torstai 1. maaliskuuta 2018

Mikä tekee sinut onnelliseksi ?

Olen viime aikoina ollut tosi onnellinen. Tajusin sen tuossa taannoin ja olin ihan yllättynyt.  En muista milloin olisin viimeksi itkenyt ihan täysin rehellisestä surusta, stressistä tai uupumuksesta, sitä kun tuli jossain vaiheessa tehtyä ihan jatkuvasti. Lahjakkaana märisijänä olen muistanut kuitenkin itkeä tihrustella, mutta lähinnä  herkistyen positiivisessa mielessä ja ikävöiden menneitä aikoja muistoineen.

Onnellinen. Vapautunut. Siksi varmaan, että on saanut levätä hiljaisuudessa.  Niin kuin olen aiemminkin siitä täällä kirjoittanut - tarvitsen  yksinoloa nykyään enemmän kuin koskaan. Jopa ollut itsekin hieman yllättynyt siitä, kuinka toisten ihmisten seura ei välttämättä jaksa aina kiinnostaa minua samalla tavalla kuin ennen vaan mielummin valitsen metsälenkin koirien kanssa.  Olen mennyt iltaisin ajoissa nukkumaan, koska tunnen tarvitsevani lepoa paljon enemmän kuin sosiaalista kanssakäymistä.


En yhtään halua vähätellä ihmssuhteitani ja pelkäänkin, että minun valinnat ymmärretään välillä väärin. Otetaan ne henkilökohtaisesti.  Mutta minä tarvitsen omaa tilaa ja itseäni kaikista eniten.  Huomaan jaksavani paljon paremmin kun saan paeta todellisuutta jonnekin ihan kaikessa rauhassa. Ehkä minä tarvitsen matkan itseeni jotta pystyn olemaan taas läsnä läheisilleni. Onnea on rakkaus itseään kohtaan. Se, että tietää mitä haluaa, tarvitsee ja ansaitsee. 
Toisaalta olen taas huomannut kuinka paljon enemmän kaipaan Kimmon seuraa nykyään. Oma puoliso on turvallinen ja elämänkumppanuuden lisäksi hän on ollut myös uskollisin ystäväni jo viimeiset 16 vuotta.  Huomaan, miten rakkaus on kasvanut  tuota miestä kohtaan erityisesti viime vuosina ja olen tullut enemmän riippuvaiseksi toisen seurasta.   Me ollaan todella erilaisia ja on  monen monta asiaa joissa emme voi ymmärtää toistemme näkökantoja mutta silti rakastetaan, kunnioitetaan toisiamme ja viihdytään toistemme seurassa.  Tässä vaiheessa elämää yhteinen aika on harvinaista  herkkua, mutta  pienimmätkin hetket on sitäkin kalliimpia. Tästä asiasta olen myös todella onnellinen - että on hyvä parisuhde ja pitkälle kestänyt rakkaus tosta kohtaan. Ja yhteinen lapsi, joka on aivan mahtava persoona ja  tuo  suuresti iloa sekä valoa elämään.

Luonto ja eläimet tekevät minut niin onnelliseksi. Eläimet eivät bluffaa tunteissaan  ja ne elävät hetkessä. Ne ovat armollisia ja lojaaleja. Niille voi avautua ilman pelkoa siitä, että sinun murheet jaetaan eteenpäin toisessa kahvipöydässä. Tai ettet saa myötätuntoa silloin kun juuri sitä kipeästi tarvitset. Eläimet ovat vilpittömiä ja puhtaita, niiden kauneus ja kiintymys on aitoa. Luonto on edessämme ja on meidän vastuullamme mitä se meille voi tarjota. Meidän vaan pitää avata silmänne ja sydämemme sille.


Minut tekee onnellisesti toiveikkuus tulevaisuudesta. Tietoisuus siitä, että asiat järjestyy kyllä aikanaan. Että vähempikin murehtiminen riittää. Ja hyvin on tähänkin asti pärjätty. Toivo siitä, että kaikki olisi joskus kunnossa ja kohdallaan - niin kotona kuin pään sisällä. Kyllä tässä ollaan valoa kohti menossa muutenkin kuin kevään muodossa.  Minusta on hullua, että  pystyn olemaan kaiken keskeneräisyyden ja kaaoksen keskellä onnellinen ja levollinen. Kiitollinen, että on oma koti jota rakentaa.   Onnellisuutta tuo työ, josta nauttii ja missä tuntee olevansa oikeassa paikassa. Että voi  luoda toisille turvallisuuden tunnetta,  tehdä hyvän mielen ja kohottaa itsetuntoa. Samalla kuunnella ja kulkea vierellä. 

Olen todella tyytyväinen tähän tunnetilaan,  mikä on vallinnut viime aikoina ja toivon että tämä jatkuisi vielä edes hetkisen.  Vaikka tietysti erilaisia päiviä ja vastoinkäymisiä on tullut koko ajan ja taatusti niitä riittää edessäpäin. Toivon, että jotain on tähän ikään opittu ja osataan ottaa ne huonommatkin hetket oikealla tavalla vastaan.  Sekin kun on osa onnellisuutta - tietoisuus, että jokainen päivä on erilainen ja niistä selvitään oikealla asenteella. Ja että muistaa olla kiitollinen että niitä päiviä on, joita kohdata. Sekään kun ei ole itsestäänselvyys. 


Mikä tekee sinut onnelliseksi ? 


<3 Henna 

4 kommenttia:

 1. Mut tekee tällä hetkellä äärettömän onnelliseksi kevät, -5kg, uus salipaita, puhtaat lakanat ja se, että jouduin pakon sanelemana laittamaan ennen harkkaa säpoa yhelle meiän maikalle (tuli turhan lähelle, en päässy pakoon jolloin pieni paniikkikohtaus oli iskeä tiedätkyllämiksi, en saanu asiaa pois mielestäni ku olin nii lähellä vetästä vahingossa pataan). Ja nyt tän viikon torstaina asiaa puhuttiin vähän (puhuttiin mm. harkasta, tuli vastaavia tilanteita), hyvän keskustelun muodossa. Antoi paljon mietittävää ja myös turvallisuuden tunnetta siitä, että täällä päässä edes joku tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jej! Aivan mahtavaa! <3 ihana lukea tällaisia kuulumisia <3

   Poista
 2. Hei, on jotenkin huojentavaa lukea että muillakin tuota että ei jaksa välttämättä sosiaalista seuraa niin paljon kuin aiemmin, en tiedä johtuuko se siitä että ei ole niin nuori, mutta olen huomannut saman, ja ehkä sitä haluaa myös olla niitten todella tärkeitten ihmisten kanssa enemmän koska nämä ymmärtävät sinua ilman sanojakin :) <3

  -Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo et todellakaan ole yksin, täällä kans iän myötä kummasti erakoitunut! Läheisimmät riittää sitten sosiaaliseen elämään, vaikka olen yrittänyt myös tutustua ihmisiin ja antaa mahdollisuuden myös uusille ihmissuhteille <3

   Poista