttää. Kentän aidat tarvitsevat myös lisää maalia, mutta se homma saa jäädä ensi kesälle. Paljon olisi pihassakin kunnostettavaa (mm. taustalla oleva pihasauna) ja remontin jälkeistä  maisemoitavaa - mutta koska aika ja raha on yhtä tiukilla - mennään pikkuruisin askelin eteenpäin. Minun on ollut pakko hyväksyä se tosiasia, etten voi saada kaikkea kerralla valmiiksi. Kaikki ei ole minun käsissäni.

Kesä oli kaikin puolin tosi ikimuistoinen ja antoisa, mutta myös todella raskas. Herkästi stressaavana ihmisenä olen taas tuttuun tapaan joutunut koville, mutta onneksi aiemmista vuosista viisastuneena olen oppinut pyytämään /ostamaan apua, huokaisemaan syvään ja ottamaan pieniä irtiottoja kaiken kaaoksen keskeltäkin.  Nyt vedetään hetkinen happea, samoillaan metsässä ja kerätään voimia, jotta jaksetaan jatkaa talon remonttia syksyn kääntyessä alkutalven puolelle. Sitä ennen kerätään vähän rahaa tulevia koitoksia varten.  Millä tavalla sen muunmuassa teen, kerron seuraavassa postauksessa.

Anteeksi kun olette saaneet jälleen odotella mua. Nyt kuitekin olen taas täällä <3

Kerro sinä kesä-kuulumisiasi  tai halutessasi kysy minulta jotain !

<3 Henna

11 kommenttia:

 1. Eihän teidän pihaa enää tunnista samaksi! :D <3 Nyt teillä on ihan kuin joku hienompikin ratsutila siellä. Huikeeta työtä lyhyessä ajassa, tai siltä ainakin tuntuu, kun niin harvoin oon ehtinyt käymään paikan päällä! :( :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika huluppea on :D mutta joo, kyllä täällä on pistetty haisemaan ja pistetään edelleenkin ! Eiköhän tämä joskus lopu kun saadaan paikat pistettyä kuntoon! Sit vois vaikka vähän huokasta ja nauttia työnsä hedelmistä <3

   Poista
 2. Oo, iha pirsanan hieno! Ootta kyl ansainnukki noin komiat tarhat, niin niska limassa oot kyl vääntänykki hommia. Nyt nautit joka sekunnista! ♡ tekisi mieli sanoa että muut hommat tuloo sit aikanansa et älä niitä ressaa. Mut sit tajusin kenele tätä kirjoitan :D no ei vais.

  Super! Viä ku joskus pääsis livenä kahtoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinäpä justhii tiijät että mulle voi yrittää takoa järkeä päähän ja ennenkaikkea malttia mutta niin kuin sanoit, tiijät ettei se mun kohalla hyödytä ! :D <3 Nyt onneks en enää hermoile siitä ettei kaikkea saa kerralla valmiiksi vaan mun on pakko mennä yks asia kerrallaan etten sekoa lopullisesti :D <3

   Poista
 3. Hieno on! Kiva taas lukea kuulumisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ! Ja etenkin kiitos sulle kun kommentoit! <3

   Poista
 4. Hyvältä näyttää, varmasti kaiken säästämisen arvoinen! Ois kiva kuulla postauksen muodossa menee noin niinkuin muuten elämässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Juuli, niin minäkin uskon että tarha tulee olemaan loppupeleissä hyvä sijoitus ! :) Hevosethan olisi toki varmaan pärjänneet entisessäkin, mutta itselleni teki pahaa katsoa mutaista ja märkinä aikoina tosi liejuista / upottavaa tarhaa. Nyt puhtaanapitokin on niin paljon helpompaa <3

   Kiitos myös kysymästä, minäpä laitan tämän kysymäsi aiheen samantien vireille ! <3

   Poista
 5. Vautsi kuin hienolta näyttää!

  VastaaPoista